Skocz do zawartości

Zdjęcie

U2360° Tour 2009 - 2011

3617 replies to this topic

#341 Marta887

Marta887

Użytkownik

• Members
  • 117 Postów

Napisano 18 grudnia 2008 - 11:38

Kwestia dojazdu ;)

#342 Max

Max

nocny tabaskowicz

• Moderatorzy
  • 9 091 Postów

Napisano 18 grudnia 2008 - 12:43

Wolałbym jechać 700km z głębokich Bieszczad do Gdańska, niż 70km do Berlina na koncert;)

Kwestia jest taka: wygodniejszy dojazd czy lepsze doznania? Wybieram to drugie.

#343 acr

acr

mam tu fajne drzewko

• Moderatorzy
  • 17 742 Postów

Napisano 18 grudnia 2008 - 12:53

No i to jest przygoda, kurcze, jechać tyle na jeden koncert.. aż sobie pomyślałem, że jak będzie w Warszawie, to będzie mi brakowało tego całego wypadu, jazdy z innymi fanami, chodzenia po mieście w poszukiwaniu stadionu etc.. ;)

A tak to co.. po koncercie nocny i do domu? E, jakoś zbyt "normalnie", typowo, powszednio ;)

Użytkownik acr edytował ten post 18 grudnia 2008 - 12:56

#344 methiu

methiu

0118 999 881 999 119 7253

• Members
  • 1 035 Postów

Napisano 18 grudnia 2008 - 13:25

A tak to co.. po koncercie nocny i do domu? E, jakoś zbyt "normalnie", typowo, powszednio ;)

Wtedy do Berlina :rolleyes:

Ktoś planuje przynajmniej zaliczyć 2 występy? Ze względu na urlop musiałyby to być daty dla mnie zbliżone do ewentualnego
koncertu w Polsce no i jeszcze kwestia zdobycia biletów. Nowe Wembley to byłoby coś.
"Smell the flowers while you can" - David Wojnarowicz

#345 Atomic_Mario

Atomic_Mario

Użytkownik

• Members2
  • 5 734 Postów

Napisano 18 grudnia 2008 - 16:57

Ktoś planuje przynajmniej zaliczyć 2 występy?

Ja przymierzam się na 100% do Gdańska ( ;) ) i Berlina. W sferze marzeń pozostaje wypad gdzieś jeszcze np. do Skandynawii lub Dublina. Życie nauczyło mnie, że nie ma co się zapędzać ze swoimi planami, bo i tak nie są one nic warte w starciu z siłą wyższą :rolleyes:

Jeśli zespół miałby ruszyć w letnią trasę po Europie to obecnie powinien być już dopinany terminarz koncertowy.

10 grudnia 2004r. na hehu pojawiła się świetna wiadomość, będąca przeciekim z wiarygodnych źródeł, że U2 wystąpi 7 lipca 2005r. w Chorzowie. Już oficjalnie była to inna data, ale miejsce pozostało.

http://f.heh.pl/ftop...00-0-asc-0.html

Tak więc wydaje mi się, że możemy się już szykować na wyprawę do Gdańska :P
Dołączona grafika

#346 Max

Max

nocny tabaskowicz

• Moderatorzy
  • 9 091 Postów

Napisano 18 grudnia 2008 - 17:07

aj, pamiętam jak dziś pierwsze info od bodajże Zbycha w grudniu 2004 na liście U2@pl - lipiec 2005 roku będzie gorącym miesiącem w naszym kraju :]

#347 Johnny99

Johnny99

Nothingman

• Members
  • 10 523 Postów

Napisano 18 grudnia 2008 - 17:14

Ja jeszcze pamiętam, jak mówił o tym Kaczkowski, o ile pamiętam zrobił to w swoim stylu - puścił Sometimes You Can't Make It On Your Own ( z całego HTDAAB puszczał tylko w kółko Sometimes i Crumbs, a potem na jakimś spotkaniu ze słuchaczami wytłumaczył, że uważa płytę za kijową, i tylko te dwa kawałki mu się podobają :D ), a potem, bez słowa dodatkowego komentarza, powiedział coś w stylu: " 5 lipca ? Proszę zapamiętać tę datę.. ". Nie pamiętam dokładnie kiedy to było, ale wtedy pierwszy raz usłyszałem o takiej możliwości, że będzie U2 w Polsce. Ech, przeżyć te emocje jeszcze raz.. pamiętam jeszcze, jak w dzień, w którym U2.com miało ogłosić ostateczną i oficjalną rozpiskę trasy poleciałem rano do kafejki, cały trzęsąc się z nerwów ( przecież to wszystko mogło się okazać tragiczną pomyłką, nigdy nie wiadomo ) odpaliłem stronę, wrzuciłem rozpiskę, i zobaczyłem słynne: " Katowice " - aż podskoczyłem na fotelu, wszyscy się na mnie zaczęli gapić :D
Drink Scotch whiskey all night long
And die behind the wheel

Tak uważam.

#348 Lmollu

Lmollu

Użytkownik

• Members
  • 1 003 Postów

Napisano 18 grudnia 2008 - 17:48

Jedna rzecz: Gdańsk miałby być jednym z punktów trasy? Czy to będzie darmowy koncert z serii "Przestrzeń wolności"?

#349 Max

Max

nocny tabaskowicz

• Moderatorzy
  • 9 091 Postów

Napisano 18 grudnia 2008 - 17:50

może uda zrobić się koncert trasowy, który przy okazji będzie występem na obchodach rocznicowych Solidarności (?)

#350 Lmollu

Lmollu

Użytkownik

• Members
  • 1 003 Postów

Napisano 18 grudnia 2008 - 18:07

może uda zrobić się koncert trasowy, który przy okazji będzie występem na obchodach rocznicowych Solidarności (?)

Hm... ale czy to byłoby takie fajne? Odezwałyby się głosy, że Jarre czy Gilmour zagrali za darmo. Chodzi tutaj o upamiętnienie ważnego, historycznego dla Polski wydarzenia, a U2, którzy uchodzą za artystę zaangażowanego politycznie, wezmą za to grubą kasę?

Darmowego koncertu zupełnie bym nie chciał. Oczywiście pojechałbym, ale nie uśmiechałoby się stać tam z przypadkowymi ludźmi, którzy na dodatek zajmą mi dogodne miejsca.

Za U2 jestem gotów wydać nawet grubą kasę. Zwróci się ona w postaci niezapomnianych wrażeń.

#351 Johnny99

Johnny99

Nothingman

• Members
  • 10 523 Postów

Napisano 18 grudnia 2008 - 18:07

Czy to będzie darmowy koncert z serii "Przestrzeń wolności"?

A to te koncerty są darmowe ? Szczerze nie wiem, ale wydaje mi się że Gilmour nie był za darmo.
And die behind the wheel

Tak uważam.

#352 Guest_piotrek85_*

Guest_piotrek85_*
  • Guests

Napisano 18 grudnia 2008 - 18:13

A to te koncerty są darmowe ? Szczerze nie wiem, ale wydaje mi się że Gilmour nie był za darmo.

Ceny biletów na koncert Gilmoura w Stocznii (zależnie od sektora) wynosilły od 60 do 450 złotych. W przypadku występu Jarre'a ceny były o wiele mniejsze.

#353 Ceasar_Of_Rome_Forrever

Ceasar_Of_Rome_Forrever

Mr Spock

• Members
  • 3 170 Postów

Napisano 18 grudnia 2008 - 18:16

Hm... ale czy to byłoby takie fajne? Odezwałyby się głosy, że Jarre czy Gilmour zagrali za darmo. Chodzi tutaj o upamiętnienie ważnego, historycznego dla Polski wydarzenia, a U2, którzy uchodzą za artystę zaangażowanego politycznie, wezmą za to grubą kasę?

Darmowego koncertu zupełnie bym nie chciał. Oczywiście pojechałbym, ale nie uśmiechałoby się stać tam z przypadkowymi ludźmi, którzy na dodatek zajmą mi dogodne miejsca.

Za U2 jestem gotów wydać nawet grubą kasę. Zwróci się ona w postaci niezapomnianych wrażeń.

sądzę podobnie
U2 jest warte cen biletów a tu jakiś laluś w okularkach mi miejsce zajmie ??
O nie kurna mać, koncert to koncert na trasie a nie hadziejstwo jakieś
przecież i tak jak U2 zagra NYD to wszyscy będą wiedzieć o co biega, a jak ktoś nie zakuma to jego strata :D
Posted Image
Max Biaggi Ceasar Trade List

#354 U2roopa

U2roopa

Użytkownik

• Root Admin
  • 6 527 Postów

Napisano 18 grudnia 2008 - 18:32

Z tego co pamiętam występ Gilmour'a w Stoczni był częścią trasy promującej "On An Island"...

A nawet na pewno (fragment artykułu z portalu trojmiasto.pl):

Gdański występ Gilmoura będzie częścią trasy koncertowej promującej jego najnowszą płytę solową "On An Island". Album ukazał się w marcu 2006 r. To pierwsza płyta ekslidera Pink Floyd od czasu wydanej w 1984 r. "About Face".

Koncert Gilmoura będzie częścią obchodów 26. rocznicy powstania "Solidarności". Brytyjska gwiazda rocka wystąpi w tym samym miejscu, w którym w sierpniu 2005 r., także z okazji jubileuszu "S", zagrał Jean Michel Jarre.

Trzygodzinny występ Gilmoura ma obejrzeć ok. 100 tys. osób. Muzykowi towarzyszyć będzie m.in. polski kompozytor Zbigniew Preisner, który uczestniczył w realizacji płyty "On An Island".

Bilety mają być w sprzedaży do końca czerwca.

#355 Guest_piotrek85_*

Guest_piotrek85_*
  • Guests

Napisano 18 grudnia 2008 - 18:44

Widzieliście już to? Wygląda mi na ściemę i jeszcze te ceny biletów...

#356 Johnny99

Johnny99

Nothingman

• Members
  • 10 523 Postów

Napisano 18 grudnia 2008 - 18:48

Pewnie że ściema, bo już dawno wiadomo, że nie ma szans na żadne koncerty na Śląskim w sierpniu.
And die behind the wheel

Tak uważam.

#357 Atomic_Mario

Atomic_Mario

Użytkownik

• Members2
  • 5 734 Postów

Napisano 25 grudnia 2008 - 20:08

W marcu będą czynne tylko trzy trybuny, które pomieszczą ok. 10 tys. Cały stadion będzie gotowy pod koniec 2009 r.

Jak dla mnie mimo wszystko w tym miejscu byłby fajny, trochę kameralny koncert: :D

Dołączona grafika
Dołączona grafika

#358 Guest_Mac_*

Guest_Mac_*
  • Guests

Napisano 25 grudnia 2008 - 20:14

Scena się tu w ogóle zmieści? x D

#359 Atomic_Mario

Atomic_Mario

Użytkownik

• Members2
  • 5 734 Postów

Napisano 25 grudnia 2008 - 20:20

Scena się tu w ogóle zmieści? x D

Gdyby jednak przyjechali do Lubina to dostaniesz zakaz stadionowy :D
Dołączona grafika

#360 Lmollu

Lmollu

Użytkownik

• Members
  • 1 003 Postów

Napisano 25 grudnia 2008 - 20:44

Ja jestem spokojny. Skoro papieża Polska mogła przyjąć wielokrotnie w tylu miejscach (nie tylko w "metropoliach") to U2 też da radę. O ile będzie komuś zależało...

Dodaj odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych