Ostatnio nam się spodobało/nie spodobało
Posted 12 listopada 2007 - 20:34
Czy znane Wam jest Head Like A Hole w wykonaniu zespołu AFI?
Dla mnie ta wersja znana i od paru miechów mam na dysku, ale jakoś dopiero pare dni temu się skapnąłem że to cover NIN
jakby ktoś chcial mogę wrzucić
Posted 14 listopada 2007 - 21:55
Tracków jest 12, poprzednimi razy doszedłem odpowiednio do 8 i 9. Przed chwilą przeleciał numer 7, czyli Return To Me. Jest to jeden z dwóch kawałków, które mi się podobają.
Siódemka przeleciała i znowu jest tragicznie. Nie wiem, jak to okreslić - cukierkowo-radioeskowy pop-rock chyba będzie w sam raz. Nie jest co prawda gorsze od Sunrise Avenue, ale, na litość boską, niech te nastolatki nie myślą, że to się nazywa rockowym graniem. Straszne, przysięgam! Omijajcie to z daleka :D
No więc dotrwałem jakoś do kawałka nr 7, ale to co nastąpiło potem, a było godną kontynuacją bełkotu z pierwszej połowy płyty, zdruzgotało mi zmysł słuchu w sposób tak okrutnie pretensjonalny, że nie wysłucham płyty do końca. Wyłączam :D
Wspominałem, że podobają mi się dwa kawałki: pierwszy z nich to Return To Me, a drugi to oczywiście nagranie, które kazało mi sięgnąć po całą płytę - Pictures Of You. No, co by nie mówić o tej płycie - Pictures wymiata po całości. Mimo kiczowatego klimaciku, banalnych klawiszy, średnio-ambitnego tekstu i tandetnych przyśpiewek coś mi każe uśmiechać się za każdym razem, gdy tego słucham :D W zasadzie to cały album jakościowo od tego nagrania nie odbiega, ale to jedno ma w sobie coś wyjątkowego, co winduje ocenę ogólną do poziomu 3/10 :D
Posted 16 listopada 2007 - 20:54
The Concretes. Czyli Szwedzi rządzą w europejskim niezal-pop'ie i dobrze wiedzą, skąd się Szwecja na muzycznej mapie świata wzięła. Bo czy refren tego: http://youtube.com/watch?v=GJyspsOL4s8 nie kojarzy nam się z ABBĄ? Ale spokojnie proszę państwa. Jak ktoś nie uważa, że ABBA miała genialne wyczucie melodii, niech się nie zraża. To bardzo sympatyczna i lekka muzyka, ten kawałek nie różni się zasadniczo od całej reszty, choć na nowej płycie (z którego tenże pochodzi) obijają się też o jakieś dalekie wspomnienia z dzieciństwa, kiedy to zapewne oglądali westerny i stwierdzili, że country może być. Ogólnie wysokiej klasy pop ze Skandynawii.
Śpiewa bardzo ładnym głosem niejaka Victoria Bergsson, którą kojarzyć możemy ze współpracy z kolejnym szwedzkim band'em - Peter, Bjorn and John z singla "Young Folks": http://youtube.com/w...feature=related
Singiel ten swego czasu mnie nieźle wkręcił, a ostatnio został zmasakrowany przez jakiegoś remiksera i leci w Radiu Zet, zaatakował mnie ostatnio w autobusie. Jak się cieszyłem i dziwiłem, słysząc ten gwizdany motyw.. a potem jeb ;]
Edited by acr, 16 listopada 2007 - 20:56 .
Posted 28 listopada 2007 - 13:33
http://pl.youtube.co...h?v=6CLN-2hwvBg
Posted 28 listopada 2007 - 15:18
Posted 29 listopada 2007 - 15:42
.
1. U2 * 2. Queen * 3. Metallica * 4. Marillion * 5. Pink Floyd * 6. R.Stones * 7. Iron Maiden * 8. Radiohead * 9. Deep Purple * 10. D.Mode
U2 TOP 10: The Unforgettable Fire, Exit, Luminous Times, All I Want Is You, Ultra Violet, Acrobat, The Ground Beneath Her Feet, Electrical Storm, Sometimes You Can't Make It On Your Own, Magnificent
Posted 29 listopada 2007 - 23:47
no i polubiłam też Prince'a i Bjork ale w obu przypadkach jestem narazie tylko na etapie słuchania składanek z największymi przebojami
Posted 30 listopada 2007 - 13:06
Ja ostatnio więcej niż zwykle słucham Procol Harum. Zna ktoś coś więcej niz Whiter shade of Pale?
Zna.
#593 Guest_Mrówa_*
Posted 05 grudnia 2007 - 21:17
świetny instrumental-funk
szkoda że mają tylko 3 kawałki
zdecydowanie na plus.
Posted 19 grudnia 2007 - 17:40
nowa płyta Hey'a - zapis koncertu unplugged z dziesiątego września roku jeszcze bieżącego.
wczoraj wysłuchałam po raz pierwszy, mój kryzys muzyczny jakby trochę zmalał [J, posłucham jeszcze Waits'a;)]. generalnie to cała płyta wymiata - szczególnie [Sic!], kower Candy z gościnnym udziałem Budynia z Pogodno, czy kończący cały występ, kapitalny Teksański... fajny jest też kower Angelene pani Harvey, wykonany wraz z Agnieszką Chylińską... polecam. a sam koncert pewnie trochę osób oglądało na VH1, bo kilka razy już go powtarzali..
Posted 20 grudnia 2007 - 01:06
Właśnie słucham sobie, słucham no i po prostu piękne
http://www.lastfm.pl/music/Flunk
#598 Guest_Panna Anna_*
Posted 20 grudnia 2007 - 09:54
Również twierdzę, że Hey unplugged wymiata
A Teksański... ulala!
Słucham i nie mogę się z kolegą Witasem i koleżanką Weroniką nie zgodzić
A jak nie mogę zazwyczaj tego babochł... Chylińskiej znieść, tak tu mi się jej śpiew podoba.
Faktycznie, pani w czapeczce wygląda bardzo ładnieWłaśnie słucham sobie, słucham no i po prostu piękne
Posted 20 grudnia 2007 - 21:44
W jednym kawałku antycypowali ostatni New Order (moje skojarzenie). Bardziej akustycznie, z mniej kozacką perką (no niestety, Stephen Morris jest jeden), bardziej hamerykańsko, bardziej south. Są z San Fransisco, grali od początku 90's. Piszą na last.efę że się inspirowali latami 60ymi mocno. I to słychać. I bardzo mi się te wpływy podobają
Właśnie ciągnę dwa albumy. Nazywa się to to The Brian Jonestown Massacre, a tu można posłuchać kawałkó czterech full lenght, a jeden ściągnąć za free: http://www.last.fm/m...estown Massacre
Edited by acr, 20 grudnia 2007 - 21:45 .
Posted 21 grudnia 2007 - 00:34
Reply to this topic
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users