Survivor 15 - No Line On The Horizon
Napisano 20 kwietnia 2009 - 14:30
Napisano 20 kwietnia 2009 - 14:41
Napisano 20 kwietnia 2009 - 14:52
Napisano 20 kwietnia 2009 - 15:17
Napisano 20 kwietnia 2009 - 17:21
chyba jednak nie jestem jeszcze w stanie sensownie i z przekonaniem głosować w tym survivorze.
Mówiłem, żeby zrobić go po koncercie, ale Wy nie...
Napisano 20 kwietnia 2009 - 17:34
Mówiłem, żeby zrobić go po koncercie, ale Wy nie...
Przecież głosujemy na wersje studyjne, co ma do tego koncert ?
Napisano 20 kwietnia 2009 - 18:24
Przecież głosujemy na wersje studyjne, co ma do tego koncert ?
To, że po koncercie spojrzenie na utwory byłoby zupełnie inne, niż jest teraz. W survivorze każdy miałby już upatrzonego faworyta i przegranego, nie byłoby wahań, niedopowiedzeń, głosów typu 'nie miałem/am na co zagłosować, to wybieram to' i wątpliwości. Wszystko było by bardziej jaśniejsze i łatwiejsze, niż jest teraz. Album, wielu użytkownikom tego forum, nie osłuchał się jeszcze tak 'do końca'. Uważam, że z tym survivorem trochę się pospieszono, ale jak już jest, to będe głosował, a co.
Napisano 20 kwietnia 2009 - 18:30
To, że po koncercie spojrzenie na utwory byłoby zupełnie inne, niż jest teraz. W survivorze każdy miałby już upatrzonego faworyta i przegranego, nie byłoby wahań, niedopowiedzeń, głosów typu 'nie miałem/am na co zagłosować, to wybieram to' i wątpliwości. Wszystko było by bardziej jaśniejsze i łatwiejsze, niż jest teraz. Album, wielu użytkownikom tego forum, nie osłuchał się jeszcze tak 'do końca'. Uważam, że z tym survivorem trochę się pospieszono, ale jak już jest, to będe głosował, a co.
Spojrzenie na wersje koncertowe utworów z Nloth, ale to jest przecież survivor płyty studyjnej wiec koncert nic nie powinien wnieść do tego.Głosujemy na wersje płytowe, tak?
Napisano 20 kwietnia 2009 - 18:35
Spojrzenie na wersje koncertowe utworów z Nloth, ale to jest przecież survivor płyty studyjnej wiec koncert nic nie powinien wnieść do tego.Głosujemy na wersje płytowe, tak?
Tak, dokładnie Ale tu się trochę myślisz, bo wersje live mają ogromny wpływ na odbieranie wersji studyjnych. A zwłaszcza wykonywane na koncercie w naszym kraju Koncerty, które będą poprzedzać Chorzów, też mam tu na myśli oczywiście.
Napisano 20 kwietnia 2009 - 18:40
Tak, dokładnie Ale tu się trochę myślisz, bo wersje live mają ogromny wpływ na odbieranie wersji studyjnych.
A zwłaszcza wykonywane na koncercie w naszym kraju
E tam
Tzn. każdy ma z tym pewnie inaczej. Ja tej płyty jeszcze nie zdążyłem "przeżyć" w najbardziej optymalnych sytuacjach, momentach, czymś takim. Nie mam jej spójnego obrazu, konkretnego wyobrażenia, nic. Samo się musi wykształcić i pewnie potrwa to jeszcze trochę.
Napisano 20 kwietnia 2009 - 18:42
Tzn. każdy ma z tym pewnie inaczej. Ja tej płyty jeszcze nie zdążyłem "przeżyć" w najbardziej optymalnych sytuacjach, momentach, czymś takim. Nie mam jej spójnego obrazu, konkretnego wyobrażenia, nic. Samo się musi wykształcić i pewnie potrwa to jeszcze trochę.
True! Ja nawet Joshuy, czy Wara nie mam do końca obczajonego, tyle jest na tych płytach jeszcze do odkrycia, a co dopiero NLOTH.
Napisano 20 kwietnia 2009 - 18:50
Tak, dokładnie Ale tu się trochę myślisz, bo wersje live mają ogromny wpływ na odbieranie wersji studyjnych. A zwłaszcza wykonywane na koncercie w naszym kraju Koncerty, które będą poprzedzać Chorzów, też mam tu na myśli oczywiście.
Czyli według ciebie jeśli przykładowo utwór "A" na płycie jest super,ekstra,jednym słowem boski, a ten sam utwór w wersjach koncertowych jest przeciętny,średni taki bezbarwny (nawet tu w naszym kraju) to w twoich oczach dana piosenka straci na wartości ?Tak?
Według mnie jeśli survivor dotyczy płyty studyjnej,a tak jest jest w tym wypadku, to czy za rok czy za pięć lat ocena powinna być płyty studyjnej i koncerty nie powinny mieć tu żadnego wpływu, chyba że uznamy że głosujemy na wszelakie wersje utworów z danego albumu (remixy koncertowe singlowe wersje ).
#616 Guest_Fanka U2_*
Napisano 20 kwietnia 2009 - 19:02
Napisano 20 kwietnia 2009 - 19:04
Napisano 20 kwietnia 2009 - 19:38
Czyli według ciebie jeśli przykładowo utwór "A" na płycie jest super,ekstra,jednym słowem boski, a ten sam utwór w wersjach koncertowych jest przeciętny,średni taki bezbarwny (nawet tu w naszym kraju) to w twoich oczach dana piosenka straci na wartości ?Tak?
Tak jak mówisz, tyle, że w większości przypadkach bywa właśnie odwrotnie
Napisano 20 kwietnia 2009 - 20:02
#620 Guest_Fanka U2_*
Napisano 20 kwietnia 2009 - 21:09
Koniec survivoru!!! =P
Wiadomo, że to napisałam godzinę wcześniej... Dla przypomnienia =)
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych