Barcelońskie soundchecki i dress rehearsale
Napisano 20 czerwca 2009 - 11:16
Johny to właśnie jeden z ciekawszych utworów na płycie, tu wg mnie widać esencję tej płyty, tu zrobili coś nowego. Mnie powala już wersja z programu z BBC. Ten utwór ma taką moc a jednocześnie taką prostotę, że tylko U2 może coś takiego grać Ja go chcę na żywca usłyszeć. Johny mam nadzieję, że wersja Live cię przekona, ja często tak miałem.Mnie wkurza tylko to, że stałym elementem setu będzie kawałek tytułowy z ostatniej płyty. Zły nie jest, ale to pierwszy utwór w całej historii mojego fanowania U2, którego w ogóle nie słucham, i zawsze omijam. Dla mnie NLOTH zaczyna się od Magnificent.
corso a w stronę disco polo też? Nie przeginajmy, są tam też dobre utwory, jednym podobają się jedne drugim inne (dla mnie OOTS, czy Fast Cars są b. dobre, ciekawe), ale album jako całość wypada blado na tle pozostałych. I tyle, a to co to ma do koncertów???Po HTDAAB jakikolwiek zwrot w jakimkolwiek kierunku byłby dobry.
Bo to po prostu słaba płyta.
Większość ich utworów na koncertach wypada dużo lepiej niż na płytach więc to różnie może wyglądać.
corso co do koncertów to nikt nie każe skakać, U2 można też świetnie przeżyć oglądając i słuchając bez skakania. Ale wg większość zwłaszcza tych co jest na płycie właśnie chce sobie poskakać, bo inaczej sobie tego nie wyobraża (dla mnie samego takie Street na stojąco, to nie do wyobrażenia ), bo ten koncert (jak i wiele innych rockowych) ma być też świetną zabawą.
A to czy Vertigo, Elevation są porażką czy nie zależy od osoby, która tego słucha i nie jest to prawda objawiona. Ta porażka w postaci Vertigo na VT bawiła masę ludzi. Elevation na ET podobnie - to ciekawa porażka...
corso nie wiem na co masz bilet (płyta, trybuny - z twoich słów wynika, że chyba to trybuny) życzę abyś przeżył ten koncert najlepiej tak jak i pozostali fani, ale nie krytykował, że ktoś to robi w inny sposób No, bo przecież U2 to najlepszy zpół na świecie
PS co do tematu, bo jużsię gubię Wczoraj ćwiczyli chyba głównie utwory z nowej płyty, a i ochrona ponoć byłą wzmożona, więc ze zdjęciami chyba koniec.
Napisano 20 czerwca 2009 - 15:32
Lata 80-te chcę!
P.S Jeszcze tylko 46 dni
P.S 2 Nie pojedźccie po mnie za bardzo please
Napisano 20 czerwca 2009 - 16:12
Aphasia, 46 dni to kupa czasu Jest nadzieja, że jeszcze coś dorzucą hehe
Napisano 20 czerwca 2009 - 17:38
Co do Popu, też bym bardzo chciał, tak jak coś z AB, chociaz the fly, until albo acrobat. Chociaż jeden numer z popu. Jakby były dwa to super Ale jakkolwiek nie będzie, i tak będzie super.
Napisano 20 czerwca 2009 - 21:19
Oj zgadzam się z tobą Johnny. Ten numer jest jakiś taki nie w moim guście, że tak powiem... Ale jeśli go przearanżują może będzie brzmiał fajnie ??Mnie wkurza tylko to, że stałym elementem setu będzie kawałek tytułowy z ostatniej płyty. Zły nie jest, ale to pierwszy utwór w całej historii mojego fanowania U2, którego w ogóle nie słucham, i zawsze omijam. Dla mnie NLOTH zaczyna się od Magnificent.
Napisano 20 czerwca 2009 - 21:51
Napisano 20 czerwca 2009 - 22:06
No wybacz ale dla mnie jest kilka nr które są lepsze od OSC. To jest dobra piosenka ale nic poza tym. A mówię o tych piosenkach "zapchajdziury" dlatego, że na płycie musi być ok 10 nr. Skończyły się dla U2 niezwykle płodne czasy niestety. A świadczy o tym chociażby ostatnia sesja nagranioowa, gdzie podobno skasowano cały nagrany początkowo materiał bo był za słaby. NLOTH jest dobry z super wyjątkami. Ale samo przedłużenie sesji nagraniowych i "dopieszczenie" pieśni, by nie odstawały poziomem od poprzednich nagrań jest czegoś dowodem... sorry"Zapchajdziur" albumowy w postaci One Step Closer jest bodajże najlepszym kawałkiem na tej płycie. Szkoda, że odstaje od poziomu i tylko wypełnia miejsce..
Napisano 21 czerwca 2009 - 00:10
Intro to =>
Breathe
No Line On The Horizon
Get On Your Boots
Magnificent
Celtic intro to=>
Beautiful Day
I Still Haven't Found What I'm Looking For + unknown snippet
Drowning Man
Bad
XXX? (more songs may be reported between Bad and COBL)
City Of Blinding Lights
Even Better Than The Real Thing (Perfecto Mix with Bono singing live)?? to be confirmed
Ultraviolet
Vertigo
Walk On
The Unforgettable Fire
ciuch ciuch!
Napisano 21 czerwca 2009 - 01:37
Dodaj odpowiedź
Użytkownicy przeglądający ten temat: 4
0 użytkowników, 4 gości, 0 anonimowych