Zmiany w setliście cieszą jak najbardziej
Myślę, że Amsterdam skorzystał na tym, iż kolejne występy zespołu odbędą się w Dublinie. Tam będą aż trzy koncerty i zapewne zespół będzie chciał je urozmaicić. Do tego potrzebnych jest zaś większa liczba utworów, które trzeba było wcześniej przećwiczyć
Być może Drowning Man jest szykowane jako jedna z niespodzianek, a dzisiejszy snippet to taka zapowiedź...
Niewątpliwie osoby które wybrały się na dwa holenderskie koncerty będą w pełni usatysfakcjonowane. Takie rotacje przy kliku występach w jednym miejscu powinny być regułą. Można też troszkę pomarudzić, że zespół zamiast odkurzania wielu pereł znowu sięga po zgrane utwory. Z drugiej strony - jeśli zagrają w Chorzowie Untila i Bad to odlecę...
10 koncert na trasie i mamy 10 różnych setlist. W Dubinie to bardzo pozytywne zjawisko będzie na pewno kontynuowane. To zaś sprawia, że naprawdę nie wiadomo czego możemy się spodziewać w Chorzowie, gdyż na tej trasie nie mamy "standardowej setlisty".
A jeśli mam się czepiać dzisiejszej setlisty. Zdecydowanie nie podoba mi się to, że zamiast premiery kolejnego utworu z NLOTH, jeden kawałek z tego albumu dzisiaj nam ubył.