Skocz do zawartości

Zdjęcie

U2360° Tour 2009 - 2011

3617 replies to this topic

#301 Atomic_Mario

Atomic_Mario

Użytkownik

• Members2
  • 5 734 Postów

Napisano 22 listopada 2008 - 12:56

Pojawiła się plotka, że U2 mają wystąpić przed Kings Of Leon 19 grudnia b.r., gdy zespół ten ma wystąpić w dublińskiej O2 Arena :rolleyes:

http://www.atu2.com/...cle.src?ID=5133
Dołączona grafika

#302 Max

Max

nocny tabaskowicz

• Moderatorzy
  • 9 091 Postów

Napisano 22 listopada 2008 - 12:58

przed? toż to żart jakiś chyba:]

edit: właśnie przeczytałem tego newsa - być może będzie to po prostu przyjacielski występ z kumplami z drugiego zespołu, który supportował U2. Choć ciężko mi w to uwierzyć.

#303 Ceasar_Of_Rome_Forrever

Ceasar_Of_Rome_Forrever

Mr Spock

• Members
  • 3 170 Postów

Napisano 22 listopada 2008 - 12:58

chyba po :D
Posted Image
Max Biaggi Ceasar Trade List

#304 Atomic_Mario

Atomic_Mario

Użytkownik

• Members2
  • 5 734 Postów

Napisano 22 listopada 2008 - 13:04

edit: właśnie przeczytałem tego newsa - być może będzie to po prostu przyjacielski występ z kumplami z drugiego zespołu, który supportował U2. Choć ciężko mi w to uwierzyć.

Jak dla mnie taki występ jest realny. Zespół tradycyjnie pewnie będzie chciał wystąpić parę razy w ramach promocji nowego albumu, jeszcze przed jego premierą. Decydując się na zagranie 19 grudnia mają zagwarantowaną liczną publiczność, bez konieczności podejmowania jakiś działań ogranizacyjnych. Poza tym występ byłby u siebie. Trudno oczekiwać, aby KOL na swoim koncercie mieli spełniać rolę supportu U2 ;) Pewnie U2 zagraliby jakiś minikoncert przed Kings, a później jeszcze pojawiliby się razem na scenie, już podczas występu KOL.
Dołączona grafika

#305 Olka88

Olka88

Użytkownik

• Members
  • 640 Postów

Napisano 22 listopada 2008 - 14:46

Przyjacielski występ to już jakoś normalnie brzmi przynajmniej. Bo U2 jako support...? :blink: bez komentarza...

#306 bee

bee

saw things so much clearer

• Moderatorzy
  • 2 109 Postów

Napisano 22 listopada 2008 - 16:20

Bo U2 jako support...? :blink: bez komentarza...

jak widać u2 ma sporo dystansu do siebie, w przeciwieństwie do niektórych swoich fanów ;)

Użytkownik bee edytował ten post 22 listopada 2008 - 16:20

#307 Jacek

Jacek

Użytkownik

• Jacek
  • 2 404 Postów

Napisano 22 listopada 2008 - 19:34

However, as Bono and Co are desperate to be one of the first acts to experience the new venue they are in talks with chart-topping band the Kings Of Leon to appear as their support act at their December 19 show

No bo chcą być chłopacy pierwszym bandem jaki zagra tam po przebudowie :P
<p><strong><em>.....ale takie dąsy i fochy i smutki to wszystko cena miłości - jak śpiewa ten staruch w świecącej kurtce......</em></strong></p>

#308 Olka88

Olka88

Użytkownik

• Members
  • 640 Postów

Napisano 23 listopada 2008 - 01:10

jak widać u2 ma sporo dystansu do siebie, w przeciwieństwie do niektórych swoich fanów ;)

Dystans do siebie jest zawsze mile widziany, ale fan ma prawo wyrazić dezaprobatę, gdy coś mu się wydaje hmmm... niestosowne :P

#309 Jacek

Jacek

Użytkownik

• Jacek
  • 2 404 Postów

Napisano 23 listopada 2008 - 01:37

Dystans do siebie jest zawsze mile widziany, ale fan ma prawo wyrazić dezaprobatę, gdy coś mu się wydaje hmmm... niestosowne :P

A co to oznacza niestosowne? ;)
<p><strong><em>.....ale takie dąsy i fochy i smutki to wszystko cena miłości - jak śpiewa ten staruch w świecącej kurtce......</em></strong></p>

#310 Olka88

Olka88

Użytkownik

• Members
  • 640 Postów

Napisano 23 listopada 2008 - 01:50

Niestosowne wydaje mi się, że supportowanie przez U2 zespołu, który wypłynął raptem parę miesięcy temu (mnie osobiście jakoś w ogóle do siebie nie przekonał, Sex on fire puszczają tak często, że już mi uszami wychodzi, bez urazy dla tych którym się spodobało;)) ale jak widać stosowność jest pojęciem względnym ;)

#311 acr

acr

mam tu fajne drzewko

• Moderatorzy
  • 17 742 Postów

Napisano 23 listopada 2008 - 01:54

Nie tak znowu kilka miesięcy temu, trzeci album już wydali, a U2 ich bardzo lubili i cenili od dawna, czemu dali wyraz zapraszając ich do supportowania Vertigo Tour na przykład. No i może chcą dać prztyczka w nos wszystkim kapelom które chcą być drugim U2 i marzą o tej sławie, wielkości "a spadajcie, się schowajcie, Kings of Leon Was miażdżą, na tyle że im support zagramy!" :P

#312 NvK

NvK

Użytkownik

• Members
  • 287 Postów

Napisano 23 listopada 2008 - 03:12

Nie wiem czy to wygląda na fanatyka, przesadnego fana czy co, ale ja zgadzam się z opiniami, że takie coś nie powinno mieć miejsca. Po prostu. U2 jest zespołem na 'pewnym', wysokim pułapie.
Support Kings of Leon? Lubię tą grupę, lubię Only by the Night. Ale taki krok jest czymś nie na miejscu. Jeżeli zespołowi tak bardzo zalezy żeby być pierwszymi, to niech ruszą tyłki i zorganizują właśny, choćby półtoragodzinny koncert. To nie jest takie znowu wielkie halo. Natomiast występ jako support, tylko po to, żeby być pierwszymi jest pomysłem do niczego, bo do historii i tak przejdzie koncert Kings of Leon supportowanego przez jakieśtam zespoły. A U2 tym samym sprowadzi się właśnie do roli zespołu supportującego. No, chyba, że to jest ich obecna taktyka, zejście poniżej poziomu, na którym się znajdują...

#313 acr

acr

mam tu fajne drzewko

• Moderatorzy
  • 17 742 Postów

Napisano 23 listopada 2008 - 03:25

a ja zupełnie nie rozumiem problemu.
nikt ich nie ustawia bez ich wiedzy przed Ich Troje.
mogli się po prostu nie zgodzić. skoro się zgadzają, a może to nawet ich pomysł - niech grają. co nas to obchodzi?
zespół zespołem, marka marką, liczy się tylko muzyka. ewentualnie Kings Of Leon mogą po nich wypaść słabo. ale to ich problem.

idąc tym tropem w ogóle wyszłoby na to, że U2 może się pokazywać tylko w towarzystwie The Rolling Stones i jeszcze żyjących Bitelsów. bo to ten pułap wielkości. e tam, mówię na to.

a i jeszcze jedno - w sumie właśnie odwrotnie. wielki szacun za to, że się nie oburzają, nie obrażają, nie napinają i nie nadymają, że "jak to, MY przed nimi? pff". naprawdę, rispekt, bo przy tym, przy okazji, ucinają wszystkie docinki o ich manii wielkości itp.

ej, a w ogóle, to pewne jest? ;)

Użytkownik acr edytował ten post 23 listopada 2008 - 03:28

#314 U2roopa

U2roopa

Użytkownik

• Root Admin
  • 6 527 Postów

Napisano 23 listopada 2008 - 11:19

Zagrają, nie zagrają - koniunktura tiketowa się kręci... A nuż U2 się pojawią, nie ma bata - musimy iść na Kings Of Leon. Ciekawe tylko, kto tę sprężynkę nakręcił. Oczywiście, nie mam wątpliwości, że bilety na KOL się dobrze sprzedają ale być może ktoś chciał coś tam ugrać.

Zgadzam się z Acrem, że to Kings Of Leon mogą mieć pełne majty i nie wiem czy jest to dla nich korzystne rozwiązanie, zwłaszcza jeśli U2 wyjdą w pełnym składzie.

Nie jestem przeciwnikiem takiego występu, chciałbym jeszcze przed końcem roku usłyszeć chociaż jeden kawałek z nowego materiału. Po ledwo słyszalnych dźwiękach z plaży, sekundowych zajawkach u2.com, zagranie na żywo nowego kawałka to jak trzęsienie ziemi:). No i miło by było gdyby ostatnie słowa Bono się nie sprawdziły, może jednak będzie jakiś hit na święta, choćby w wersji koncertowej.

#315 Johnny99

Johnny99

Nothingman

• Members
  • 10 523 Postów

Napisano 23 listopada 2008 - 12:25

A niechże grają gdzie chcą i przed kim chcą, co za różnica. Ważne, by zagrali jakąś nowość.
Drink Scotch whiskey all night long
And die behind the wheel

Tak uważam.

#316 Atomic_Mario

Atomic_Mario

Użytkownik

• Members2
  • 5 734 Postów

Napisano 23 listopada 2008 - 13:58

Za takim okołoświątecznym występem zespołu jestem jak najbardziej za. Od razu nasuwają się skojarzenia z dublińskimi koncertami w ramach Lovetown. Idealnym rozwiązaniem byłoby gdyby w okolicach świąt pojawiła się reedycja Rattle And Hum (z koncertem z Dublina z 31.12.1989r. na DVD oczywiście :) ). Wtedy taki występ nie tylko mógłby być promocją nowego albumu, ale również mógłby nawiązywać do koncertów z Lovetown Tour. Może zespół szykuje takie specjalny występ, a w plotkach skojarzono to z koncertem Kings Of Leon? ;)
Dołączona grafika

#317 Atomic_Mario

Atomic_Mario

Użytkownik

• Members2
  • 5 734 Postów

Napisano 09 grudnia 2008 - 21:49

No dobra podzielę się tą świetną informacją w tym temacie :P

Bono i Edge mają wystąpić w dublińskiej O2 Arena i zagrać kilka kawałków z Rattle And Hum!

http://www.u2.com/ne...ll&news_id=2274

Dołączona grafika
Dołączona grafika

#318 Max

Max

nocny tabaskowicz

• Moderatorzy
  • 9 091 Postów

Napisano 09 grudnia 2008 - 21:52

Czad!
Ciekawe czy będzie jakiś broadcast z tego.
Stawiam na "Angel of Harlem", może "When Love Comes To Town", a może w końcu "Heartland" ???:)

#319 Guest_VeRTi-go_*

Guest_VeRTi-go_*
  • Guests

Napisano 09 grudnia 2008 - 21:56

Taaaak... "Heartland"- byłoby świetnie!

#320 Guest_Mac_*

Guest_Mac_*
  • Guests

Napisano 09 grudnia 2008 - 22:01

Heartland bez basu?

Dodaj odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0