Skocz do zawartości

Zdjęcie

Ostatnio nam się spodobało/nie spodobało

1568 replies to this topic

#881 Bombel

Bombel

Bieszczadzki anioł

• Members
  • 746 Postów

Napisano 14 czerwca 2009 - 12:55

ona ma bardzo mocny głos.
-Przypuśćmy Kubusiu, że drzewo przewróci się,gdy będziemy pod nim stali?
-Przypuśćmy, że nie-odpowiedział Kubuś Puchatek po długim namyśle.

#882 Loony

Loony

dziecko

• Members
  • 867 Postów

Napisano 14 czerwca 2009 - 13:33

Mi w niektórych miejscach strasznie naszą Dorotkę eR. przypomina :blink:

#883 lookass

lookass

Użytkownik

• Members
  • 1 423 Postów

Napisano 14 czerwca 2009 - 14:29

Dobra, możecie uznać, że wstyd, ale mnie to urzekło!
Ewa Farna - Cicho (Próba)
Dobra, to jest pop, ale kurewsko melodyjny i z powerem. Nie ma ściszonej perkusji i gitary tylko jest moc! A zresztą, skoro jaracie się Kate Perry to może i z tym nie będzie tak źle :D

Mnie urzekła też swoim pięknem, ale csiii... nie ma jeszcze 16 lat :P

#884 Mirbalman

Mirbalman

Pan Tamburyn

• Members
  • 1 064 Postów

Napisano 14 czerwca 2009 - 16:27

Dobra, powaga. Przerzuciłem wczoraj na chwilę na Opole, gdzie ta laska śpiewała "Dmuchawce, latawce, wiatr". Urzekło mnie, serio.

http://www.youtube.c...h?v=5diiIWIDnpI

#885 acr

acr

mam tu fajne drzewko

• Moderatorzy
  • 17 742 Postów

Napisano 14 czerwca 2009 - 16:52

No ładna jest Ewa i nie taka tragiczna ta pierwsza piosenka. Ma mocny głos jak na 16tke, co może robić jakieś tam wrażenie, no ale sama moc, to jeszcze nie wszystko, więc ze 3/10. Natomiast Dmuchawce - ejże, no gdzie jej do Urszuli... nie ten głos, nie ta barwa, zupełnie nie to. Gdzie ta delikatność, naiwność, subtelność jaka się należy piosence? Nie rozumiem zachwytów, krótko mówiąc. Posłuchajcie tego panowie nie oglądając. Straci sporo :P

A co do Katy Perry - przesłuchałem w końcu album parę razy, no i niestety, wywalam wszystko i jaram się dalej tym jednym singielkiem (i zdjęciami jak gdzieś zauważę, hłe :P ).

EDIT: no dobra. Doszukałem się studio version Latawców: http://www.youtube.c...feature=related
Nie jest źle i to 'coś' co się 'piosence należy' nawet ma ;)

Użytkownik acr edytował ten post 14 czerwca 2009 - 16:59

#886 Mirbalman

Mirbalman

Pan Tamburyn

• Members
  • 1 064 Postów

Napisano 14 czerwca 2009 - 16:58

Ej no acr - U r so gay to wypas kompozycja jest! Wsłuchaj się w te pare akordów i to prawie niebyłe pianinko, które tworzy klimacik. Pop najwyższej próby.

A co do dmuchawców - w świetle tego co miałem (nie)przyjemność widzieć i słyszeć, występ Evy to było naprawdę coś.

BTW, akurat "dmuchawce" idealnie pasują do wieku reprezentowanego przez nią i brzmią w jej ustach hmmm....szczególniej niż w innych? :P

#887 Loony

Loony

dziecko

• Members
  • 867 Postów

Napisano 14 czerwca 2009 - 17:02

Dobra, skoro przy już przy female vocalists jesteśmy - Not Fair - Lily Allen. Tak się mnie uczepiło ostatnio i nucę sobie to jak ostatni świr ciągle... (że tak odejdę od tematu o Ewie i dmuchawcach :P)

#888 Mirbalman

Mirbalman

Pan Tamburyn

• Members
  • 1 064 Postów

Napisano 14 czerwca 2009 - 17:06

Dobra, skoro nam się tu takie Guilty pleasures małe robi, to proszę:

Lady GaGa - Just Dance (piano)

Just Dance (cover)

Mówię Wam - ona będzie jak Madonna. Dawno nikt nie pisał takich zwyczajnie zarąbistych popowych piosenek. W dodatku pisze je sama, co w przypadku Britney, czy nawet Madonny miało miejsce rzadko lub wcale. Cały album hitów praktycznie.

#889 acr

acr

mam tu fajne drzewko

• Moderatorzy
  • 17 742 Postów

Napisano 14 czerwca 2009 - 17:27

Ej no acr - U r so gay to wypas kompozycja jest! Wsłuchaj się w te pare akordów i to prawie niebyłe pianinko, które tworzy klimacik. Pop najwyższej próby.

Tak, tak, tak. To dobry kawałek popu jest, ale nie buja mnie ani trochę i nic nie poradzę. Taka luźna myśl, że Nelly Furtado by to fajniej zrobiła. Nie wiem czemu, ale nie mogę się jej pozbyć ;)

A co do dmuchawców - w świetle tego co miałem (nie)przyjemność widzieć i słyszeć, występ Evy to było naprawdę coś.

"Najlepsza w Opolu" to nie jest.. zresztą, wiesz :P

BTW, akurat "dmuchawce" idealnie pasują do wieku reprezentowanego przez nią i brzmią w jej ustach hmmm....szczególniej niż w innych? :P

Daj spokój, wiek wiekiem, ale to nie jest głos odpowiedni do tej piosenki. Albo powinna to śpiewać delikatniej, z większym 'wyczuciem', albo powinni jej zupełnie zmienić aranż utworu pod głos i jej możliwości, jednak chyba ograniczone. W wersji studyjnej którą wrzuciłem potem jest lepiej, ale od połowy znów się zaczyna Janis'owanie-Chylińskowanie i ja tego nie kupuję:P

Dla mnie liczy się piosenka, a to, czy ktoś wyciąga dziesięc oktaw, czy to niesamowite solo na perce zagrał genialny sześciolatek, albo że Ewka ma 40 czy dopiero 16 lat i taki głos ojej ojej itp. nie ma żadnego znaczenia. Jeśli coś nie pasuje, to nie pasuje (a mi nie pasuje) i tyle :P

#890 derka

derka

Lady with the spinning head

• Moderatorzy
  • 5 611 Postów

Napisano 16 czerwca 2009 - 14:05

A ja się podjarałam The Stranglers :P

There's always a chance as long as one can think
this is music : last

#891 pablo

pablo

26 lat z U2...

• Members
  • 1 594 Postów

Napisano 19 czerwca 2009 - 08:34

Najlepsze single, które aktualnie lecą w radiu, czyli takie które jak grają, to "nóżka mi chodzi"

White Lies "Farewell To The Fairground".

Fragment "Keep on running / Keep keep on running / There's no place like home" jest po prostu extra!
Dla mnie White Lies to jak na razie odkrycie roku 2009. Świetny album!!!

California Liar "Show me what im looking for"

Nie wiem co to za zespół, ale piosenka za każdym razem jak ją słyszę, mnie urzeka.

Starsailor "Tell Me It's Not Over"

Cały album też jest niczego sobie.

Wcześniej moim ulubionym singlem było "Zero" zespołu YYY, ale nie grają już tego w radiach.

Co sądzicie o piosence "Tamdi dam di dam dam" :lol: polskiego zespołu Homeopatia?

1. U2 * 2. Queen * 3. Metallica * 4. Marillion * 5. Pink Floyd * 6. R.Stones * 7. Iron Maiden * 8. Radiohead * 9. Deep Purple * 10. D.Mode

U2 TOP 10: The Unforgettable Fire, Exit, Luminous Times, All I Want Is You, Ultra Violet, Acrobat, The Ground Beneath Her Feet, Electrical Storm, Sometimes You Can't Make It On Your Own, Magnificent

#892 user420

user420

Użytkownik

• Members
  • 5 213 Postów

Napisano 19 czerwca 2009 - 08:35

Najlepsze single, które aktualnie lecą w radiu, czyli takie które jak grają, to "nóżka mi chodzi"

White Lies "Farewell To The Fairground".

Zgoda, bardzo dobry kawalek, bardzo dobry album, bedzie bardzo dobry koncert. Jednego tylko pojac nie moge, dlaczego akurat ten kawalek na singiel skoro mimo tego Bardzo Dobrego utworu sa jeszcze przynajmniej 2 Rozpierdzielacze.

#893 Łukasz

Łukasz

Użytkownik

• Members
  • 996 Postów

Napisano 19 czerwca 2009 - 10:04

np. Unfinished Bussines <usta>
Dołączona grafika

#894 Johnny99

Johnny99

Nothingman

• Members
  • 10 523 Postów

Napisano 19 czerwca 2009 - 11:09

Starsailor "Tell Me It's Not Over"

A dla mnie ten singiel to dowód na to, że Starsailora już definitywnie nie ma. Takich piosenek można wysmażyć z 50 w jeden dzień.

Co do Ewy - przecież Cicho to najgorsza piosenka na tej płycie :P A do Katy Perry to jednak TROCHĘ Ewie brakuje. I nie widzę niczego specjalnego w jej wokalu. Pierwsza płyta chyba mi się bardziej podobała. A najfajniejszy na niej był cover Belindy.
Drink Scotch whiskey all night long
And die behind the wheel

Tak uważam.

#895 U2roopa

U2roopa

Użytkownik

• Root Admin
  • 6 527 Postów

Napisano 27 czerwca 2009 - 14:59

Artystka Lenka - alergia na całej linii...

#896 user420

user420

Użytkownik

• Members
  • 5 213 Postów

Napisano 27 czerwca 2009 - 15:11

Mnie wkrecil Bonobo ostatnio ;)

Koles cholernie dobra ma melodyke, cholernie dobre wyczucie rytmu no i w czilowaniu przewyzsza air wielokrotnie (tak wiem, nie o to tu przede wszystkim chodzi, ale sluchajac tego kolesia mozna wpasc w srogi trans).

#897 Max

Max

nocny tabaskowicz

• Moderatorzy
  • 9 091 Postów

Napisano 27 czerwca 2009 - 15:52

W mordę, miałem właśnie na dniach zakładać wątek tematyczny o tym panu i w ogóle o ninja tunes :D

Także to uczynię i tam będziemy doznawać:D

#898 acr

acr

mam tu fajne drzewko

• Moderatorzy
  • 17 742 Postów

Napisano 27 czerwca 2009 - 17:43

i w ogóle o ninja tunes :D

mamy już wątek o ninja tunes ;)
w odmętach tego działu zaginął, bez ani jednej odpowiedzi. szkoda.

bonobo bije air na głowę w paru miejscach, ale nie ma tego klimatu tak do końca. jakoś ten french touch w ich elektronice, dla mnie przynajmniej, przebija jego zabawy ;)

#899 Max

Max

nocny tabaskowicz

• Moderatorzy
  • 9 091 Postów

Napisano 27 czerwca 2009 - 17:55

mamy już wątek o ninja tunes ;)
w odmętach tego działu zaginął, bez ani jednej odpowiedzi. szkoda.

O kurdesz, musiałem go jakimś dziwnym trafem przeoczyć ;)

#900 Irish

Irish

użytkowniczka

• Members
  • 1 574 Postów

Napisano 20 lipca 2009 - 21:44

Death Cub for Cuties
album: Plans

ot tak mi się spodobało... tzn. właściwie nie od tak. Kierowały mną silne emocje!

Dodaj odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych