Piosenka od której zaczęła się wasza przygoda z U2
Napisano 04 października 2009 - 15:51
A poza tym znałem już wcześniej U2, ale nie pałałem do niego tak gorącym uczuciem jak dziś. Po prostu postanowiłem wgłębić się w temat i utknąłem w nim po uszy
Swoją drogą, długo nie zdawałem sobie sprawy, że "Hold me..." jest dziełem U2. A jak najbardziej ową piosniczkę lubię.
Napisano 18 października 2009 - 21:45
potem przesłuchałam "The Singles 1990-1999" i jak sie okazało większość piosenek kojażyłam.
dzięki mojemu bratu, który w tamtym okresie był zagorzałym fanem.
później było magiczne Electrical Storm, batmanowe Hold Me, Thrill Me... i z genialnym teledyskiem Elevation :D
a HTDAAB to z mojej play listy bardzo długo nie schodziło ;P
i tak moja przygoda z U2 trwa do dziś, sprawia mi mega frajde i wiele radości :)))))
Napisano 22 lutego 2010 - 16:28
Później były single z NLOTH - z racji słuchania LP3 - wiosna 2009 r. I wreszcie jesień 2009 r.: najpierw Electrical Storm, teledysk znaleziony przypadkiem na jakimś blogu i - nareszcie - With Or Without You W przeddzień kolokwium słuchałam tego i słuchałam, i nie mogłam się oderwać. Wtedy poczułam, że to jest to (jaki banał ). A teraz mam manię wyszukiwania wszystkiego o U2 i nie mogę przeboleć, że nigdy nie zdołam wszystkiego wysłuchac/zobaczyć/przeczytać
Is it like a tape recorder
Can we rewind it just once more
Napisano 22 lutego 2010 - 17:50
Moi rodzice jak byłem brzdącem pojechali na popmart do warszawy, a ja zostałem z ciotką (albo z babcią) w domu... !!
Pamiętam z półki płytowej Pop i ATYCLB. Od ATYCLB i Beautiful Day zaczałem sluchac muzyki. Kiedyś, jak miałem może 9/10 lat posłuchałem całe ATYCLB od początku do końca.
Był gdzieś jeszcze okres lubienia Ich Troje (wcześniej) i kinderpunka (później)
Moja mama dostała na gwiazkę od taty HTDAATB - hit Vertigo, i ten teledysk. Bomba stała się moją płytą po krótkim czasie.
I dalej to już poszło... and here i am.
Napisano 22 lutego 2010 - 18:35
Te wspomnienia faktycznie fajnie się czyta.
Tak mi teraz przyszło do głowy, że kiedy poznałam U2, to wreszcie znalazłam to, czego szukam, jeśli chodzi o muzykę (co do reszty, to I still... i wiadomo, co dalej ) . Wcześniej nigdy nie miałam ulubionego zespołu, a nawet niespecjalnie interesowałam się muzyką.
Napisano 22 lutego 2010 - 18:40
brzmi banalnie strasznie, ale tak to jest, tak to bywa, co wielokrotnie stwierdzono.
nigdy nie zdołam wszystkiego wysłuchac/zobaczyć/przeczytać
e tam, jakieś intensywne 3, 4 lata i da radę ważniejszą większość ogarnąć
Napisano 22 lutego 2010 - 20:17
e tam, jakieś intensywne 3, 4 lata i da radę ważniejszą większość ogarnąć
marzenie Ale wszystko przede mną, jestem dopiero na początku fanowskiej drogi
Napisano 22 lutego 2010 - 21:50
Napisano 16 marca 2010 - 13:39
plyta byla po wypadku samochodowym ale w calkiem niezlym stanie, byla to jakas skladanka...
zakochałam sie w Pride
tak sie zaczelo, pod choinke to juz mi Mikolaj przynosil plyty U2
Napisano 16 marca 2010 - 14:51
Było to jakoś pod koniec maja '09 gdy na urodziny dostałam od rodziców mp4. Oczywiście zaczęłam wgrywać muzykę (wtedy jeszcze nie U2). Pewnego razu mój tata zaczął wgrywać mi tam jakieś filmy i wgrał również (żeby sprawdzić czy działa) teledysk właśnie Original. Dodam, że mój tata jest wielkim fanem U2 od mniej więcej '86 roku także to dzięki niemu wszystko się zaczęło . I tak gdy odsłuchałam tą piosenkę wiedziałam, że jest w niej coś magicznego, potem było U2 3D i w końcu koncert w Chorzowie na którym moja miłość do tego zespołu wzrosła do niewyobrażalnych rozmiarów tak też zostało do dziś
09.08.09 Zagrzeb
10.08.10 Frankfurt
najwspanialsze dni mojego życia. dziękuję i kocham U2
Napisano 16 marca 2010 - 16:27
Napisano 16 marca 2010 - 18:53
Napisano 28 marca 2010 - 00:31
Napisano 21 czerwca 2010 - 00:13
Rok 97' U2 wydaje na singla "Discoteque" pod wpływem tej piosenki kupuje płytę Pop i tak zaczyna się moja miłość do tego zespołu i ich muzyki.
Dodaj odpowiedź
Użytkownicy przeglądający ten temat: 4
0 użytkowników, 4 gości, 0 anonimowych