Czy będzie "Trzeci Chorzów" w 2010?
Napisano 24 marca 2009 - 17:35
No to niech mi ktoś to wyjaśni - skoro ceny na Chorzów są dla Europy atrakcyjne, czemu Europa nie kupuje ?? Możliwe, że Chorzów pada ofiarą innych dostawek - ludzie by kupili na Chorzów, ale skoro ciągle pojawiają się drugie Paryże i Londyny, to wolą tam ( mogło też zaszkodzić dołożenie Gelsenkirchen akurat wtedy, gdy zaczynała się sprzedaż na Chorzów ).. całkiem możliwe, że Chorzów zejdzie w 15 minut zaraz po ostatniej dostawce na zachodzie. Tylko czy to nie będzie za późno ? Może LN ma na razie związane ręce, bo nie wie, ile jeszcze będzie dostawek.
Napisano 24 marca 2009 - 17:47
dobre pytanie, tym bardziej że vertigowy chorzów ma już niemal status legendarnego, wzmianka w u2 by u2, ostatnia wypowiedz larrego nt blueprint momentu z kariery u2 gdzie wymienił wlasnie polski koncert...myslalem ze dzieki temu hajpowi Europa chetnie wpadnie.No to niech mi ktoś to wyjaśni - skoro ceny na Chorzów są dla Europy atrakcyjne, czemu Europa nie kupuje ??
http://www.eventim.d...;from=erdetaila
...no ale jeśli na niemieckim eventimie miejsca na płyte są po 195 € !
Napisano 24 marca 2009 - 18:17
210 € czy 300 € ?
u nas trybuna za 100 €
każda kwota poniżej 100 € jest dla mnie wyznacznikiem że taniej
Ceny w Zagrzebiu (za stroną http://www.ticketpro...216-U2info.html:
Ticket prices:
Tribune North 250 Kn
Floor 500 Kn
Tribune South/East/West 750 Kn
Tribune Lower 1000 Kn
West tribune lodges 2000 Kn
1 kuna = 0.6084 zł
Tak więc:
Tylnia trybuna: 152,10 zł
Płyta: 304,20 zł
Trybuny główne: 456,30 zł
Napisano 24 marca 2009 - 18:24
Napisano 24 marca 2009 - 18:44
Ciekawe skąd ta monstrualna różnica w cenach na płytę. Płyta w Chorzowie była atrakcyjna, trybuny już nie są.. właśnie sobie poprzeglądałem zagraniczne fora, i prawie nikt nie bierze Chorzowa pod uwagę, wszyscy tylko Milan, Barcelona, Amsterdam, Berlin itd.
tzn. mi się to wydaje oczywiste, że ludzie wybieraja się raczej do tych miast a nie do Chorzowa...u nas już nie ma tanich biletów są tylko bilety drogie na trybuny i one są w podobnych cenach jak w Milanie czy Barcelonie. Do Barcelony i Milanu jest bardzo dużo tanich lini a tym samym łatwy dojazd. Poza tym fan zza granicy raczej pojedzie do miasta które wie gdzie jest na mapie bez sprawdzania...
Napisano 24 marca 2009 - 18:48
może poprzedzając akcję flagową zorganizujmy na forach u2 akcję "Europe please help us in selling out first Chorzów! gig" jakiś biało-czerwony PR wśród europejskich fanów przydałby sie i mógłby być pomocny w wyprzedaniu 1 chorzowa.
Najpierw może dobrze byłoby to zrobić w Polsce, bo tak se wszedłem na forum muzyczne Gazeta.pl, i tam koncert w Chorzowie nie ma nawet wątku (!). Jak to właściwie jest z jego promocją ? Plakatów też nigdzie nie widziałem..
Napisano 24 marca 2009 - 18:58
Najpierw może dobrze byłoby to zrobić w Polsce, bo tak se wszedłem na forum muzyczne Gazeta.pl, i tam koncert w Chorzowie nie ma nawet wątku (!). Jak to właściwie jest z jego promocją ? Plakatów też nigdzie nie widziałem..
Odnoszę podobne wrażenie. Takie "tajniaczenie" się długo najpierw z datą, potem z cenami. A jak już poznaliśmy ceny to wielu szczęka opadła.
Wykombinowali sobie minimalne koszty, maksymalny zysk. Skoro u2 przyjeżdża do Polski to fani się pozabijają ale wykupią nawet najdroższe bilety.
A promocja nikła. Wcale tak nie jest, że wszędzie o tym mówią. Właśnie myślę, że do potencjalnych nabywców sektorów (zwłaszcza za taka cenę!) info dociera w kiepski sposób.
Napisano 24 marca 2009 - 19:04
Napisano 24 marca 2009 - 19:04
Nadal wierzę w drugi koncert, zbyt dużo było potwierdzeń z różnych źródeł, zbyt dużo nie-zaprzeczeń. Problem w tym, że LN może nagle stwierdzić że cenami faktycznie sobie stopę albo inne organa dolne odstrzeliło i powiedzieć - no dobra, trudno, to się przynajmniej nie pchajmy dalej z kosztami.
Napisano 24 marca 2009 - 19:17
Napisano 24 marca 2009 - 19:36
z mapki ticketrpo wynika ze koncert jest juz znacznie wyprzedany, pozostają sektory 18, 19 (prawie całe puste) oraz w 1/3 zajęty s. 23 oraz ponad połowa zajęta s. 24 reszta nawet te za 825 są w zdecydowanej większości już niedostepne. dobry prognostyk?
Pytanie na ile te dane są wiarygodne. Jeżeli rzeczywiście zostały te miejsca to mozna się pokusić o 2 gig.
Napisano 24 marca 2009 - 20:21
zamiast promować przed sprzedażą biletów żeby ludzi zachęcić to promocja ( o ile można "to" tak nazwać ) i reklamy ruszą jak już będą wykupione wszystkie bilety..
I komu wtedy będzie promocja potrzebna???
Wszyscy którzy mają bilety wiedzą, że jest koncert, a reszta i tak nie zobaczy koncertu w TV wiec pytam się LN: WTF?
Szczerze nie widziałem żadnej reklamy "na" mieście, coś tam ktoś przebąkiwał w radio, ale nic konkretnego wiec nic dziwnego, że na koncert w Chorzowie nie zostały wyprzedane jeszcze wszystkie tickety jakby była jakakolwiek akcja promocyjna, już byśmy rezerwowali bilety na drugi Chorzów..
Napisano 24 marca 2009 - 21:16
nie traćmy nadziei
a swoją drogą, faktycznie z tą promocją coś nie tak.
ludzie, którzy nawet lubią U2 i poszliby na koncert, nie wiedzą nic na ten temat, poza tym, że ma być w tym roku.
spotkałam się ze sporym zdziwieniem, kiedy informowałam znajomych, że na płytę biletów już nie ma - nie mieli pojęcia, że sprzedaż ruszyła
podsumowujac - lajv nejszyn to dziwna firma
#60 Guest_depe_*
Napisano 24 marca 2009 - 21:18
Po co wydawać $ na reklamę skoro show praktycznie wyprzedany??Szczerze nie widziałem żadnej reklamy "na" mieście, coś tam ktoś przebąkiwał w radio, ale nic konkretnego wiec nic dziwnego, że na koncert w Chorzowie nie zostały wyprzedane jeszcze wszystkie tickety jakby była jakakolwiek akcja promocyjna, już byśmy rezerwowali bilety na drugi Chorzów..
Na moje oko pozostało nie więcej jak 3-4 tys biletów.
Po czym wnosisz, że nie będzie?A jeszcze przedwczoraj, nawet wczoraj, byłem pewien, że dostaniemy ten drugi koncert... Teraz szanse spadły do 50%. Jeśli jutro nic się nie ruszy to czarno to widzę...
Koncert nr 2 będzie, bilety jeszcze w tym tygodniu, a najpóźniej w przyszłym.
Stawiam krzynkę piwa na zlocie jak nie będzie.
Rzekłem.
Dodaj odpowiedź
Użytkownicy przeglądający ten temat: 3
0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych