Jump to content

Photo

"U2 360° At The Rose Bowl"

1279 replies to this topic

#81 Bananix

Bananix

Użytkownik

• Members
  • 253 posts

Posted 19 października 2009 - 20:24

Nie wiem czy ktoś to dał, bo opóźniona ostatnio jestem

http://www.youtube.c.....20and Filming

#82 gum

gum

Użytkownik

• Members
  • 782 posts

Posted 19 października 2009 - 20:27

Niewątpliwie jakieś względy musiały zdecydować na wybór akurat tego miejsca, coś widocznie tu ich przyciągnęło :P :)

Jak dla mnie jest oczywiste, że to najbardziej okrągły stadion, idealnie pasujący do koncepcji 360. Pewnie wizja reżysera.
słuchacz łan, wertigo i bejbe bejbe

#83 conr4d

conr4d

Użytkownik

• Members
  • 2 255 posts

Posted 19 października 2009 - 20:27

Jaki sens ma wydawanie na DVD koncertu, który wszyscy już zobaczą?

#84 mayday

mayday

Użytkownik

• Members
  • 358 posts

Posted 19 października 2009 - 20:28

O której naszego czasu (jak rozumiem w niedzielę) będzie koncerto?

#85 Max

Max

nocny tabaskowicz

• Moderatorzy
  • 9 091 posts

Posted 19 października 2009 - 20:28

Wydaje mi się, że transmisja będzie nieco 'okrojona', chociażby z ilości kamer. Z resztą co to za oglądanie na YT;)

#86 conr4d

conr4d

Użytkownik

• Members
  • 2 255 posts

Posted 19 października 2009 - 20:34

Wydaje mi się, że transmisja będzie nieco 'okrojona', chociażby z ilości kamer. Z resztą co to za oglądanie na YT;)

Ja sobie zdaję sprawę, że koncert na DVD będzie wyglądał inaczej, ale pomimo wszystko dla mnie się to nieco mija z celem :)

#87 owczarzMT

owczarzMT

"That's how my love goes"

• Members
  • 1 274 posts

Posted 19 października 2009 - 20:41

no to pewnie będzie "Good Evening PASADENAAAAAA !" :->

http://www.youtube.c...u/7/ZRO0i2tQaqE 6:14
1 VIII - 3 X 1944

Posted Image

#88 Guest_piotrek85_*

Guest_piotrek85_*
  • Guests

Posted 19 października 2009 - 20:47

O której naszego czasu (jak rozumiem w niedzielę) będzie koncerto?

"One Band, One Stage -- Tune in for U2's live global webcast from the Rose Bowl - October 25th @ 8:30 p.m. (PT)"
Uwzględniając zmianę czasu z letniego na zimowy to będzie w poniedziałek o 4:30.

#89 Bananix

Bananix

Użytkownik

• Members
  • 253 posts

Posted 19 października 2009 - 20:58

Idealna godzina, na 8 mam wykłady, na które i tak bym nie poszła ;)

#90 hannah

hannah

blue sadness

• Members
  • 937 posts

Posted 19 października 2009 - 21:04

Jak dla mnie godzina niefortunna, szkoda by jednak, by kochane jutu dopasowywało się do mojego planu dnia (choć przez chwilę w wyobraźni bawiłam sie tą myślą i moje wirtualne ego skoczyło o parę stopni w górę ;) ). A tak na poważnie, to szkoda, że nie dam rady obejrzeć. Doskwiera brak koncertowych wrażeń, także naszych komentarzy na forum, całej tej gorączkowej atmosfery. Kurczę, zebrało mi sie na narzekanie..
The world belongs to the enthusiast who keeps cool

#91 Guest_piotrek85_*

Guest_piotrek85_*
  • Guests

Posted 19 października 2009 - 21:20

Jednak będzie ciut wcześniej. W USA czas zmiana czasu następuję w pierwszą niedzielę listopada - tydzień później niż w Europie. A więc w Polsce transmisja rozpocznie się o 4:30 w poniedziałek.

#92 mayday

mayday

Użytkownik

• Members
  • 358 posts

Posted 19 października 2009 - 21:23

"One Band, One Stage -- Tune in for U2's live global webcast from the Rose Bowl - October 25th @ 8:30 p.m. (PT)"
Uwzględniając zmianę czasu z letniego na zimowy to będzie w poniedziałek o 4:30.

Jednak będzie ciut wcześniej. W USA czas zmiana czasu następuję w pierwszą niedzielę listopada - tydzień później niż w Europie. A więc w Polsce transmisja rozpocznie się o 4:30 w poniedziałek.

A to gdzie różnica? ;)

Jak zwlekę się w okolicach 5:30 będzie dobrze :P

#93 Guest_piotrek85_*

Guest_piotrek85_*
  • Guests

Posted 19 października 2009 - 21:28

A to gdzie różnica? ;)
Jak zwlekę się w okolicach 5:30 będzie dobrze :P

Zedytowałem wcześniejszy post. Nie wiem jak inni ale ja jednak wolę sobie pośpać. Myślę, że ktoś nagra. :P

#94 Guest_Mac_*

Guest_Mac_*
  • Guests

Posted 19 października 2009 - 22:16

Fajnie że nagrywają na takim zadupiu, będzie klimacik. I może wplotą NYD z Polski.. tak jestem naiwny ale nadzieja umiera ostania ;)

#95 jackseg1

jackseg1

Użytkownik

• Members
  • 146 posts

Posted 19 października 2009 - 23:05

Właśnie nie!

Scena jakoś ginęła w tych monstrualnych konstrukcjach San Siro, Wembley czy stadionu w Amsterdamie.

Wybór Pasadeny to strzał w 100%!

Jest idealny na nakręcenie DVD z trasy. Kiedyś DAniel84 wrzucał relację jakiegoś Amerykanina z naszego Chorzowa, który trafnie i słusznie wychwalał nasz Śląski, idealnie nadający się na trasę 360. Wszystko widać, żadne dachy nie przysłaniają sceny, itp.

Święte słowa! Miałem dokładnie to samo napisać! O ile scena z Vertigo Tour nie powalała i lepiej jej robiło otoczenie monumentalnego, nowoczesnego stadionu to tutaj jest odwrotnie. Pająk robił dużo większe wrażenie w Chorzowie, niż na Wembley. Generalnie im wyższe trybuny i głębiej zadaszony był stadion tym scena wydaje się mniejsza. Z tego punktu widzenia szkoda, że nie postawili na nasz Śląski. Widać "LIVE FROM CHORZÓW" nie brzmi tak dobrze jak "LIVE FROM LOS ANGELES"! Pasadena to nic innego jak przemieścia Los Angeles (tylko 13 km do centrum LA), podczas gdy do lotniska LA jest 40 km. O ile można się kłucić czy East Rutherford to NY to w tym przypadku sprawa jest dość oczywista - Pasadena podobnie jak Glendale to miasta wchłonięte przez megapolis LA, wraz ze swoim historycznym stadionem z 1923 roku. 

Wg mnie wybór tego miejsca jest jednym z najlepszych jaki mogli dokonać. Przed rozpoczęciem amerykańskiego legu nawet przeszła mi przez głowę myśl o DVD w tym miejscu. Potem, ją porzuciłem z racji 1 show, co okazuje się nie jest problemem, o ile się chce. 
Zamiast w super nowoczesnym obiekcie jak arena z Chicago podczas Vertigo, bedzie z miejsca historycznego, dla Amerykanów wręcz kultowego, jednocześnie idealnie pasującego do architektury sceny! 

U2 Live from LA/Pasadena Rose Bowl  :lol: .

http://en.wikipedia...._Bowl_(stadium)

Fajnie że nagrywają na takim zadupiu, będzie klimacik. I może wplotą NYD z Polski.. tak jestem naiwny ale nadzieja umiera ostania ;)

Jeśli Pasadena jest zadupiem to co powiesz o Chorzówie, który jest od niej mniejszy? A jeśli mowa, o aglomeracji to porównaj sobie Aglomerację Śląska do Aglomeracji Los Angeles. 

Piszesz jakby mieli grać na farmie w Alabamie czy Teksasie pomiędzy krowami...  trochę respektu.  

#96 Guest_Mac_*

Guest_Mac_*
  • Guests

Posted 19 października 2009 - 23:30

http://en.wikipedia...._Bowl_(stadium)
Jeśli Pasadena jest zadupiem to co powiesz o Chorzówie, który jest od niej mniejszy? A jeśli mowa, o aglomeracji to porównaj sobie Aglomerację Śląska do Aglomeracji Los Angeles. 

Piszesz jakby mieli grać na farmie w Alabamie czy Teksasie pomiędzy krowami...  trochę respektu.  

Człowieku luzik, nie spinaj się tak. Mogli nagrywać w Milanie, mogli w Berlinie itp. a wybrali coś mniejszego i mi to odpowiada ( w tym sensie powiedziałem "zadupie"). Chorzowa nie komentuje bo to już jest akurat zadupie w pełnym tego słowa znaczeniu, ale czy to źle? Dla mnie nie, bardzo mi się podobają koncerty na takich stadionach, dlatego nie wątpie że w tej całej Pasadenie będzie fajny klimacik i koncert będzie się dobrze oglądało.

A tak w ogóle to ja nie mam nic przeciwko żeby grali na farmie w Teksasie między krowami, mogą je nawet doić w czasie koncertu. Pasuje?

#97 vieux_capitaine

vieux_capitaine

Użytkownik

• Members
  • 1 041 posts

Posted 19 października 2009 - 23:36

A tak w ogóle to ja nie mam nic przeciwko żeby grali na farmie w Teksasie między krowami, mogą je nawet doić w czasie koncertu. Pasuje?

Tekst Roku!!!!! :D:D:D
Thru the darkness
of Future Past
the magician longs to see...
one chants out
between two worlds
Fire - walk with me.

#98 owczarzMT

owczarzMT

"That's how my love goes"

• Members
  • 1 274 posts

Posted 20 października 2009 - 07:39

raczej głupota roku
1 VIII - 3 X 1944

Posted Image

#99 mihnik

mihnik

Użytkownik

• Members
  • 263 posts

Posted 20 października 2009 - 11:34

Nie wiem skąd takie obliczenia. Wg mnie Los Angeles ma w stosunku do nas -8h. Tak więc koncert u nas o 12.30 w niedzielę.

#100 Elessar

Elessar

Użytkownik

• Members
  • 778 posts

Posted 20 października 2009 - 12:01

-8h w stosunku do nas, więc jeśli u nich się zaczyna o 20:30, to żeby wyliczyć nasz czas - trzeba +8h. Tak więc wychodzi nam niemożliwa 28:30, czyli 4:30 w poniedziałek. :)

Reply to this topic

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users