2009-07-18 - Berlin, Germany - Olympiastadion
Posted 10 marca 2009 - 09:18
.
1. U2 * 2. Queen * 3. Metallica * 4. Marillion * 5. Pink Floyd * 6. R.Stones * 7. Iron Maiden * 8. Radiohead * 9. Deep Purple * 10. D.Mode
U2 TOP 10: The Unforgettable Fire, Exit, Luminous Times, All I Want Is You, Ultra Violet, Acrobat, The Ground Beneath Her Feet, Electrical Storm, Sometimes You Can't Make It On Your Own, Magnificent
Posted 10 marca 2009 - 10:00
Do Berlina jest bardzo dobry dojazd z Warszawy i Poznania.
Z Warszawy 6 godzin i wysiadka na Ostbahnhof, następnie należy wsiąść w kolejkę naziemną – do wyboru linie S5, S75, S9 – przejechać dwa przystanki(przystanek Alexanderplatz). Teraz trzeba zejść do podziemi i wsiąść w metro linii U2 !!! w kierunku Ruhleben (nie wszystkie składy tam dojeżdżają więc trzeba poczekać na właściwy). Wysiadka na stacji Olimpia-stadion i już gotowe.
Bilety na metro i kolejkę są po 2.10€ (normalny) trzeba kupić dwa (kupuje się na peronach w automatach). Można kupić bilet na kilka przejazdów wtedy wychodzi taniej. Lub jeszcze taniej bilet grupowy na 5 osób, ale ten opłaca się przy co najmniej trzech przejazdach.
Ogólnie komunikacja w Berlinie jest znakomita.
Wiem, że powyższy opis nie jest doskonały, może istnieć jakaś lepsza trasa, ale ta jest przeze mnie sprawdzona w lutym br.
Poprawka. Można też pojechać bez przesiadek. Z dworca Ostbahnhof, linią S9 prosto do Olimpia-stadion.
Posted 10 marca 2009 - 13:13
pewnie duzo takich chetnych bedzie - jesli tylko uda sie bileciki kupic
od razu mi sie przypomina koczowanie pod stadionem w berlinie na VT - sami Polacy i kabanosy pod brama )
wspomnienia - piekna rzecz. fajnie, ze bedziemy miec nowy zestaw!
No mnie w Chorzowie nie bedzie wiec chcialabym zapolować na Berlin. A potem to już w drogę :-))
Posted 10 marca 2009 - 14:17
Bede kupowal 4 bilety na jedne z tych koncertow Berlin/Amsterdam - jelsi ktos z subsktynentow sie wybiera na te dwa rowneiz, to mozemy sie dogadac, jakk depe sugerowal (i jak zrobili na ostatniej trasie).
Doty - czyli jednak na jakims koncercie bedziemy razem:)
To take a cup
To fill it up
To drink it slow
I can't let you go
Posted 10 marca 2009 - 14:43
dostalem taka oto odpowiedz:
"Witam!
Czekamy na informacje od agencji niemieckiej i ruszamy z rezerwacjami on
line
na www.shortcut.pl
W naszej ofercie znajda sie bilety na koncert berlinski
ale jesli znajda sie chetni w co nie watpie to bardzo chetnie zoorganizujemy
wyjazd na ten koncert
pozdr.Maja
www.shorcut.pl"
czyli kontynuujac liste i zapraszajac przy tym pozostale osoby do wpisywania się:
1.Max
2.Mrówa
wiem ze jeszcze Irish chce bardzo jechac, Jaco P tez cos mowil, to moze i przy okazji warszaffka sie zabierze, no i wersa namawiamy ; )) no
to tyle
Posted 10 marca 2009 - 14:50
Ja tez sie wybieram. Zastanawiam sie czy nie polaczyc tego z Amsterdamem. Jesli bylaby 3 chetnych, to moze nawet autem sie wybiore. musze tylko przeliczyc koszty takiej trasy i porownac z jazda pocigami/autokarami. Wiecie juz ile moze w przyblizeniu kosztwac jakims transportem zorganizowanym przewoz (np. autokarem)?
Bede kupowal 4 bilety na jedne z tych koncertow Berlin/Amsterdam - jelsi ktos z subsktynentow sie wybiera na te dwa rowneiz, to mozemy sie dogadac, jakk depe sugerowal (i jak zrobili na ostatniej trasie).
Doty - czyli jednak na jakims koncercie bedziemy razem:)
No ja mam nadzieje, że dostanę bilety na Berlin. także jedziemy jak najbardziej!!
Oczywiście na SDF też się szykuję, choć narazie cisza i spokoj z biletami. Chodzą sluchy, że 12.07 dolożą więc może uda sie z biletami.
Reply to this topic
2 user(s) are reading this topic
0 members, 2 guests, 0 anonymous users