Jump to content

Photo

U2360° Tour 2009 - 2011

3617 replies to this topic

#1741 Janeczek

Janeczek

Użytkownik

• Members
  • 187 posts

Posted 15 marca 2009 - 14:54

Jeśli dobrze pamiętam to w Chorzowie otwarcie bram było o 15. Oczywiście nie przeszkodziło to rozszalałemu tłumowi przebiec mi po plecach, kiedy godzinę wcześniej ochrona pojawiła się przy bramkach (co dla większości najwyraźniej było sygnałem wpuszczania).

masakra była wtedy, na godzinę przed otwarciem, nie dość że wszyscy wstali nagle to zaczęli napierać... ja przy wchodzeniu na stadion o mało co nie miałem bliskiego spotkania 3 stopnia z prętem wystającym z barierki...
Baby, baby, baby...
Baby, baby, baby...
Baby, baby, baby...light my way

Oooh...ultraviolet...

#1742 derka

derka

Lady with the spinning head

• Moderatorzy
  • 5 611 posts

Posted 15 marca 2009 - 14:55

Dzięki wielkie :)

A jak się będzie nieco pozniej to juz nie wpuszcza?

There's always a chance as long as one can think
this is music : last

#1743 U2roopa

U2roopa

Użytkownik

• Root Admin
  • 6 527 posts

Posted 15 marca 2009 - 15:27

Jasne, że wpuszczą ale teoretycznie (biorąc pod uwagę płytę) im wcześniej będziesz pod stadionem, tym bliżej będziesz sceny.

#1744 derka

derka

Lady with the spinning head

• Moderatorzy
  • 5 611 posts

Posted 15 marca 2009 - 16:05

U mnie jedynie trybuny wchodzą w grę ;-)
No no fajnie, uspokoiłam się.

There's always a chance as long as one can think
this is music : last

#1745 reic_diov

reic_diov

Użytkownik

• Members
  • 625 posts

Posted 15 marca 2009 - 16:33

Chciałabym zapytać... O której tak mniej wiecej wpuszczają na stadion? Gdyby koncert zaczynał się np o 20.00 to ile tak przed wpuszczają? Chciałabym wiedziec chociaz tak mniej wiecej, zeby wiedziec o ktorej tak około byc...

W 2005 roku była to godzina 15, zazwyczaj waha się to od 15 do 16 w zależności od koncertu.

... :P

#1746 //The Fly//

//The Fly//

Użytkownik

• Members
  • 1 013 posts

Posted 15 marca 2009 - 16:36

Jasne, że wpuszczą ale teoretycznie (biorąc pod uwagę płytę) im wcześniej będziesz pod stadionem, tym bliżej będziesz sceny.

O ile losowania nie będzie. Miejmy nadzieje. Jeśli pieknęgo, słonecznego poranka, 6 sierpnia br., pojawię się raniutko pod bramą stadionu, to mam na to szanse, czy raczej już nie? :P

#1747 U2roopa

U2roopa

Użytkownik

• Root Admin
  • 6 527 posts

Posted 15 marca 2009 - 16:42

Losowanie nic nie zmienia... Jak pisał wcześniej Darek jeśli nie zostaniesz wylosowany to będąc odpowiednio wcześniej zachowujesz szansę na bycie blisko sceny. Nawet jeśli to nie będzie w golden circle. Wszelkie pytania w stylu "czy jak będę o XX:XX to będę mógł być blisko sceny?", "o której trzeba być pod stadionem, żeby być blisko sceny?" itd itd itd itd nie mają jednej i jasnej odpowiedzi.

#1748 //The Fly//

//The Fly//

Użytkownik

• Members
  • 1 013 posts

Posted 15 marca 2009 - 16:44

Ale jest już oficjalne potwierdzenie, że losowanie będzie?

#1749 Max

Max

nocny tabaskowicz

• Moderatorzy
  • 9 091 posts

Posted 15 marca 2009 - 16:52

Nie ma. w 2005 roku pamiętam, że trybuny zaczęły się zapełniać jakoś po 18.

#1750 gosia_08

gosia_08

Użytkownik

• Members
  • 33 posts

Posted 15 marca 2009 - 17:08

no właśnie jeżeli mam bilet na trybuny, to nie muszę być o 15 tylko po 19 przyjść prawda? miejsca na trybunach są siedzące? czy również i stojące?

#1751 Max

Max

nocny tabaskowicz

• Moderatorzy
  • 9 091 posts

Posted 15 marca 2009 - 17:10

Siedzące, numerowane. Oczywiście, że nie musisz być o 15:00;)

#1752 totti83

totti83

Użytkownik

• Members
  • 59 posts

Posted 15 marca 2009 - 17:17

skoro jestesmy przy godzinach otwarcia bram, to wypada tu "podziekowac" mega skopanej ekipie busa z Jeleniej Gory z ktorą jechałem na koncert w 2005r. Idioci cały czas chlali piwo ,przez co postoje robione byly co 20minut.w koncu dojechalismy na godzine 14,na szczescie udalo mi sie zajac miejsce przy barierce,tam gdzie chcialem :)

pozniej zdarzylo mi sie jeszcze jechac z Topbiletami.Organizacja wyjazdu bardzo profesjonalna.Polecam

#1753 nazim

nazim

Użytkownik

• Members
  • 100 posts

Posted 15 marca 2009 - 17:54

masakra była wtedy, na godzinę przed otwarciem, nie dość że wszyscy wstali nagle to zaczęli napierać... ja przy wchodzeniu na stadion o mało co nie miałem bliskiego spotkania 3 stopnia z prętem wystającym z barierki...

Natomiast ja sie "nadziałem" na bramkę, po prostu nie trafiłem pod naporem tłumo no i moja miednica była w niesamowitych opałach. Niebezpieczny moment

Chciałabym zapytać... O której tak mniej wiecej wpuszczają na stadion? Gdyby koncert zaczynał się np o 20.00 to ile tak przed wpuszczają? Chciałabym wiedziec chociaz tak mniej wiecej, zeby wiedziec o ktorej tak około byc...

Ja byłem o godzinie 8 rano i było jeszcze niewiele osób. Szacuje, ze gdybym był o 10-11 miałbym podobne miejsce. Byli i palanty co o 15 sie przeciskali przez wszystkich o dziwo bez najmniejszych słów sprzeciwu tłumu, ale tak przeszło tylko kilka osób. Jak będzie w tym roku? Nie wiadomo, ale o ile nie będzie dvd, to myślę, że podobnie.

Edited by acr, 15 marca 2009 - 18:08 .

#1754 agrace

agrace

Użytkownik

• Members
  • 682 posts

Posted 15 marca 2009 - 18:05

no właśnie jeżeli mam bilet na trybuny, to nie muszę być o 15 tylko po 19 przyjść prawda? miejsca na trybunach są siedzące? czy również i stojące?

Cztery lata temu wchodziłam tuż po otwarciu bramek, czyli o godzinie 15 - i byłam jedną z pierwszych chętnych osób - ludzi nie było prawie wcale jeśli chodzi o trybuny, więc możesz śmiało przyjść po 19. Miejsca na trybunach są siedzące i numerowane - dokładnie tak, jak w kinie - na bilecie masz zaznaczony konkretny rząd i konkretne miejsce. :rolleyes:

#1755 Pyza U2

Pyza U2

Użytkownik

• Members
  • 932 posts

Posted 15 marca 2009 - 18:10

Miejsca numerowane na sektory nie były oblegane od razu , ja byłem pod bramką koło 16 i zupełnie bezproblemowo wszedłem na stadion.
''Beautiful Country Beautiful Day'' - Bono 5.07 2005 !

#1756 //The Fly//

//The Fly//

Użytkownik

• Members
  • 1 013 posts

Posted 15 marca 2009 - 18:12

Ja przyjde sobie o 7-8 i pokoczuje pod stadionem z chlebkiem i jakimś skromnym prowiantem :lol:

#1757 gosia_08

gosia_08

Użytkownik

• Members
  • 33 posts

Posted 15 marca 2009 - 18:24

Cztery lata temu wchodziłam tuż po otwarciu bramek, czyli o godzinie 15 - i byłam jedną z pierwszych chętnych osób - ludzi nie było prawie wcale jeśli chodzi o trybuny, więc możesz śmiało przyjść po 19. Miejsca na trybunach są siedzące i numerowane - dokładnie tak, jak w kinie - na bilecie masz zaznaczony konkretny rząd i konkretne miejsce. :rolleyes:

a skoro miałaś miejsce siedzące na trybunach to jak oceniasz widoczność i przede wszystkim słabo było słychać? czy ok?

#1758 agrace

agrace

Użytkownik

• Members
  • 682 posts

Posted 15 marca 2009 - 18:34

a skoro miałaś miejsce siedzące na trybunach to jak oceniasz widoczność i przede wszystkim słabo było słychać? czy ok?

Siedzące to ono było do momentu koncertu, bo potem wszyscy dookoła stali :rolleyes: Bardzo dobra widoczność jeśli chodzi o telebimy, co do dźwięku też był on w porządku :rolleyes:

Edited by agrace, 15 marca 2009 - 18:35 .

#1759 pop

pop

Użytkownik

• Members
  • 262 posts

Posted 15 marca 2009 - 18:35

w sumie nie wiedizałem gdzie to wrzucić, tak dzisiaj przeglądając swoje zasoby natknąłem się na fajny filmik z Berlina 2005, słonecznikowy all I want is you mojego autorstwa :) milego ogladania : http://www.youtube.c...h?v=1IUHz2g4kOo

#1760 Guest_depe_*

Guest_depe_*
  • Guests

Posted 15 marca 2009 - 18:46

Dzięki za ten filmik!
Słonecznik zakupiony w M1 w Zabrzu :) , podaje go Skrzat, na filmie widać też Zbycha, Evę, Karolę, Olive, Cazia i depe.

Reply to this topic

3 user(s) are reading this topic

0 members, 3 guests, 0 anonymous users