Jump to content

Photo

U2360° Tour 2009 - 2011

3617 replies to this topic

#401 pani jaga

pani jaga

Użytkownik

• Members
  • 94 posts

Posted 07 stycznia 2009 - 11:32

Ja nie tego nie słyszałam, mój brat mi przekazał, że było mniej więcej tak - niespodzianka dla fanów U2, koncert zespołu w Warszawie 23 albo 26 lipca i potem puścili "I Still Haven't Found What I'm Looking".
A, że mój brat też fan to wstąpiła w nas nowa nadzieja :rolleyes:

#402 Atomic_Mario

Atomic_Mario

Użytkownik

• Members2
  • 5 734 posts

Posted 07 stycznia 2009 - 12:14

Ja nie tego nie słyszałam, mój brat mi przekazał, że było mniej więcej tak - niespodzianka dla fanów U2, koncert zespołu w Warszawie 23 albo 26 lipca i potem puścili "I Still Haven't Found What I'm Looking".

Jeżeli taki informacja się pojawiła to byłby to wiarygodny przeciek. Z wiadomych względów nie ma raczej szans na stadionowy koncert U2 w Polsce. Zostaje więc występ na otwartej przestrzeni. Najbardziej realny wydaje się chyba właśnie Służewiec. Atutem tego miejsca jest to, że zespół już tutaj występował. Termin późnolipcowy jest też prawdopodobny. Wcześniej pojawiły się plotki o negocjach zespołu odnośnie występu w Chorzowie w sierpniu. Kto wie może przymierzali się do nakręcenia DVD i termin późniejszy był uzasadniony. Na DVD ze Służewca szans nie ma, więc termin odgrywał już mniejsze znaczenie.
Dołączona grafika

#403 Jacek

Jacek

Użytkownik

• Jacek
  • 2 404 posts

Posted 07 stycznia 2009 - 12:17

ale w zasadzie co mówili? możesz mniej więcej przytoczyć wypowiedź?

...w zasadzie to coś o zawodowej armii :lol: o u2 nie słyszałem, albo nie usłyszałem :P
<p><strong><em>.....ale takie dąsy i fochy i smutki to wszystko cena miłości - jak śpiewa ten staruch w świecącej kurtce......</em></strong></p>

#404 Atomic_Mario

Atomic_Mario

Użytkownik

• Members2
  • 5 734 posts

Posted 07 stycznia 2009 - 13:10

Mail z listy U2@pl:

Niestety zespół wycofał sie z koncertu w Sierpniu w Gdansku ,tlumacząc ze
chca zrobic swietny Show a warunki w Stoczni nie sa zgodne z ich koncepcją.

Beda grać w Katowicach

pozdrawiam
exit

Dołączona grafika

#405 Max

Max

nocny tabaskowicz

• Moderatorzy
  • 9 091 posts

Posted 07 stycznia 2009 - 13:22

No to w takim razie chyba w maju/czerwcu na Śląskim bo innej opcji nie widzę.

#406 U2roopa

U2roopa

Użytkownik

• Root Admin
  • 6 527 posts

Posted 07 stycznia 2009 - 13:33

Jeśli chcą grać w Katowicach, to biorąc pod uwagę kwestie remontu cała koncepcja (co, gdzie, kiedy) przyszłej trasy koncertowej jest dla mnie kompletną zagadką.

#407 Atomic_Mario

Atomic_Mario

Użytkownik

• Members2
  • 5 734 posts

Posted 07 stycznia 2009 - 13:34

Na 100 % nie wystąpią w Spodku ;) Maj to moim zdecydowanie za wcześnie. No chyba, że zespół rozpocznie trasę od Europy. Gdyby 1 leg w Ameryce wystartował w marcu to w czerwcu mogliby ruszyć z trasą w Europie. Jeżeli zespół nie zdecydował się na Gdańsk ze wzgledu na brak warunków do zrobienia do świetnego szoł to odpada również Służewiec. Jestem ciekawy jak było na prawdę z tą informacją w Trójce. Raczej byli tam zwykle dobrze poinformowani. Chyba, że trwały rozmowy odnośnie koncertu w kilku miejscach i ostatecznie wybór padł na Warszawę. Ta opcja wydaje się być jednak mało prawdopodobna. Teoretycznie mogłaby mieć zastosowanie, gdyby zespół planował rozpocząć trasie w Europie po czerwcu. Wtedy Śląski ze znanych względów byłby zdyskwalifikowany. Późniejszy termin startu trasy w Europie wydaje się być realny. Premiera albumu będzie miała miejsce na początku marca, później jeszcze jakieś występy promocyjne. Zespół też musi mieć czas na przedtrasowy okres treningowy (a na razie wszystko wskazuje że zespół się relaksuje). Na razie jest też jakoś cicho o ewentualnych koncertach w USA. Pojawiały się już plotki o występach w Europie i Ameryce Południowej.
Dołączona grafika

#408 Max

Max

nocny tabaskowicz

• Moderatorzy
  • 9 091 posts

Posted 07 stycznia 2009 - 13:41

Na razie jest też jakoś cicho o ewentualnych koncertach w USA. Pojawiały się już plotki o występach w Europie i Ameryce Południowej.

Dlatego twierdzę, że trasę zaczną od Europy.

#409 U2roopa

U2roopa

Użytkownik

• Root Admin
  • 6 527 posts

Posted 07 stycznia 2009 - 13:50

Wygląda na to, że zespół odrzuca przy kolejnej trasie możliwość gry na otwartych przestrzeniach więc jeśli nie Służewiec, nie Stocznia to co? No chyba, że zwyczajnie uda się rozpocząć remont Śląskiego od części trybun, która przy okazji koncertu nie będzie potrzebna i nie będzie to kolidowało z zapewnieniem bezpieczeństwa. Z drugiej jednak strony wątpię, żeby remont odbywał się pod dyktando koncertu U2.

#410 Atomic_Mario

Atomic_Mario

Użytkownik

• Members2
  • 5 734 posts

Posted 07 stycznia 2009 - 13:50

Dlatego twierdzę, że trasę zaczną od Europy.

Ja też przychylam się do tej koncepcji. W takim wypadku możliwym byłby nawet maj u nas. W sumie zdedydowanie wolałbym koncert w Chrzowie nawet w maju od ewentualnego występu na Służewcu w lipcu (nawet jakby miał się on odbyć w moje urodziny).

Dywagując dalej. Start trasy w Europie, gdzie koncerty do sierpnia. Jesienią start trasy w USA. Co w tym wypadku z 2010r. jeśli przyjąć za prawdziwe pogłoski o występach w Ameryce Południowej w październiku. Oznaczać to by musiało powrót do USA i/lub Europy również w przyszłym roku. Zwykle grali 2 legi w USA, więc pewnie w pierwszym półroczu znowu graliby w USA. Czyżby później powrór do Europy. Jak dla mnie mogliby powtórzyć to co zrobili w przerwie w ZOO TV tj. stworzyli nowy album.

No chyba, że zwyczajnie uda się rozpocząć remont Śląskiego od części trybun, która przy okazji koncertu nie będzie potrzebna i nie będzie to kolidowało z zapewnieniem bezpieczeństwa. Z drugiej jednak strony wątpię, żeby remont odbywał się pod dyktando koncertu U2.

Z informacji jakie posiadamy wynika, że remont Śląskiego ruszy w lipcu. W mediach powoływano się na kogoś z zarządu stadionu, który wskazywał że proponowali zespołowi możliwość zagrania w czerwcu, ale U2 byli zainteresowani terminem sierpniowym. Może w zamian za utratę możliwości nakręcenia DVD otrzymamy prezent w postaci otwarcia trasy?
Dołączona grafika

#411 U2roopa

U2roopa

Użytkownik

• Root Admin
  • 6 527 posts

Posted 07 stycznia 2009 - 13:55

Ja również majowy koncert biorę w ciemno. Szkoda tylko, że maj bywa niestabilny pogodowo, w miarę szybko robi się też zimno.

#412 pani jaga

pani jaga

Użytkownik

• Members
  • 94 posts

Posted 07 stycznia 2009 - 14:02

W Katowicach oprócz Spodka to chyba tylko Muchowiec wchodzi w grę, ale wątpię szczerze, żeby U2 brało pod uwagę te lotnisko. Albo tak jak pisze U2roopa. Jeśli tylko będą chęci z obudwu stron, to da się zorganizować koncert nawet podczas remontu.

#413 Max

Max

nocny tabaskowicz

• Moderatorzy
  • 9 091 posts

Posted 07 stycznia 2009 - 14:06

Szkoda tylko, że maj bywa niestabilny pogodowo, w miarę szybko robi się też zimno.

No i ściemnia się szybciej niż np. w lipcu, co podczas koncertów stadionowych ma duże znaczenie. Przynajmniej dla mnie :rolleyes:

#414 Johnny99

Johnny99

Nothingman

• Members
  • 10 523 posts

Posted 07 stycznia 2009 - 14:20

No i ściemnia się szybciej niż np. w lipcu, co podczas koncertów stadionowych ma duże znaczenie. Przynajmniej dla mnie

To raczej na plus.
Drink Scotch whiskey all night long
And die behind the wheel

Tak uważam.

#415 Max

Max

nocny tabaskowicz

• Moderatorzy
  • 9 091 posts

Posted 07 stycznia 2009 - 14:22

Tak też napisałem.

#416 reic_diov

reic_diov

Użytkownik

• Members
  • 625 posts

Posted 07 stycznia 2009 - 14:32

Wiecie jest jeszcze inny drobiazg. Remont na stadionie chorzowskim nie mógł zostać opóźniony bo Chorzów i Kraków liczą na udział w Euro 2012, ale biorąc pod uwagę bardzo mocne wypowiedzi UEFA, że ma być 8 stadionów to jedynym rozwiązaniem aby Chorzów też wchodził w grę jest przyznaniem Polsce większości meczy i zapotrzebowanie na 6 stadionów, w innym wypadku, gdy będzie po 4 stadiony, priorytet remontowy stadionu chorzowskiego troszkę spada.

... :P

#417 Atomic_Mario

Atomic_Mario

Użytkownik

• Members2
  • 5 734 posts

Posted 07 stycznia 2009 - 14:38

Wiecie jest jeszcze inny drobiazg. Remont na stadionie chorzowskim nie mógł zostać opóźniony bo Chorzów i Kraków liczą na udział w Euro 2012, ale biorąc pod uwagę bardzo mocne wypowiedzi UEFA, że ma być 8 stadionów to jedynym rozwiązaniem aby Chorzów też wchodził w grę jest przyznaniem Polsce większości meczy i zapotrzebowanie na 6 stadionów, w innym wypadku, gdy będzie po 4 stadiony, priorytet remontowy stadionu chorzowskiego troszkę spada.

Z tym, że w maju lub czerwcu UEFA ma ogłosić listę miast. Ma być 8, ale podobno istnieje możliwość, że odstąpi od równego obdzielenia Polski i Ukrainy. W Chorzowie podobno liczą na wariant 6 miast w Polsce i 2 na Ukrainie. Jeśli tak to nic nam to nie zmienia, bo w Chorzowie pewnie liczyć będą na korzystną dla nich decyzję.
Dołączona grafika

#418 user420

user420

Użytkownik

• Members
  • 5 213 posts

Posted 07 stycznia 2009 - 14:42

Niewazne czy katowice czy warszawa, cieszy info o tym ze bedzie show, ciekawe co teraz wykombinuja ;)

#419 bono3d

bono3d

Użytkownik

• Members
  • 83 posts

Posted 07 stycznia 2009 - 20:19

Mam nadzieję również, że koncert U2 odbędzie się na stadionie śląskim. Remont nie musi być przeszkodą nie do pokonania. Pzypomnę fakt, iż THE ROLINGSTONES w 1998 r. zagrali na stadionie śląskim podczas gdy był on w remoncie. Układ sceny był taki sam jak na U2. Nie było dużej trybuny za sceną bo była kompletnie rozkopana widniała tylko pusta przestrzeń. Słupy oświetleniowe na tej stronie również były prowizoryczne. Ze względu na fakt, iż teraz robiony będzie dach nad stadionem to nic nie stoji na przeszkodzie aby zadaszanie zacząć od strony trybun nie aktywnych podczas koncertu tj. za sceną . W ten sposób wilk syty i owca cała chyba, ż to zbyt upraszczam. Co do Warszawy to w rachubę wchodzi jeszcze Bemowo, ale to otwarta przestrzeń. Jedynie ręce zacierali by organizatorzy bo można tam upchać ze 120 000 tys. luda. Tak przynajmniej wypowiadał się organizator koncertu THE Rolingstones na Bemowie, który został odwołany, a później odbył się na Służewcu. Poczekajmy jeszcze trochę ja mimo wszystko stawiam na Chorzów.

:P :P :P

#420 majkeel

majkeel

Użytkownik

• Members
  • 580 posts

Posted 07 stycznia 2009 - 21:38

news z U2.com

Rumours (Unfounded)

Just a note to correct some online information suggesting that tickets are available for U2 shows this summer. No tickets are available and no shows have been announced.

There are no tour dates for the band at the moment so please don't get stung by buying tickets for shows that don't exist.

You can be sure any future live announcements will be made on U2.Com as soon as details are confirmed.

czyli.. nic nowego.

last  

Reply to this topic

4 user(s) are reading this topic

0 members, 4 guests, 0 anonymous users