"U2 360° At The Rose Bowl"
Napisano 21 lipca 2010 - 15:04
Cóż, wprawdzie aż tak super, jak to uczynił mój serdeczny przyjaciel smoke to mi się nie udało, ale myślę że zakup wydania 2 DVD, nowiutkiego bez folii za cenę 63 złotych ujmy chyba nie przynosi
Nie przynosi Bo to wydawnictwo jest tyle warte jak nie mniej, chociaż bez folii jak dla mnie oznacza, że już ktoś gmerał przy DVD
Też się zastanawiam nad tą wersją, bo Box ani drgnie (musiałby chyba spaść o połowę, a się nie zapowiada ). Jedyny minus to to, że nie ma dodatków internetowych - czegoś a'la BDLive - w tym wypadku dostępu przez stronę jak z singli GOYB czy Crazy. Proste, a mogło by ucieszyć, bo czemu nie mogę też mieś w zawartości Breathe 5.1, zdjęć (w sumie chyba na razie nieciekawych), kolejnych klipów (może będą znów na u2.com?). Proste, ale po co... Pewnie jak już kiedyś kupię sobie BD + odtwarzacz BD to ta zawartość zostanie zawieszona.
Napisano 16 sierpnia 2010 - 09:46
Zespół wrzucił to, w końcu, by podziękować fanom z Polski, ale początkowo nie było zamiaru umieszczać tego gdziekolwiek poza U2.com. Dlatego odstaje od reszty. Ale jest!!! Poszło na cały świat!!!
Cieszmy się, cieszmy kochani!!!! :-)
Never, ever, to be forgotten...
The best birthday in my life...
Napisano 16 sierpnia 2010 - 12:09
Tego nie wiemy. Przecież, raz się złapali na tym, że nie nagrali, więc tym razem może zlecili to u2.com - oni odpowiedzieli dobra my to nagramy - i wyszło jak wyszło.Nie miało być tego na DVD!!!
Zgoda, jak najbardziejZespół wrzucił to, w końcu, by podziękować fanom z Polski,
Ale czy inne krótkie filmiki (na DVD) nie są z u2.com? Idźmy dalej, czy inne filmiki na u2.com są też takiej jakości? No nie. Powiem, tyle, że to raczej nie wina zespołu, a kogoś kto filmował (tylko 1 kamerą!) z u2.com - i to słabej jakości. No i brak chęci ze strony montażysty DVD - mógł sięgnąć po kamery Pro-Shot i dodać dźwięk z konsolety.ale początkowo nie było zamiaru umieszczać tego gdziekolwiek poza U2.com. Dlatego odstaje od reszty. Ale jest!!! Poszło na cały świat!!!
Cieszmy się, cieszmy kochani!!!! :-)
Popatrzcie na dodatki na u2.com z Turynu z Horsens - Pro-Shot (nawet intro + cały BD ) - i to tylko dla TV, to na DVD mogli by i więcej....
Chęci zabrakło montażyście, albo nikt na to uwagi nie zwrócił. Super sprawa, że jest, ale jakość razi.
PS Niekwestionowane zalety DVD z pierwszej części trasu - to utwory, których mogą już nie zagrać - NLOTH, UC, UV, kolorowe BD, czy nawet Breathe z dodatków - nawet jak ukaże się kolejne DVD to pewnie bez tych utworów.
Napisano 11 października 2010 - 19:00
See through in the sunlight
Napisano 11 października 2010 - 20:44
Z opisów właśnie wygląda, że się różnią zawartością... na korzyść BD , bo zawierają dostęp do BD Live, choć tam cudów nie znajdziesz, ale Breathe w 5.1, czy trochę klipów z trasy to zawsze coś więcej.Czy wersje 2DVD Deluxe i Blu-Ray różnią się zawartością, w szczególności dodatkami ? Z opisów wygląda, że nie, ale... Czy może chociaż książeczki się różnią ? Krótko mówiąc, szukam uzasadnienia dla kupna wersji 2DVD vs. Polska Cena, kiedy i tak wiem, że za góra pół roku przejdę na niebieski laser i na pewno jednymi z pierwszych zakupów na BD będą Rose Bowl i Rattle & Hum.
Nie jestem pewien (bo nie mam tych wersji), ale chyba na 2DVD są jakieś wygaszacze ekranu i tapety, których chyba nie ma na BD, ale jeśli nawet to bardzo słaby argument za 2DVD, które też mogły mieć dostęp do zawartości internetowej...
Napisano 14 października 2010 - 15:02
mam pytanie dotyczące wersji blue-ray, chodzi mi o formaty audio, zauważyłem na skanach okładek, że nie ma tzw. dts-u, jest tzw. hd-master-dts, czy to potwierdza się w wyswietlanym menu w opcjach audio, ponieważ amplituner jaki posiadam nie ma przetwornika hd-dts, a jest zbyt nowy i "wypasiony" żebym myślał o zmianie go tylko z powodu jednej płyty, no za chwilę będzie druga. Także, czy oprócz opcji dolby digital jest do wyboru jeszcze sam DTS. Będę wdzięczny za odpowiedź, bo cena samych odtwarzaczy blue-ray jest na tyle niska, że moge sobie sprezentowac nowe "pudełko", zaś jak dojdzie do tego amplituner to nagle zrobi sie z tego 5 tysiączków. Z góry dziękuję i pozdrawiam:-)
Napisano 14 października 2010 - 18:47
Witam,
mam pytanie dotyczące wersji blue-ray, chodzi mi o formaty audio, zauważyłem na skanach okładek, że nie ma tzw. dts-u, jest tzw. hd-master-dts, czy to potwierdza się w wyswietlanym menu w opcjach audio, ponieważ amplituner jaki posiadam nie ma przetwornika hd-dts, a jest zbyt nowy i "wypasiony" żebym myślał o zmianie go tylko z powodu jednej płyty, no za chwilę będzie druga. Także, czy oprócz opcji dolby digital jest do wyboru jeszcze sam DTS. Będę wdzięczny za odpowiedź, bo cena samych odtwarzaczy blue-ray jest na tyle niska, że moge sobie sprezentowac nowe "pudełko", zaś jak dojdzie do tego amplituner to nagle zrobi sie z tego 5 tysiączków. Z góry dziękuję i pozdrawiam:-)
Nie jestem pewien (poczytaj w necie), czy czasem DTS-HD MA nie posiada w sobie zakodowanych informacji o samym zwykłym DTS, które odtwarzacz mógłby wyodrębnić - coś ala kompatybilność wsteczna, ale z pewnym spadkiem jakości.
Coś ala to:
http://www.cinematic...dza/dts-hd.html
Tylko nie wiem czy każdy odtwarzacz potrafi odkodować to podstawowe DTS...
Napisano 14 października 2010 - 18:53
Na Rose Bowl poza ścieżką stereo jest tylko Dolby Digital 5.1 i DTS-HD Master Audio 5.1, zwykłego DTS nie ma ale jego sygnał rzeczywiście jest zakodowany w DTS-HD Master Audio (kompatybilność wsteczna) więc w efekcie na swoim obecnym ampli będziesz mógł słuchać DD 5.1 lub podstawowego DTS 5.1
Jeśli chcesz odtwarzać DTS-HD Master to możesz kupić tylko sam odtwarzacz blu-ray i zostawić stary ampli bez dekoderów HD, ale pod jednym warunkiem: odtwarzacz musiałby mieć wyjścia analogowe 7.1 Problem w tym, że tanie odtwarzacze blu-ray mają bardzo słabej jakości przetworniki i taka kombinacja wypada słabo w porównaniu do łączenia po cyfrze i użycia przetworników ampli. Najtańszy player, który w miarę 'gra' po analogu to Philips 9500 za jakieś 2 koła.
Sorry za off-top, ale to jeden z moich 'koników'. Jak chcesz to pisz na PW, żeby nie zachwaszczać wątku.
http://en.wikipedia....HD_Master_Audio
It is an extension of DTS which, when played back on devices which do not support the Master Audio or High Resolution extension, degrades to a "core" track which is lossy.
According to DTS-HD White Paper, the DTS-HD Master Audio contains 2 data streams: the original DTS core stream and the additional "residual" stream which contains the "difference" between the original signal and the lossy compression DTS core stream.
See through in the sunlight
Napisano 13 grudnia 2010 - 21:35
Nie "zachwaszczasz", myślę, że to jak najbardziej dotyczy wydawnictwa. A przy tym, że to pierwszy BluRay koncertowy z prawdziwego zdarzenia (poza R&H) to niuanse techniczne będą się pojawiać.Sorry za off-top, ale to jeden z moich 'koników'. Jak chcesz to pisz na PW, żeby nie zachwaszczać wątku.
#1276 Guest_Grinderman_*
Napisano 31 stycznia 2011 - 17:32
Napisano 13 lutego 2011 - 16:58
Poza tym jakieś newsy skopiowane ze strony i stara nuda.
Myślałem, że jak pół roku tam nie zaglądałem, to coś ciekawszego się pojawi
Udało mi się zgrać stamtąd co nieco. Gdyby ktoś chciał mieć na dysku Breathe w 5.1 to mogę wrzucić gdzieś na upload.
Dodaj odpowiedź
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych