Jump to content

Photo

Ostatnio nam się spodobało/nie spodobało

1568 replies to this topic

#1221 Witas

Witas

Użytkownik

• Members
  • 7 064 posts

Posted 27 maja 2010 - 18:10

http://www.youtube.c...h?v=FOm5z2KIDJg

Słyszałem to kilka czy też kilkanaście razy w radiu i za każdym razem zastanawiałem się, co to za zespół. Męczarnia była tym większa, że byłem przekonany, że ten zespół znam.
No i niestety okazało się, że jestem laikiem, bo ten zespół wydał jedną z moich 10 ulubionych płyt ostatniej dekady (chodzi o Weekend) :wacko:
Teraz mam bardzo poważne pytanie: to jest singiel tzw. non-albumowy, więc czy w ogóle mogę się spodziewać następcy beznadziejnego Intimacy?
Jeśli pójdą w stronę One More Chance, będę zachwycony.

#1222 Max

Max

nocny tabaskowicz

• Moderatorzy
  • 9 091 posts

Posted 27 maja 2010 - 18:49

Jest to singiel non-albumowy.
Zespół raczej się rozpadł i chyba nic już nie nagrają, a szkoda bo świetnie się zapowiadali z debiutem potem już było tylko gorzej. W sumie może i dobrze, że skończyli z tym...
Wokalista Kele Okereke poszedł mocno w elektronikę i beat maszyny - nagrywa/nagrał już solowy album.

Dołączona grafika

#1223 Witas

Witas

Użytkownik

• Members
  • 7 064 posts

Posted 27 maja 2010 - 19:18

Wokalista Kele Okereke poszedł mocno w elektronikę i beat maszyny - nagrywa/nagrał już solowy album.

Takie wiadomości zawsze mnie smucą :angry:

#1224 Mirbalman

Mirbalman

Pan Tamburyn

• Members
  • 1 064 posts

Posted 27 maja 2010 - 20:40

Czy ktoś wyjaśni mi genezę powstania utworu Mando Diao "Killer Kaczynski"?

#1225 Łukasz

Łukasz

Użytkownik

• Members
  • 996 posts

Posted 27 maja 2010 - 21:05

http://pl.wikipedia....odore_Kaczynski
Dołączona grafika

#1226 Johnny99

Johnny99

Nothingman

• Members
  • 10 523 posts

Posted 28 maja 2010 - 08:26

Katie Melua powraca z nowym albumem i z tego co slychac wydaje sie byc w innym troche stylu (co mnie cieszy). Kawalek z kazdym przesluchaniem podoba mi sie bardziej i bardziej : )

Niestety, zupełnie się nie zgadzam - płyta nie tylko nie różni się niczym od poprzednich, ale jest w dodatku znacznie od nich nudniejsza..
Drink Scotch whiskey all night long
And die behind the wheel

Tak uważam.

#1227 Guest_piotrek85_*

Guest_piotrek85_*
  • Guests

Posted 16 czerwca 2010 - 15:56

The Lollipops pierwszy raz usłyszałem w Trójce ale wtedy utwór pt. Good Girl nie zrobił na mnie wielkiego wrażenia. Jednak kiedy usłyszałem jak grają na żywo zacząłem rozglądać się za demówkami. Kontraktu z wytwórnią jeszcze nie mają więc próżno szukać jakiegoś albumu - są tylko zapowiedzi. Po pierwszym przesłuchaniu wielkiego zachwytu nie ma ale jak na młodą grupę jest dobrze i warto uważnie obserwować poczynania tego zespołu. Gdybym miał do czegoś przyrównać ich twórczość to na pewno do The Kills albo do The Raveonettes. Generalnie jest dużo brudu gitarowego wyraźnie nawiązującego do lat 60-ych. Jedną z najważniejszych inspiracji jest twórczość Elvisa Presleya. Wszystkie utwory są oczywiście napisane w języku angielskim i to jedyna rzecz do której mógłbym się trochę przyczepić. Zespół będzie można zobaczyć na żywo na tegorocznym Open'erze i prawdopodobnie na Woodstocku. Gdyby ktoś był zainteresowany mp3 to odsyłam na profil na last.fm albo tutaj jest jeszcze ciepłe demo. ;)

#1228 Weronika

Weronika

Użytkownik

• Members
  • 2 927 posts

Posted 16 czerwca 2010 - 16:44

w zeszłym roku przed jakimś koncertem Offowym w namiocie Stelmach mówił ze sceny, że podczas koncertu będzie chodził między widzami i zbierał płyty, jakby ktoś miał coś swojego. no i kiedy przechodził obok, widziałam jak ktośtam dawał mu CD z takim dużym napisem 'the lollipops', ciekawe czy to ci sami ;)

#1229 Guest_piotrek85_*

Guest_piotrek85_*
  • Guests

Posted 16 czerwca 2010 - 17:36

Jak widać opłacało się nosić ze sobą demówkę. ;)

Docenił to Piotr Stelmach z radiowej Trójki, który zaprosił zespół do swojego programu Offensywa.

29 sierpnia 2009 r. utwór Good Girl zadebiutował na 34. miejscu Listy Przebojów Programu Trzeciego Polskiego Radia, na której utrzymywał się przez dziesięć (!) kolejnych tygodni, zdobywając 20 miejsce!

18 września The Lollipops zaprezentował swój materiał na antenie Trójki w ramach OFF-sesji, grając na żywo w studiu im. Agnieszki Osieckiej.

#1230 Kłapouchy

Kłapouchy

Iga

• Members
  • 1 763 posts

Posted 20 lipca 2010 - 21:38

Zespół znałam już od jakiegoś już czasu, ale po koncercie jeszcze większą zapałałam do nich sympatią.

Oy Division http://www.myspace.com/oydivision

Klezmerzy z Izraela, z Tel Avivu. Nie ma sensu rozpisywanie się na temat zespołu i ich muzyki. Skoczna muzyka, która porywa do tańca i na długo zostaje w pamięci.

last blog fb

#1231 Daniel84

Daniel84

• Members
  • 3 657 posts

Posted 14 sierpnia 2010 - 08:52

Ostatnio katuję album, który niegdyś raczej szybko odłożyłem na półkę i dziś nie wiem, dlaczego. To INXS - Welcome To Wherever You Are.

#1232 Guest_piotrek85_*

Guest_piotrek85_*
  • Guests

Posted 06 września 2010 - 21:26

Jest taki gość ze słonecznej Kalifornii co się zwie Tommy Guerrero. Kiedyś jeździł sobie na deskorolce, czym zyskał sobie sławę i sympatię wielu ludzi ale chyba w końcu stwierdził, że już wystarczy i zajął się swoją drugą pasją a mianowicie muzyką. Najpierw z kolegami od deski założył zespół a potem zaczął grać pod własnym nazwiskiem i moim zdaniem nagrał kilka naprawdę niezłych płyt. Gdyby ktoś był zainteresowany to szczególnie polecam: From The Soil To The Soul (2006) a potem A Little Bit Of Somethin' (2000), i jeszcze Soul Food Taqueria (2003).

Poniżej próbki jego nagrań.

http://www.youtube.com/watch?v=VhYiix_ZJfA

http://www.youtube.com/watch?v=B1L4hpnNC_I

#1233 corso

corso

Użytkownik

• Members
  • 3 831 posts

Posted 06 września 2010 - 21:50

A skąd wziąć te płyty?
Masz to się podziel.
:-)

#1234 Guest_piotrek85_*

Guest_piotrek85_*
  • Guests

Posted 06 września 2010 - 21:53

Chodzą słuchy, że na filestube.com lub na 4shared.com rozdają muzykę za darmo. Jednak pamiętajcie aby od czasu do czasu kupić jakąś płytę. ;)

#1235 corso

corso

Użytkownik

• Members
  • 3 831 posts

Posted 06 września 2010 - 21:55

Rzeczywiście!
To Ci historia...

#1236 Kłapouchy

Kłapouchy

Iga

• Members
  • 1 763 posts

Posted 07 września 2010 - 17:48

Urzekające, jak dla mnie. Piosenka towarzyszy brytyjskiemu Wallanderowi.

http://www.youtube.c...player_embedded

Pani nazywa się Emily Barker, a to jej myspace http://www.myspace.com/emilybarker i strona http://www.emily-barker.com/

last blog fb

#1237 acr

acr

mam tu fajne drzewko

• Moderatorzy
  • 17 742 posts

Posted 08 września 2010 - 21:31

Słuchał ktoś kiedyś Foals?

Zacząłem dziś od tegorocznego albumu Total Life Forever i ma potencjał na moje osobiste zestawienie topu roku, jakoś tak się wkręcili bardzo mocno. Co to jest? Jest to math-rock z duszą, z ciągotami do przestrzeni i ładnych melodii, do ładnego brzmienia. To znaczy - perka i struktura ścieżek nadal brzmi jak zaprogramowana, wyprowadzona z algorytmu raczej niż jak skomponowana standardowymi metodami, wszystko mocno ewokuje (jak ja dawno tego słówka nie używałem :P ) Battles (z tych bardziej znanych i dyskutowanych) czy The Dismemberment Plan (z tych niby ważniejszych ale zapomnianych, czy mi się wydaje?) czy jako trzeci składnik kawałek "World Sick" Broken Social Scene (bo też wydali w tym roku fajny album na którym tenże track się znajduje, również polecam) a jest mimo to dość lekkie i czasem bardzo ładne. Najładniejsza jest chyba 'epicka ballada' (tak, math-epic-ballad, dało się!) 2 Trees:

http://www.youtube.com/watch?v=bJ6rCAZutZg&feature=related

A i reszta niezgorsza, także ręce na pokład kto chce linkacza czy coś, bo akurat dysponuję PMkowo ;)

#1238 monika2506

monika2506

Użytkownik

• Members
  • 294 posts

Posted 08 września 2010 - 21:51

Nie polecam oglądać teledysku do "Maiami", kiedyś to zrobiłam i od tamtej pory ani razu ich nie słuchałam.

#1239 el_f

el_f

Użytkownik

• Members
  • 1 967 posts

Posted 08 września 2010 - 22:12

Nie polecam oglądać teledysku do "Maiami", kiedyś to zrobiłam i od tamtej pory ani razu ich nie słuchałam.

Namówiłaś mnie, już szukam. :D

#1240 corso

corso

Użytkownik

• Members
  • 3 831 posts

Posted 09 września 2010 - 05:33

ręce na pokład kto chce linkacza czy coś, bo akurat dysponuję PMkowo ;)

Ja chcę!

Reply to this topic

2 user(s) are reading this topic

0 members, 2 guests, 0 anonymous users