Skocz do zawartości

Zdjęcie

U2360° Tour 2009 - 2011

3617 replies to this topic

#1781 Max

Max

nocny tabaskowicz

• Moderatorzy
  • 9 091 Postów

Napisano 19 marca 2009 - 23:36

Po ostatnim gwizdku sędziego można się napić.

#1782 AAA1990

AAA1990

Użytkownik

• Members
  • 18 Postów

Napisano 19 marca 2009 - 23:38

Tak jest panie generale..... :blink:

#1783 Atomic_Mario

Atomic_Mario

Użytkownik

• Members2
  • 5 734 Postów

Napisano 20 marca 2009 - 09:40

Zastanawiam się nad tym dlaczego scena nie jest jednak umiejscowiona centralnie na płycie i dlaczego najtańsze są bilety położone z "tytułu" sceny. Wydaje mi się że wyjaśnienie jest proste. Otóż z głównej sceny zapewne wyprowadzony zostanie wybieg (lub dwa) prowadzące do "B-stage". Wybieg i druga scena będą zepewne wybiegały "z przodu" sceny, w stronę centralnej części trybun. Wtedy widoczność wybiegu i drugiej sceny z miejsc "za 140 zł" będzie mocno ograniczona.
Dołączona grafika

#1784 corso

corso

Użytkownik

• Members
  • 3 831 Postów

Napisano 20 marca 2009 - 09:46

A ja zachodzę w głowę dlaczego scena na Śląskim nigdy nie jest ustawiona na długiej osi - jak na większości koncertów w USA.

#1785 Max

Max

nocny tabaskowicz

• Moderatorzy
  • 9 091 Postów

Napisano 20 marca 2009 - 09:50

W USA i w Europie.
Wydaje mi się, że spowodowane jest to "kształtem" naszego stadionu, który bardziej przypomina jajko niż prostokąt.

#1786 corso

corso

Użytkownik

• Members
  • 3 831 Postów

Napisano 20 marca 2009 - 09:52

W USA i w Europie.
Wydaje mi się, że spowodowane jest to "kształtem" naszego stadionu, który bardziej przypomina jajko niż prostokąt.

No ale w czym to przeszkadza?

#1787 Max

Max

nocny tabaskowicz

• Moderatorzy
  • 9 091 Postów

Napisano 20 marca 2009 - 09:54

Mnie np. w niczym, ale głowy w LN mogą twierdzić, że w przypadku ustawienia sceny wzdłuż dłuższej osi, spowoduje za duże odległości między trybunami. Nie wiem...

#1788 raskol

raskol

Użytkownik

• Members
  • 94 Postów

Napisano 20 marca 2009 - 10:11

Mnie np. w niczym, ale głowy w LN mogą twierdzić, że w przypadku ustawienia sceny wzdłuż dłuższej osi, spowoduje za duże odległości między trybunami. Nie wiem...

Jest tak dlatego że tuż za sceną jest wyjście do "szatni". W większości amerykańskich stadionów wyjście jest na krótkiej przyprostokątnej dlatego tam sceny sie ustawia.
U nas ustawisz scenę na krótkiej to bono wejdzie na stadion z parku ?
pomyślcie

#1789 Max

Max

nocny tabaskowicz

• Moderatorzy
  • 9 091 Postów

Napisano 20 marca 2009 - 10:15

W większości amerykańskich stadionów wyjście jest na krótkiej przyprostokątnej dlatego tam sceny sie ustawia.
U nas ustawisz scenę na krótkiej to bono wejdzie na stadion z parku ?
pomyślcie

w Europie na większości stadionów wyjście z szatni jest n a środku stadionu, tak jak w Chorzowie. Pomyśl.

Użytkownik Max edytował ten post 20 marca 2009 - 10:16

#1790 Johnny99

Johnny99

Nothingman

• Members
  • 10 523 Postów

Napisano 20 marca 2009 - 10:15

że spowodowane jest to "kształtem" naszego stadionu, który bardziej przypomina jajko niż prostokąt.

Camp Nou wygląda zdaje się podobnie, a tam jest scena na długiej osi. Żeby nie było, mi bardziej odpowiada rozwiązanie chorzowskie. Dzięki temu najdalsze od sceny miejsca na stadionie i tak są ze dwa razy bliżej, niż gdyby scena była w innym miejscu.
Drink Scotch whiskey all night long
And die behind the wheel

Tak uważam.

#1791 Martita

Martita

party girl

• Members
  • 709 Postów

Napisano 20 marca 2009 - 10:38

może to względy akustyczne mają znaczenie? trybuny 'tylne' są niższe, może łatwiej nagłośnić jeśli po bokach jest takie samo usytuowanie trybun?
an ocean and a rock

#1792 MartinTexas

MartinTexas

Użytkownik

• Members
  • 2 595 Postów

Napisano 20 marca 2009 - 11:53

Camp Nou wygląda zdaje się podobnie, a tam jest scena na długiej osi. Żeby nie było, mi bardziej odpowiada rozwiązanie chorzowskie. Dzięki temu najdalsze od sceny miejsca na stadionie i tak są ze dwa razy bliżej, niż gdyby scena była w innym miejscu.

Dokładnie! ;) Ja nie wiem co jest lepszego w usytuowaniu sceny na krótszej części?? U nas jest OK, stadion na to pozwala i nawet jak ktoś jest na najdalszych trybunach nadal ma dobry widok :P Może i to dla pewnych zespołów problem, ale dla mnie to wielki plus Chorzowa. ;)

Co do B-Stage to na rysunkach widać, że ma przerwę. Głupie, ale możliwe, że ta przerwa będzie od strony tych biletów za 140 zł (chyba w Amsterdamie tak jest...), więc tam mniej razy Bono i spółka się pojawią, no i stąd te ceny. :unsure:

#1793 arrrow

arrrow

Użytkownik

• Members
  • 87 Postów

Napisano 20 marca 2009 - 12:27

Camp Nou wygląda zdaje się podobnie...

ta, ale jest 10 razy większy. Nie porównuj Camp Nou do Chorzowa!

#1794 Atomic_Mario

Atomic_Mario

Użytkownik

• Members2
  • 5 734 Postów

Napisano 20 marca 2009 - 12:30

ta, ale jest 10 razy większy. Nie porównuj Camp Nou do Chorzowa!

Hmmm....

To ja już nie marzę o Barcelonie. Tam z trybuny głównej do sceny będzie z jakieś 10 kilometrów. No i wiemy dlaczego na razie nie został ogłoszony inny koncert w Hiszpanii - po prostu nie są pewni czy sprzeda się milion biletów na pierwszy koncert w Barcelonie :P
Dołączona grafika

#1795 Daniel84

Daniel84

• Members
  • 3 657 Postów

Napisano 20 marca 2009 - 12:37

Hmmm....

To ja już nie marzę o Barcelonie. Tam z trybuny głównej do sceny będzie z jakieś 10 kilometrów. No i wiemy dlaczego na razie nie został ogłoszony inny koncert w Hiszpanii - po prostu nie są pewni czy sprzeda się milion biletów na pierwszy koncert w Barcelonie :P

:lol: :lol: :lol: :lol:

#1796 Johnny99

Johnny99

Nothingman

• Members
  • 10 523 Postów

Napisano 20 marca 2009 - 14:11

Camp Nou wygląda tak:

Dołączona grafika

Więc jaki byłby problem umieścić scenę pod trybunami z napisem " FC Barcelona " ? Można ewentualnie mieć zastrzeżenia co do tego, że zmarnowałoby się sporo miejsc za sceną - ale akurat tej trasy to nie dotyczy.
Drink Scotch whiskey all night long
And die behind the wheel

Tak uważam.

#1797 Kropek

Kropek

Użytkownik

• Members
  • 4 Postów

Napisano 20 marca 2009 - 17:13

Kupilem bilety na plyte na koncert ale mam tylko 1,60 m wiec czy bede cos widziec?

#1798 Koziol

Koziol

Użytkownik

• Members
  • 375 Postów

Napisano 20 marca 2009 - 17:27

Kupilem bilety na plyte na koncert ale mam tylko 1,60 m wiec czy bede cos widziec?

Bedziesz dasz rade przemiescisz sie tak zeby miec luke i juz :) no chyba ze trafisz na druzyne koszykarzy przed Toba to wtedy kicha pozostanie tylko sluchanie :blink:

#1799 Guest_madredeus_*

Guest_madredeus_*
  • Guests

Napisano 20 marca 2009 - 17:31

Też mam ten problem. Mój plan jest taki, by zająć takie miejsca, by nikt mi nie zasłaniał. No chyba że barierki pod sceną będą wyższe :P

#1800 //The Fly//

//The Fly//

Użytkownik

• Members
  • 1 013 Postów

Napisano 20 marca 2009 - 17:53

1,87m ;)

Kto chce na barana? :lol:

Dodaj odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych