Jump to content

Photo

Survivor 15 - No Line On The Horizon

• Please log in to reply
1090 replies to this topic

#601 gum

gum

Użytkownik

• Members
  • 782 posts

Posted 20 kwietnia 2009 - 14:30

mos
słuchacz łan, wertigo i bejbe bejbe

#602 Jacek

Jacek

Użytkownik

• Jacek
  • 2 404 posts

Posted 20 kwietnia 2009 - 14:41

Cedars...
<p><strong><em>.....ale takie dąsy i fochy i smutki to wszystko cena miłości - jak śpiewa ten staruch w świecącej kurtce......</em></strong></p>

#603 corso

corso

Użytkownik

• Members
  • 3 831 posts

Posted 20 kwietnia 2009 - 14:52

Moment of Surrender

#604 chrapcio

chrapcio

Użytkownik

• Moderatorzy
  • 1 938 posts

Posted 20 kwietnia 2009 - 14:53

Moment of Surrender

ciuch ciuch!

Chrapcio7 on Last.FM

#605 Margot

Margot

Użytkownik

• Members
  • 1 132 posts

Posted 20 kwietnia 2009 - 15:17

Cedars Of Lebanon

#606 acr

acr

mam tu fajne drzewko

• Moderatorzy
  • 17 742 posts

Posted 20 kwietnia 2009 - 17:01

chyba jednak nie jestem jeszcze w stanie sensownie i z przekonaniem głosować w tym survivorze.

#607 //The Fly//

//The Fly//

Użytkownik

• Members
  • 1 013 posts

Posted 20 kwietnia 2009 - 17:21

chyba jednak nie jestem jeszcze w stanie sensownie i z przekonaniem głosować w tym survivorze.

Mówiłem, żeby zrobić go po koncercie, ale Wy nie... :P

#608 Pyza U2

Pyza U2

Użytkownik

• Members
  • 932 posts

Posted 20 kwietnia 2009 - 17:34

Mówiłem, żeby zrobić go po koncercie, ale Wy nie... :P

Przecież głosujemy na wersje studyjne, co ma do tego koncert ?
''Beautiful Country Beautiful Day'' - Bono 5.07 2005 !

#609 //The Fly//

//The Fly//

Użytkownik

• Members
  • 1 013 posts

Posted 20 kwietnia 2009 - 18:24

Przecież głosujemy na wersje studyjne, co ma do tego koncert ?

To, że po koncercie spojrzenie na utwory byłoby zupełnie inne, niż jest teraz. W survivorze każdy miałby już upatrzonego faworyta i przegranego, nie byłoby wahań, niedopowiedzeń, głosów typu 'nie miałem/am na co zagłosować, to wybieram to' i wątpliwości. Wszystko było by bardziej jaśniejsze i łatwiejsze, niż jest teraz. Album, wielu użytkownikom tego forum, nie osłuchał się jeszcze tak 'do końca'. Uważam, że z tym survivorem trochę się pospieszono, ale jak już jest, to będe głosował, a co.

#610 Pyza U2

Pyza U2

Użytkownik

• Members
  • 932 posts

Posted 20 kwietnia 2009 - 18:30

To, że po koncercie spojrzenie na utwory byłoby zupełnie inne, niż jest teraz. W survivorze każdy miałby już upatrzonego faworyta i przegranego, nie byłoby wahań, niedopowiedzeń, głosów typu 'nie miałem/am na co zagłosować, to wybieram to' i wątpliwości. Wszystko było by bardziej jaśniejsze i łatwiejsze, niż jest teraz. Album, wielu użytkownikom tego forum, nie osłuchał się jeszcze tak 'do końca'. Uważam, że z tym survivorem trochę się pospieszono, ale jak już jest, to będe głosował, a co.

Spojrzenie na wersje koncertowe utworów z Nloth, ale to jest przecież survivor płyty studyjnej wiec koncert nic nie powinien wnieść do tego.Głosujemy na wersje płytowe, tak?

#611 //The Fly//

//The Fly//

Użytkownik

• Members
  • 1 013 posts

Posted 20 kwietnia 2009 - 18:35

Spojrzenie na wersje koncertowe utworów z Nloth, ale to jest przecież survivor płyty studyjnej wiec koncert nic nie powinien wnieść do tego.Głosujemy na wersje płytowe, tak?

Tak, dokładnie ;) Ale tu się trochę myślisz, bo wersje live mają ogromny wpływ na odbieranie wersji studyjnych. A zwłaszcza wykonywane na koncercie w naszym kraju :) Koncerty, które będą poprzedzać Chorzów, też mam tu na myśli oczywiście.

#612 acr

acr

mam tu fajne drzewko

• Moderatorzy
  • 17 742 posts

Posted 20 kwietnia 2009 - 18:40

Tak, dokładnie ;) Ale tu się trochę myślisz, bo wersje live mają ogromny wpływ na odbieranie wersji studyjnych.
A zwłaszcza wykonywane na koncercie w naszym kraju :)

E tam ;)

Tzn. każdy ma z tym pewnie inaczej. Ja tej płyty jeszcze nie zdążyłem "przeżyć" w najbardziej optymalnych sytuacjach, momentach, czymś takim. Nie mam jej spójnego obrazu, konkretnego wyobrażenia, nic. Samo się musi wykształcić i pewnie potrwa to jeszcze trochę.

#613 //The Fly//

//The Fly//

Użytkownik

• Members
  • 1 013 posts

Posted 20 kwietnia 2009 - 18:42

Tzn. każdy ma z tym pewnie inaczej. Ja tej płyty jeszcze nie zdążyłem "przeżyć" w najbardziej optymalnych sytuacjach, momentach, czymś takim. Nie mam jej spójnego obrazu, konkretnego wyobrażenia, nic. Samo się musi wykształcić i pewnie potrwa to jeszcze trochę.

True! Ja nawet Joshuy, czy Wara nie mam do końca obczajonego, tyle jest na tych płytach jeszcze do odkrycia, a co dopiero NLOTH.

#614 Pyza U2

Pyza U2

Użytkownik

• Members
  • 932 posts

Posted 20 kwietnia 2009 - 18:50

Tak, dokładnie ;) Ale tu się trochę myślisz, bo wersje live mają ogromny wpływ na odbieranie wersji studyjnych. A zwłaszcza wykonywane na koncercie w naszym kraju :) Koncerty, które będą poprzedzać Chorzów, też mam tu na myśli oczywiście.

Czyli według ciebie jeśli przykładowo utwór "A" na płycie jest super,ekstra,jednym słowem boski, a ten sam utwór w wersjach koncertowych jest przeciętny,średni taki bezbarwny (nawet tu w naszym kraju) to w twoich oczach dana piosenka straci na wartości ?Tak?

Według mnie jeśli survivor dotyczy płyty studyjnej,a tak jest jest w tym wypadku, to czy za rok czy za pięć lat ocena powinna być płyty studyjnej i koncerty nie powinny mieć tu żadnego wpływu, chyba że uznamy że głosujemy na wszelakie wersje utworów z danego albumu (remixy koncertowe singlowe wersje ).

#615 acr

acr

mam tu fajne drzewko

• Moderatorzy
  • 17 742 posts

Posted 20 kwietnia 2009 - 18:54

Koledze The Fly chodzi chyba o możliwość innego spojrzenia i odbioru utworu w wersji studyjnej, kiedy wrażenie zrobi na nim wersja live. To się zdarza. Natomiast poza tym, masz Pyza rację.

#616 Guest_Fanka U2_*

Guest_Fanka U2_*
  • Guests

Posted 20 kwietnia 2009 - 19:02

Koniec survivoru!!! =P

#617 Atomic_Mario

Atomic_Mario

Użytkownik

• Members2
  • 5 734 posts

Posted 20 kwietnia 2009 - 19:04

Przy HTDAAB powszechnie zauważalnym było większe "doznawanie" Yahweh po zapoznaniu się z koncertową odsłoną tego utworu. Dla mnie naturalnym jest, że utwory na koncertach nabierają innego, pełniejszego wymiaru.
Dołączona grafika

#618 //The Fly//

//The Fly//

Użytkownik

• Members
  • 1 013 posts

Posted 20 kwietnia 2009 - 19:38

Czyli według ciebie jeśli przykładowo utwór "A" na płycie jest super,ekstra,jednym słowem boski, a ten sam utwór w wersjach koncertowych jest przeciętny,średni taki bezbarwny (nawet tu w naszym kraju) to w twoich oczach dana piosenka straci na wartości ?Tak?

Tak jak mówisz, tyle, że w większości przypadkach bywa właśnie odwrotnie :)

#619 Maja

Maja

lic.

• Members
  • 922 posts

Posted 20 kwietnia 2009 - 20:02

Wersje live moga zwrocic nasza uwage na cos w piosence, czego wczesniej nie zauwazylismy i tym samym zmienic nasze jej postrzeganie.

#620 Guest_Fanka U2_*

Guest_Fanka U2_*
  • Guests

Posted 20 kwietnia 2009 - 21:09

Koniec survivoru!!! =P

Wiadomo, że to napisałam godzinę wcześniej... Dla przypomnienia =)

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users