Skocz do zawartości

Zdjęcie

Barcelońskie soundchecki i dress rehearsale

717 replies to this topic

#201 drowning_man

drowning_man

Użytkownik

• Members
  • 24 Postów

Napisano 19 czerwca 2009 - 20:57

drowning man ... :rolleyes:

chyba zrobie sobie koszulke na koncert z napisem drowning man ...

#202 TUFKAK_U2

TUFKAK_U2

BejsmenT

• Members
  • 2 607 Postów

Napisano 19 czerwca 2009 - 21:37

A może napiszmy na u2.com swoje propozycje do setu hmm ? Jeśli innych fanów posłuchali to może nas też wezmą pod uwagę ? ;) :lol: :P
Patrzcie forum band wziął się za UV i już UV pretendentem do setu hehe ;)
No i rzecz jasna brawa za DM, UV, MLK i UF w secie ! :)

#203 chojny

chojny

Użytkownik

• Members
  • 211 Postów

Napisano 19 czerwca 2009 - 21:52

Bez obrazy ale MLK jest cienkie jak żeberko bakteryjki... Niech zrobią to na snippet... albo najlepiej dadzą za to BAD :)
Zastanawia mnie jedynie za co wstawią NYD?
Aha - a na akustyka obstawiam właśnie Drowning Man (ta gitara Edge'a w studyjnej wersji daje do myslenia że to da się w ten sposób zagrać)

#204 anton

anton

.

• Members
  • 1 310 Postów

Napisano 19 czerwca 2009 - 22:00

Jak donosi u2start

19th June

Security tonight is MUCH tighter than on previous rehearsals. Today, one famous newspaper from Barcelona (Periodico de Catalunya) has deveiled U2's Dress Rehearsal (see Please login or register to view this link topic for more details, and Please login or register to view this link one in EastLink for the newspaper topic), and the band is pretty upset with that (apparently, the picture on the newspaper's cover was taken and published without permission). Black heavy curtains have been installed over the few spots that were free on the Camp Nou's gates to see and hear the concert. Therefore, today's info will be much less detailed, and no pictures will surface probably.

Info from this toopic on EastLink
Please login or register to view this link

Anyway, for the moment have bee reported the next songs (in this order):

PROVISSIONAL!!

Sunday bloody sunday
Magnificent
Get on yout boots
Beautiful day
Vertigo
Moment of surrender
Magnificent
Get on yout boots
(they got out of the stage)
Intro to=>
Breathe
No line on the horizon
Get on yout boots
Magnificent
(thanks to the people waiting and listening outside the stadium)
Beautiful day
Message from Desmond Tutu

I'll keep updating

#205 Cactus

Cactus

Użytkownik

• Members
  • 440 Postów

Napisano 19 czerwca 2009 - 22:09

Sunday bloody sunday

O! Na to czekałem :)
Always Look on the Bright Side of Life

#206 TUFKAK_U2

TUFKAK_U2

BejsmenT

• Members
  • 2 607 Postów

Napisano 19 czerwca 2009 - 22:30

Fajnie ale szkoda, że nie ma Cedars :(

#207 Bremo

Bremo

Kaka demona

• Members
  • 1 816 Postów

Napisano 20 czerwca 2009 - 08:44

Dobrze że nie ma cedars! Jak mają już być takie klimaty cedarsowe, to niech będą perełki. A na sunday też miałem nadzieję. Jeszcze tylko until the end.. proszę.. ja chce ten riff poczuć! i la la la.

#208 Max

Max

nocny tabaskowicz

• Moderatorzy
  • 9 091 Postów

Napisano 20 czerwca 2009 - 08:49

To, że na próbnie zagrali SBS nie znaczy, że będą grać ten kawałek na każdym koncercie ;)

#209 Piotrek_1986

Piotrek_1986

Użytkownik

• Members
  • 764 Postów

Napisano 20 czerwca 2009 - 08:55

To, że na próbnie zagrali SBS nie znaczy, że będą grać ten kawałek na każdym koncercie ;)

Jaka jest szansa że zagrają nam " Ultraviolet" ?
Oh sugar, don't you cry
Oh child, wipe the tears from your eyes
You know I need you to be strong
And the day is as dark as the night is long
Feel like trash, you make me feel clean
I'm in the black, can't see or be seen

#210 Max

Max

nocny tabaskowicz

• Moderatorzy
  • 9 091 Postów

Napisano 20 czerwca 2009 - 08:57

Nie jestem w zespole więc nie wiem.

Można jedynie wnioskować, że spora skoro ćwiczą ten kawałek na każdej próbie.

#211 Bremo

Bremo

Kaka demona

• Members
  • 1 816 Postów

Napisano 20 czerwca 2009 - 09:00

Ale zawsze szansa się zwiększa ;) Ja te piosenki z prób traktuje jako pewną pulę piosenek, ,które mają szanse pojawić się na koncercie. Z setlisty wypadną maksymalnie 4 kawałki u nas - bo nie wiadomo zamiast czego zagrają new years day - potraktują to jako jedenz wymiennych, czy podmienią to z jakimś kawałkiem z trzonu o podobnym charakterze. Jedynym kawałkiem z dotychczasowych prób, których nie chciałbym na koncercie, jest angel of harlem. Reszta, moze z wyjatkiemin a little while - jest super. Więc chyba jest dobrze :rolleyes:

#212 Piotrek_1986

Piotrek_1986

Użytkownik

• Members
  • 764 Postów

Napisano 20 czerwca 2009 - 09:08

Ale zawsze szansa się zwiększa ;) Ja te piosenki z prób traktuje jako pewną pulę piosenek, ,które mają szanse pojawić się na koncercie. Z setlisty wypadną maksymalnie 4 kawałki u nas - bo nie wiadomo zamiast czego zagrają new years day - potraktują to jako jedenz wymiennych, czy podmienią to z jakimś kawałkiem z trzonu o podobnym charakterze. Jedynym kawałkiem z dotychczasowych prób, których nie chciałbym na koncercie, jest angel of harlem. Reszta, moze z wyjatkiemin a little while - jest super. Więc chyba jest dobrze :rolleyes:

Na pewno jakimś potwierdzeniem co do doboru piosenek będzie pierwsza setlista z koncertu w Barcelonie ... Na Vertigo prawie każdy koncert miał te same utwory :) Chyba ze teraz wykazą się większą innwencją.Do UV dołożyli by " Exit + Gloria" oraz 11 O'Clock Tick Tock i byłbym naprawdę sczęsliwy :lol:
Ale wszystkim się nie dogodzi ...Dlatego jadę na koncert bez żadnego nastawiania sie żeby się nie rozczarować.Co nie zmienia faktu że mam numery na które naprawde licze B)
Oh sugar, don't you cry
Oh child, wipe the tears from your eyes
You know I need you to be strong
And the day is as dark as the night is long
Feel like trash, you make me feel clean
I'm in the black, can't see or be seen

#213 Johnny99

Johnny99

Nothingman

• Members
  • 10 523 Postów

Napisano 20 czerwca 2009 - 09:09

Mnie wkurza tylko to, że stałym elementem setu będzie kawałek tytułowy z ostatniej płyty. Zły nie jest, ale to pierwszy utwór w całej historii mojego fanowania U2, którego w ogóle nie słucham, i zawsze omijam. Dla mnie NLOTH zaczyna się od Magnificent.
Drink Scotch whiskey all night long
And die behind the wheel

Tak uważam.

#214 acr

acr

mam tu fajne drzewko

• Moderatorzy
  • 17 742 Postów

Napisano 20 czerwca 2009 - 09:19

Mnie wkurza tylko to, że stałym elementem setu będzie kawałek tytułowy z ostatniej płyty. Zły nie jest, ale to pierwszy utwór w całej historii mojego fanowania U2, którego w ogóle nie słucham, i zawsze omijam. Dla mnie NLOTH zaczyna się od Magnificent.

Na jednym z Adasiowych filmików słychać, że troszkę się nim pobawili i moim skromnym, będzie czad.
Co kto woli. Dla mnie takie HTDAAB zaczyna się ostatnio na Sometimes, potem ma przerwe czasem do COBL, a czesem przerwa trwa jeszcze do Crumbs, dopiero jest Step Closer i Yahweh i to tyle z tej EPki. A Vertigo zagrają. No bywa ;)

#215 corso

corso

Użytkownik

• Members
  • 3 831 Postów

Napisano 20 czerwca 2009 - 09:50

HTDAAB zaczyna się na Yahweah.
:lol:

A jak czytam posty: "Dobrze że cedars nie będzie" to sie podpisuję pod Piotrka konstatacją sprzed jakiegoś czasu, że najwyraźniej lubie inny zespół niz większość...
No cóż - ważne, żeby się gibać mozna było - Vertigo-daj mi te noc-elevation-Chałupy welcome to - idealny set!

#216 Bremo

Bremo

Kaka demona

• Members
  • 1 816 Postów

Napisano 20 czerwca 2009 - 10:00

corso, przepraszam, że nie jestem tak ultrawrażliwy i ultrabogaty duchowo jak ty, i nie smakuję się tylko utworami jak cedars. Przepraszam ze chcę skakać i klaskać w rytm na koncertach.

Daruj sobie ten komentarz z koncertem w stylu remiza party. Wyobraź sobie że słuchamy tego samego zespołu. Tylko jedni chcą słuchać największych pereł jego dorobku skacząc i śpiewając, a inni, ci "prawdziwi fani", nie ci od elevation czy vertigo, wolą słuchać tylko tych najsmętniejszych i jak najmniej znanych. Bo prawdziwy fan docenia tylko te niedocenione.
Wsadź sobie takie teksty gdzie tam chcesz, nie mam ochoty się z tobą teraz kłócić. W secie powinna być równowaga między show a głębią. Marzę o takich kawałkach jak october, MLK, acrobat, ale nie mam nic do vertigo i elevation. Tylko BD bym wywalił.

ale mógłbyś nie być cynicznym idiotą przy pisaniu komentarzy. Wszyscy wiemy jakim wrażliwym indywidualistą nie jesteś. Nie raz bawilem sie w ukaldanie setów i nie było w nich samych gibaczy, więc nie rzucaj tak. Wyobraź sobie że to U2 jest autorem tak nielubianych przez ciebie kawałków. Może po prostu przestań ich słuchać i sprzedaj bilet.

#217 corso

corso

Użytkownik

• Members
  • 3 831 Postów

Napisano 20 czerwca 2009 - 10:14

corso, przepraszam, że nie jestem tak ultrawrażliwy i ultrabogaty duchowo jak ty, i nie smakuję się tylko utworami jak cedars. Przepraszam ze chcę skakać i klaskać w rytm na koncertach.

Daruj sobie ten komentarz z koncertem w stylu remiza party. Wyobraź sobie że słuchamy tego samego zespołu. Tylko jedni chcą słuchać największych pereł jego dorobku skacząc i śpiewając, a inni, ci "prawdziwi fani", nie ci od elevation czy vertigo, wolą słuchać tylko tych najsmętniejszych i jak najmniej znanych. Bo prawdziwy fan docenia te niedocenione.
Wsadź sobie takie teksty gdzie tam chcesz, nie mam ochoty się z tobą teraz kłócić. W secie powinna być równowaga między show a głęboką. Marzę o takich kawałkach jak october, MLK, acrobat, ale nie mam nic do vertigo i elevation. Tylko BD bym wywalił.

ale mógłbyś nie być cynicznym idiotą przy pisaniu komentarzy. Wszyscy wiemy jakim wrażliwym indywidualistą nie jesteś. Nie raz bawilem sie w ukaldanie setów i nie było w nich samych gibaczy, więc nie rzucaj tak. Wyobraź sobie że to U2 jest autorem tak nielubianych przez ciebie kawałków. Może po prostu przestań ich słuchać i sprzedaj bilet.

Nie uważam sie za ultrawrażliwego i ultrabogatego duchowo.
Po prostu wkurwia mnie kiedy wielokrotnie czytam teksty, że "prawdziwi fani" jeno na płyte, i koniecznie trza wymachiwać kończynami i się drzeć.
Co do równowagi - to jestem jak najbardziej za:niech będzie równowaga międzu show(streets, WOWY,NYD itd) i jak to nazwałeś częścią "głęboką" (cokolwiek to znaczy).
Akurat BD bardzo lubię.
Co z tego że Vertigo i Elevation są kawałkami U2/
Po prostu im nie wyszły.
Dziękuję za cynicznego idiotę.
Ja się staram nie rzucać inwektyw w dyskusji.
A wsadzić sobie moge twoje porady kogo mam słuchać i zo mam zrobić z biletem.
Pozdrawiam gorąco.

#218 Bremo

Bremo

Kaka demona

• Members
  • 1 816 Postów

Napisano 20 czerwca 2009 - 10:23

Sorry, ale po prostu nie lubie jak ktoś mi mówi że chciałbym elevation-daj mi te noc - vertigo i się gibać. Jak jakaś krejzi 13-tka.
Nie uważam, że prawdziwy fan tylko na płytę, zwłaszcza na stadionie. Nigdy tak nie pisałem.
Za głębokie uważam zwyczajnie utwory, które nie służą jedynie do zabawy.
A jeżeli o show, to abrdziej chodziło mi o kawałki jak until the end, veritgo, BD, elevation.
Nie chciałem cie obrazić, ale nie lubie być wrzucany do jednego worka z ludźmi którzy w muzyce widzą tylko dobrą zabawę, a jedyne emocje jakie w nich wzbudza to... no właśnie chyba żadnych nie wzbudza.

#219 corso

corso

Użytkownik

• Members
  • 3 831 Postów

Napisano 20 czerwca 2009 - 10:27

Sorry, ale po prostu nie lubie jak ktoś mi mówi że chciałbym elevation-daj mi te noc - vertigo i się gibać. Jak jakaś krejzi 13-tka.
Nie uważam, że prawdziwy fan tylko na płytę, zwłaszcza na stadionie. Nigdy tak nie pisałem.
Za głębokie uważam zwyczajnie utwory, które nie służą jedynie do zabawy.
A jeżeli o show, to abrdziej chodziło mi o kawałki jak until the end, veritgo, BD, elevation.
Nie chciałem cie obrazić, ale nie lubie być wrzucany do jednego worka z ludźmi którzy w muzyce widzą tylko dobrą zabawę, a jedyne emocje jakie w nich wzbudza to... no właśnie chyba żadnych nie wzbudza.

Dobra, dobra - luz.
Mnie chodzi o to, ze u2 grające Vertigo, Elevation to zupełnie inny zespół niz ten który polubiłem za Love comes tumbling czy Zooropę.
Czasy się zmieniaja - nie ma na to rady.
Niestety.
Ale żal pozostaje.

#220 Bremo

Bremo

Kaka demona

• Members
  • 1 816 Postów

Napisano 20 czerwca 2009 - 10:43

Ale uważam że po HTDAAB No line.. było zwrotem w bardzo dobrą stronę. HTDAAB nie słuchałem chyba od jakiegoś roku i wcale nie śpieszy mi się żeby po nią sięgnąć, a poza verigo, city i love&peace nie słucham wcale. Yahweh najbardziej pasuje mi w wersji akustycznej.

No line bardzo pozytywnie mnie zaskoczyło, wzięli to co najlepsze z ostatnich dwóch płyt, jednocześnie wracając do lat 80.

CO do barcelonskiej, żeby offtopa nie było, to ja bardzo lubie kawałek "no line on the horizon', i to nawet w wersji albumowej. Myślę że live będzie wymiatał. Ma moc.

Dodaj odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych