U2360° Tour 2009 - 2011
Posted 07 kwietnia 2009 - 19:12
Dzisiejszy news z u2.com... "The final 2009 dates were announced today"...
To chyba byloby na tyle z koncertami w tym roku.
Pomijajac kwestie, legendarnego juz, drugiego Chorzowa - to jakos takos... krotka sie ta czesc trasy wydaje. Nawet odliczajac brak jakiejs dluzszej przerwy pomiedzy Europa a USA. Krotko, krotko; nawet do listopada nie dociagna.
pozdro, Wiercioch
Posted 07 kwietnia 2009 - 21:32
Wszystko też wskazuje, że setlisty będą bardziej urozmaicone - jest wiele miejsc gdzie grają po 2 razy. Na pewno istotne zmiany nastąpią w setliście na trasę w 2010r., w tym pojawią się utwory z nowego albumu.
Nowa trasa jest pod względem jej organizacji dosyć niekonwencjonalna, zespół złamał już sporo starych przyzwyczajeń. Możemy być więc na trasie jeszcze wiele razy zaskakiwani.
Posted 08 kwietnia 2009 - 19:06
http://www.telam.com...N...dis=1&sec=1
O trasie po Ameryce Południowej jesienią 2010r. mówiło się od dawna.
U2tour.de donosi natomiast, że w 2010r. zespół ma wystąpić w Austrii.
Posted 09 kwietnia 2009 - 16:44
Stawiam, że w 2010 r. zespół zagra w następujących państwach europejskich:
1. Irlandia (raczej nie ominą swojego państwa, być może tym razem zagrają w Slane Castle)
2. Wielka Brytania (myślę że ominą Londyn i wystąpią w miastach które teraz ominęli np. w Manchsterze i Belfaście)
3. Portugalia
4. Austria
5. Belgia
6. Dania
7. Grecja
8. Norwegia
9. Czechy lub Węgry
Niestety uważam, że szanse na polski koncert w 2010 r. są małe. W jaki sposób mieliby uzasadnić kolejne pominięcie szeregu Państw Europy Środkowo - Wchodniej kosztem Polski? Czy nie czuliby się pokrzywdzeni tym np. Chorwaci?
Posted 09 kwietnia 2009 - 16:54
ja bym występował tam, gdzie się najlepiej bilety sprzedają - znaczy tam mnie lubią.
A w jaki sposób Czesi czy Węgrzy mają dać dowody swojej miłości skoro od 1997r. zespół im to uniemożliwia?
Sądząc po wynikach sprzedaży w Polsce - chyba aż tak bardzo zespołu nie lubi.
Szansą dla nas na koncert w 2010r. jest ewentualnę pominięcie Niemiec - tam bilety też nie sprzedają się rewelacyjnie, a pewnie wiele niemieckiech fanów wybierze się wtedy na koncert do sąsiedniego państwa. Ale "nasze" miejsce może przecież zająć np. Praga.
Posted 09 kwietnia 2009 - 16:57
Gdybym ja był w U2A w jaki sposób Czesi czy Węgrzy mają dać dowody swojej miłości skoro od 1997r. zespół im to uniemożliwia?
Sądząc po wynikach sprzedaży w Polsce - chyba aż tak bardzo zespołu nie lubi.
Szansą dla nas na koncert w 2010r. jest ewentualnę pominięcie Niemiec - tam bilety też nie sprzedają się rewelacyjnie, a pewnie wiele niemieckiech fanów wybierze się wtedy na koncert do sąsiedniego państwa. Ale "nasze" miejsce może przecież zająć np. Praga.
to bym w Polsce kolejnego koncertu nie zagrał.
Reply to this topic
2 user(s) are reading this topic
0 members, 2 guests, 0 anonymous users