Skocz do zawartości

Zdjęcie

Barcelońskie soundchecki i dress rehearsale

717 replies to this topic

#541 MartinTexas

MartinTexas

Użytkownik

• Members
  • 2 595 Postów

Napisano 28 czerwca 2009 - 14:52

Zawsze lepsze MWays akustycznie niż znowu MWays normalnie..

Tylko, które normalne, za takie z VT to dziękuję - odegranie takie jakby już nie mieli pomysłu na ten utwór :unsure: To chyba z resztą widać jak już akustycznie próbują...

A ja zawsze myślałem, że koncerty są właśnie dla fanów...

OK Mało precyzyjnie się wyraziłem ;) Dla tych najbardziej zagorzałych, znających dobrze ich albumy. :rolleyes:

NIE! :P Ja chcę normalne MW. Akustycznie mogliby zagrać Fast Cars. :rolleyes:

NIE! Fast Cars też z całą mocą - ale coś myślę, że przy GOYB to Fast Cars już nie zagrają.

Edit: "Discurso Desmond Tutu /intro de Streets" - no i tego jestem ciekaw, co to wyjdzie :unsure:

#542 Greg27

Greg27

Użytkownik

• Members
  • 152 Postów

Napisano 28 czerwca 2009 - 15:02

Brakuje mi Elevation i BTBS. Reszta rewelacyjna! :)

#543 corso

corso

Użytkownik

• Members
  • 3 831 Postów

Napisano 28 czerwca 2009 - 15:04

Dla tych najbardziej zagorzałych, znających dobrze ich albumy.

Właśnie dla takich są (powinny być) koncerty.

#544 MartinTexas

MartinTexas

Użytkownik

• Members
  • 2 595 Postów

Napisano 28 czerwca 2009 - 15:34

Właśnie dla takich są (powinny być) koncerty.

Chyba o tym już była mowa i nie chcę offtopa robić ;) , ale...

Rozumiem cię, bo wtedy można byłoby zagrać mniej znane utwory i wszyscy byliby zadowoleni :) , ale ja np. chcę też show w ich wykonaniu, a dla 20 tys. ludzi nie zrobią takiej sceny, takiej oprawy. Zamieniło by się to w małe kameralne koncerty, OK to też może być niezłe (Irving Plaza np. ;) ), ale co najwyżej na trasach promocyjnych, a nie na głównym Tour. Ten zespół jest stworzony do robienia rzeczy wielkich i to im świetnie wychodzi. ;) Ja chcę by więcej osób poznało ten zespół, a kameralne koncerty w tym nie pomogą, aby mogli przyjść fani innych zespołów i się dobrze bawić.

Niestety zawsze jest coś za coś. ;)

Edit: Filmik 2 Dni do 360 na u2.com - chyba najdłuższy! ponad 2 min :P Ale 0 muzyki, za to z tego co zrozumiałem, chyba przestawiają jakieś głośniki, aby nie zasłaniały ludziom widoku :P

#545 TUFKAK_U2

TUFKAK_U2

BejsmenT

• Members
  • 2 607 Postów

Napisano 28 czerwca 2009 - 16:14

Jacy oni wspaniałomyślni naprawdę ! :P

#546 user420

user420

Użytkownik

• Members
  • 5 213 Postów

Napisano 28 czerwca 2009 - 16:17

no taaaa, wspanialomyslni, tylko gdzie jest caly rack the edga? :huh: co ja mam teraz ogladac na koncercie? :lol:

#547 Bombel

Bombel

Bieszczadzki anioł

• Members
  • 746 Postów

Napisano 28 czerwca 2009 - 16:17

jak zagrają ultraviolet posikam się na miejscu z radości!
-Przypuśćmy Kubusiu, że drzewo przewróci się,gdy będziemy pod nim stali?
-Przypuśćmy, że nie-odpowiedział Kubuś Puchatek po długim namyśle.

#548 TUFKAK_U2

TUFKAK_U2

BejsmenT

• Members
  • 2 607 Postów

Napisano 28 czerwca 2009 - 16:19

jak zagrają ultraviolet posikam się na miejscu z radości!

Hoho nie zazdroszczę osobom, które będą stały obok ciebie na koncercie :P

A tak poza tym najważniejsze, że Aquilarowe paczki Adama widać bardzo dobrze ;)

#549 acr

acr

mam tu fajne drzewko

• Moderatorzy
  • 17 742 Postów

Napisano 28 czerwca 2009 - 16:38

a może poczekacie z tym wieszaniem psów na MW akustycznie aż je usłyszycie:P?

o patrz Oleńko, w końcu się zgadzamy, i to w sprawie M.Ways! :)
osobiście się bardzo cieszę, że skoro już to grają, to się bawią i kombinują z zupełnie nowym aranżem.
młejsowi z poprzednich dwóch tras mówię stanowcze NI. a to będzie ciekawe, przynajmniej ;)

#550 methiu

methiu

0118 999 881 999 119 7253

• Members
  • 1 035 Postów

Napisano 28 czerwca 2009 - 17:08

A nie mogliby zamiast tego MWays zagrać np. Like a song albo In God's country? Nie, bo są lenie. A tak to MWays poleci
piątą trasę z rzędu.

...ale z drugiej strony ciesze się z Sunday bloody sunday też klepanego od Joshua Tree więc chyba marudzę :P .
Marze tylko o wersji SBS z Rattle and Hum.
"Smell the flowers while you can" - David Wojnarowicz

#551 acr

acr

mam tu fajne drzewko

• Moderatorzy
  • 17 742 Postów

Napisano 28 czerwca 2009 - 17:23

A nie mogliby zamiast tego MWays zagrać np. Like a song albo In God's country? Nie, bo są lenie. A tak to MWays poleci
piątą trasę z rzędu.

O to to. In God's Country akustyczne z Elevation Tour znamy? Jak nie znamy, to nadrabiamy koniecznie. Genialna sprawa. Mogliby oj, mogliby, ale dziady z nich takie, no niestety.

...ale z drugiej strony ciesze się z Sunday bloody sunday też klepanego od Joshua Tree więc chyba marudzę :P .
Marze tylko o wersji SBS z Rattle and Hum.

Jak SBS, to R&H albo coś zbliżonego choć do Slane, na inne się nie cieszę.
Boję się niestety, że będzie to takie odwalenie 'musowego' kawałka, granego już kilkaset razy, granego noc w noc, bez pasji, emocji. Takiego Sunday'a nie chcę. Przykro mi. Ten kawałek musi być grany na porządnym wkurwie, czymś.

#552 MartinTexas

MartinTexas

Użytkownik

• Members
  • 2 595 Postów

Napisano 28 czerwca 2009 - 17:31

no taaaa, wspanialomyslni, tylko gdzie jest caly rack the edga? :huh: co ja mam teraz ogladac na koncercie? :lol:

To jest dobre pytanie, tylko jak to tak delikatnie Edgowi zasygnalizować :unsure:

Pozostanie oglądać Adama i Larrego jak stoją/siedzą i nic nie robią, bo Bono i Edgu mają pomysł na nowy akustyk. ;) A no i może jakieś ciekawe wizualizacja, ale to pod sceną może być trudne...

[...] :)
osobiście się bardzo cieszę, że skoro już to grają, to się bawią i kombinują z zupełnie nowym aranżem.
młejsowi z poprzednich dwóch tras mówię stanowcze NI.

No tu to i ja się zgodzę :)

a to będzie ciekawe, przynajmniej ;)

Ale tu mam już duże wątpliwości. :P No chyba, że jak za dawnych czasów ściągną tancerkę do tańca brzucha.

#553 Olenka

Olenka

Użytkownik

• Moderatorzy
  • 2 648 Postów

Napisano 28 czerwca 2009 - 17:35

Ale tu mam już duże wątpliwości. :P No chyba, że jak za dawnych czasów ściągną tancerkę do tańca brzucha.

no wiesz ja się zapisałam na kurs:P

#554 acr

acr

mam tu fajne drzewko

• Moderatorzy
  • 17 742 Postów

Napisano 28 czerwca 2009 - 17:40

muzycznie ciekawie. nie musi się dziać dużo, żeby kawałek, wersja, zainteresowała ;)

wiem że to trochę utwór innego formatu itd. ale obczajcie sobie Please z ET. zarówno wersje akustyczne, akustyczną z additional piano, jak i raz zagraną na tej trasie, ascetyczną w porównaniu z PopMartem full band. ascetyczną, a moim skromnym, bardzo ciekawą.

Użytkownik acr edytował ten post 28 czerwca 2009 - 17:44

#555 MartinTexas

MartinTexas

Użytkownik

• Members
  • 2 595 Postów

Napisano 28 czerwca 2009 - 18:17

no wiesz ja się zapisałam na kurs:P

:P Ależ to gratulacje i pochwały, mnie chodziło o to, że jeśli wersja (muzycznie) będzie nieciekawa to jedyną ciekawostką przy tym utworze mogłaby być tancerka ;)

Olu to trenuj, trenuj może Bono wyciągnie cię z publiki!! B) A nuż się uda! ;)

muzycznie ciekawie. nie musi się dziać dużo, żeby kawałek, wersja, zainteresowała ;)

No właśnie wiem, że muzycznie ciekawie, taka ironia była :P Co do tego to się zgadzam.
Na myśl przychodzi Satellite Of Love, no ale tu sam głos Bono robił dużo dobrego :rolleyes: albo 40 z PopMartu, niby nic, niby wolę full band, a tu aż się wzruszyć można, aż żal, że kończą...

wiem że to trochę utwór innego formatu itd. ale obczajcie sobie Please z ET. zarówno wersje akustyczne, akustyczną z additional piano, jak i raz zagraną na tej trasie, ascetyczną w porównaniu z PopMartem full band. ascetyczną, a moim skromnym, bardzo ciekawą.

A to ciekawe, bo wersję akustyczną słyszałem, ale o full band nie! :rolleyes: Gdzie to grali? Chętnie posłucham. Tak zgadza się, że ascetyczne były, ale to pasuje w miarę do przekazu tego utworu, emocje mniejsze niż na PopMarcie, ale też było je widać u Bono.
Tyle, że właśnie do MW to ni jak mi nie pasuje, bo tu przekaz jakby inny, zabawa, taniec, dlatego akustyk ni w 5 ni w 10, ale... OK dość chyba biadolenia, może zagrają normalnie, może w ogóle, a jak bedzie akustyk to i tak posłucham - nikły procent jest na ciekawą wersję... :D

No to czekamy na nową wersję "MY" :lol:

#556 star

star

Użytkownik

• Members
  • 651 Postów

Napisano 28 czerwca 2009 - 18:46

Jak SBS, to R&H albo coś zbliżonego choć do Slane, na inne się nie cieszę.
Boję się niestety, że będzie to takie odwalenie 'musowego' kawałka, granego już kilkaset razy, granego noc w noc, bez pasji, emocji. Takiego Sunday'a nie chcę. Przykro mi. Ten kawałek musi być grany na porządnym wkurwie, czymś.

Zgadzam się w 100%. Ostatnie wersje SBS trochę mnie już znudziły i generalnie nie mam ochoty usłyszeć tej piosenki na koncercie. Ale, aleee jeśliby to była wersja zbliżona do R&H to mógłby to być najlepszy fragment koncertu ;)
It's no secret that the stars are falling from the sky

#557 One_U2 - fan

One_U2 - fan

Użytkownik

• Members
  • 2 857 Postów

Napisano 28 czerwca 2009 - 18:49

Ostatnie wersje SBS trochę mnie już znudziły i generalnie nie mam ochoty usłyszeć tej piosenki na koncercie.

Też mam już jej poniekąd dosyć. Może w Chorzowie nie zagrają SBS.
Dołączona grafika

#558 acr

acr

mam tu fajne drzewko

• Moderatorzy
  • 17 742 Postów

Napisano 28 czerwca 2009 - 18:53

A to ciekawe, bo wersję akustyczną słyszałem, ale o full band nie! Gdzie to grali? Chętnie posłucham.

2001-10-19: Arena - Baltimore, Maryland, USA. Pierwsze wykonanie Please na ET. Potem grali akustycznie.
Niestety chwilowo nie posiadam, ale na u2start są chyba dwie wersje tego koncertu.

#559 Max

Max

nocny tabaskowicz

• Moderatorzy
  • 9 091 Postów

Napisano 28 czerwca 2009 - 20:32

Odnośnie dyskotekowej kuli, którą zauważył Mrówa:

Wydaje mi się, że będzie ona 'działać' na utworze 'the unforgettable fire'.

Czemu?

Tak było na JT Tour, obczajta moi mili:

http://www.youtube.c...h?v=qi13yqWKzpI

#560 MartinTexas

MartinTexas

Użytkownik

• Members
  • 2 595 Postów

Napisano 28 czerwca 2009 - 20:48

2001-10-19: Arena - Baltimore, Maryland, USA. Pierwsze wykonanie Please na ET. Potem grali akustycznie.
Niestety chwilowo nie posiadam, ale na u2start są chyba dwie wersje tego koncertu.

OK Ja już sobie to znajdę ;) Czyli tak jak Staring At The Sun czy Angels, raz czy dwa zagrali full band, a później akustyki lub tylko z Edgem ;) No i Stay z ET przez analogię.

Dodaj odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 3

0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych