Bilety: opinie
#281 Guest_Mac_*
Posted 16 marca 2009 - 11:05
Posted 16 marca 2009 - 11:09
najtańsze sektory były po 150zł
Tak jest - masz rację - przepraszam - teraz sprawdziłam - po 200 zł były sektory 26-28 i 32-34, te po 150 zł to: 1, 19-25, 35-40. Nie pamiętam jak była rozwiązana sprawa sektorów 2 i 18. Po 300 zł były sektory 29 i 31. Sektor 30 był chyba VIP?
Posted 16 marca 2009 - 11:12
jakby sie nie udało kupic biletów na plyte mozna by sie ratowac miejscami siedzacymi, ale sorry dwukrotna przebitka?Kogos tu pogieło niezle.
Watpie, zeby sie znalazło 45 tys ludzi ktorzy wywala taka kase, zeby zapelnic trybuny.bez sensu.Najpierw media zrobiły nagonke, ze koncert, ze mega wydarzenie, ze niby mialo byc tanio, a teraz kurde zimny prysznic.Oto Polska własnie.
Posted 16 marca 2009 - 11:13
Wiedziałem że znowy wykręcą jakiś numer, ale takiego czegoś się nie spodziewałem. O fladze możemy pomażyć w tym momencie, bo po pierwsze trybuny się nie zapełnią (na 100%!) a po drugie będą tam siedzieć tacy ludzie, których to pewnie nie będzie obchodzić. O drugim koncercie też możęmy zapomnieć. No kurwa SUPER!! Ech, nie mogę na ten cyrk już patrzeć.
Poniekąd się zgadzam.
Liczyłem, że nie więcej jak 1/4, no góra 1/3 trybun , to będą te drogie bliety, ale nie połowa !
Do dzisiaj jeszcze byłem gotów zabrać swoją 5-o letnią córkę, ale jak widzę, że mam wydać za jej bilet 450 PLN to mnie trochę trzepie...(bo na płytę bym jej nie brał).
Posted 16 marca 2009 - 11:23
Kurcze no ja też się łudziłem że jak kryzys itd to będzie porównywalnie z 2005 rokiem. Ale żeby połowa trybun płaciła po 450 zł? Wiadomym jest że pełnych trybun nie będzie, ciekawe czy przynajmniej połowa przyjdzie. PrzegięliPoniekąd się zgadzam.
Liczyłem, że nie więcej jak 1/4, no góra 1/3 trybun , to będą te drogie bliety, ale nie połowa !
Do dzisiaj jeszcze byłem gotów zabrać swoją 5-o letnią córkę, ale jak widzę, że mam wydać za jej bilet 450 PLN to mnie trochę trzepie...(bo na płytę bym jej nie brał).
Posted 16 marca 2009 - 11:26
Tak jest - masz rację - przepraszam - teraz sprawdziłam - po 200 zł były sektory 26-28 i 32-34, te po 150 zł to: 1, 19-25, 35-40. Nie pamiętam jak była rozwiązana sprawa sektorów 2 i 18. Po 300 zł były sektory 29 i 31. Sektor 30 był chyba VIP?
tak najtansze były po 150, natomiast masz rację z tym Vip. Zmyliło mnie zdanie, Vip lounge zawiera bilet za 450 PLN.
No cóż moje wnioski:
- płyta wyprzeda się szybciutko
- na trybuny chyba luz - CENA!!!
- dobrze, że Angolom zaczyna się sprzedaż w tym samym czasie
Posted 16 marca 2009 - 11:27
ja to widzę tak, albo zreflektują się i zmniejszą ceny, albo trybuny wyprzedają się (i to jeszcze z pomocą sąsiadów) max w połowie.
i na pewno bilety na płyte (swoja drogą nawet tanie) wyprzedają się mega szybko - ludzi nie będzie stać na trybuny więc na płytę rzucą się nawet mega-dwarf-fani.
a i co do supportu, to dla mnie tragedia, tak nudnego i wymęczonego bandu dawno UK na swiat nie wydało.
pamiętam z wszystkich vertigowych supportów, które widziałem wypadli baaardzo blado, wręcz koszmarnie. gorsze moglo byc tylko black eyed piss ;-)
Posted 16 marca 2009 - 11:33
Zapewne u podłoża decyzji o cenie biletów leżało koncepcja, aby bilety na wszystkie koncerty były w podobnej wysokości - wskazuje na to chociażby zapowiedź że na każdym koncercie będzie pula biletów za 30 euro. Być może jest to rozwiązanie sprawidliwe - fan z każdego państwa zapłaci podobną kwotę. Z drugiej strony czy ceny moga być aż tak oderwane od realiów panujących w danym państwie i jakości obiektu?
Posted 16 marca 2009 - 11:34
Wiadomym jest że pełnych trybun nie będzie, ciekawe czy przynajmniej połowa przyjdzie. Przegięli
Trybuny pełne będą. To raczej pewniak. Tylko pytanie: ilu z siedzących na tych trybunach to będą prawdziwi fani U2 ?
Będzie tam chyba niezły piknik bogatych prezesów z sekretarkami lub ich własnymi rodzinkami zabranymi na koncert w ramach "nadrabiania" zaległości rodzinnych, które powstały w wyniku ich 24/7 zaangażowania w pracę przy trzepaniu kasy w prywatnych firmach...
Chyba płyta to jedyne miejsca dla prawdziwego fana.
PS.. Zbych będzie musiał ostro działać z organizatorami aby tym siedzącym na trybunach fanom zapewnić białe kartki czy inne akcesoria umożliwiające stworzenie flagi. Bo oni sami z siebie to raczej o zadbają, ale o własny kawałek nosa...
Jestem zły
PS. I chyba trzeba będzie im jeszcze racę białą i czerwoną w niebo jako sygnał wystrzelić przy pierwszych taktach NY, bo przeca mało który z nich będzie znał ten kawałek...
Posted 16 marca 2009 - 11:38
Nie no nie przesadzajmy, myślę że płyta do rana się sprzeda, ale nie w godzine.
Nie byłbym takim optymistą. Pewnie na bilety rzuci się duża grupa "koników". Mamy bowiem dużą rozpiętość cenową - pomiędzy ceną na płytę a trybuny jest różnica 300 zł. Osoby które nie kupią biletów na płytę, a których nie będzie stać na kupienie biletu na trybuny, będą pewnie skłonne dopłacić do biletu na płycie.
Posted 16 marca 2009 - 11:43
No dobra, ale nie ma takiej opcji aby siąść o godzinie 00:00 i nie kupić biletu na płyte.
A blokada TYCH biletów w systemie ?
Najpierw rzucą sektory i napiszą przy płycie - niedostępne. I co wtedy ?
Będziesz się zastanawiał do rana, czy płyta pojawi się (jeszcze) w sprzedaży, czy weźmiesz trybuny bo tylko taka opcja będzie możliwa ?
I np. dopiero po sprzedaniu ok. 60-70% trybun , kiedy Ci wszyscy bardziej niecierpliwi fani wykupią te droższe, to udostępnią płytę :-P
Jak dla mnie to taki scenariusz jest bardzo prawdopodobny.
Albo przynajmniej rzucanie tylko małych ilości biletów na płytę co jakiś czas...To zagwarantuje równe zejście wszystkich typów biletów w krótkim czasie.
Posted 16 marca 2009 - 11:45
Musiałam się zarejestrować, bo moje nerwy sięgnęły zenitu.
Myślałam, że ceny biletów na Madonnę osiągnęły nieprzekraczalną granicę, a tu proszę...
Słysząc głośne zapowiedzi, że U2 planuje zrobić jak najwięcej miejsca i obniżyć przy tym ceny tak, aby każdego było stać na bilet, to myślałam, że dużo więcej niż na Metallice nie wydam pieniążków.
Jakie jest moje zdziwienie jak patrzę na 190 zł, 450 zł, 825 zł.!!
Przecież wiadomo, że sama na koncert się nie udam - przy dwóch osobach (liczę, że udaję się z dzieckiem, młodą osobą) jest to wydatek około 100 zł. A gdzie jeszcze dojazd 500 km., nocleg?!
Przekroczyliśmy kolejną absurdalną granicę!
Byłam przekonana, że w tym roku nie ominie mnie koncert U2, ale w takim wypadku naprawdę nie wiem czy się udam, bo przy takich cenach trzeba będzie chyba wziąć kredyt.
Jestem szczerze rozczarowana i ciekawa jestem, czy jest to decyzja U2, czy szanownych organizatorów z Polski.
Pozdrawiam
Posted 16 marca 2009 - 11:49
No dobra, ale nie ma takiej opcji aby siąść o godzinie 00:00 i nie kupić biletu na płyte.
Chyba, że wykupią wszystko subskrybenci. I to wcale nie jest taka głupia koncepcja. Subskrybcja kosztuje 50 dolarów. Przy zagrożeniu, że może zabraknąć biletów na płytę zakup subskrybcji (+biletu na płytę w przedsprzedaży) opłaca się bardziej niż kupienie biletu na trybuny za 450 zł. Kupno subskrybcji i biletu w przedsprzedaży to koszt ok. 390 zł. Pomijam już to, że na subskrybcji można kupić 4 bilety.
#299 Guest_Panna Anna_*
Posted 16 marca 2009 - 11:50
Dziękuję za uwagę.
Posted 16 marca 2009 - 11:54
Czyli o godzinie 00:00 siadamy przed kompami i szturm na płytę? Nie uważacie, że tak jak ktoś już wcześniej wspomniał, możemy paść ofiarą koników? Każdy może kupić 8 sztuk. Te na płytę na pewno sprzeda przynajmniej po 200, 250 zł bo nie ma alternatywy. Przy następnym przedziale cenowym 450zł to przepaść.
Reply to this topic
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users