Skocz do zawartości

Zdjęcie

Barcelońskie soundchecki i dress rehearsale

717 replies to this topic

#101 Pyza U2

Pyza U2

Użytkownik

• Members
  • 932 Postów

Napisano 18 czerwca 2009 - 17:43

A po co nam to na koncercie, na który czekamy 4 lata?

Wychodzi, że prócz hitów, które być muszą (Joshua, Pride), oraz hitów dla VeRtI-gO-wCóW, mamy takie niespodzianki:

Drowning Man (super)
The Unforgettable Fire (super)
In a Little While (super)
Ultraviolet (Light my Way) (też mi niespodzianka)
Angel of Harlem (też mi niespodzianka)
MLK (też mi niespodzianka)

To już VT było bardziej niespodziankowe.

Ciężko wszystkim dogodzić, zapewne są tacy którzy czekają na set Vertigowy ;)
''Beautiful Country Beautiful Day'' - Bono 5.07 2005 !

#102 Olenka

Olenka

Użytkownik

• Moderatorzy
  • 2 648 Postów

Napisano 18 czerwca 2009 - 17:46

A po co nam to na koncercie, na który czekamy 4 lata?

Wychodzi, że prócz hitów, które być muszą (Joshua, Pride), oraz hitów dla VeRtI-gO-wCóW, mamy takie niespodzianki:

Drowning Man (super)
The Unforgettable Fire (super)
In a Little While (super)
Angel of Harlem (też mi niespodzianka)
MLK (też mi niespodzianka)

To już VT było bardziej niespodziankowe.

MALKONTENT

#103 Guest_piotrek85_*

Guest_piotrek85_*
  • Guests

Napisano 18 czerwca 2009 - 17:48

Dla każdego coś dobrego. Jakiś kompromis musi być. :rolleyes:

Nie grali tego od 16 lat...

Ja bym się tak nie emocjonował tymi relacjami z soundchecków. Na próbach przed koncertem w Brukseli w 2005 było Electrical Storm i nie zagrali tego nigdzie.

#104 Witas

Witas

Użytkownik

• Members
  • 7 064 Postów

Napisano 18 czerwca 2009 - 17:51

Dla każdego coś dobrego. Jakiś kompromis musi być. :rolleyes:

Jedna piąta koncertu zajęta przez te "hiciory" to słaby kompromis :P

Nie grali tego od 16 lat...

Na Achtungu jest jeszcze parę innych nagrań...

#105 corso

corso

Użytkownik

• Members
  • 3 831 Postów

Napisano 18 czerwca 2009 - 18:04

Taka tendencję maja - preferowani są słuchacze U2 tacy od kilku lat i ci co znaja hity z radia.
Zespół uznał, że to najważniejszy target.
Szkoda...

#106 MartinTexas

MartinTexas

Użytkownik

• Members
  • 2 595 Postów

Napisano 18 czerwca 2009 - 18:04

City of Blinding Lights
Elevation
Beautiful Day
Vertigo

Co to ma być?!

Jak to nie wiesz? Twardy set - już od kilku lat! :P

Jedna piąta koncertu zajęta przez te "hiciory" to słaby kompromis :P

Na Achtungu jest jeszcze parę innych nagrań...

Na Popie też, na Zooropie też, na TJT też, itd. każdemu nie dogodzą, a akurat UV to jest dogodzenie wielu i to jest niespodzianka. :) W przypadku Achtunga to dużo i często ostatnio grali: ZooStation, The Fly, Until, Horses, One, MY, czy Even Better!! To utwory tylko z ET i VT (nawet raz pojawiło się Love Is Blindness :P). Ale UV nie (jak ktoś napisał16 lat!) i dlatego to jest dobry wybór.

A MLK tak źle bym nie oceniał, na pewno świetnie wpisze się jako jakiś łącznik, lub zakończenie setu on raczej nie zajmuje miejsca innym utworom (no bynajmniej nie aż tak dużo). Jak dla mnie kończenie koncertów na PopMarcie co raz to innymi utworami było ciekawe (szkoda tylko, że nie były grane w pełnych wersjach), nie można było być na 100% pewnym czym zakończą.

#107 Look

Look

Użytkownik

• Members
  • 647 Postów

Napisano 18 czerwca 2009 - 18:44

A ja na razie nie wybrzydzam bo jeszcze sporo się zmieni do 30.06. Brakuje na razie m.in. Bad, chciałoby się Exit czy Walk On... Natomiast moim marzeniem (pewnie nierealnym) byłoby wzięcie przykładu z setlist Pearl Jamu szczególnie w miejscach gdzie mamy 2 nights. Fajnie byłoby przyjść na 2gi gig i usłyszeć np. 7-8 innych kawałków niż pierwszej nocy...niestety to pewnie tylko marzenia ściętej głowy...

#108 One_U2 - fan

One_U2 - fan

Użytkownik

• Members
  • 2 857 Postów

Napisano 18 czerwca 2009 - 18:47

A więc moja ocena listy

Znowu to <_< : Elevation, Pride,( nie chce już Pride wystarczy!!!!) City Of Blinding Lights,

Chwała im za to,że zaśpiewają : &middot; The Unforgettable Fire, MLK , ( poprostu uniosę się w powietrzu z zachwytu :lol: :lol: :lol:

Ultra Violet - ciekawe jak Bono sobie z tym poradzi. :P akcja zwolnione tempo. ;)

Ale ciekawe utworki zaśpiewają.
Dołączona grafika

#109 corso

corso

Użytkownik

• Members
  • 3 831 Postów

Napisano 18 czerwca 2009 - 18:53

A ja na razie nie wybrzydzam bo jeszcze sporo się zmieni do 30.06. Brakuje na razie m.in. Bad, chciałoby się Exit czy Walk On... Natomiast moim marzeniem (pewnie nierealnym) byłoby wzięcie przykładu z setlist Pearl Jamu szczególnie w miejscach gdzie mamy 2 nights. Fajnie byłoby przyjść na 2gi gig i usłyszeć np. 7-8 innych kawałków niż pierwszej nocy...niestety to pewnie tylko marzenia ściętej głowy...

Nie 7-8 tylko prawie całą inną setlistę!
http://allmusic.com/...10:jjfrxq8kldse
http://allmusic.com/...10:kjfuxq8kldse

#110 Guest_piotrek85_*

Guest_piotrek85_*
  • Guests

Napisano 18 czerwca 2009 - 19:07

Z całym szacunkiem Corso ale Pearl Jam to nie U2. Myślę, że rotacja utworów będzie większa niż na poprzednich trasach. Ale chłopaki jak zwykle będą mieli opracowany jakiś trzon w setliście. Bo The Edge musi mieć wszystko dobrze ograne. poza tym wszystko ma pasować do wizualizacji.

#111 Look

Look

Użytkownik

• Members
  • 647 Postów

Napisano 18 czerwca 2009 - 19:09

Nie 7-8 tylko prawie całą inną setlistę!
http://allmusic.com/...10:jjfrxq8kldse
http://allmusic.com/...10:kjfuxq8kldse

Tak było akurat na tej trasie. Wtedy w Katowicach pojawiło się dosłownie kilka takich samych kawałków podczas obu koncertów...Ja byłbym zadowolony z 7-8 innych podczas drugiej nocy, Ty nie?

#112 user420

user420

Użytkownik

• Members
  • 5 213 Postów

Napisano 18 czerwca 2009 - 19:10

raz ze do wizualizacji, ale pamietajmy tez jakim sprzetem operuje the edge. Wszystkie efekty jakie ma, ma w racku i przygotowanie niewiadomo-jakiej ilosci piosenek i wymienianie z koncertu na koncert byloby tak czasochlonne, ze facet nie mialby czasu nawet na sen.

inna sprawa, ze mogliby np. zmieniac kolejnosc utworow, to juz byloby cos.

#113 corso

corso

Użytkownik

• Members
  • 3 831 Postów

Napisano 18 czerwca 2009 - 19:10

Z całym szacunkiem Corso ale Pearl Jam to nie U2. Myślę, że rotacja utworów będzie większa niż na poprzednich trasach. Ale chłopaki jak zwykle będą mieli opracowany jakiś trzon w setliście. Bo The Edge musi mieć wszystko dobrze ograne. poza tym wszystko ma pasować do wizualizacji.

Z całym szacunkiem, ale nie rozumiem.
Klasa zespołów porównywalna, a myslę, że U2 są lepszymi instrumentalistami, więc opanowanie 75 piosenek przed trasa nie byloby ogromnym problemem.

#114 corso

corso

Użytkownik

• Members
  • 3 831 Postów

Napisano 18 czerwca 2009 - 19:11

raz ze do wizualizacji, ale pamietajmy tez jakim sprzetem operuje the edge. Wszystkie efekty jakie ma, ma w racku i przygotowanie niewiadomo-jakiej ilosci piosenek i wymienianie z koncertu na koncert byloby tak czasochlonne, ze facet nie mialby czasu nawet na sen.
inna sprawa, ze mogliby np. zmieniac kolejnosc utworow, to juz byloby cos.

Chyba można tak zaaranżować, żeby nie trzeba było milion pięćset sto dziewięćset efektów używać, nie?

#115 user420

user420

Użytkownik

• Members
  • 5 213 Postów

Napisano 18 czerwca 2009 - 19:13

Chyba można tak zaaranżować, żeby nie trzeba było milion pięćset sto dziewięćset efektów używać, nie?

Oczywiscie ze mozna, ale akurat wiekszosc kawalkow stracila by wtedy swoje brzmienie, to slynne edgowe brzmienie, z ktorego slynie u2. The edge jest perfekcjonista i nie moglby na cos takiego sobie pozwolic.

Ps. Corso, ja tez jestem za tym aby setlista byla zmienna z koncertu na koncert (jak np. u pearl jam czy radiohead) ale badzmy realistami...

#116 Look

Look

Użytkownik

• Members
  • 647 Postów

Napisano 18 czerwca 2009 - 19:14

Prawie na żywo z Camp Nou - Walk On :D - wieści z
www.U2start.com

#117 Guest_piotrek85_*

Guest_piotrek85_*
  • Guests

Napisano 18 czerwca 2009 - 19:17

Klasa zespołów porównywalna, a myslę, że U2 są lepszymi instrumentalistami, więc opanowanie 75 piosenek przed trasa nie byloby ogromnym problemem.

Może the Edge jeszcze by dał radę z opanowaniem kilkudziesięciu piosenek ale Bono już nie. :P

#118 user420

user420

Użytkownik

• Members
  • 5 213 Postów

Napisano 18 czerwca 2009 - 19:18

Prawie na żywo z Camp Nou - Walk On :D - wieści z
www.U2start.com

gdzie gdzie gdzie? bo nie widze?:o

#119 Olenka

Olenka

Użytkownik

• Moderatorzy
  • 2 648 Postów

Napisano 18 czerwca 2009 - 19:19

oj jezu po prostu im się nie chciało..skoro wiedzą ze tak naprawde 50 tys na kazdym koncercie bedzie bardzo zadowolona z tych "hiciorów". Ja to rozumiem, koncerty nie są tylko dla "prawdziwych" fanów co maja cała dyskografie w małym paluszku tylko też dla o wiele większej grupy przypadkowych widzów

#120 Look

Look

Użytkownik

• Members
  • 647 Postów

Napisano 18 czerwca 2009 - 19:21

gdzie gdzie gdzie? bo nie widze?:o

Proszę

http://www.u2start.c...ic/5820//108/5/

Dodaj odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych