Skocz do zawartości

Zdjęcie

2009-06-30 - Barcelona, Spain - Camp Nou

562 replies to this topic

#501 U2roopa

U2roopa

Użytkownik

• Root Admin
  • 6 527 Postów

Napisano 06 lipca 2009 - 20:41

Myślę, że warto też wziąć poprawkę na to, że trasa wystartowała w Europie. Nie jest tak jak przy Vertigo Tour czy wcześniej, gdzie jakby nie patrzeć U2 wychodzili z amerykańskich hal z ogranym materiałem.

Szczerze mówiąc niezmiernie się cieszę, że do Chorzowa zostało jeszcze trochę czasu, który moim zdaniem działa na naszą-odbiorców korzyść.

#502 Daniel84

Daniel84

• Members
  • 3 657 Postów

Napisano 06 lipca 2009 - 21:44

W ostatnich dwóch trasach zespół zdawał się łapać formę (może nawet jej szczyt) w połowie 1 lega, więc Chorzów ma szanse się załapać na U2 będące już w gazie.

#503 MartinTexas

MartinTexas

Użytkownik

• Members
  • 2 595 Postów

Napisano 06 lipca 2009 - 22:38

To całkiem trafna opinia. Ja również póki co daleki jestem od zachwytów, ale trzeba wziąć poprawkę, że to pierwsze koncerty, które zawsze wychodzą dość słabo.

Co by jednak nie mówić, remix Crazy powala. Tego wykonania mogę słuchać na razie na okrągło.

I pomyśleć, że U2 mają nagrania o tak powalającej jakości dźwięku z praktycznie każdego koncertu i nic z nimi nie robią...

TAPE HOARDERS!!!

Tak Remix powala, TUF na prawdę nieźle, miło widzieć UV :P a a nawet ES!
Dużo roboty jeszcze przed nimi, fakt, takie NLOTH brzmi dobrze, ale powinno powalać wg mnie!!
No i Bulleta, The Fly czy innych mocnych kawałków brakuje.

I co fakt to fakt Breathe jest bardzo słabym openerem patrząc wstecz! Oby to zmienili :)

Daniel masz tu kawałki 4 utworów i intra:
http://www.mhp3.com/u2_barcelona/

Tak, może kiedyś wypłynie, chociaż tak jak Vegas z PopMartu :P

#504 Guest_el fandango_*

Guest_el fandango_*
  • Guests

Napisano 06 lipca 2009 - 23:06

OK, racja, może trochę marudzę, również mam nadzieję, że do Chorzowa się rozgrzeją, poza tym fani obecni na koncercie w Barcelonie z całą pewnością byli wniebowzięci, że mogli uczestniczyć w otwarciu trasy i za nic w świecie nie zamieniliby tych koncertów na inne. :) Mimo wszystko mam dziwne wrażenie, że gdy słuchałem bootlegów z San Diego z początków Vertigo to wszystko brzmiało jakby lepiej, i nie chodzi mi wyłącznie o aspekty techniczne, ale o emocje, świeżość, radość z grania. Teraz, gdy oglądam klipy na YouTube - jest świetnie. Słucham bootlegów - cała magia gdzieś ulatuje. Po prostu różnica między koncertem jako "show" (światła, ekrany, itp. ozdóbki) a koncertem w sensie "muzyka" wydaje się większa niż w ostatnich latach, a przy okazji nie ma takiej idei jak na PopMarcie czy ZooTV, która by te wszystkie szaleństwa spajała. Wydaje się, że remix 'Crazy' jest tu w jakimś sensie symboliczny...

#505 Max

Max

nocny tabaskowicz

• Moderatorzy
  • 9 091 Postów

Napisano 07 lipca 2009 - 08:54

Po koncertach w Mediolanie, pojawią się koncerty DVD z Barcelony pochodzące od tego gościa, który zamieścił kapitalnej jakości filmiki na YT. Gość ma ksywę u2006.com

#506 One_U2 - fan

One_U2 - fan

Użytkownik

• Members
  • 2 857 Postów

Napisano 07 lipca 2009 - 14:26

Po koncertach w Mediolanie, pojawią się koncerty DVD z Barcelony pochodzące od tego gościa, który zamieścił kapitalnej jakości filmiki na YT. Gość ma ksywę u2006.com

super :rolleyes:
Dołączona grafika

#507 Max

Max

nocny tabaskowicz

• Moderatorzy
  • 9 091 Postów

Napisano 07 lipca 2009 - 15:11

Znalazłem an Tubie bardzo dobrej jakości "Streets" - w sumie to jest eksplozja świateł!

http://www.youtube.c...h?v=CQ5W4SzZZ2Q

#508 Szczotecz-kal

Szczotecz-kal

FlowerPower

• Moderatorzy
  • 2 544 Postów

Napisano 08 lipca 2009 - 12:25

Sorry ze wrócę do starej rzeczy, ale nie macie wrażenia, że na One, to publika bardzo pomogła Boniasowi spaprać kawałek ?
Nie chcę go tu bronić, bo on miał mikrofon i miał przewagę nad publicznością, ale jednak to publika wytrąciła go z rytmu.
Jeśli jestem w błędzie - wyprowadźcie mnie z niego :P

Pierwsza zwrotka OK.

Did I disappoint you ?
Or leave a bad taste in your mouth ?
You act like you never had love
And you want me to go without

....I tu zaczynają się problemy....

W wersji płytowej Bono powinien teraz zaśpiewać "Well it's too late".
W Mexico City (1997), w Slane (2001) i w Chicago (2005) (te koncerty mam na DVD i je przeanalizowałem) - Bono śpiewa "You say, too late"
Tutaj w Barcelonie też zaśpiewał "You say, too..." i w tym momencie urwał, bo zauważył, że publika śpiewa ten fragment z pierwszej zwrotki: "You say one love... one life...". Później Bono próbuje ratować, powtarza od "Did I disappoint you" (robi to zupełnie niepotrzebnie, no ale robi) i tutaj wszystko gra do ostatnich wersów, gdzie wstawia 3 zwrotkę (sam się zamieszał i w tym tkwi jego błąd).

Moim zdaniem trochę publika pomogła zespołowi wpakować ich w te kłopoty :P Jasne, że nie powinni się dać, bo amatorami nie są, ale to nie jest ich wina w 100% :P

Wiem, że 95% ludzi na forum nie lubi tej piosenki i pewnie dostanę baty, ale tak dzisiaj przez przypadek, jak słuchałem całego bootlega z pierwszego koncertu, wpadło mi w ucho to co publika śpiewa.

Jeszcze jedna rzecz. Zwróćcie uwagę, że Bono uczy się na błędach i na drugim koncercie śpiewa tekst z wersji płytowej "Well it's too late" i mimo to publika śpiewa swoje i lecą tekst z pierwszej zwrotki :P Tym razem Bono ich zagłusza i wszystko gra.

Pozdrawiam :)

#509 Guest_depe_*

Guest_depe_*
  • Guests

Napisano 08 lipca 2009 - 12:55

One - słodka wpadka, na moje ucho trochę sprowokowana śpiewem publiki, która akurat zaśpiewała nie to co powinna, co zmyliło Edka, ale mogę się mylić

#510 Szczotecz-kal

Szczotecz-kal

FlowerPower

• Moderatorzy
  • 2 544 Postów

Napisano 08 lipca 2009 - 12:59

Sorry depe niedoczytalem :/
Mój błąd

#511 Guest_depe_*

Guest_depe_*
  • Guests

Napisano 08 lipca 2009 - 13:03

Eee??
A dlaczego Ci sorry? Nie każdy ma obowiązek czytać wszystkie posty w topicu..
Fajnie, że usłyszałaś to samo co ja..

#512 Szczotecz-kal

Szczotecz-kal

FlowerPower

• Moderatorzy
  • 2 544 Postów

Napisano 08 lipca 2009 - 13:09

(łeś) :P
No usłyszeliśmy to samo :P

#513 acrobat

acrobat

Użytkownik

• Members
  • 84 Postów

Napisano 08 lipca 2009 - 13:11

rzeczywiście, publika mogła im trochę namieszać, ale ja widzę tu większy problem. Ta wpadka, to był poprostu taki poslizg podczas pracy, cóż zdarza się. Tyle, że i bez tej wpadki One było zaśpiewane zupełnie bez żadnych emocji, bez tej mocy, która powinna nieść ten utwór. Dla mnie, obok With or.... to jeden ze słabszych momentów całego koncertu. A One, choć to kawałek dośc zgrany, wciąż mógłby elektryzować. Tyle, że nie w taki wykonaniu. Może Bono już opadł z sił, może myślał podczas tego kawałka o czymś innym (o obiedzie? ;)), ale efekt był taki, że utwór wyszedł zupełnie "drewnianie". Szkoda.

#514 MartinTexas

MartinTexas

Użytkownik

• Members
  • 2 595 Postów

Napisano 08 lipca 2009 - 19:14

Sorry ze wrócę do starej rzeczy, ale nie macie wrażenia, że na One, to publika bardzo pomogła Boniasowi spaprać kawałek ?
Nie chcę go tu bronić, bo on miał mikrofon i miał przewagę nad publicznością, ale jednak to publika wytrąciła go z rytmu.
Jeśli jestem w błędzie - wyprowadźcie mnie z niego :P

[...]

Niezła analiza! :P No i wszystko jasne jeśli chodzi o One, szczególiki, szczególikami, a swoje robią. No i depe też zauważył trafnie. ;) Fakt, że czasem publika śpiewa co innego, uproszczone teksty lub powtarza ten sam, ale i Bonia mąci czasem nie do poznania zwrotki i refreny :P Ale w tym urok, że utwory Live różnią się od studyjnych. :)

#515 matt

matt

Użytkownik

• Members
  • 996 Postów

Napisano 09 lipca 2009 - 21:03

http://www.u2torrent...ils.php?id=4833 Matrix mix by B!gGiRL

#516 Janeczek

Janeczek

Użytkownik

• Members
  • 187 Postów

Napisano 09 lipca 2009 - 22:19

http://www.u2torrent...ils.php?id=4833 Matrix mix by B!gGiRL

Ludziska pościągali i uciekli....

edit:
p.s. no coś się ruszyło...
Baby, baby, baby...
Baby, baby, baby...
Baby, baby, baby...light my way

Oooh...ultraviolet...

#517 conr4d

conr4d

Użytkownik

• Members
  • 2 255 Postów

Napisano 09 lipca 2009 - 22:31

Z tego co czytam to taki przeciętny MATRIX, nie uwzględniono najlepszych żródeł.

#518 Janeczek

Janeczek

Użytkownik

• Members
  • 187 Postów

Napisano 09 lipca 2009 - 22:34

Też wyczytałem opinie że z tymi matrixami to powinni wychamować bo po co robić coś po łebkach bez pełnych źródeł. Jednak chce ściągnąć i jestem in progress...
Baby, baby, baby...
Baby, baby, baby...
Baby, baby, baby...light my way

Oooh...ultraviolet...

#519 baxito

baxito

Użytkownik

• Members
  • 98 Postów

Napisano 10 lipca 2009 - 09:24

Matrix mix by B!gGiRL

Linki z u2start.com