Bilety: opinie
Posted 17 marca 2009 - 21:52
Posted 17 marca 2009 - 22:01
Edited by Max, 17 marca 2009 - 22:02 .
Posted 17 marca 2009 - 22:07
Wraz z mailem otrzymasz instrukcję jak zapłacić tą metodą. Aby kupić bilet w ten sposób musisz zrobić przelew na nasze konto zgodnie z wartością biletu. Wszystkie dane potrzebne do przelewu otrzymasz w mailu potwierdzającym. Wpłaty należy dokonać w ciągu 3 dni od dokonania rezerwacji. Jeśli nie otrzymamy płatności w ciągu 7 dni, rezerwacja zostanie anulowana.
Sygnaturka
Posted 17 marca 2009 - 22:11
Ja sam popełniam błędy, ale staram się nie robić ich, bo chociażby się łatwiej czyta.jesli móglbym odnieść sie do polskich znaków i edycji, to chciałbym przeprosić za ewentualne braki w "ogonkach" itp.
U2 kojarzy mi się z wielka ideą - ale... no właśnie ale.
Czasy się zmieniają i chłopaki trafili do maszyny.
Welcome To The Machine Floydów - jest tutaj idealnym opisem ich sytuacji.
Ale uważam, że nadal "dają radę" i niestety już niewiele zespołów jest ich w stanie zastąpić.
Zatem musimy sie cieszyć z tego co mamy.
Uważami, iż ceny na koncert, to decyzja, która w kilku procentach zapadła przy udziale managementu U2.
LN rozdaje tutaj karty.
Chłopaki (raczej już Panowie) biorą tyle i tyle i reszta totalnie ich nie interesuje.
LN przenalizowało tylko fakty - skoro na VT poszło wszystko w takich cenach - to czemu nie zaryzykować?
Jasne, że to nie U2 serwuje takie ceny, bardziej do nich mam żal za związanie się z LN, taka moda widocznie, niedługo wszystko będzie LN organizował - czyli jednym słowem monopol! DM, U2, Madonna - wszędzie walnie się ceny wyższe i alternatywy nie ma.
LN szaleje, bo patrzy na nas jak jeden z zachodnich krajów UE, szkoda, że na złotówkę nie patrzą z zagranicy jak na europejską walutę....
Dobra, czuję się w tej chwili jak debil, bo możliwe, że to gdzieś się pojawiło.
Mam konto w Inteligo, mogę robić elektroniczne przelewy. Zamawiając bilety i wybierając tę formę płatności muszę dokonać przelewu w ciągu 20 minut czy niby w ciągu 3 dni?
Też mam konto Inteligo. Z tego co czytałem to można w te 22 minuty płacić tym szybkim przelewem, ale ktoś tu pisał, że są problemy....
Ja z chęcią bym tym szybkim przelewem zapłaci i po chwili widział, że już zapłacone, ale chciałbym wiedzieć czy były przypadki, że ktoś zapłacił, 22 minuty minęły, kasa popłynęła, a biletów nie było
Nie chciałbym zmarnować kasy, bo 2 tyle nie zapłaciłbym.
Nie wiem, mogli chociaż 1 godzinę dać, bo się obawiam, że na początku serwery będą wolno działać, pewnie dużo osób ma w Inteligo konto i tak zechce zapłacić.
Posted 17 marca 2009 - 22:14
Szanowni Klienci!
W związku z duża liczbą zapytań dotyczących koncertu Madonny, informujemy, że:
- zamówienie biletów na koncert Madonny zostanie zrealizowane w przeciągu 4 tygodni. Jeśli nie otrzymaliście Państwo potwierdzenia wydruku biletów (lub samych biletów) w tym czasie, prosimy o cierpliwość i skontaktowanie się z nami dopiero po upływie 4 tygodni!
- prosimy o zgłaszanie do nas jednego problemu TYLKO RAZ - kolejne wiadomości na ten sam temat tylko opóźnią otrzymanie odpowiedzi;
- przy zgłaszaniu ew. problemu/zapytania prosimy o przesłanie wszystkich niezbędnych danych: imię i nazwisko, adres dostawy, telefon kontaktowy, nr zamówienia Eventim i - jeśli płatność była dokonywana przez Dotpay - numer transakcji z Dotpay;
- wszelkie zapytania dotyczące koncertu prosimy kierować na adres madonna@eventim.pl. Przyspieszy to uzyskanie odpowiedzi na nie
Dziękujemy!
4 tygodnie łoooooooooo!!! i 0 infoi zwrotnego wowwwww!
Posted 17 marca 2009 - 22:23
To co to jest ten szybki przelwe przy DotPay?
też będę z inteligo płacił, powiedzcie jak, bo już się ku*** gubię.
ja juz nie mam sily
czy kazdego uzytkownika trzeba witac jakims gigantycznym bannerem aby pierw poczytal to co zostalo napisane? przynajmniej zmiejszylo by to ilosc zadawanych tak durnych pytan...
Posted 18 marca 2009 - 04:19
I "Szybki przelew z Twojego banku", e-przelew.
Z szybkimi przelewami jest jak z zamawianiem pizzy przez internet. To w zasadzie nie tyle "przelew" co raczej polecenie zapłaty przez internet.
Wygląda to zwykle mniej-więcej tak (w zależności od firmy, która przeprowadza całą operację - w tym przypadku DotPay):
1. Będąc na stronie eventimu, livenation czy ticketpro robisz wszystko to, co trzeba, by wrzucić bilet "do koszyka".
2. Klikasz "zamawiam", czy coś w tę mańkę.
3. Wybierasz "Płatność DotPay - szybki przelew" czy coś takiego. Jednakże, szybki przelew lub płatność kartą kredytową może być do wyboru dopiero w następnym kroku, na stronie DotPay.
4. PRAWDOPODOBNIE zostaniesz przekierowany do strony przejściowej serwisu DotPay.
5. Wybierasz bank, z którego chcesz wykonać płatność. Zostajesz przekierowany do strony swojego serwisu bankowego.
6. Logujesz się.
Na następnej stronie czeka na Ciebie już druk wypełnionego automatycznie formularza zlecenia płatności, który musisz jedynie zatwierdzić.
7. Zatwierdzasz operację bankową.
8. Zostajesz przekierowany z powrotem do DotPay lub eventimu, livenation czy też ticketpro. Tam czeka na Ciebie informacja, że transakcja została zakończona pomyślnie - czyli, że jesteś biedniejszy o 140-1150 zł, ale gdzieś-tam czeka na bilet na koncert U2.
9. Dalej już sobie poradzicie sami...
To wszystko oczywiście niekoniecznie zgadza się z rzeczywistością w 100%. Nie znam serwisu DotPay. Ale to zwykle wygląda identycznie u różnych pośredników.
W każdym razie, każdy sobie z tym poradzi. To bezbolesna procedura.
II "Płatność kartą kredytową"
Karta kredytowa - karta tzw. wypukła, z wypukłym drukiem, nie płaskim. Z tym, że DotPay dopuszcza jeszcze płatność "kartą kredytową" kartami debetowymi Visa Electron banków: Inteligo, Deutsche Bank PBC i Millenium.
1. Będąc na stronie eventimu, livenation czy ticketpro robisz wszystko to, co trzeba, by wrzucić bilet "do koszyka".
2. Klikasz "zamawiam", czy coś w tę mańkę.
3. Wybierasz "Płatność DotPay - szybki przelew" czy coś takiego. Jednakże, szybki przelew lub płatność kartą kredytową może być do wyboru dopiero w następnym kroku, na stronie DotPay.
4. PRAWDOPODOBNIE zostaniesz przekierowany do strony przejściowej serwisu DotPay.
5. Wyskakuje komunikat z prośbą o wpisanie danych z karty. Czyli numery karty, itd. Wpisujemy więc.
6. I tyle. Opłacono. Bilet czeka.
III "Zwykły przelew"
"Wraz z mailem otrzymasz instrukcję jak zapłacić tą metodą. Aby kupić bilet w ten sposób musisz zrobić przelew na nasze konto zgodnie z wartością biletu. Wszystkie dane potrzebne do przelewu otrzymasz w mailu potwierdzającym. Wpłaty należy dokonać w ciągu 3 dni od dokonania rezerwacji. Jeśli nie otrzymamy płatności w ciągu 7 dni, rezerwacja zostanie anulowana."
1. Koń jaki jest, każdy widzi.
2. Na eventimie dorzucamy bilet do koszyka, wybieramy płatność zwykłym przelewem.
3. Na mejla dostajemy "dane do przelewu" - dane odbiorcy. Można go wykonać na poczcie, w oddziale swojego banku, za pośrednictwem serwisu internetowego swojego banku. Należy to zrobić w ciągu 3 dni, ponieważ te przelewy, szczególnie wykonane na poczcie, potrafią iść i iść. I iść, i iść... i iść.
4. Jak zaksięgują przelew na koncie odbiorcy, to pewnie dostaniecie jakiegoś automatycznego mejla, że przelew został zaksięgowany, a bilet zostanie dostarczony zgodnie z wybranym sposobem odbioru.
Mam nadzieję, że coś rozjaśniłem i trochę uspokoiłem przestraszonych całą sytuacją.
Pozdrawiam
Posted 18 marca 2009 - 09:01
Posted 18 marca 2009 - 10:01
Posted 18 marca 2009 - 10:29
Po początkowym szoku cenowym teraz już podchodzę do tego trochę inaczej. Szanse na 2 koncert są. Przeczuwam, że wyniki sprzedaży jutrzejszej nocy zaskoczą nas bardzo.Stąd moja decycja o zakupie biletów już dzisiaj.
Reply to this topic
3 user(s) are reading this topic
0 members, 3 guests, 0 anonymous users