Skocz do zawartości

Zdjęcie

2009-06-30 - Barcelona, Spain - Camp Nou

562 replies to this topic

#321 acr

acr

mam tu fajne drzewko

• Moderatorzy
  • 17 742 Postów

Napisano 01 lipca 2009 - 16:31

To jak z tą ideą, panie Acr? :P

W końcu nie każdy czatował ;)

oj dajcie żyć, w końcu nie każdy dziś spał.. ;)

nie rozkminiłem do końca jeszcze, ale bardzo dużo poszlak, treści 'między słowami', momentów jest, wskazujących na wyświechtaną już ideę pod tytułem jak frazes, komunał brzmiącym - 'we're one, on one planet, spójrzcie na to z kosmosu, to zobaczycie', tak po krótce. nie założe się jeszcze, ale mam przeczucie mocne, że bono to jeszcze dosłownie jakoś przedstawi w związku z oczywiście afryką. cała ta love, całe to 'human race', całe to 'planet earth' tyle razy powtarzane. desmond tutu i kosmonauci. afryka i kosmos. one campaign i one planet. technologia a syf na czarnym lądzie. plus zwyczajne bezideowe ale efektowne szpanowanie 360-gadżetami :P. no jakoś w tę mańke ;)

sory że się nie rozpiszę teraz (może później ;) ), ale tak mnie wywołano, jak akurat się mam zamiar przekimać chwile, bo już padam ;)

Użytkownik acr edytował ten post 01 lipca 2009 - 16:35

#322 Witas

Witas

Użytkownik

• Members
  • 7 064 Postów

Napisano 01 lipca 2009 - 16:32

a ten znowu pijany..

#323 Guest_Mac_*

Guest_Mac_*
  • Guests

Napisano 01 lipca 2009 - 16:33

Dla mnie 4/10. Gdzie Until? BTBS? Kite? Bad? The Fly? Drowning Man? Stuck?
Gdzie ta zapowiadana rewolucja? W BD i Vertigo? :lol: Dla mnie połowe setu mogliby wywalić. Wiedziałem że mój pierwszy koncert U2 nie będzie taki jaki sobie wymarzyłem, ale takiego strzału w pysk to sie nie spodziewałem.

#324 Guest_depe_*

Guest_depe_*
  • Guests

Napisano 01 lipca 2009 - 16:34

@ acr:
Przekonujesz mnie, bro.. chyba dobra Twa interpre..

Wracając do tych filmików 'od tyłu' to mam już wszystkie na dysku, mogę wrzucić albo mp4 albo mp3
Dane wyglądają tak:
NLOTH - 20.3 MB
TUF - 22.6 MB
UV - 24.6 MB
AOH - 24.6 MB
UC - 28.9 MB
BD - 24.8 MB

pliki są w mp4, AAC Stereo, H.264, 480x270 px

Albo sami sobie ściągnijcie z YT, będzie prościej.

#325 derka

derka

Lady with the spinning head

• Moderatorzy
  • 5 611 Postów

Napisano 01 lipca 2009 - 16:35

Mnie jakoś poza UV i TUF nie poruszyło specjalnie... :(

There's always a chance as long as one can think
this is music : last

#326 Max

Max

nocny tabaskowicz

• Moderatorzy
  • 9 091 Postów

Napisano 01 lipca 2009 - 16:37

może mp3? :rolleyes:

#327 hannah

hannah

blue sadness

• Members
  • 937 Postów

Napisano 01 lipca 2009 - 16:38

,,Ogólnie oceniam setlistę na 1/10. W czasie słuchania bootlega nic mnie niestety nie podnieciło. Zero emocji"

Witas, mnie też brakuje parę songów, ale i tak jest git, przemyśl 1 rzecz. Chłopaki mają naprawde imponujący dorobek i JEST z czego wybierać. Co album rozpieszczali nas i dolewali oliwy do muzycznego ognia, kolejne premiery to wydarzenia. Stąd każdy z nas ma własną top listę + wizję koncertu, ilu ludzi, tyle oczekiwań. A Depe ma trochę racji z tym biletem, choć nie wierzę ani przez chwilę, że byś go sprzedał, hę? Oglądam kawałki z Barcelony non stop i nawet z One wybrnęli czarująco ;)
The world belongs to the enthusiast who keeps cool

#328 Witas

Witas

Użytkownik

• Members
  • 7 064 Postów

Napisano 01 lipca 2009 - 16:39

TUF spoko. Ale reszta? Po pewnym czasie przestaje jarać tak jak kiedyś.

#329 acr

acr

mam tu fajne drzewko

• Moderatorzy
  • 17 742 Postów

Napisano 01 lipca 2009 - 16:39

a ten znowu pijany..

ja Cię też.
ej, a słuchałeś tego bootlegu w ogóle?
bo cholera, no nie mogę, nie wierzę w to 1/10.
jasne, że sporo zbędnego syfu, ale poza tym jest naprawde wielce ok. wykonania/aranże miotą miejscami. nawet tajki Ajstyl na którego reaguje alergicznie widząc w kolejnych setach zabrzmiał bardzo przekonująco, najlepiej od baardzo dawna moim skromnym. nie jest źle.

Użytkownik acr edytował ten post 01 lipca 2009 - 16:40

#330 Witas

Witas

Użytkownik

• Members
  • 7 064 Postów

Napisano 01 lipca 2009 - 16:40

Słuchałem. Breathe ładnie, potem średnio. Potem TUF i do końca bardzo przeciętnie. Za długo chyba czekałem na tę trasę, a tu się okazuje, że wszystko jest takie samo, jak zawsze.

#331 Guest_depe_*

Guest_depe_*
  • Guests

Napisano 01 lipca 2009 - 16:44

BTW.
Zajebisty programik do ściągania oryginalnych plików prosto z YouTube
http://tooble.tv/ind...p?page=download

W preferencjach sugeruję odznaczyć 'Import videos into iTunes'
oraz
Format Videos for: Higher Resolution

eot

#332 hannah

hannah

blue sadness

• Members
  • 937 Postów

Napisano 01 lipca 2009 - 16:49

,,Za długo chyba czekałem na tę trasę, a tu się okazuje, że wszystko jest takie samo, jak zawsze"

Witas, chyba tak, albo masz po prostu przesyt grupą i już. Podpowiem dobry sposób. Zrób sobie jutową głodówkę, ot tak z parę tygodni, a potem gwarantuję ci, że zareagujesz tak jak każda dziewucha po diecie - w sierpniu w Chorzowie będziesz miał efekt jojo ;)

#333 Max

Max

nocny tabaskowicz

• Moderatorzy
  • 9 091 Postów

Napisano 01 lipca 2009 - 16:53

Poprawne cytowanie:

http://u2forums.com/...amp;#entry78428

polecam.

#334 hannah

hannah

blue sadness

• Members
  • 937 Postów

Napisano 01 lipca 2009 - 16:58

Poprawne cytowanie:

polecam.

Muczos gracias, niech ci Pan Bóg w dzieciach wynagrodzi! A tak BTW, mój sposób nieczytelny?

#335 Guest_depe_*

Guest_depe_*
  • Guests

Napisano 01 lipca 2009 - 17:01

Poprawne cytowanie:

polecam.

Muczos gracias, niech ci Pan Bóg w dzieciach wynagrodzi! A tak BTW, mój sposób nieczytelny?

Brawo! Udało się! Zdolna jesteś ;)
Twój sposób jest taki se, przyzwyczailiśmy się to innego cytowania.

#336 chojny

chojny

Użytkownik

• Members
  • 211 Postów

Napisano 01 lipca 2009 - 17:02

Witas jak zawsze musi być na nie... Gdybym miał wskazać człowieka o reprezentacyjnej polskiej mentalności wskazałbym na Witasa - zawsze coś nie pasuje i w ogóle nic tylko sznurek i stołek spod nóg ;)

#337 Guest_piotrek85_*

Guest_piotrek85_*
  • Guests

Napisano 01 lipca 2009 - 17:03

Ostatnio boję się pisać bo ciągle musiałbym zgadzać się z Witasem. :D Również mi się to nie podoba i proszę nie proponować mi sznura ze stołkiem. :P

Czemu wywalili Bulleta a nie Sunday? Teraz nie ma tego pierdolnięcia o którym wspominał J99 czy Conr4d. Wywalić One i dawać The Fly. Walk On na zakończenie koncertów podczas Elevation Tour miażdżyło a teraz w połączeniu z tym teatrzykiem z maskami tylko denerwuje. Fanem Ultra Violet nie jestem więc dla mnie to żadna uciecha. Acrobat to byłoby coś! Edżu wspominał, że będzie rewolucja, bo chciałby zagrać jakiegoś B-side'a. Po co wymęczone With Or Without You? Nie można było White As Snow? Skończyło tak samo jak z No Line On The Horizon. Dużo hałasu o nic. Nie ma się co dziwić, że pierdzielnęli tak dużą scenę...

#338 uzi

uzi

mała podła wredna zołza

• Members
  • 1 610 Postów

Napisano 01 lipca 2009 - 17:05

dopiero po pierwszym odsłuchu.

podoba mi się to intro. ;]
Breathe - dobrze jest. bez rewelacji, ale może być.
NLOTH - bomba. naprawdę, strasznie mi się podba. :-)
Boots - nie jest źle, ale mogłoby być ciut lepiej. ;]
Magni - bardzo pozytywnie.
BD - całkiem fajny początek. i ogólnie bardzo dobra wersja. troszkę tam Bono zabłądził przy ostatnim refrenie, ale wybrnął. ;-) [ale tak się ostatnio nasłuchałam ET, że aż chce mi się dośpiewać "the goal is soul!" :D no cóż, takie zboczenie. :P]
Ajstyl - wow. nie spodziewałam się, że będzie tak dobrze. bo wyszło naprawdę dobrze. ;]
Angel - również niespodziewanie dobrze. :) i harmonijka! o Jezusie! snippety też nieźle. ;]
IALW - uroczo. :)
UCaller - FE_NO_ME_NAL_NE! ku**a! niesamowite. moc. MOC! do tej pory rozwalało "oooooo", a teraz proszę, doszło "paapaapapapa"! :D nie no, cholera, killer absolutny.
TUF - nieziemskie. rewelacja. plus te kolory - świetnie to wygląda. dobrze zrobili, że znowu zaczęli to grać. :) chwała.
COBL - zwyczajnie. nic specjalnie ciekawego. mogli sobie darować i wstawić w to miejsce coś ciekawszego...
Verti - jw.
Crazy - o żesz kurna, teraz mi się naprawdę podoba! :) mocna rzecz!
SBS, Pride - zwyczajnie. bez rewelacji.
MLK - nic ciekawego. :/
Walk On - ojejku no... to miało mnie rozwalić i wgnieść w krzesło! nie wyszło... jest całkiem znośnie, no ale po tym kawałku spodziewałam się czegoś lepszego, większego. eh.
Streets - patrz: SBS, Pride.
One - no nie powiem, pomyłka urocza. :) ale poza tym mam już serdecznie dość One.
UV - bardzo, bardzo okej.
WOWY - oj, kiepsko. Bonias zmęczony, ledwo zipie, no słabo. a szkoda, bo muzycznie jest dobrze. Bonio spieprzył. to straszne, ale obecnie nie kojarzę słabszego wykonania tegoż... auć.
MOS - rewelacja. nie spodziewałam się absolutnie, że to tak świetnie wyjdzie live. nastawiałam się raczej na nudę, a tu proszę, zaskoczyli mnie. :) jestem pod wrażeniem. :)

no, ogólnie jest dobrze jak na opening night. ;]

ale i tak brakuje mi killerskiego Bulleta. ;( jeśli tego nie przywrócą w tej trasie, to chyba ich znielubię. ;( Bullet musi być! ;(

#339 acr

acr

mam tu fajne drzewko

• Moderatorzy
  • 17 742 Postów

Napisano 01 lipca 2009 - 17:08

tak słucham i słucham tej Barcy i powiem, że drugi raz w ciągu dwóch dni, się mogę podpisać pod Twoim postem ;)
(z małym wyjątkiem, no, dwoma - gorsze wowy się moim skromnym zdarzały, na vertigo tour choćby, a po angel of harlem się spodziewałem większej radochy. snippety za to wymiotły.)

Użytkownik acr edytował ten post 01 lipca 2009 - 17:10

#340 corso

corso

Użytkownik

• Members
  • 3 831 Postów

Napisano 01 lipca 2009 - 17:09

Chłopaki mają naprawde imponujący dorobek i JEST z czego wybierać.

No właśnie, maja z czego wybierać.
A znowu mamy Pride, SBS,Streets, One, Walk on - z tej grupy mogliby grać jeden kawałek (na każdym koncercie inny)
I po co znowu grać najgorszego singla w karierze?No po co?
Nie rozumiem też dlaczego nie ma w setliście całego materiału z nowej płyty.Ja bym się chciał pochwalić tym co ostatnio nagrałem - gdybym był muzykiem.
Starocie delikatnie mówiąc nijako brzmią (poza I still)Jeśli już grać cos oklepanego to w niebanalny sposób - np tak jak Runnig na Zoo TV.

Dodaj odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 4

0 użytkowników, 4 gości, 0 anonimowych