Skocz do zawartości

Zdjęcie

FAQ

190 replies to this topic

#121 Max

Max

nocny tabaskowicz

• Moderatorzy
  • 9 091 Postów

Napisano 05 sierpnia 2009 - 13:33

Są dwie bramy 1 i 7. Z każdej jest taka sama odległość do sceny.

#122 One_U2 - fan

One_U2 - fan

Użytkownik

• Members
  • 2 857 Postów

Napisano 05 sierpnia 2009 - 13:37

dzięki
Dołączona grafika

#123 YtseMan

YtseMan

Użytkownik

• Members
  • 76 Postów

Napisano 05 sierpnia 2009 - 13:42

Tak w ogóle czy ktoś by mi powiedział ile jest bram na stadionie.?
Czy brama 1,7 jest w miare blisko sceny?
( jadę na koncert 1 raz więc nie wiem)

Bram w sumie jest więcej niż 7. Ale po prostu jeśli idziesz na płytę to wchodzisz albo jedynka albo siódemką - są najbliżej tuneli prowadzących na płytę stadionu.

#124 vertigo70

vertigo70

Użytkownik

• Members
  • 8 Postów

Napisano 05 sierpnia 2009 - 13:47

Bramki 1,7 - prawa i lewa strona murawy ( zależy z której strony patrzysz ) czyli masz prawie pół murawy do przebiegnięcia - łącznie z tunelem to około 100 m.( rek.świata Usain Bolt 9,69sek :blink: )

#125 user420

user420

Użytkownik

• Members
  • 5 213 Postów

Napisano 05 sierpnia 2009 - 13:49

Bramki 1,7 - prawa i lewa strona murawy ( zależy z której strony patrzysz ) czyli masz prawie pół murawy do przebiegnięcia - łącznie z tunelem to około 100 m.( rek.świata Usain Bolt 9,69sek :blink: )

Od jutra ten rekord bedzie nalezal do mnie :)

#126 One_U2 - fan

One_U2 - fan

Użytkownik

• Members
  • 2 857 Postów

Napisano 05 sierpnia 2009 - 13:51

czyli masz prawie pół murawy do przebiegnięcia

no to będziemy biec. :lol:
Dołączona grafika

#127 swiatek94

swiatek94

Użytkownik

• Members
  • 58 Postów

Napisano 05 sierpnia 2009 - 13:58

No dobra to zwykłe kompakty można wziąć . To jak jest w końcu z tymi butelkami ile można zabrać na stadion 3/4 może 5 .
Musi być tylko woda, czy każdy napój do 0.5l ?

#128 One_U2 - fan

One_U2 - fan

Użytkownik

• Members
  • 2 857 Postów

Napisano 05 sierpnia 2009 - 14:03

Bierzecie jakieś krzesełka. Bo moja mama uparcie chce mi dać krzesełko do siedzenia. :rolleyes: A ja jej tłumacze ze nie ma sensu. Bo nie będę miała póżniej gdzie go schować.
Wydaje mi się,że lepiej rozłożyć peleryne i usiąść na niej
Dołączona grafika

#129 YtseMan

YtseMan

Użytkownik

• Members
  • 76 Postów

Napisano 05 sierpnia 2009 - 14:11

Bierzecie jakieś krzesełka. Bo moja mama uparcie chce mi dać krzesełko do siedzenia. :rolleyes: A ja jej tłumacze ze nie ma sensu. Bo nie będę miała póżniej gdzie go schować.
Wydaje mi się,że lepiej rozłożyć peleryne i usiąść na niej

Krzesełek nie wniesiesz, tak samo jak parasoli by the way...

#130 One_U2 - fan

One_U2 - fan

Użytkownik

• Members
  • 2 857 Postów

Napisano 05 sierpnia 2009 - 14:12

Krzesełek nie wniesiesz, tak samo jak parasoli by the way...

właśnie.
Dołączona grafika

#131 BoomCha

BoomCha

Użytkownik

• Members
  • 215 Postów

Napisano 05 sierpnia 2009 - 14:34

Wszyscy macie zamiar być tak wcześnie tzn. 7/8/9?
Ja wyjeżdżam z domu o 6 xD Więc, jak dojadę na 14 to będzie wielki sukces ;)

#132 One_U2 - fan

One_U2 - fan

Użytkownik

• Members
  • 2 857 Postów

Napisano 05 sierpnia 2009 - 14:35

ja będę ok 17 :lol:
Dołączona grafika

#133 BoomCha

BoomCha

Użytkownik

• Members
  • 215 Postów

Napisano 05 sierpnia 2009 - 14:40

Rozumiem, że idziesz na żywioł:D
Ja jakoś przez mój 3 tygodniowy wyjazd w Bieszczady, zapomniałam o bożym świecie i teraz zaczynam panikować, że to już jutro xD

#134 cezar

cezar

Użytkownik

• Members
  • 695 Postów

Napisano 05 sierpnia 2009 - 14:42

Czewone w garści, transport potwierdzony, jadę z ekipą łacznie 7 osób, dotrę niestety dopiero około 12, więc GC przebadł nad czym ubolewam, ponieważ nie poszaleję z wieloma z Was :(
Może znajdą się jeszcze tacy, którzy mają nadzieję na miejsce tuż za wybiegiem więc będę wypatrywał. Jakby Ktoś podobne miał zamiary dajcie znać proszę!
Szkoda, że tak Wszyscy rozstrzeleni będziemy z powodów przeróżnych, ale odbijemy na zlocie mam nadzieję :)

A wogóle to jeszcze klimatu nie czuję, za dużo przeróżnych okoliczności na głowie w ostatnich dniach, eh!
Ale jutro musi być " crazy " night! :):):) I będzie, kurna! :):):)

Pozdrawiam i do zobaczenia pod stadionem!
Niech moc będzie z Wami!

#135 One_U2 - fan

One_U2 - fan

Użytkownik

• Members
  • 2 857 Postów

Napisano 05 sierpnia 2009 - 14:42

teraz zaczynam panikować, że to już jutro xD

u mnie też jest nerwówka dzisiaj a co będzie jutro. SZAŁ :lol: :lol: :lol:
Dołączona grafika

#136 evay

evay

an accident waiting to happen

• Moderatorzy
  • 2 213 Postów

Napisano 05 sierpnia 2009 - 14:57

DODATKOWA KOMUNIKACJA KONCERT GRUPU U2 - STADION ŚLĄSKI

W związku z koncertem grupy U2, który odbędzie się na Stadionie Śląskim w Chorzowie w dniu 06.08.2009 r. (czwartek), Komunikacyjny Związek Komunalny GOP wprowadza następujące zmiany w kursowaniu linii tramwajowych i autobusowych kursujących w rejonie Stadionu Śląskiego:

Komunikacja tramwajowa:

* przed koncertem uruchomiona zostanie linia specjalna oznaczona jako "S", która będzie kursować na trasie "Katowice Plac Wolności" - "Chorzów Stadion Śląski" z częstotliwością co 5 minut (na odcinku centrum Katowic - Stadion Śląski wspólne odjazdy komunikacji tramwajowej tj. linie nr 6, 11, 19 i "S" funkcjonować będą co 2-3 minuty),
* w godzinach 15:00 - 24:00 linia nr 11 dodatkowo obsługiwać będzie przystanek "Katowice Rynek" kier. Bytom (stanowisko dla linii nocnych zlokalizowane przy DH Skarbek),
* w celu odwozu uczestników koncertu, na pętlę przy Stadionie Śląskim podstawionych zostanie 20 dodatkowych "S"-ek, które w kierunku Katowic i Bytomia odjadą po zakończonym koncercie,
* dodatkowo wprowadzone zostaną zwiększenia pojemności taboru dla linii nr 11, 19.

Komunikacja autobusowa:

* dla linii autobusowych 820, 830 i 840 w godzinach 12:00 dnia 06.08.2009 r. - 02:00 dnia 07.08.2009 r. wprowadza się dodatkową obsługę przystanku Chorzów AKS.

Dodatkowe informacje:

Bezpłatna infolinia KZK GOP nr 0 800 16 30 30

Komunikacyjny Związek Komunalny GOP

kzkgop.pl

niestety nic nie pisza o tym, ze nie trzeba miec biletow. ja wiem ze powrot - spoko, kanar nie przejdzie, ale z dojazdem moze byc inaczej.

#137 oleslaw

oleslaw

Użytkownik

• Members
  • 8 Postów

Napisano 05 sierpnia 2009 - 15:05

Witam, to mój pierwszy post. Musiałem się zarejestrować bo niektóre rzeczy jakie tu ludzie wypisują są przeokrutnie irytujące :P

Po co zadawać te pytania, "czy mogę wziąć wodę?" "A może mogę wziąć zamiast wody sok pomarańczowy?" " a porzeczkowy także można?"
nie jestem w stanie tego pojąć, jak można się takimi głupotami przejmować <_< ludu! to nie jest festyn tylko koncert rockowy! po co się martwić tym czy mnie z wodą wpuszczą? trudno, raz na 4 lata przypada nam koncert U2 i trzeba być przygotowanym na to że woda na stadionie będzie kosztować troszkę więcej, a my nie będziemy mieli żadnych problemów na bramce i spokojnie wejdziemy ;) na paru koncertach już w życiu byłem (m. in. na śląskim na U2, Pearl Jam, RHCP ) i nigdy by mi do głowy nie przyszło zastanawiać się na czym usiądę...gazeta pod tyłek i na beton! widzę że tutaj raczej większość pierwszy raz na takiej imprezie także z tego co mógłbym doradzić to postarajcie się wykombinować tak żeby nie mieć plecaka. Sweter przewiącać w pasie, wszystko do kieszeni i naprawde będzie się przyjemnie czekało do wieczora ;)

Nie róbmy z jutra pielgrzymki, to jest rockowy koncert także ubieramy stare trampki, koszule flanelowe i obowiązkowo wszyscy bierzemy nieswieże skarpetki :P

Czewone w garści, transport potwierdzony, jadę z ekipą łacznie 7 osób, dotrę niestety dopiero około 12, więc GC przebadł nad czym ubolewam, ponieważ nie poszaleję z wieloma z Was :(

spokojnie dasz radę jak będziesz o 12. Na ostatnim U2, RHCP tez byłem mniej więcej o tej porze a i tak zostało wiele opasek do rozdania na bliższy sektor na płycie ;)

#138 evay

evay

an accident waiting to happen

• Moderatorzy
  • 2 213 Postów

Napisano 05 sierpnia 2009 - 15:09

Cezar, daj spokoj, jak dojedziesz to na pewno wpuscimy Cie do kolejki!

#139 oleslaw

oleslaw

Użytkownik

• Members
  • 8 Postów

Napisano 05 sierpnia 2009 - 15:18

Cezar, daj spokoj, jak dojedziesz to na pewno wpuscimy Cie do kolejki!

Co jak co ale takie rozumowanie jest wybitnie irytujące ;) trudno, kolega się spóźni, ale myślę że wciskanie się przed bramami na tekst "bo tam stoi mój kumpel i on mi zajął" jest troche nie na miejscu :P

Pozdrawiam

#140 YtseMan

YtseMan

Użytkownik

• Members
  • 76 Postów

Napisano 05 sierpnia 2009 - 15:18

DODATKOWA KOMUNIKACJA KONCERT GRUPU U2 - STADION ŚLĄSKI

W związku z koncertem grupy U2, który odbędzie się na Stadionie Śląskim w Chorzowie w dniu 06.08.2009 r. (czwartek), Komunikacyjny Związek Komunalny GOP wprowadza następujące zmiany w kursowaniu linii tramwajowych i autobusowych kursujących w rejonie Stadionu Śląskiego:

Komunikacja tramwajowa:

* przed koncertem uruchomiona zostanie linia specjalna oznaczona jako "S", która będzie kursować na trasie "Katowice Plac Wolności" - "Chorzów Stadion Śląski" z częstotliwością co 5 minut (na odcinku centrum Katowic - Stadion Śląski wspólne odjazdy komunikacji tramwajowej tj. linie nr 6, 11, 19 i "S" funkcjonować będą co 2-3 minuty),
* w godzinach 15:00 - 24:00 linia nr 11 dodatkowo obsługiwać będzie przystanek "Katowice Rynek" kier. Bytom (stanowisko dla linii nocnych zlokalizowane przy DH Skarbek),
* w celu odwozu uczestników koncertu, na pętlę przy Stadionie Śląskim podstawionych zostanie 20 dodatkowych "S"-ek, które w kierunku Katowic i Bytomia odjadą po zakończonym koncercie,
* dodatkowo wprowadzone zostaną zwiększenia pojemności taboru dla linii nr 11, 19.

Komunikacja autobusowa:

* dla linii autobusowych 820, 830 i 840 w godzinach 12:00 dnia 06.08.2009 r. - 02:00 dnia 07.08.2009 r. wprowadza się dodatkową obsługę przystanku Chorzów AKS.
Dodatkowe informacje:

Bezpłatna infolinia KZK GOP nr 0 800 16 30 30
Komunikacyjny Związek Komunalny GOP

kzkgop.pl

niestety nic nie pisza o tym, ze nie trzeba miec biletow. ja wiem ze powrot - spoko, kanar nie przejdzie, ale z dojazdem moze byc inaczej.

Dzwoniłem tam. Niestety na "linie przedkoncertowe" obowiązują standardowe bilety (3 zł normalny; 1,5 zł ulgowy - na trasie Katowice - Chorzów).

Dodaj odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych