U2360° Tour 2009 - 2011
Napisano 14 maja 2009 - 13:30
widzę, że każdego dnia pojawiają się na tej stronie nowe zdjęcia.
Coś czuję ze już za parę dni zobaczymy pająka w całej, WIELKIEJ okazałości.
Profesjonalne strony WWW
Hosting - 50zł rocznie - 664 449 664
Posiadam do oddania domenę www.nolineonthehorizon.pl - niestety do opłacenia (uzyskana po wielkich bojach ) - kontakt na PM
Napisano 14 maja 2009 - 15:33
ja nie potrzebuje do podniety muzycznej efektow miliona swiatel,sceny na sto metrow wysokiej , przebieranek w co drugim utworze
a jednak można bez tego całego cyrku
Osoba, która wyszła z koncertu zachwycona efektami a nie muzyką ma widocznie problem z odbiorem albo przyszła
na niego nie będąc fanem. Przecież na bootlegach nie widać świateł i scen a wystarczy posłuchać, że Dublin '93 i Meksyk '97 należą do największych koncertów. Z cyrkiem też można.
Choćby za Bono był model Star Treka w skali 1:1 podczas Pride mnie osobiście tak czy siak trafi muzyka.
Napisano 15 maja 2009 - 17:40
Czego chcecie od Popmartu?
To była świetna trasa.Zero pseudopatosu, bufonady - po prostu pop music.Pokazali, że wiedzą kim są, że maja dystans do siebie.
Kto nie widział niech nie gada.
Słusznie gada, dać mu piwa Nareszcie ktoś kto to rozumie
#2024 Guest_depe_*
Napisano 15 maja 2009 - 20:33
"Chcemy zagrać takie kawałki, ktorych nie graliśmy od bardza dawna albo nie graliśmy ich wcale..."
"Myślimy, że fajnie byłoby zagrać cos takiego jak 'Luminous Times' ..."
"Niektórych piosenek z Elevetion i Vertigo Tour raczej juz nie zgramy, chcemy znaleźć kawałki, które są 'fresh and valid'..."
"Zagramy około połowy piosenek z nowego albumu..."
"Niektóre z nowych piosenek trzeba będzie troche przerobić np. 'Crazy Tonight'..."
Ja stawiam na te 6:
No Line On The Horizon
Magnificent
Moment Of Sorrender
Crazy Tonight
Get On Your Boots
Breathe
Napisano 15 maja 2009 - 20:43
The Edge o setliście Trasy 360 dla Rolling Stone:
(ciach)
Ja stawiam na te 6:
I zeby 360 stopni mialo sens - to na intro Fez, a na koniec Cedry. I nie mam wiecej oczekiwan.
T-46 dni... and counting...
pozdro, Wiercioch
Napisano 15 maja 2009 - 20:53
Baby, baby, baby...
Baby, baby, baby...light my way
Oooh...ultraviolet...
#2027 Guest_VeRTi-go_*
Napisano 16 maja 2009 - 12:20
Szkoda, że zagrają tylko połowę. Z "Bomby" zagrali np. w Chicago 8/11 piosenek.
Napisano 16 maja 2009 - 13:06
- będą trzy sceny - fotografie, które do tej pory widzieliśmy, to "pająk" nr 1, który jest składany w Belgii. Kolejne dwie zostaną złożone po tej pierwszej
- pierwsza scena użyta będzie podczas koncertów w Barcelonie, Gelsenkirchen, obu koncertów w Wielkiej Brytanii i w Paryżu
- potrzebne są cztery dni by rozłożyć scenę
- wieże mają 27 metrów, a cała scena około 50. Wieże będą odsuwane od sceny po zbudowaniu jej, ale przed początkiem show
- "Cover sheets" (nie wiem co to ) dopiero wylądowały, i będą testowane w tym tygodniu
- ekipa zacznie montować scenę w Barcelonie 15 czerwca
- tour odwiedzi Amerykę Płd w 2010 roku
źródło
ciuch ciuch!
Napisano 16 maja 2009 - 17:33
Osoba, która wyszła z koncertu zachwycona efektami a nie muzyką ma widocznie problem z odbiorem albo przyszła
na niego nie będąc fanem. Przecież na bootlegach nie widać świateł i scen a wystarczy posłuchać, że Dublin '93 i Meksyk '97 należą do największych koncertów. Z cyrkiem też można.
Choćby za Bono był model Star Treka w skali 1:1 podczas Pride mnie osobiście tak czy siak trafi muzyka.
No właśnie Przesłanie PopMartu jest ukryte w tych efektach właśnie. Ale muzyka też tam jest i mi np. światła jej nie przysłąniają. Radzę tym co nie lubią świateł posłuchać koncertów z PopMartu, a można znaleźć na prawdę niezłe wykonania - takie Mofo, Last night On Earth, Miami, już nie mówiąc o świetnym Please-->WTSHNN (te z Mexico czy z TelAvivu są niezłe). MW też dobre (choć brak głosu Bono), jeszcze grane z klawiszami na wstępie. Nawet One z Mexico jest dla mnie jednym z fajniejszych.
Tak Elevation powala, ale Streets bez blasku świateł?? Czerwień na Bullet, szałświateł na The Fly czy Untill. Już nie mówiąc o tańczących paniach na MW - jak dla mnie bez minimalnej nawet ilości efektów się nie obejdzie ich koncert
The Edge o setliście Trasy 360 dla Rolling Stone:
"Chcemy zagrać takie kawałki, ktorych nie graliśmy od bardza dawna albo nie graliśmy ich wcale..."
"Myślimy, że fajnie byłoby zagrać cos takiego jak 'Luminous Times' ..."
"Niektórych piosenek z Elevetion i Vertigo Tour raczej juz nie zgramy, chcemy znaleźć kawałki, które są 'fresh and valid'..."
"Zagramy około połowy piosenek z nowego albumu..."
"Niektóre z nowych piosenek trzeba będzie troche przerobić np. 'Crazy Tonight'..."
Ja stawiam na te 6:
No Line On The Horizon
Magnificent
Moment Of Sorrender
Crazy Tonight
Get On Your Boots
Breathe
Tak - Luminous Times - niech to zagrają i może szansa Acrobata rośnie czy też UV.
depe ja stawiam, że te 6 będzie grane co koncert, za to czasem dojdzie UC (mam nadzieję, że u nas będzie), Stand Up (niech to przerobią). Obawiam się, że Being Born nie będą grać... :/ szkoda, na żywo mogło by być niezłe.
Napisano 16 maja 2009 - 19:36
chłopaki chyba kiedyś mówili że mają z nim problem
Napisano 16 maja 2009 - 22:12
bardziej przychylam się do UV niż do Acrobata
chłopaki chyba kiedyś mówili że mają z nim problem
No czas rozwiązać problem ;P ale coś na serio myślę, że jak już mamy Breate to Acrobat trochę się wyklucza i pewnie nie zagrają , ale kto wie.
Luminous Times - to było by o tyle świetne, że po tylu latach utwór doczekałby się wersji Live - oby jeszcze na jakimś DVD to wyszło!!
Z tego co na u2poland.com jest napisane, widać, że Edge nie przymierza się do śpiewania czegoś jako główny wokal, ale na swoją listę proponowanych/planowanych utworów obiecał, że dopisze Numb. Fajnie było by usłyszeć coś takiego od czasu do czasu...
Dla mnie Mofo mogli by odświeżyć i Discotheque w wersji takiej jak na Vertigo lub lepszej!
Dodaj odpowiedź
Użytkownicy przeglądający ten temat: 4
0 użytkowników, 4 gości, 0 anonimowych