Ustrzel Konika
Napisano 21 marca 2009 - 19:37
Popatrzcie na tego naciągacza "2 portrety!!!":
http://www.allegro.p...2_portrety.html
NIE DAJCIE SIĘ W CIULA ROBIĆ!!!
jeszcze dostaniecie bilety..bez paniki
Pozdrawiam.
Napisano 21 marca 2009 - 20:13
z tego można się tylko śmiać chyba..:/ komentarzem do słów niech będzie Twój login: bobek..
Popatrzcie na tego naciągacza "2 portrety!!!":
http://www.allegro.p...2_portrety.html
NIE DAJCIE SIĘ W CIULA ROBIĆ!!!
jeszcze dostaniecie bilety..bez paniki
Pozdrawiam.
Nie no ale jazda, czego to ludzie nie wymysla żeby obejsc prawo.
Tępić ich!!!!!!!!!!
Napisano 22 marca 2009 - 03:28
Kurde - ludzie. Czy wy każdego kto sprzeda bilet bo mu pozostał, bo coś się stało uważacie za złodzieja, konia i innego ciula.
Kolego adminie, moderze, zapodajesz coś, a ten ktoś robi Cię pod szpic. Zapodajesz na ogólnym i już uważasz że ten z którym piszesz to konik i złodziej. Tym bardziej, ze zpodajesz wycinek.
Właśnie pokazałem Wam jakie macie podejście do wszystkich co będą sprzedawać bilety z różnych powodów. I będziecie ich traktować jak złodziei. Przecież to chyba normalne jest, że nikt nie sprzeda biletu po cenie nominalnej, bo po pierwsze, jeżeli zapłacił np. karta kredytową to musi odprowadzić prowizję i odsetki. Po drugie - siedział do późna w nocy i klikał w kompa co minutę. Po trzecie....
ble ble ble ble... itd
GŁUPCZE! POLSKI PRAWODAWCA MA W DUPIE TO, CZY SIEDZIAŁEŚ DO PÓŹNA, CZY PŁACIŁEŚ KARTĄ KREDYTOWĄ, CZY ZAPŁACIŁEŚ JAKIEŚ PODATKI Z KOSMOSU. INTERESUJE GO TYLKO FAKT, ŻE PRÓBUJESZ SPRZEDAĆ BILET POWYŻEJ CENY NOMINALNEJ. NIE INTERESUJE GO DLACZEGO TO ROBISZ, CHOĆBYŚ MIAŁ JAK NAJBARDZIEJ LOGICZNE POWODY.
JESTEŚ PIERD***** KONIKIEM WG POLSKIEGO PRAWA. ZA SAMO USIŁOWANIE GROZI CI KARA GRZYWNY LUB OGRANICZENIA WOLNOŚCI.
I JA RÓWNIEŻ MAM W DUPIE, ŻE SIEDZIAŁEŚ PO NOCACH I PŁACIŁEŚ KARTĄ. JA TEŻ TO MUSIAŁEM ZROBIĆ. KAŻDY Z NAS MUSIAŁ. I MOGĘ SIĘ ZAŁOŻYĆ, ŻE KAŻDY PRAWDZIWY FAN, GDYBY NIE MÓGŁ PÓJŚĆ NA TEN KONCERT, ODSPRZEDAŁBY BILETY W CENIE NOMINALNEJ. ZRESZTĄ, JEST NA FORUM SPECJALNY DZIAŁ, GDZIE MOŻNA SPRZEDAĆ ZBĘDNE BILETY (ZAKUPIONE NA EVENTIMIE TAMTEJ PAMIĘTNEJ NOCY, W FERWORZE WALKI O PŁYTĘ) NA CHORZÓW, GDZIE PEŁNO LUDZI ODSPRZEDAŁO SWOJE BILETY W CENIE DYSTRYBUTORA, BEZ ŻADNYCH KOSZTÓW DODATKOWYCH.
CO DO TEKSTU O UJAWNIANIU KORESPONDENCJI I TWOJEJ WSPANIAŁEJ ZNAJOMOŚCI PRAWA - POCZYTAJ O TZW. "STANIE WYŻSZEJ KONIECZNOŚCI", "OBYWATELSKIM ZATRZYMANIU" I ZASTANÓW SIĘ RAZ JESZCZE, PO CZYJEJ STRONIE W TAKIEJ SYTUACJI STOI PRAWO.
... i wypierdzielaj stąd, raz na zawsze. Na łąkę - wio!
-------------
A teraz, przepraszam Was wszystkich za capslocka. Wkurzyłem się na tego idiotę.
Apeluję do wszystkich - nie kupujcie u koników! 27 marca będzie sprzedaż na drugi koncert (wierzę, że się odbędzie). Jeśli nie będzie, to kupcie bilety do Berlina (sprzedaż od 27 marca). Jest blisko, a przejazd na pewno będą organizować fani. Koncert to koncert. Wiadomo, w Polsce będzie flaga, ale poza tym będą niewielkie różnice.
Nieważne gdzie - ważne, że to U2.
Nie zwiększajcie popytu na bilety od koników. Jeśli nie będziecie ich kupowali - koniki zdechną śmiercią naturalną.
Rozumiem, że ktoś chce odzyskać opłatę za przesyłkę w wysokości 25 zł. Rozumiem to. To nie konikarstwo. To akurat realne koszty całej imprezy zwanej "kupno biletu z Eventimu", które ktoś może chcieć odzyskać, a nie dopłacać do biletu. Choć z drugiej strony - to tak naprawdę jego problem, że kupił za dużo. Ale wciąż - potrafię to zrozumieć i sam kupiłbym taki bilet za cenę nominalną+koszt wysyłki OFICJALNEGO DYSTRYBUTORA. Bo wiem, że ta osoba po drugiej stronie transakcji nic by na tym bilecie nie zarobiła.
Ale 100 zł za "klikanie co minutę, siedzenie po nocach" to już nieporozumienie, to żadne koszty. A przynajmniej nie takie, które da się określić w sposób rzeczywisty.
Dla mnie najlepszym zarobkiem byłaby wiedza, że na koncercie bawi się fan, który jest mi w pewnym stopniu wdzięczny, że zachowałem się tak, a nie inaczej...
Tyle ode mnie.
Jeszcze raz powtarzam:
Nie kupujcie od koników. Lepiej nie pójść na koncert niż kupić od konika.
Płyta w Berlinie będzie kosztować około 230 zł. Samochodem w dwie strony, w cztery osoby, to koszt jakichś 100 zł na osobę. Taniej niż u konika. I przede wszystkim - bez poczucia niesmaku.
Ekstremalna dopuszczalna sytuacja to zakup u konika pod stadionem - tam sprzedają w cenach nominalnych. Choć ja bym pewnie się nie zdecydował na kupno, w myśl zasady: "kupił? Niech idzie na koncert i zdycha z głodu". Trochę ultraliberalnie, ale cóż... To jedyny sposób w obecnej sytuacji.
Pozdrawiam
Napisano 22 marca 2009 - 11:16
Czy całym moim negatywnym stosunku do koników i umiłowaniu polskiego systemu prawnego: Bzdura! Koniki to zło, ale niestety czasami to zło konieczne
Mario, to akurat Twoje zdanie, a nie bzdura .
I przede wszystkim, nie traktujmy koników jako zło konieczne. Gdybyśmy u nich nie kupowali - zdechłyby z głodu. Każdy jeden kupiony u konika bilet, to dla nich nadzieja.
Po prostu, dla mnie istnieją zasady, których łamać nie można. Nigdy nie kupiłbym biletu od konika. I wiem, że gdybyśmy wszyscy tak postępowali - to za jakiś czas problem przestałby istnieć, po prostu. I wszyscy mogliby kupić bilet u organizatora koncertu w cenie nominalnej.
Pozdrawiam
Napisano 22 marca 2009 - 13:01
Napisano 22 marca 2009 - 13:15
Ale największym konikiem jest jednak Live Nation skoro każe płacić niepełnosprawnym 450 zł i nie daję im prawa wyboru innych miejsc.Zresztą napisałam o tym do kilku programów tv i do radia.Zobaczymy co z tego będzie.TĘPIĆ ICH!!
I bardzo dobrze. Brawo.
Napisano 22 marca 2009 - 14:34
Sprzedaje niby monetę, a obok pisze o bilecie na koncert i podaje nr GG oraz nr telefonu...
http://www.allegro.p...gg_3685857.html
A jak zgłasza się naruszenie na ebay'u?
http://cgi.ebay.pl/U...o...A1|240:1318
Napisano 22 marca 2009 - 14:45
Zgłosiłam wszystkich jakich znalazłam na Allegro.Pewnie nie ja jedna .Faktycznie takie coś trzeba tępić.Ale największym konikiem jest jednak Live Nation skoro każe płacić niepełnosprawnym 450 zł i nie daję im prawa wyboru innych miejsc.Zresztą napisałam o tym do kilku programów tv i do radia.Zobaczymy co z tego będzie.TĘPIĆ ICH!!
Bardzo dobrze, ze to naglasniasz. Jestem w szoku, ze ludzi niepelnosprawnych zmusza sie do placenia takiej kwoty. Nie dosc, ze macie i tak "pod gorke" to jeszcze taka kwota za bilet.. brak slow naprawde.. Takie bilety powinny byc tansze niz na plyte moim zdaniem i niewazne w jakim miejscu oni ta strefe ulokowali, bo pewnie beda sie tlumaczyc dobra lokalizacja..
http://www.u2.szczecin.pl
Napisano 22 marca 2009 - 16:06
Momentami szkoda słów na ten nasz kraj.
A żebyś wiedział.Na początku myślałam,że załamie ręce,ale nie.Będę walczyć z tymi oszołomami.I narobię im wstydu.Jak chcecie to też napiszcie do Uwagi,Interwencji czy gdzieś tam indziej...to jest żałosne...
Napisano 22 marca 2009 - 17:02
UWAGA! do ceny każdego z biletów należy doliczyć kwotę 260 zł, obejmującą czas spędzony nad zakupem biletu, koszty wysyłki, pakowania biletu w specjalną kopertę (w której otrzymałem moją pierwszą wypłatę) mającą dla mnie ogromną wartość sentymentalną
Napisano 22 marca 2009 - 17:05
jesli bilety na trybuny bylyby za ok 220-250 pln, koncert bylby juz wyprzedany
ludzie rzucili sie na bilety na plyte nie dlatego ze wiekszosc tam chce byc, ale dlatego iz ceny na trybuny sa z kosmosu iabsurdemjest placic zabilet 2 x wiecej niz na zachodzie
a i sukinsynow ze stajni byloby mniej
ale przeciez: "...polska,mieszkam w polsce..."
#180 Guest_madredeus_*
Napisano 22 marca 2009 - 17:09
A żebyś wiedział.Na początku myślałam,że załamie ręce,ale nie.Będę walczyć z tymi oszołomami.I narobię im wstydu.Jak chcecie to też napiszcie do Uwagi,Interwencji czy gdzieś tam indziej...to jest żałosne...
Małe sprostowanie - "żebyś wiedziała", zdecydowanie jestem płci żeńskiej
Nie daj się. W moim mieście burmistrz przed paroma laty dumnie ogłosił akcję wojny z trzema schodami, jeździł po mieście wózkiem inwalidzkim, aby sprawdzić jakie trudności napotkać może osoba niepełnosprawna czy chociażby matka z dzieckiem w wózku. Wszystko było ładnie pięknie. Po kilku latach, ten sam burmistrz, pół miasta wyłożył kostką brukową, by miasto ładnie wyglądało
Przepraszam za ten mały OT.
Dodaj odpowiedź
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych