Skocz do zawartości

Zdjęcie

Barcelońskie soundchecki i dress rehearsale

717 replies to this topic

#221 corso

corso

Użytkownik

• Members
  • 3 831 Postów

Napisano 20 czerwca 2009 - 10:47

Po HTDAAB jakikolwiek zwrot w jakimkolwiek kierunku byłby dobry.
Bo to po prostu słaba płyta.

#222 MartinTexas

MartinTexas

Użytkownik

• Members
  • 2 595 Postów

Napisano 20 czerwca 2009 - 11:16

Mnie wkurza tylko to, że stałym elementem setu będzie kawałek tytułowy z ostatniej płyty. Zły nie jest, ale to pierwszy utwór w całej historii mojego fanowania U2, którego w ogóle nie słucham, i zawsze omijam. Dla mnie NLOTH zaczyna się od Magnificent.

Johny to właśnie jeden z ciekawszych utworów na płycie, tu wg mnie widać esencję tej płyty, tu zrobili coś nowego. :) Mnie powala już wersja z programu z BBC. Ten utwór ma taką moc a jednocześnie taką prostotę, że tylko U2 może coś takiego grać :D Ja go chcę na żywca usłyszeć. Johny mam nadzieję, że wersja Live cię przekona, ja często tak miałem.

Po HTDAAB jakikolwiek zwrot w jakimkolwiek kierunku byłby dobry.
Bo to po prostu słaba płyta.

corso a w stronę disco polo też? Nie przeginajmy, są tam też dobre utwory, jednym podobają się jedne drugim inne (dla mnie OOTS, czy Fast Cars są b. dobre, ciekawe), ale album jako całość wypada blado na tle pozostałych. :unsure: I tyle, a to co to ma do koncertów???
Większość ich utworów na koncertach wypada dużo lepiej niż na płytach więc to różnie może wyglądać.

corso co do koncertów to nikt nie każe skakać, U2 można też świetnie przeżyć oglądając i słuchając bez skakania. Ale wg większość zwłaszcza tych co jest na płycie właśnie chce sobie poskakać, bo inaczej sobie tego nie wyobraża (dla mnie samego takie Street na stojąco, to nie do wyobrażenia :unsure: ), bo ten koncert (jak i wiele innych rockowych) ma być też świetną zabawą. :)

A to czy Vertigo, Elevation są porażką czy nie zależy od osoby, która tego słucha i nie jest to prawda objawiona. Ta porażka w postaci Vertigo na VT bawiła masę ludzi. Elevation na ET podobnie - to ciekawa porażka...

corso nie wiem na co masz bilet (płyta, trybuny - z twoich słów wynika, że chyba to trybuny) życzę abyś przeżył ten koncert najlepiej tak jak i pozostali fani, ale nie krytykował, że ktoś to robi w inny sposób :rolleyes: No, bo przecież U2 to najlepszy zpół na świecie B) :D

PS co do tematu, bo jużsię gubię ;) Wczoraj ćwiczyli chyba głównie utwory z nowej płyty, a i ochrona ponoć byłą wzmożona, więc ze zdjęciami chyba koniec.

#223 aphasia83

aphasia83

Użytkownik

• Members
  • 179 Postów

Napisano 20 czerwca 2009 - 15:32

Dawno nie pisałam,ale postanowiłam wtrącić swoje 3 grosze.Ta lista utworów wyżej to jest przynajmniej dziwny.Ja wiem,że zespół chce się skupić na nowym albumie,ale setlista złożona z kawałków z 3 ostatnich płyt to przegięcie.Ok jest Sunday bloody sunday,ale to za mało! Ja wiem,że jest mnóstwo przyczyn,że zespół nie gra już danej piosenki(możliwości głosowe Bono itd),ale ludzie niech "wcisną" tam chociaż kilka kawałków,których mało grali niewiem no "Wire","Love is blindness" albo "One tree hill" ja wiem,że ta lista jest cały czas w fazie "produkcji",ale mam nadzieje,że dużo się jeszcze w niej zmieni...

Lata 80-te chcę! :angry:

P.S Jeszcze tylko 46 dni :lol:

P.S 2 Nie pojedźccie po mnie za bardzo please ;)
"I must be an acrobat to talk like this and act like that"

Dołączona grafika

#224 derka

derka

Lady with the spinning head

• Moderatorzy
  • 5 611 Postów

Napisano 20 czerwca 2009 - 16:12

POP, ja błagam o POPa!

Aphasia, 46 dni to kupa czasu :D Jest nadzieja, że jeszcze coś dorzucą hehe :)

There's always a chance as long as one can think
this is music : last

#225 Bremo

Bremo

Kaka demona

• Members
  • 1 816 Postów

Napisano 20 czerwca 2009 - 17:38

z lat 80 mamy: drowning man, SBS, I still, TUF, Pride, MLK, streets, new years day... to już 8. To dość spoko :) chociaż też chciałbym coś jeszcze, pewnie wejdzie wowy albo coś bullet.

Co do Popu, też bym bardzo chciał, tak jak coś z AB, chociaz the fly, until albo acrobat. Chociaż jeden numer z popu. Jakby były dwa to super :) Ale jakkolwiek nie będzie, i tak będzie super.

#226 Witas

Witas

Użytkownik

• Members
  • 7 064 Postów

Napisano 20 czerwca 2009 - 17:46

Z 80's mógłby się składać cały koncert i byłbym wniebowzięty :)

#227 TUFKAK_U2

TUFKAK_U2

BejsmenT

• Members
  • 2 607 Postów

Napisano 20 czerwca 2009 - 21:19

Mnie wkurza tylko to, że stałym elementem setu będzie kawałek tytułowy z ostatniej płyty. Zły nie jest, ale to pierwszy utwór w całej historii mojego fanowania U2, którego w ogóle nie słucham, i zawsze omijam. Dla mnie NLOTH zaczyna się od Magnificent.

Oj zgadzam się z tobą Johnny. Ten numer jest jakiś taki nie w moim guście, że tak powiem... Ale jeśli go przearanżują może będzie brzmiał fajnie ??

#228 corso

corso

Użytkownik

• Members
  • 3 831 Postów

Napisano 20 czerwca 2009 - 21:28

Na trasie promującej płytę nalezy grac całą płytę.

#229 TUFKAK_U2

TUFKAK_U2

BejsmenT

• Members
  • 2 607 Postów

Napisano 20 czerwca 2009 - 21:34

Na trasie promującej płytę nalezy grac całą płytę.

A gdzie tak napisano ? I jak to się ma do U2 ? :huh: Z tego co wiem to nawet Boy nie był grany na pierwszych koncertach w całości...

#230 corso

corso

Użytkownik

• Members
  • 3 831 Postów

Napisano 20 czerwca 2009 - 21:38

A gdzie tak napisano ? I jak to się ma do U2 ? :huh: Z tego co wiem to nawet Boy nie był grany na pierwszych koncertach w całości...

Na Zoo grali chyba wszystko.
Poza Acrbatem.

#231 Yarpen

Yarpen

Użytkownik

• Members
  • 973 Postów

Napisano 20 czerwca 2009 - 21:45

Wszystko oprócz Acrobata.... (ech... -_- )
<Ach, szybki jesteś, zdążyłeś wyedytować ;) :P >
http://sit-and-wonder.blogspot.com/

#232 corso

corso

Użytkownik

• Members
  • 3 831 Postów

Napisano 20 czerwca 2009 - 21:47

Wszystko oprócz Acrobata.... (ech... -_- )
<Ach, szybki jesteś, zdążyłeś wyedytować ;) :P >

I'm speedy...

#233 Lmollu

Lmollu

Użytkownik

• Members
  • 1 003 Postów

Napisano 20 czerwca 2009 - 21:48

Zamienił te wszystkie niespodzianki w postaci "Drowning Man" i innych na "Acrobata".

#234 TUFKAK_U2

TUFKAK_U2

BejsmenT

• Members
  • 2 607 Postów

Napisano 20 czerwca 2009 - 21:51

No ok. Ale zauważ, że zawsze jest jakieś ale i nie chcą jakoś grać całych płyt na koncertach. Zresztą U2 nie nagrywa jakichś konceptów i żeby nie straciły na jakości muszą grać od początku do końca całe albumy. Na VT też nie zagrali 2 nr a dlaczego ? Bo były wydaje mi się takimi "zapchajdziurami" albumowymi. Jako piosenki nie były złe, ale już jakoś nie pasowały do całego setu trasy VT. Podobnie będzie chyba z NLOTH. Chociaż naprawdę dziwie się dlaczego nie grają np. Cedars ?? Fez i White as Snow nie spodziewam się usłyszeć na zbliżających się koncertach bo to podobna historia jak w przypadku VT i OSC & AMAAW...

#235 marcin93

marcin93

Użytkownik

• Members
  • 1 570 Postów

Napisano 20 czerwca 2009 - 22:00

"Zapchajdziur" albumowy w postaci One Step Closer jest bodajże najlepszym kawałkiem na tej płycie. Szkoda, że odstaje od poziomu i tylko wypełnia miejsce..
...a oto mój fejs, flykr i elitarny lans.efę!

#236 TUFKAK_U2

TUFKAK_U2

BejsmenT

• Members
  • 2 607 Postów

Napisano 20 czerwca 2009 - 22:06

"Zapchajdziur" albumowy w postaci One Step Closer jest bodajże najlepszym kawałkiem na tej płycie. Szkoda, że odstaje od poziomu i tylko wypełnia miejsce..

No wybacz ale dla mnie jest kilka nr które są lepsze od OSC. To jest dobra piosenka ale nic poza tym. A mówię o tych piosenkach "zapchajdziury" dlatego, że na płycie musi być ok 10 nr. Skończyły się dla U2 niezwykle płodne czasy niestety. A świadczy o tym chociażby ostatnia sesja nagranioowa, gdzie podobno skasowano cały nagrany początkowo materiał bo był za słaby. NLOTH jest dobry z super wyjątkami. Ale samo przedłużenie sesji nagraniowych i "dopieszczenie" pieśni, by nie odstawały poziomem od poprzednich nagrań jest czegoś dowodem... sorry

#237 Look

Look

Użytkownik

• Members
  • 647 Postów

Napisano 20 czerwca 2009 - 23:55

dzisiaj grali Bad :lol:

#238 chrapcio

chrapcio

Użytkownik

• Moderatorzy
  • 1 938 Postów

Napisano 21 czerwca 2009 - 00:10

Stan na teraz (za U2start.com):

Intro to =>
Breathe
No Line On The Horizon
Get On Your Boots
Magnificent
Celtic intro to=>
Beautiful Day
I Still Haven't Found What I'm Looking For + unknown snippet
Drowning Man
Bad
XXX? (more songs may be reported between Bad and COBL)
City Of Blinding Lights
Even Better Than The Real Thing (Perfecto Mix with Bono singing live)?? to be confirmed
Ultraviolet
Vertigo
Walk On
The Unforgettable Fire

ciuch ciuch!

Chrapcio7 on Last.FM

#239 mssunflower

mssunflower

jestę słonecznikię

• Members
  • 505 Postów

Napisano 21 czerwca 2009 - 01:37

całkiem ładnie wygląda ten duet Drowning Man i Bad :)

#240 corbijn

corbijn

Użytkownik

• Members
  • 337 Postów

Napisano 21 czerwca 2009 - 04:41

Dziwię się że w ramach rozgrzewki nie zapodają w kinach U23D? :rolleyes:
I nie na temat-czy warto wydać kasę na "RATTLE AND HUM" w wersji blueray? <_<

Dodaj odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 4

0 użytkowników, 4 gości, 0 anonimowych