Skocz do zawartości

Zdjęcie

Bilety: opinie

2596 replies to this topic

#261 Guest_madredeus_*

Guest_madredeus_*
  • Guests

Napisano 16 marca 2009 - 09:58

Jeżeli scena nie będzie ruchoma to zrozumiałym będzie ustalenie cen biletów na tylnie trybuny na najniższym poziomie. Fani będą mogli tam podziwiać bowiem głównie pośladki chłopaków z U2. ;)

To może byc całkiem interesujące :lol:

#262 Mars_2000

Mars_2000

Użytkownik

• Members
  • 804 Postów

Napisano 16 marca 2009 - 10:02

A supportem Snow Patrol - świetna wiadomość!

Wow...A to jest pewniak czy spekulacja ?

Może jakiś link....?

#263 Lmollu

Lmollu

Użytkownik

• Members
  • 1 003 Postów

Napisano 16 marca 2009 - 10:04

Wow...A to jest pewniak czy spekulacja ?

Może jakiś link....?

Podczas trasy U2 będą towarzyszyły różne zespoły supportujące m.in: Glasvegas, Elbow, Kaiser Chiefs, Black Eyed Peas, a w Polsce występ U2 poprzedzi SNOW PATROL.

(livenation.pl)

#264 Mars_2000

Mars_2000

Użytkownik

• Members
  • 804 Postów

Napisano 16 marca 2009 - 10:08

Podczas trasy U2 będą towarzyszyły różne zespoły supportujące m.in: Glasvegas, Elbow, Kaiser Chiefs, Black Eyed Peas, a w Polsce występ U2 poprzedzi SNOW PATROL.

(livenation.pl)

Rewelacja :lol: :P
Chociaż ich ostatnia płyta (A Hundred Million Suns) nie jest już tak dobra jak poprzednia (Eyes Open) - przynajmniej dla mnie - to jednak SP był też zespołem zajmujących jedno z pierwszych miejsc na liście moich marzeń do obejrzenia na żywo.

#265 Spider

Spider

Użytkownik

• Members
  • 133 Postów

Napisano 16 marca 2009 - 10:08

Scena nie stoi na środku murawy, nie otaczają jej fani na płycie (wiadomo że to niemożliwe bo musi być jakieś zaplecze techniczne, nie podkopią się tunelem żeby wyskoczyć nagle na środku), a nogi pająka tylko zasłaniają widok.

Może i jestem wysoki, ale bez przesady ;)
Fuck The Past, Kiss The Future !

#266 Locutusss

Locutusss

Użytkownik

• Members
  • 100 Postów

Napisano 16 marca 2009 - 10:09

Livenation wciąż nie wie czy będzie losowanie i w którym miejscu zostaną utworzone strefy RED.
Ogólnie to nic nie wiedzą oprócz ceny biletów.
Proponuję zatem bombardowanie LN mailami i telefonami, wtedy być może zwrócą uwagę na problem
i poinformują na stronie czy będzie losowanie czy nie.
Jak dla mnie jest to bardzo istotna informacja, mająca decydujący wpływ na rodzaj zakupionego biletu.

#267 Guest_madredeus_*

Guest_madredeus_*
  • Guests

Napisano 16 marca 2009 - 10:10

Wydaje mi się, że wystarczające będzie, jeśli Larry miałby oborotowy podest. Reszta może przemieszczać się po scenie o własnych siłach :)

#268 Mars_2000

Mars_2000

Użytkownik

• Members
  • 804 Postów

Napisano 16 marca 2009 - 10:12

Na U2.COM w dziale Tours też właśnie zaktualizowali info o dacie dystrybucji biletów na Chorzów (jeszcze godzinę temy było ON SALE SOON!)...

#269 bono3d

bono3d

Użytkownik

• Members
  • 83 Postów

Napisano 16 marca 2009 - 10:19

Już sama szerokośc tylnej trybuny sprawia, że widoczność nie będzie tak dobra jak w hali. No i zastanawiajaca jest dośc spora różnica w cenie na pozostałe sektory. Według mnie to tak trochę wyglada na robienie wrażenia w zróżnicowaniu cen biletów . Obym sie mylił.

#270 Mars_2000

Mars_2000

Użytkownik

• Members
  • 804 Postów

Napisano 16 marca 2009 - 10:25

Ogólnie chyba dobrą wiadomością dla rodzimych fanów jest to, że 20-go marca oprócz Chorzowa w sprzedaży będą:
Paryż, Nicea, Mediolan (2-go koncert), Dublin i wszystkie miasta w Anglii...

Zatem Wyspiarze raczej będą walczyć u siebie o bilety i nas zostawią w spokoju :-P

#271 Guest_madredeus_*

Guest_madredeus_*
  • Guests

Napisano 16 marca 2009 - 10:33

A czy ktoś może mi napisać jak wygląda sprawa z subskrypcją? Tzn. jaka jest forma płatności za bilety, jak długo się później na takie bilety czeka. Ma ktoś jakieś doświadczenia?

#272 Look

Look

Użytkownik

• Members
  • 647 Postów

Napisano 16 marca 2009 - 10:37

Jak dla mnie to ich nieźle popierd....o. Cztery lata temu za trybuny było 150 PLN(o ile się nie mylę). Teraz kosztuje to raptem jedyne 450 PLN!!!No ale przywita nas hostessa, dostaniemy welcome drinka - DRAMAT!!!Tym oto sposobem wszyscy rzucą się na płytę, a na trybunach zasiądą zaszczytni goście z Wysp Brytjskich, Niemiec, Austrii...

#273 Mars_2000

Mars_2000

Użytkownik

• Members
  • 804 Postów

Napisano 16 marca 2009 - 10:41

A czy ktoś może mi napisać jak wygląda sprawa z subskrypcją? Tzn. jaka jest forma płatności za bilety, jak długo się później na takie bilety czeka. Ma ktoś jakieś doświadczenia?

Za bilety płacisz normalnie, gdyż nabędziesz je u lokalnego dystrybutora (a nie na U2.COM).
Tam wykupujesz jedynie subskrybcję za 50 USD i możliwość uczestnictwa w przedsprzedaży. Opłatę uiszczasz natychmiast kartą kredytową dostajesz linki, swój kod "wejściowy" na pre-sales.

Tylko, co należy pamiętać, to fakt, że przystępienie teraz do U2.COM oznacza kategorię członka "Boots", czyli ostatnią grupę dla której przedsprzedaż jest możliwa (środa od godziny 15-tej).
Ci którzy przystąpili wcześniej (przed 8-ym marca) są w grupie "Breathe" (środa od 10-tej rano), a najstarsi fani to "Horizon" (możliwość kupna biletów od 10-rano we wtorek).

#274 agrace

agrace

Użytkownik

• Members
  • 682 Postów

Napisano 16 marca 2009 - 10:41

Jak dla mnie to ich nieźle popierd....o. Cztery lata temu za trybuny było 150 PLN(o ile się nie mylę). Teraz kosztuje to raptem jedyne 450 PLN!!!No ale przywita nas hostessa, dostaniemy welcome drinka - DRAMAT!!!Tym oto sposobem wszyscy rzucą się na płytę, a na trybunach zasiądą zaszczytni goście z Wysp Brytjskich, Niemiec, Austrii...

Owszem - mylisz się - cztery lata temu za 150 zł można było wejść na płytę, a najtańsze trybuny kosztowały 200 zł. W sektorach za 450 zł nie oczekuj przywitania przez hostessę - ten przywilej zarezerwowany jest tylko dla pakietów VIP, o których wspomniał już Atomic_Mario.

Użytkownik agrace edytował ten post 16 marca 2009 - 10:42

#275 corbijn

corbijn

Użytkownik

• Members
  • 337 Postów

Napisano 16 marca 2009 - 10:49

Owszem - mylisz się - cztery lata temu za 150 zł można było wejść na płytę, a najtańsze trybuny kosztowały 200 zł. W sektorach za 450 zł nie oczekuj przywitania przez hostessę - ten przywilej zarezerwowany jest tylko dla pakietów VIP, o których wspomniał już Atomic_Mario.

najtańsze sektory były po 150zł

#276 Guest_madredeus_*

Guest_madredeus_*
  • Guests

Napisano 16 marca 2009 - 10:49

Za bilety płacisz normalnie, gdyż nabędziesz je u lokalnego dystrybutora (a nie na U2.COM).
Tam wykupujesz jedynie subskrybcję za 50 USD i możliwość uczestnictwa w przedsprzedaży. Opłatę uiszczasz natychmiast kartą kredytową dostajesz linki, swój kod "wejściowy" na pre-sales.

Tylko, co należy pamiętać, to fakt, że przystępienie teraz do U2.COM oznacza kategorię członka "Boots", czyli ostatnią grupę dla której przedsprzedaż jest możliwa (środa od godziny 15-tej).
Ci którzy przystąpili wcześniej (przed 8-ym marca) są w grupie "Breathe" (środa od 10-tej rano), a najstarsi fani to "Horizon" (możliwość kupna biletów od 10-rano we wtorek).

Pięknie dziękuję, czytałam troszkę na stronie U2, ale myślałam, że może brakuje tam jakiś informacji :)
W środę od 15 to i tak prędzej niż w czwartek po północy. Zastanawiam się więc, czy nie lepiej wydać niepotrzebnie na subskrypcję i może mieć spokój ducha niż w czwartek w nocy się wkurzać, jeśli serwery będą przeładowane i nie daj boże nie dostac biletów na płytę.

#277 Mars_2000

Mars_2000

Użytkownik

• Members
  • 804 Postów

Napisano 16 marca 2009 - 10:55

Pięknie dziękuję, czytałam troszkę na stronie U2, ale myślałam, że może brakuje tam jakiś informacji :)
W środę od 15 to i tak prędzej niż w czwartek po północy. Zastanawiam się więc, czy nie lepiej wydać niepotrzebnie na subskrypcję i może mieć spokój ducha niż w czwartek w nocy się wkurzać, jeśli serwery będą przeładowane i nie daj boże nie dostac biletów na płytę.

Jak Cię stać to spox...

My mamy 3-ech dystrybutorów głównych (livenation, eventim i ticketpro), to myślę że nie grozi nam powtórka z Amsterdamu czy z Goetteborga.

Poza tym, tak "dla sportu" próbowałem kupić bilety w obu w/w miastach i jedynie na samym początku miałem problemy z wejściem na stronę. Ale potem za każdym razem się udawało i bilety ciągle były dostępne.
Oczywiście, systematycznie ich ubywało z minuty na minutę, ale Ci co nie "zaspali" to mogli je kupić bez większych problemów.

Ciągle myślę, że Chorzów nie sprzeda się tak szybko. Ceny są dość wysokie jak na nasze warunki (zwłaszcza na główną część trybun).

Dla rodziny 3-osobowej to już wydatek ponad 1300 PLN, a gdzie jeszcze dojazd, nocleg czy posiłki ?
W okresie wakacyjnym za ten jeden wieczór masz tydzień pobytu w przyzwoitym pensjonacie...

#278 Atomic_Mario

Atomic_Mario

Użytkownik

• Members2
  • 5 734 Postów

Napisano 16 marca 2009 - 10:55

Zastanawiam się więc, czy nie lepiej wydać niepotrzebnie na subskrypcję i może mieć spokój ducha niż w czwartek w nocy się wkurzać, jeśli serwery będą przeładowane i nie daj boże nie dostac biletów na płytę.

Subkrybcja ma więcej zalet, dlatego cieszę się że się na nią zdecydowałem.

Przede wszystkim rzeczywiście jest komfort możliwości wcześniejszego kupienia biletu. Możesz kupić 4 bilety. Pozostałe 3 dla znajomych, albo możesz z kimś umówić się na jakąś wymianę np. za bilet na koncert za granicą czy na drugi Chorzów. No i oczywiście dostajesz specjalne wydawnictwo na CD i zniżkę przy zakupach w sklepie na u2.com.
Dołączona grafika

#279 zewlak

zewlak

Użytkownik

• Members
  • 541 Postów

Napisano 16 marca 2009 - 10:59

Wow. Czytam, czytam i jestem trochę przybity. 450zł za większość biletów na koncert to bądź co bądź po prostu bardzo dużo. Był w Polsce taki koncert, aby bilety główne były po 450zł? Lekki szok.

Zawsze zostaje walka o płytę, bo jestem już przekonany, że płyta się wyprzeda w pierwszej godzinie.

#280 Margot

Margot

Użytkownik

• Members
  • 1 132 Postów

Napisano 16 marca 2009 - 11:03

Argh co za ceny...............

Dodaj odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych