Skocz do zawartości

Zdjęcie

U2 Tour 2010

• Zamknięty Temat jest zamknięty
578 replies to this topic

#281 jackseg1

jackseg1

Użytkownik

• Members
  • 146 Postów

Napisano 24 września 2009 - 19:58

Ja się nie orientuję w tym całym bałaganie, ale czy to sugeruje, że będą jeszcze jakieś koncerty w USA w 2009 ?

Kilka miesięcy temu artykul na u2gigs.com mówił wyraźnie o wiosennym amerykańskim legu, więc jest on myślę pewny. Zresztą ze względów geograficznych tylko USA może zepchnąć Europę na jesień. 

#282 lookass

lookass

Użytkownik

• Members
  • 1 423 Postów

Napisano 24 września 2009 - 20:05

1. Zooshek
2. GhostGirl
3. depe + może ktoś jeszcze ..
4. Zbych + Skrzat
5. Olive
6. bob
7. Bananix
8. waz
9. morfeusz
10. Kłapouchy
11. merckx
12.bonuk
13.bob+....
14. Indian Summer
15. Mr Nobody
16. bezet + 3 U2 fanow
17. Margot
18. pjkrupa
19. kamilllo
20. lookass

Dopisuje się, bo obiecałem sobie, że pojadę na chociaż jeden koncert z II legu. Planowałem dwa ale w takiej sytuacji nie wiem czy dam rade chociaż na jeden. Zobaczymy, oby się udało chociaż do Wiednia!

#283 Zigy Stardust

Zigy Stardust

senior forumowy

• Members
  • 1 570 Postów

Napisano 24 września 2009 - 20:06

a myślisz ze w Rosji nie ma fanów, którzy chcieliby zobaczyć U2 a wszelkie polityczne rozgrywki swojego rządu mają głęboko gdzieś a nawet jak nie to nie maja na to wpływu... więc czemu od razu podejście "ruska kasa im nie śmierdzi"

edit: odpowiedziałam impulsywnie po przeczytaniu Twojego posta a widzę, że J99 napisał prawie to samo :P

a to oni nie wybierają swojej władzy w wolnych wyborach??hmmmmmmmm.....

no tak kasa to kasa - nie śmierdzi.....

#284 Ceasar_Of_Rome_Forrever

Ceasar_Of_Rome_Forrever

Mr Spock

• Members
  • 3 170 Postów

Napisano 24 września 2009 - 20:07

pociąć się można :(
Posted Image
Max Biaggi Ceasar Trade List

#285 jackseg1

jackseg1

Użytkownik

• Members
  • 146 Postów

Napisano 24 września 2009 - 20:10

Ja też uważam, że największym ciosem w polityków nie jest bojkot ich kraju, tylko wystąpienie w nim i wyrażenie wyraźnego sprzeciwu wobec tego co robią, więc jeśli U2 to o tym nie zapomną to koncert nie oznacza dla mnie porzucenia ideałów. Ale chyba wszyscy wiemy, że nie chodzi tu o to że jest koncert w Moskwie, tylko że jest w Moskwie a u nas nie ma. 3x drewniani Niemcy, 1x mroczna Rosja, wierni i wdzięczni Polacy 0x. Mamy prawo być sfrustrowani :P Zwłaszcza, że dla Niemca wyjazd na koncert za granicą to nie to samo co wyjazd dla Polaka, mogli nam jeden odstąpić.

Ale nie ma co płakać nad rozlanym mlekiem :P Mnie póki co najbardziej ciągnie do Aten, wrzesień, po sezonie, można coś fajnie sklecić. Stadion ładny, ludzie żywiołowi, może jak będą 2 koncerty jakieś DVD by było..

Ciekaw jestem tylko czy resztę koncertów ogłoszą przed rozpoczęciem sprzedaży Wiednia..

Gdybył choć jeden odpowieni stadion w Polsce zapewne mielibyśmy własną datę. Opowiadanie o Bydgoszczy to pobożne forumowe życzenia. Zabaczymy za 5 lat przy okazji potencjalnej kolejnej trasy jak to będzie wygladać gdy bedziemy mieli 5 stadionów w tym 2 po 55 000 tys. Na dzień dzisiejszy mamy 5 x plac budowy.

#286 owczarzMT

owczarzMT

"That's how my love goes"

• Members
  • 1 274 Postów

Napisano 24 września 2009 - 20:27

Boże, dość już mam tego ABSURDU.

Wiesz te personalne wycieczki, które napisałeś w swoim poście, to sobie wsadź...
Ja też mam dosyć Twojego pieprzenia po każdym koncercie, że "znowu to samo", "że czemu te Elevation znowu", "że czemu nie wyrzucili Pride i One" "że to Edge smętny" "że to się spóźnili w rytmie"....milion różnych smutów, to jest mam rozumieć, jak to ująłeś "treściowe" i wnoszące coś do tematu ? a może to właśnie Ty czujesz się dowartościowany gdy tak sobie trujesz ?

wracając do tematu:

może dorzucą coś w krajach Bałtyckich...
1 VIII - 3 X 1944

Posted Image

#287 vieux_capitaine

vieux_capitaine

Użytkownik

• Members
  • 1 041 Postów

Napisano 24 września 2009 - 21:37

Co do koncertu w Rosji to uważam że dobrze że jest. Koncert gra się dla fanów. Choć coś mi podpowiada że na ten akurat zwali się głównie nowobogactwo i nomenklatura. Myślę że ten dawny duch U2, schował się gdzieś parenaście lat temu i póki co nie chce wyjść. Dzisiaj Bono lubi pajacować ze snopem słomy w butach więc czemu mieliby się przejmować jakimiś tam deklaracjami związanymi z Rosją?
Ale myślę że koncert w Moskwie jest ok, rosjanie w końcu się doczekali i niech się bawią.
Thru the darkness
of Future Past
the magician longs to see...
one chants out
between two worlds
Fire - walk with me.

#288 anton

anton

.

• Members
  • 1 310 Postów

Napisano 24 września 2009 - 21:41

Właśnie ktoś może jedzie do Moskwy?

Ja właśnie dostałem informacje z ostatniej chwili od mojej rodzicielki, że mam jechac na miesiąc do Anglii do pracy, a pozniej caly sierpień - po Europie !! :D

Przynajmniej tak to zrozumiałem - narazie nie drążę tematu! :)

#289 kinia2742

kinia2742

Użytkownik

• Members
  • 55 Postów

Napisano 24 września 2009 - 21:46

boli trochę to ,,Deutschland Deutschland über alles". [/b]

boli i to bardzo..
One love. One life.

#290 morfeusz

morfeusz

Użytkownik

• Members
  • 1 064 Postów

Napisano 24 września 2009 - 21:48

dobre stadiony dobra infrastruktura no i "magines" bedzie miał helikopter:)

#291 vieux_capitaine

vieux_capitaine

Użytkownik

• Members
  • 1 041 Postów

Napisano 24 września 2009 - 21:52

Ja mam nadzieję żę z sentymentu wrzucą jeden koncert u nas. Nie wiem czemu ale sfilmowałem się że McGuinness spiskuje żeby Polakom nie dać koncertu bo przecież to taka wiocha Europy, bieda i wogóle... grrr...
Thru the darkness
of Future Past
one chants out
between two worlds
Fire - walk with me.

#292 U2roopa

U2roopa

Użytkownik

• Root Admin
  • 6 527 Postów

Napisano 25 września 2009 - 00:29

Sporo dzisiaj o nowych datach myślałem i zastanawiam się czy po podpisaniu tego kontraktu-molocha z LiveNation U2 mają jeszcze jakikolwiek wpływ na takie rzeczy jak właśnie sprzedaż biletów itd. Kurcze, jak można sprzedawać bilety na koncerty, które mają się odbyć za rok??? Przecież to jest styl dobry dla stron-fałszywek sprzedających miejsca na niby-koncertach przed ogłoszeniem trasy.

Nie podoba mi się to ani trochę. Takie wyciskanie pomarańczy do cna...

#293 Guest_piotrek85_*

Guest_piotrek85_*
  • Guests

Napisano 25 września 2009 - 00:41

Patrząc na to z innej strony to niektórzy mają spore ułatwienie przy planowaniu urlopów. ;)

#294 Olenka

Olenka

Użytkownik

• Moderatorzy
  • 2 648 Postów

Napisano 25 września 2009 - 01:01

szczerze mówiąc nie wydaje mi się żeby fani U2 w Rosji to było jakies zagłebie głosów popierające obecnego prezydenta...

zresztą jakie ma to znaczenie, oni wydają mnóstwo kasy na tą trasę żeby dostarczyć nam pięknym wrażeń.... a chyba nie oczekujesz że robią to charytatywnie...kurde najpierw marudzenie że bilety za drogie, teraz, nie podobają się niektórym miejsca koncertów....kurcze może za darmo w ogóle powinni grać i tylko w takich krajach które nie są uwikłane w żadne konflikty....czyli pewnie nigdzie

#295 conr4d

conr4d

Użytkownik

• Members
  • 2 255 Postów

Napisano 25 września 2009 - 05:44

Patrząc na to z innej strony to niektórzy mają spore ułatwienie przy planowaniu urlopów. ;)

Ale pomimo wszystko za mało czasu zostało już do samej sprzedaży. Bilety mogli by zacząć sprzedawać za parę miesięcy, ale widzę pazerność na kaskę.

#296 morfeusz

morfeusz

Użytkownik

• Members
  • 1 064 Postów

Napisano 25 września 2009 - 06:20

no ale jak mozna wszystko i dokładnie zaplanowac:)

#297 bob

bob

Użytkownik

• Members
  • 717 Postów

Napisano 25 września 2009 - 06:23

uważasz,że rosjanie mają wolne wybory i demokracje???pooglądaj troszkę telewizji i poczytaj trochę książek do historii i nie tylko to może dowiesz się,że tak nie jest...

Ale pomimo wszystko za mało czasu zostało już do samej sprzedaży. Bilety mogli by zacząć sprzedawać za parę miesięcy, ale widzę pazerność na kaskę.

Jak dla mnie to nie pazerność a raczej starannie zaplanowana taktyka,ponieważ bilety na 1 leg nie wyprzedały się bo jak wiemy jest "kryzys" i ludzi nie stać tak do końca,żeby wydać tyle kasy daltego większa ilość czasu wydaje mi się zagwarantuje większą publikę,stadiony będą wypełnione a nie tak jak ostatnio gdzie nie wyprzedali chociażby Mediolanu,Barcelony,Amsterdamu czy Chorzowa.

Użytkownik bee edytował ten post 25 września 2009 - 09:48

#298 Atomic_Mario

Atomic_Mario

Użytkownik

• Members2
  • 5 734 Postów

Napisano 25 września 2009 - 06:51

Przez kilka ostatnich dni nie miałem dostępu do internety, więc gdy wczoraj wieczorem udało mi się w końcu wejść na forum to doznałem szoku i czym prędzej się rozłączyłem :P A więc to jednak nie był sen...

Szanse na polski koncert są niewielkie, więc trzeba czynić przygotowania do wypadu w inne miejsca. Na chwilę obecną najbardziej skłaniam się do wypadu do Skandynawii, chociaż Wiedeń kusi...
Dołączona grafika

#299 vieux_capitaine

vieux_capitaine

Użytkownik

• Members
  • 1 041 Postów

Napisano 25 września 2009 - 06:59

Przez kilka ostatnich dni nie miałem dostępu do internety, więc gdy wczoraj wieczorem udało mi się w końcu wejść na forum to doznałem szoku i czym prędzej się rozłączyłem :P A więc to jednak nie był sen...

Szanse na polski koncert są niewielkie, więc trzeba czynić przygotowania do wypadu w inne miejsca. Na chwilę obecną najbardziej skłaniam się do wypadu do Skandynawii, chociaż Wiedeń kusi...

Ja również, najchętniej na Helsinki.
Sprzedaż rok wcześniej mnie pożądnie wkur****. Zwyczajnie mi to nie leży i nie jest w stanie w październiku zaplanować tego co będe robił w sierpniu. Fajnie by było zaliczyć choć dwa koncerty ale skąd mogę wiedzieć czy to będzie potem możliwe... Ehh...
Thru the darkness
of Future Past
one chants out
between two worlds
Fire - walk with me.

#300 morfeusz

morfeusz

Użytkownik

• Members
  • 1 064 Postów

Napisano 25 września 2009 - 07:07

problemem nie jest to ze bilety można kupic rok wcześniej bo tak jest równiez na innych koncertach innych wykonawców ale problem jet to że o godz. 00:00 tych biletów już nie ma:) niestety.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych