Jump to content

Photo

Bilety: opinie

2596 replies to this topic

#921 Max

Max

nocny tabaskowicz

• Moderatorzy
  • 9 091 posts

Posted 18 marca 2009 - 22:43

co się dzieje?

#922 Guest_Mac_*

Guest_Mac_*
  • Guests

Posted 18 marca 2009 - 22:43

pomocy :( nie moge sie zarejestrowac na LN :(

A po co się rejestrować na LN? Zarejestruj się na eventim albo ticketpro.

#923 Olenka

Olenka

Użytkownik

• Moderatorzy
  • 2 648 posts

Posted 18 marca 2009 - 22:51

ehhhh już wszystko ok... czasami bywam blondynką:)

#924 0luuun

0luuun

Użytkownik

• Members
  • 14 posts

Posted 18 marca 2009 - 23:17

Słuchajcie, mam inny problem. Orientuje się ktoś jak wygląda sprawa z odbiorem osobisty w siedzibie Eventimu w Wawie? Po jakim mniej więcej czasie od zaksięgowania kasy można się tam udać? I co najważniejsze czy trzeba to zrobić osobiście czy może to zrobić ktoś w moim imieniu? Nie jestem z Warszawy, nie chce się bawić w pocztę, a akurat mój tata jest w stolicy. Rozumiem, że przy odbiorze potrzebny jest jakiś wydrukowany kwitek czy numer zamówienia?

Polecanie ogólnie ten sposób odbioru? Prośże o pomoc :)

#925 Bremo

Bremo

Kaka demona

• Members
  • 1 816 posts

Posted 18 marca 2009 - 23:43

yyy ja to nie wiem, najlepiej zadzwoń jutro do eventimu, to najlepszy sposób. Ale ponoć na madonne nie można było wcale korzystać z opcji odbioru osobistego.. A że koncert U2 jest wydarzeniem na podobną skalę, w tym przypadku pewnie będzie tak samo. Ale zawsze lepiej się upewnić ;)

#926 smoke

smoke

Użytkownik

• Members
  • 1 593 posts

Posted 18 marca 2009 - 23:57

Moi drodzy ma pytanie:

Nie wiem, czy dobrze zrozumiałem opis eventimu - jeśli mi się uda w nocy z czwartku na piatek, to czy mogę w piatek rano iść na pocztę i zrobić normalne polecenie przelewu tak jak na przykład z przesyłką z allegro?
Mam zwykłe konto w banku (PKO BP), nie mam internetowego, ani karty kredytowej.
czy więc mogę im zapłacić tak jak wyżej napisałem

Trochę się już w tym gubię... :-)

Pzdr
12.08.2010-AWD Arena-Hannover/Germany
Never, ever, to be forgotten...
The best birthday in my life...

#927 Guest_madredeus_*

Guest_madredeus_*
  • Guests

Posted 19 marca 2009 - 00:01

Moi drodzy ma pytanie:

Nie wiem, czy dobrze zrozumiałem opis eventimu - jeśli mi się uda w nocy z czwartku na piatek, to czy mogę w piatek rano iść na pocztę i zrobić normalne polecenie przelewu tak jak na przykład z przesyłką z allegro?
Mam zwykłe konto w banku (PKO BP), nie mam internetowego, ani karty kredytowej.
czy więc mogę im zapłacić tak jak wyżej napisałem

Trochę się już w tym gubię... :-)

Pzdr

Tak. Dostaniesz takiego maila:
"Ważne: Prosimy o dokonanie wpłaty w ciągu 3 dni od momentu dokonania rezerwacji. Jeśli nie otrzymamy płatności w ciągu 7 dni, rezerwacja zostanie anulowana.

Bilety powinny do Państwa dotrzeć w ciągu następnych 4 tygodni, w zależności od daty wybranej imprezy."

P.S. Ja też czuje się już zagubiona... :)

edit: w żadnym wypadku nie idź na pocztę! Poczta takie przelewy realizuje tygodniami. Tylko BANK.

#928 marcin93

marcin93

Użytkownik

• Members
  • 1 570 posts

24h do godziny zero!
:D
...a oto mój fejs, flykr i elitarny lans.efę!

#929 0luuun

0luuun

Użytkownik

• Members
  • 14 posts

Poczty w tym przypadku nie polecam- może to długo trwać (uwierz, wiem coś na ten temat). Radziłabym zwykły przelew. Też nie mam netowego konta ale jeśli uda mi się kupić bilety rano pobiegnę do banku zrobić przelew.

#930 smoke

smoke

Użytkownik

• Members
  • 1 593 posts

Posted 19 marca 2009 - 00:08

Dzięki kochani :-)
Miejmy nadzieję, że wszystkim nam uda się i 06.08.2009 przeżyjemy niesamowity wieczór :-)

Ok, zrobię tak jak radzicie - pójdę do banku.

Jeszcze jedno pytanko - WYSŁKA BILETÓW - POCZTA czy UPS?

#931 Bremo

Bremo

Kaka demona

• Members
  • 1 816 posts

Posted 19 marca 2009 - 00:17

To już tylko od ciebie zależy :) Wiadomo jak jest z pocztą, zawsze możesz się bać że ci gdzieś zginie.. A z kurierem to raczej takiego ryzyka aż nie ma. Więc jeśli możesz dopłacić te 20 zł to UPS. Kilka tygodni nieprzespanych nocy oszczędzisz :P
A udać się nam musi :) Byle być zarejestrowanym wszędzie i o 00:00 wbić na serwer. I nie panikować jak trzeba będzie poczekać, zimna krew najważniejsza! :P
Byle przetrzymać najazd fanatyków z zagranicy, bo wątpię żeby 30 tys wbijało od 00:00 na stronki. W te wakacje jest dużo muzycznych atrakcji i pewnie publika się trochę rozeszła i nie jest tak gorączkowa.. mam nadzieję.

#932 smoke

smoke

Użytkownik

• Members
  • 1 593 posts

Posted 19 marca 2009 - 00:31

Dzięki bremo i Tobie też życzę samego szczęścia i przede wszystkim spokoju :-)
Pzdr

Jeszcze jedno pytanie moi drodzy - Jak kupić bilety przez livenation.pl?
Tak samo jak w eventime.pl?
Bo słyszałem coś, że nie ma sensu rejestrować się na livenation bo oni i tak przekierowują na eventim...
Jak to jest????
I czy jeśli już z livenation można kupić bilet to czy mogę za niego zapłacić poileceniem przelewu z poczty (czego i tak nie zrobię :-) albo z banku tak jak w eventime?

Z góry dzięki za info
pozdrowionka

Mam nadzieję że ktoś mi rano odpisze na poprzedniego posta :-)

Tymczasem , wierzę w to iż za 24 godziny będziemy się cieszyć... :-)

Trzymajcie się, do wieczora.
Spokojnej nocy.

Edited by bee, 19 marca 2009 - 11:48 .

#933 Guest_madredeus_*

Guest_madredeus_*
  • Guests

Posted 19 marca 2009 - 07:12

Jeszcze jedno pytanie moi drodzy - Jak kupić bilety przez livenation.pl?
Tak samo jak w eventime.pl?
Bo słyszałem coś, że nie ma sensu rejestrować się na livenation bo oni i tak przekierowują na eventim...
Jak to jest????
I czy jeśli już z livenation można kupić bilet to czy mogę za niego zapłacić poileceniem przelewu z poczty (czego i tak nie zrobię :-) albo z banku tak jak w eventime?

Z góry dzięki za info
pozdrowionka

Livenation przekierowuje na eventim. Jedynie możesz jeszcze załozyć konto na ticketpro.pl, oni też prowadzą sprzedaż.

#934 lookass

lookass

Użytkownik

• Members
  • 1 423 posts

Posted 19 marca 2009 - 07:13

Podpinam się pod pytanie, bo właśnie też tego nie kminie czy to jest na tej zasadzie, że LN jest stroną główną a ewentualnie z niej przekierowują do pozostałych dwóch czy może moge sobie wybrać dowolną ze stron i logowac się do każdej chcąc kupić bilet?

#935 Atomic_Mario

Atomic_Mario

Użytkownik

• Members2
  • 5 734 posts

Posted 19 marca 2009 - 07:18

Podpinam się pod pytanie, bo właśnie też tego nie kminie czy to jest na tej zasadzie, że LN jest stroną główną a ewentualnie z niej przekierowują do pozostałych dwóch czy może moge sobie wybrać dowolną ze stron i logowac się do każdej chcąc kupić bilet?

Live Nation nie prowadzi samodzielnej sprzedaży biletów. Na ich stronie następuje przekierowanie do Eventimu, a właściwie do "Eventim PL w imieniu Live Nation". Najlepiej zarejestrować się dwukrotnie -na stronie Live Nation i Eventimu. Zarejestrowanie się na Eventimie nie pozwala na zakup na "Eventim PL w imieniu Live Nation" i odwrotnie.
Dołączona grafika

#936 raskol

raskol

Użytkownik

• Members
  • 94 posts

Posted 19 marca 2009 - 08:50

Z moich obliczeń wynika, że w 2005 roku na płycie było jakieś 33 tysiące ludzi?? Czy to możliwe, by tyle tam weszło?? :blink:

Tak, jest to możliwe, jako spec i wieloletni bywalec na STADIONIE ŚLĄSKIM (nie narodowym !!).
Na trybuny może wejść ok. 55 tyś ludków. W 2005 r. 20 tyś krzesełek było wyłączonych, więc na trybuny weszło ok. 30-35 tyś. Z szacunków sprzedanych biletów wywnioskowano że było 70 tyś ludzi. Z tego wynika że na płytę weszło ok. 30-35 tyś ludzików.
W tym roku będzie tak że na trybuny wejdzie ok. 45 tyś z czego ok. 8 tyś będzie za 140 zł a reszta tj. 33 tyś na resztę trybun.
Na płytę wejdzie w takim położeniu sceny ok. 35 do 40 tyś onanistów.

na 41 str. dałem mapkę ze sceną i wydzielonymi trybunami proponuję tam zajrzeć

#937 Guest_madredeus_*

Guest_madredeus_*
  • Guests

Posted 19 marca 2009 - 09:16

Tak, jest to możliwe, jako spec i wieloletni bywalec na STADIONIE ŚLĄSKIM (nie narodowym !!).
Na trybuny może wejść ok. 55 tyś ludków. W 2005 r. 20 tyś krzesełek było wyłączonych, więc na trybuny weszło ok. 30-35 tyś. Z szacunków sprzedanych biletów wywnioskowano że było 70 tyś ludzi. Z tego wynika że na płytę weszło ok. 30-35 tyś ludzików.
W tym roku będzie tak że na trybuny wejdzie ok. 45 tyś z czego ok. 8 tyś będzie za 140 zł a reszta tj. 33 tyś na resztę trybun.
Na płytę wejdzie w takim położeniu sceny ok. 35 do 40 tyś onanistów.

na 41 str. dałem mapkę ze sceną i wydzielonymi trybunami proponuję tam zajrzeć

Haha, właśnie doszłam do tego na podstawie takich samych obliczeń :D

#938 Mychu

Mychu

Użytkownik

• Members
  • 25 posts

Posted 19 marca 2009 - 09:17

Cześć, podjąłem sie misji wśród znajomych :) i muszę kupić łącznie 9 biletów.
W Eventimie mogę kupić max 6.
Pytanie, czy jak zaloguje się ponownie na Eventim to kupię następne bilety?
Czy jak kupie 6 na Eventim to będę mógł kupić pozostałe na Ticketpro?

Jak to rozwiązać?

#939 chojny

chojny

Użytkownik

• Members
  • 211 posts

Posted 19 marca 2009 - 09:27

Mam jeszcze jedno szybkie pytanie... Jak wygląda parkowanie samochodu w dniu konceru - czy parkingi pod samym stadionem w dniu koncertu będą otwarte czy trzeba będzie szukać miejsca parkingowego gdzies na mieście?...

Pozdrawiam!

#940 Łukasz

Łukasz

Użytkownik

• Members
  • 996 posts

Posted 19 marca 2009 - 09:28

Z tego co mi wiadomo to na eventimie można kupić max 8 biletów.
Dołączona grafika

Reply to this topic

4 user(s) are reading this topic

0 members, 4 guests, 0 anonymous users