U2360° Tour 2009 - 2011
Napisano 20 marca 2009 - 09:40
Napisano 20 marca 2009 - 10:11
Jest tak dlatego że tuż za sceną jest wyjście do "szatni". W większości amerykańskich stadionów wyjście jest na krótkiej przyprostokątnej dlatego tam sceny sie ustawia.Mnie np. w niczym, ale głowy w LN mogą twierdzić, że w przypadku ustawienia sceny wzdłuż dłuższej osi, spowoduje za duże odległości między trybunami. Nie wiem...
U nas ustawisz scenę na krótkiej to bono wejdzie na stadion z parku ?
pomyślcie
Napisano 20 marca 2009 - 10:15
W większości amerykańskich stadionów wyjście jest na krótkiej przyprostokątnej dlatego tam sceny sie ustawia.
U nas ustawisz scenę na krótkiej to bono wejdzie na stadion z parku ?
pomyślcie
w Europie na większości stadionów wyjście z szatni jest n a środku stadionu, tak jak w Chorzowie. Pomyśl.
Użytkownik Max edytował ten post 20 marca 2009 - 10:16
Napisano 20 marca 2009 - 10:15
że spowodowane jest to "kształtem" naszego stadionu, który bardziej przypomina jajko niż prostokąt.
Camp Nou wygląda zdaje się podobnie, a tam jest scena na długiej osi. Żeby nie było, mi bardziej odpowiada rozwiązanie chorzowskie. Dzięki temu najdalsze od sceny miejsca na stadionie i tak są ze dwa razy bliżej, niż gdyby scena była w innym miejscu.
Napisano 20 marca 2009 - 11:53
Camp Nou wygląda zdaje się podobnie, a tam jest scena na długiej osi. Żeby nie było, mi bardziej odpowiada rozwiązanie chorzowskie. Dzięki temu najdalsze od sceny miejsca na stadionie i tak są ze dwa razy bliżej, niż gdyby scena była w innym miejscu.
Dokładnie! Ja nie wiem co jest lepszego w usytuowaniu sceny na krótszej części?? U nas jest OK, stadion na to pozwala i nawet jak ktoś jest na najdalszych trybunach nadal ma dobry widok Może i to dla pewnych zespołów problem, ale dla mnie to wielki plus Chorzowa.
Co do B-Stage to na rysunkach widać, że ma przerwę. Głupie, ale możliwe, że ta przerwa będzie od strony tych biletów za 140 zł (chyba w Amsterdamie tak jest...), więc tam mniej razy Bono i spółka się pojawią, no i stąd te ceny.
Napisano 20 marca 2009 - 12:30
ta, ale jest 10 razy większy. Nie porównuj Camp Nou do Chorzowa!
Hmmm....
To ja już nie marzę o Barcelonie. Tam z trybuny głównej do sceny będzie z jakieś 10 kilometrów. No i wiemy dlaczego na razie nie został ogłoszony inny koncert w Hiszpanii - po prostu nie są pewni czy sprzeda się milion biletów na pierwszy koncert w Barcelonie
Napisano 20 marca 2009 - 12:37
Hmmm....
To ja już nie marzę o Barcelonie. Tam z trybuny głównej do sceny będzie z jakieś 10 kilometrów. No i wiemy dlaczego na razie nie został ogłoszony inny koncert w Hiszpanii - po prostu nie są pewni czy sprzeda się milion biletów na pierwszy koncert w Barcelonie
Napisano 20 marca 2009 - 14:11
Więc jaki byłby problem umieścić scenę pod trybunami z napisem " FC Barcelona " ? Można ewentualnie mieć zastrzeżenia co do tego, że zmarnowałoby się sporo miejsc za sceną - ale akurat tej trasy to nie dotyczy.
Dodaj odpowiedź
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych