U2360° Tour 2009 - 2011
Posted 07 stycznia 2009 - 11:32
A, że mój brat też fan to wstąpiła w nas nowa nadzieja
Posted 07 stycznia 2009 - 12:14
Ja nie tego nie słyszałam, mój brat mi przekazał, że było mniej więcej tak - niespodzianka dla fanów U2, koncert zespołu w Warszawie 23 albo 26 lipca i potem puścili "I Still Haven't Found What I'm Looking".
Jeżeli taki informacja się pojawiła to byłby to wiarygodny przeciek. Z wiadomych względów nie ma raczej szans na stadionowy koncert U2 w Polsce. Zostaje więc występ na otwartej przestrzeni. Najbardziej realny wydaje się chyba właśnie Służewiec. Atutem tego miejsca jest to, że zespół już tutaj występował. Termin późnolipcowy jest też prawdopodobny. Wcześniej pojawiły się plotki o negocjach zespołu odnośnie występu w Chorzowie w sierpniu. Kto wie może przymierzali się do nakręcenia DVD i termin późniejszy był uzasadniony. Na DVD ze Służewca szans nie ma, więc termin odgrywał już mniejsze znaczenie.
Posted 07 stycznia 2009 - 12:17
ale w zasadzie co mówili? możesz mniej więcej przytoczyć wypowiedź?
...w zasadzie to coś o zawodowej armii o u2 nie słyszałem, albo nie usłyszałem
Posted 07 stycznia 2009 - 13:34
Posted 07 stycznia 2009 - 13:50
Posted 07 stycznia 2009 - 13:50
Dlatego twierdzę, że trasę zaczną od Europy.
Ja też przychylam się do tej koncepcji. W takim wypadku możliwym byłby nawet maj u nas. W sumie zdedydowanie wolałbym koncert w Chrzowie nawet w maju od ewentualnego występu na Służewcu w lipcu (nawet jakby miał się on odbyć w moje urodziny).
Dywagując dalej. Start trasy w Europie, gdzie koncerty do sierpnia. Jesienią start trasy w USA. Co w tym wypadku z 2010r. jeśli przyjąć za prawdziwe pogłoski o występach w Ameryce Południowej w październiku. Oznaczać to by musiało powrót do USA i/lub Europy również w przyszłym roku. Zwykle grali 2 legi w USA, więc pewnie w pierwszym półroczu znowu graliby w USA. Czyżby później powrór do Europy. Jak dla mnie mogliby powtórzyć to co zrobili w przerwie w ZOO TV tj. stworzyli nowy album.
No chyba, że zwyczajnie uda się rozpocząć remont Śląskiego od części trybun, która przy okazji koncertu nie będzie potrzebna i nie będzie to kolidowało z zapewnieniem bezpieczeństwa. Z drugiej jednak strony wątpię, żeby remont odbywał się pod dyktando koncertu U2.
Z informacji jakie posiadamy wynika, że remont Śląskiego ruszy w lipcu. W mediach powoływano się na kogoś z zarządu stadionu, który wskazywał że proponowali zespołowi możliwość zagrania w czerwcu, ale U2 byli zainteresowani terminem sierpniowym. Może w zamian za utratę możliwości nakręcenia DVD otrzymamy prezent w postaci otwarcia trasy?
Posted 07 stycznia 2009 - 14:20
No i ściemnia się szybciej niż np. w lipcu, co podczas koncertów stadionowych ma duże znaczenie. Przynajmniej dla mnie
To raczej na plus.
Posted 07 stycznia 2009 - 14:32
...
Posted 07 stycznia 2009 - 14:38
Wiecie jest jeszcze inny drobiazg. Remont na stadionie chorzowskim nie mógł zostać opóźniony bo Chorzów i Kraków liczą na udział w Euro 2012, ale biorąc pod uwagę bardzo mocne wypowiedzi UEFA, że ma być 8 stadionów to jedynym rozwiązaniem aby Chorzów też wchodził w grę jest przyznaniem Polsce większości meczy i zapotrzebowanie na 6 stadionów, w innym wypadku, gdy będzie po 4 stadiony, priorytet remontowy stadionu chorzowskiego troszkę spada.
Z tym, że w maju lub czerwcu UEFA ma ogłosić listę miast. Ma być 8, ale podobno istnieje możliwość, że odstąpi od równego obdzielenia Polski i Ukrainy. W Chorzowie podobno liczą na wariant 6 miast w Polsce i 2 na Ukrainie. Jeśli tak to nic nam to nie zmienia, bo w Chorzowie pewnie liczyć będą na korzystną dla nich decyzję.
Posted 07 stycznia 2009 - 20:19
Posted 07 stycznia 2009 - 21:38
Rumours (Unfounded)
Just a note to correct some online information suggesting that tickets are available for U2 shows this summer. No tickets are available and no shows have been announced.
There are no tour dates for the band at the moment so please don't get stung by buying tickets for shows that don't exist.
You can be sure any future live announcements will be made on U2.Com as soon as details are confirmed.
czyli.. nic nowego.
Reply to this topic
4 user(s) are reading this topic
0 members, 4 guests, 0 anonymous users