Jump to content

Photo

Ustrzel Konika

665 replies to this topic

#141 bobek

bobek

Użytkownik

• Members
  • 5 posts

Posted 21 marca 2009 - 17:29

Człowieku, jesteś fanem to kupisz. Czy 100 złotych więcej to jest jakaś tragedia. Nie kupiłeś normalnie, masz pecha. Chcesz być na koncercie to albo dasz te 100 zł więcej albo nie będziesz na nim.
Czy widzieliście bilety na koncert U2 w inneych miastach europy zachodniej. minimalna cena to 190 euro + koszty wysyłki. Więc o czym rozmawiamy

#142 waz

waz

"Simona..." ;)

• Members
  • 1 324 posts

Posted 21 marca 2009 - 17:31

Człowieku, jesteś fanem to kupisz. Czy 100 złotych więcej to jest jakaś tragedia. Nie kupiłeś normalnie, masz pecha. Chcesz być na koncercie to albo dasz te 100 zł więcej albo nie będziesz na nim.
Czy widzieliście bilety na koncert U2 w inneych miastach europy zachodniej. minimalna cena to 190 euro + koszty wysyłki. Więc o czym rozmawiamy

Hmm mylisz się, kupiłem bilet w normalnej sprzedaży za normalną cenę. I nie mam zamiaru wpychać kolejnych dodatkowych stówek do kieszeni ludzi, którzy chcą zarobić na fanach. I żyjemy w Polsce a nie na zachodzie i ceny na inne koncerty w tym momencie nie grają żadnej roli.

#143 acr

acr

mam tu fajne drzewko

• Moderatorzy
  • 17 742 posts

Posted 21 marca 2009 - 17:34

Sprzedawałem nie raz wcześniej zakupione bilety i przez myśl mi nie przeszło żeby na nich zarabiać. Tak się nie robi.
Jest to nie fair, zwłaszcza w przypadku biletów na ten koncert U2. Ludzie kupowali po 8 z zamiarem odsprzedania z zyskiem, spora część się tam nawet nie pojawi, tymczasem moja koleżanka się rozpłakała bo nie udało jej się wbić na eventim i zamówić płyty. Mówię temu stanowcze NIE i zrobię wszystko żeby na takie sytuacje nie pozwolić. Nie będziemy tego tolerować.
Jeśli chcesz zarabiać na biletach (koszty angażowania znajomych? litości), to nie na tym forum. Po prostu. Pisz sobie co chcesz. Tutaj zasady ustalamy my, jako administracja forum i nie pozwolimy Ci na to.

Wobec tego co napisał kolega mhl999 sugerowałbym nie kupować od nikogo, kto nie chce sprzedać po cenie nominalnej + sensowny koszt wysyłki. Nie dajcie się.

Aha, chciałbym jeszcze dodać, ogólnie do wątku, że prawo prawem, ma swoje luki, ale proceder ten jest też najzwyczajniej moralnie zły.

Edited by acr, 21 marca 2009 - 17:36 .

#144 NvK

NvK

Użytkownik

• Members
  • 287 posts

Posted 21 marca 2009 - 17:34

bobek, jesteś zwykłym koniem i przestań się tłumaczyć. Jeżeli wykruszyli ci się znajomi, to odsprzedaj te bilety za normalną cenę i zamilcz. Ty nie doliczasz do ceny biletów 10 czy 20 złotych, które mogłeś stracić przy zamawianiu. Doliczasz sobie stówę za bilet. W sumie czterysta zeta chcesz zarbobić w NIELEGALNY sposób, i śmiesz twierdzić żeś nie koń?

Aha, na prawie to się gówno znasz, bo swoim tekstem o korespondencji się ośmieszyłeś. Tyle.

O tym, że jesteś koniem, a próbujesz robić z siebie niewinnego zbawiciela. A kiedy ktoś mówi o tobie prawdę, rzucasz się jak świnia w kartoflach. Skoro twoje działanie jest legalne, to idź sobie z tymi biletami na Allegro i stąd zniknij.

Dziękuję za uwagę. Musiałem się wypaszczyć, bo mi kolo na nerwy działa. Na szczęście mam bilety, ale wyobrażam sobie sytuację tych, którym nie udało się przez takich jak ty.

#145 bobek

bobek

Użytkownik

• Members
  • 5 posts

Posted 21 marca 2009 - 17:36

TAK!!!
To porównaj bilety na Madonnę i na U2.
To tak jak z opłatami OC w PL. U nas na cały rok parę stówek, a wszędzie na zachodzie prawie 1000 euro. A i tak wszyscy będą krzyczeć że za drogo.
Proszę mieć pretensję do sprzedaży internetowej. Niestety kto pierwszy ten lepszy

#146 Pyza U2

Pyza U2

Użytkownik

• Members
  • 932 posts

Posted 21 marca 2009 - 17:36

Mieszkamy w Polsce ceny są tu od 140 do 1125 zł, przesyłka myślę ze kurierem max 50zł (choć i tak to dużo)a ty jawnie próbujesz ludzi naciągnąć i jeszcze bezczelnie mówisz ze nie jesteś konikiem,dla mnie hieną która próbuje żerować na fanach.
''Beautiful Country Beautiful Day'' - Bono 5.07 2005 !

#147 acr

acr

mam tu fajne drzewko

• Moderatorzy
  • 17 742 posts

Posted 21 marca 2009 - 17:37

Zaniechaj Bobek. Dobrze radzę.

Edited by acr, 21 marca 2009 - 17:37 .

#148 krewetka

krewetka

Użytkownik

• Members
  • 220 posts

Posted 21 marca 2009 - 17:38

BOBEK daruj sobie ten bełkot.

Taki handel stanowi wykroczenie, a ci kupujący bilety od koników mimowolnie stają się uczestnikami nielegalnego procederu – mówi prof. Marian Filar, prawnik z Uniwersytetu Mikołaja Kopernika w Toruniu.
O sprawie powiadomiliśmy pracowników Allegro. – Jeśli ktoś żąda od nas innej kwoty, niż wylicytowaliśmy, możemy zgłosić sprawę na policję lub iść do sądu. Taką sprawę oczywiście wygramy – tłumaczy Bartek Szambelan z firmy QXL Poland, zarządzającej serwisem aukcyjnym. – Sprzedawanie biletów drożej, niż ustalił to organizator jest niezgodne z prawem i zapewniam, że aukcje te zostaną natychmiast usunięte.

To cię może spotkać i życzę ci tego

#149 waz

waz

"Simona..." ;)

• Members
  • 1 324 posts

Posted 21 marca 2009 - 17:38

TAK!!!
To porównaj bilety na Madonnę i na U2.
To tak jak z opłatami OC w PL. U nas na cały rok parę stówek, a wszędzie na zachodzie prawie 1000 euro. A i tak wszyscy będą krzyczeć że za drogo.
Proszę mieć pretensję do sprzedaży internetowej. Niestety kto pierwszy ten lepszy

Ale co to ma do rzeczy?! Chcesz sprzedać bilety o 100 zł drożej i tyle, jest to nieuczciwe, koniec tematu. I jeszcze debilnie się tłumaczysz...

#150 CocoJumbo

CocoJumbo

Użytkownik

• Members
  • 104 posts

Posted 21 marca 2009 - 17:41

Mhl999, dziękuję, dziękuję i dziękuję. Jeżeli to wszystko wypali to będziesz moim Bogiem :). Jeżeli możesz to skontaktuj się ze mną na GG, najlepiej jutro. Mój numer to 7757353. Widać na fanów U2 można zawsze liczyć. Jeszcze raz dziękuję.

#151 Antistar

Antistar

Użytkownik

• Members
  • 409 posts

Posted 21 marca 2009 - 17:47

jak dobrze pojdzie to albo bede mial jeden bilet na płyte za 190 (bobek wyperdalaj -jestes kawal łajzy i chuja. tyle w temacie -jak widzisz mozna bilet sprzedac po normalnej cenie) albo dam namiar do obywatela ktory bedzie mial go do sprzedania w cenie oczywiscie normalnej

p.s. przeprsaszam za slownictwo ale do z łajzami nie mozna po ludzku

#152 user420

user420

Użytkownik

• Members
  • 5 213 posts

Posted 21 marca 2009 - 17:50

szkoda ze nie ma zadnego kodu html czy cos , ktory ucina przyrodzenie konikom przy probie zalogowania sie

#153 Antistar

Antistar

Użytkownik

• Members
  • 409 posts

Posted 21 marca 2009 - 17:53

mam nadzieje iz Allegro zalatwi sprawe raz a skutecznie

#154 Max

Max

nocny tabaskowicz

• Moderatorzy
  • 9 091 posts

Posted 21 marca 2009 - 17:55

koszty angażowania znajomych - bardziej żałosnego wytłumaczenia nie słyszałem. Już te bilety z Mongolii są śmieszniejsze.

BANana mu !!!

#155 smoke

smoke

Użytkownik

• Members
  • 1 593 posts

Posted 21 marca 2009 - 18:00

Tak jest Max, Bana mu bana - jest nieuczciwy, a udaje świętego - prawdziwy Fan jakby miał bilety w nadmiarze to pomógłby innemu fanowi, który chciałbu na koncert iść - a bobkowi do świętości bardzo dużo brakuje... ... o byciu fanem nie wspominając

PZDR
12.08.2010-AWD Arena-Hannover/Germany
Never, ever, to be forgotten...
The best birthday in my life...

#156 krewetka

krewetka

Użytkownik

• Members
  • 220 posts

Posted 21 marca 2009 - 18:08

regulamin allegro Koszty przesyłki:
Dopuszczalne jest zaokrąglenie lub zmniejszenie tych kosztów w celu uproszczenia zasad dla Kupujących, ale nie jest dozwolone naliczanie wygórowanych opłat, które w rażącym stopniu przewyższają rzeczywisty całościowy koszt obsługi i wysłania przedmiotu.
Bilety mogą być wystawiane tylko na Aukcjach wyłącznie z opcją Kup Teraz a cena Kup Teraz nie może być wyższa od ceny nominalnej biletu

tak więc tłumaczenie,że allegro nie ustala górnej ceny wysyłki , to żadne tłumaczenie. Z wielką satysfakcją zgłaszam nadużycia sesese :ph34r:

http://www.allegro.p...06_08_2009.html
http://www.allegro.p...y_na_plyte.html
http://www.allegro.p...2_portrety.html

Rekordziści + jeszcze mamy tu do czynienie z nielegalnym handlem sztuką :P

#157 Antistar

Antistar

Użytkownik

• Members
  • 409 posts

Posted 21 marca 2009 - 18:15

ja zglaszam kazde
dziala mi to na nerwy

#158 mhl999

mhl999

Użytkownik

• Members
  • 41 posts

Posted 21 marca 2009 - 18:16

Przecież to chyba normalne jest, że nikt nie sprzeda biletu po cenie nominalnej, bo po pierwsze, jeżeli zapłacił np. karta kredytową to musi odprowadzić prowizję i odsetki. Po drugie - siedział do późna w nocy i klikał w kompa co minutę.
[...]
Jestem fanem U2 od prawie 30 lat.

Na mój gust maksymalne koszty dodatkowe jakie ponosi kupujący wynoszą ok 20-30 zł
100 zł dodatkowo to już lekka przesada i nie ma żadnego racjonalnego uzasadnienia.
Nie wiem, ale moim zdaniem fani powinni sobie pomagać wzajemnie, nigdy nie wiadomo który będzie w potrzebie i kto komu pomoże. Twoja propozycja łamie te zasady.
Paradoksalnie nie czuję się fanem U2, posłuchać mogę, ale wolę cięższe gatunki. Wykorzystując swoje wejścia u źródła pomogę fanom aby nie musieli przepłacać. Na biletach oficjalnie wiele się nie zarabia, mimo to pewną pulę przeznaczę do wolnej sprzedaży, inną uzależnię przejazdem. Wystawię też część pakietów na Allegro aby dobić koników i pokazać alternatywę, że można mieć bilet w normalnej cenie choć wymogiem jest przejazd. Pewnie odbiorę parę telefonów od koników żebym przestał się wygłupiać bo można dobrze zarobić, ja jednak swój rozum mam - wolę pomóc na uczciwych zasadach.

CocoJumbo jak widzisz nie czuję się takim fanem U2 jak ty, różnica między nami jest taka, że ja U2 słucham a ty żyjesz ich twórczością. Pracuję w takiej a nie innej branży i zawsze załatwię sobie bilet w możliwie najlepszym sektorze. Inni nie mają tych możliwości - pomagam dla zasady :rolleyes: bo było nie było robię dobry uczynek i jest mi miło kiedy ktoś kto nie widzi już szansy na zdobycie biletu nagle otrzymuje wiadomość, o której marzył. Podziękujesz mi jak załatwię ci ten bilet.

Podoba mi się to, że fani U2 walczą z konikami na allegro i to bardzo skutecznie. Co prawda wyeliminujecie płotki, ale dacie również do myślenia grubszym rybom. Zawodowy konik siedzący lata w tym biznesie poradzi sobie niezależnie od sytuacji, bo kupujący zawsze się znajdzie.

#159 derka

derka

Lady with the spinning head

• Moderatorzy
  • 5 611 posts

Posted 21 marca 2009 - 18:18

jakie jaja, portrety corki, ktora bedzie niedlugo slawna, boskie

There's always a chance as long as one can think
this is music : last

#160 Olenka

Olenka

Użytkownik

• Moderatorzy
  • 2 648 posts

Posted 21 marca 2009 - 19:26

pierdzielisz tak od rzeczy ze aż przykro słuchać...a biorąc pod uwagę fakt ze 30 lat temu byleś na koncercie U@ to nie nie jestes jakims gówniearzem

o jakich ty koniach mówisz co kupowali po 100, 200 czy 300 biletów na ten koncert jedna osoba mogla kupic ich 8. wiec jezeli tyle kupileś a teraz chcesz każdy sprzedać z sykiem po 100 za sztukę to jesteś konikiem i tyle i chociaż durnych argumentów na to ze nie jesteś nie podawaj

i nie strasz tu nikogo prawem za to ze ujawnił fragment romzowy z toba na gg, sam dobrze wiesz ze to co robisz jest nielegalne daltego tak sie tu krygowaleś zeby publicznie nie podawać ceny

a swoja drogą to jestes wyjątkowo bezczelny zeby akurat w tym temacie sie ogłaszać... i jeszcze takie farmazony opowiadać

Reply to this topic

2 user(s) are reading this topic

0 members, 2 guests, 0 anonymous users