Skocz do zawartości

Zdjęcie

U2 Tour 2010

• Zamknięty Temat jest zamknięty
578 replies to this topic

#381 Max

Max

nocny tabaskowicz

• Moderatorzy
  • 9 091 Postów

Napisano 01 października 2009 - 08:53

Dam głowę, że Eska Rock odnośnie trasy koncertowej U2 wie znacznie mniej od nas.

#382 Koziol

Koziol

Użytkownik

• Members
  • 375 Postów

Napisano 01 października 2009 - 08:59

Hehe potrafisz na duchu podnieść oby mieli jakieś lipne info.

#383 Max

Max

nocny tabaskowicz

• Moderatorzy
  • 9 091 Postów

Napisano 01 października 2009 - 09:12

Takie tabloidowo - masowe media często bazują na tym, co ktoś napisał np. na forum internetowym - przykład choroby Gahana i odwołanego koncertu w Warszawie o czym niemal wszystkie media wiedziały z depechemode-forum.pl

#384 Guest_madredeus_*

Guest_madredeus_*
  • Guests

Napisano 01 października 2009 - 09:41

Mam pytanko - wiecie może jakie karty są akceptowane przy zakupie biletów? Ostatnim razem na koncert w Polsce płaciłam kredytówką, ale na 4 bilety zagraniczne nie wystarczy mi limitu :P Mam też do płatności interentowych kartę Visa Electron ( Inteligo) jednak nie wszędzie jest chyba akceptowana do płatności internetowych.

#385 GhostGirl

GhostGirl

Acrobat

• Members
  • 978 Postów

Napisano 01 października 2009 - 10:08

Mam też do płatności interentowych kartę Visa Electron ( Inteligo) jednak nie wszędzie jest chyba akceptowana do płatności internetowych.

Płaciłam Visa Electron i poszło bez problemu :) Jak zawsze z resztą...

#386 Guest_madredeus_*

Guest_madredeus_*
  • Guests

Napisano 01 października 2009 - 10:39

Płaciłam Visa Electron i poszło bez problemu :) Jak zawsze z resztą...

Dzięki :)
Dotychczas też nigdy nie miałam problemów (za subskrypcję też nia płaciłam), ale wiesz jak to jest, w najważniejszym momencie okazuje się potem, że nie da rady ;)

#387 GhostGirl

GhostGirl

Acrobat

• Members
  • 978 Postów

Napisano 01 października 2009 - 11:00

Chill out :)

Visa Electron (moim zdaniem) jest najlepsza do płacenia w necie. Bardzo często nie jest naliczana żadna opłata za transakcję :)

#388 Guest_madredeus_*

Guest_madredeus_*
  • Guests

Napisano 01 października 2009 - 11:10

Chill out :)

Bardzo często nie jest naliczana żadna opłata za transakcję :)

Właśnie dlatego ją mam :) I póki co nie zdarzyło mi się, by mi ją odrzuciło.

Orientuje się może ktoś, kiedy przewidywana jest sprzedaż biletów na portugalski koncert?

#389 Guest_depe_*

Guest_depe_*
  • Guests

Napisano 01 października 2009 - 11:15

Orientuje się może ktoś, kiedy przewidywana jest sprzedaż biletów na portugalski koncert?

Nikt się nie orientuje, póki oficjalnie nie ogłoszą.
Na razie jest: TBA
Wszystko jest tu:
http://www.u2.com/tour/index/

#390 maciej18

maciej18

Użytkownik

• Members
  • 3 Postów

Napisano 01 października 2009 - 13:09

Co do Eski Rock- oni na bank o wiele mniej wiedzą od nas... Bardzo dobrze o tym wiem, informacje o artystach muzycznych są 'odkrywane' przez niech dosyć późno...
Mam bardzo ważne pytanko a w zasadzie pytanka- czy najlepiej kupować na Eventim.de, kiedy rusza sprzedaż na koncety 2010(interesują mnie niemieckie no i oczywiście Wiedeń), co z formą płatności- moge zapłacić przy odbiorze i czy tylko w Euro?

Bardzo przepraszam za swoją niewiedzę i tech-ułomność :( . Z góry dziękuje za odpowiedź! ;)

#391 bezet

bezet

Użytkownik

• Members
  • 321 Postów

Napisano 01 października 2009 - 15:39

Mam bardzo ważne pytanko a w zasadzie pytanka- czy najlepiej kupować na Eventim.de, kiedy rusza sprzedaż na koncety 2010(interesują mnie niemieckie no i oczywiście Wiedeń), co z formą płatności- moge zapłacić przy odbiorze i czy tylko w Euro?

Bardzo przepraszam za swoją niewiedzę i tech-ułomność :( . Z góry dziękuje za odpowiedź! ;)

Kupujesz/zamawiasz w kraju w ktorym obowiazuje euro ... odpowiedz prosta.

Jak sobie wyobrazasz platnosc przy odbiorze ? Zreszta niewazne ... placisz przy zamowieniu (karta/przelew) i czekasz na przesylke.

Everything You Know Is Wrong

#392 chrapcio

chrapcio

Użytkownik

• Moderatorzy
  • 1 938 Postów

Napisano 01 października 2009 - 15:50

U2start podaje daty, które podobno zabukowało U2:

Rzym - 7/8 sierpnia
Zurych - 14/15 sierpnia
Bruksela - 21/22 sierpnia

ciuch ciuch!

Chrapcio7 on Last.FM

#393 owczarzMT

owczarzMT

"That's how my love goes"

• Members
  • 1 274 Postów

Napisano 01 października 2009 - 19:43

ehh zawsze ilekroć widzę posty chrapcia to już jestem zły bo zawsze w przypadku trasy koncertowej pojawiają się newsy mało dla nas fajne, wszyscy mają jakieś plany, szanse na koncert a w Polsce null...
1 VIII - 3 X 1944

Posted Image

#394 Mars_2000

Mars_2000

Użytkownik

• Members
  • 804 Postów

Napisano 02 października 2009 - 10:00

A mnie ogólnie wkurw....a cały ten chaos organizacyjny legu europejskiego w 2010 roku.

Bilety rzucają do sprzedaży z rocznym wyprzedzeniem przy nie wszystkich datach jeszcze potwierdzonych. Co to za polityka ?
To jest takie robienie w konia i stawiania fanów w dość kłopotliwej sytuacji.

Okaże się, że zaplanujemy sobie już teraz wyjazdy do Wiednia, Frankfurtu, Paryża. Niektórzy z nas wykorzystają przy tej okazji cenne kody na presales, a potem okaże się, że wrzucą na U2.com nowy termin gdzieś bliżej, dogodniej dla nas (czytaj: taniej) i dupa zbita wówczas... Chyba nie każdego stać będzie na wybranie się na więcej jak 1-2 koncerty i do tego w Europie.
A jeszcze gorzej będzie jak zaczniemy czekać z decyzją w nadziei na dodanie ciekawych miejsc, a tu okaże się, że ich nigdy nie będzie. :(

Pozwoliłem sobie w postaci graficznej zebrać obecne daty - te potwierdzone i te jeszcze nie. Mam trochę wątpliwości odnośnie spodziewanego Zurychu, czy to będzie sierpień czy jednak wrzesień (bo różne daty widziałem)...Niemniej jednak od razu widać jak dużo jest jeszcze dziur...
Dołączona grafika

Ogólnie, brak jakiegokolwiek miasta w UK, brak Europy Centralnej. Brak info czy będą zapełniać te luki i jak gęsto. Do dupy z tym wszystkim... :angry:

#395 Jeams00

Jeams00

Użytkownik

• Members
  • 155 Postów

Napisano 02 października 2009 - 10:16

U2...to także "firma", a nie tylko "Nasz" zespół.

#396 zooshe

zooshe

Użytkownik

• Members
  • 768 Postów

Napisano 02 października 2009 - 10:34

Ta dziura między 19 a 28 aż się prosi by ją zapełnić
"Basista umiera i idzie prosto do rock and rollowego nieba, u którego bram wita go Archanioł Gabriel. Tuż za nim widać w ożywionej rozmowie Jimiego Hendrixa, Johna Lennona, Elvisa Presleya, Janis Joplin i Keitha Moona.
Nieopodal mężczyzna w kowbojskim kapeluszu i skórzanej kurtce udziela instrukcji innym osobom. Zdumiony basista pyta archanioła: Czy, to Bono? Nie wiedziałem, że umarł. Gabriel odpowiada: Nie, to nie jest Bono. To Jezus Chrystus. Wydaje mu się tylko, że jest Bono."

#397 Mars_2000

Mars_2000

Użytkownik

• Members
  • 804 Postów

Napisano 02 października 2009 - 10:37

U2...to także "firma", a nie tylko "Nasz" zespół.

Pamiętaj, że ta "firma" istnieje wyłącznie dzięki nam ;)

I jeśli będą taką strategię prowadzić, to wielu fanów zacznie się zastanawiać, czy naprawdę warto być ich fanem jeśli zaczynają nami brutalnie mówiąc trochę pomiatać i testować nasze "przywiązanie". W końcu coś pęknie...
Ja, szczerze mówiąc, już trochę zaczynam.
To naciąganie na resubskrypcję w związku z nowym legiem, sprzedaż biletów rok do przodu (a pamiętam jak lałem się całkiem niedawno w robocie z kumpla który kupował bilety na Knopflera z rocznym wyprzedzeniem, że to idiotyzm), brak potwierdzenia całej trasy ...

#398 krewetka

krewetka

Użytkownik

• Members
  • 220 Postów

Napisano 02 października 2009 - 11:23

Ta dziura między 19 a 28 aż się prosi by ją zapełnić

Ta dziura, to może ich wakacje i nic już tam nie dołożą :unsure:

#399 Atomic_Mario

Atomic_Mario

Użytkownik

• Members2
  • 5 734 Postów

Napisano 02 października 2009 - 11:31

Ta dziura, to może ich wakacje i nic już tam nie dołożą :unsure:

Nigdy nie robią sobie przerw w ramach danego legu. Wakacje będą mieli przed i po Europie. Zresztą robienie "przerw" jest nieracjonalne - trzeba przecież i tak ponosić koszty zatrudnionych pracowników, przechwywania sprzętu itp.

Podzielam pogląd, że skandalem jest ogłoszenie niekompletnej rozpiski trasy. Każdy powinien mieć możliwość podjęcia świadomej decyzji, a nie spekulowania czy w jego kraju koncert zostanie ogłoszony. A może właśnie oto chodzi? Ogłoszono Austrię - gdzieć w tle jest Zurych. Pewnie część fanów ze Szwajcarii zdecyduje się na zakup biletów do Wiednia. Podobnie może być np. z Belgią, Norwegią czy Węgrami. Innego wytłumaczenia nie widzę. Jest przecież mnóstwo czasu, także do końca roku (nie ma potrzeby ogłaszania tak wcześnie oferty dla subskrybentów, szczególnie że poprzednia obowiązuje od lutego).
Dołączona grafika

#400 Guest_depe_*

Guest_depe_*
  • Guests

Napisano 02 października 2009 - 11:33

Nigdy nie robią sobie przerw w ramach danego legu. Wakacje będą mieli przed i po Europie. Zresztą robienie "przerw" jest nieracjonalne - trzeba przecież i tak ponosić koszty zatrudnionych pracowników, przechwywania sprzętu itp.

Dokładnie tak.
Te koszty, o których wspominasz podczas trasy 360, to kwota ponad 700 tys. USD dziennie!

Użytkownicy przeglądający ten temat: 3

0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych