Jump to content

Photo

Ostatnio nam się spodobało/nie spodobało

1568 replies to this topic

#441 Johnny99

Johnny99

Nothingman

• Members
  • 10 523 posts

Posted 07 sierpnia 2007 - 10:34

Jakbym się sugerował opiniami Teraz Rocka to pewnie nigdy bym nie sięgnął po album Muse "Absolution" z 2003 roku. A jest (wg. mnie) genialny! Anno Gacek ! Nie wybaczę Ci tego! :angry:
:D

Odczep się od Ani, bo zażądam satysfakcji ! :angry:

Drink Scotch whiskey all night long
And die behind the wheel

Tak uważam.

#442 pablo

pablo

26 lat z U2...

• Members
  • 1 594 posts

Posted 07 sierpnia 2007 - 10:40

Odczep się od Ani, bo zażądam satysfakcji ! :angry:

Ależ Ania jest spoko. To Ty się odczep od Ani. Ona jest moja :D :D :D

Szkoda, ze już nie pisze do TR :(

1. U2 * 2. Queen * 3. Metallica * 4. Marillion * 5. Pink Floyd * 6. R.Stones * 7. Iron Maiden * 8. Radiohead * 9. Deep Purple * 10. D.Mode

U2 TOP 10: The Unforgettable Fire, Exit, Luminous Times, All I Want Is You, Ultra Violet, Acrobat, The Ground Beneath Her Feet, Electrical Storm, Sometimes You Can't Make It On Your Own, Magnificent

#443 Johnny99

Johnny99

Nothingman

• Members
  • 10 523 posts

Posted 07 sierpnia 2007 - 10:42

Szkoda, ze już nie pisze do TR :(

Dokładnie, podobnie żal Angeliki Kucińskiej. No ale cóż, czytelnikom się nie podobały, to sobie poszły ( Ania o tym pisała nawet, choc nie wprost ). W związku z czym czytelnicy mają teraz nieudolną podróbę ww. ( Maciek Tomaszewski ) + całą resztę, piszącą dokładnie identyczne, i dokładnie tak samo nudne recenzje.

Aha, jeszcze Bartek Koziczyński się wyróżnia - ale jego zawsze lubiłem czytać.
And die behind the wheel

Tak uważam.

#444 pablo

pablo

26 lat z U2...

• Members
  • 1 594 posts

Posted 07 sierpnia 2007 - 10:45

Dokładnie, podobnie żal Angeliki Kucińskiej. No ale cóż, czytelnikom się nie podobały, to sobie posżły ( Ania o tym pisała nawet, choc nie wprost ).

Mógłbyś rozwinąć ten wątek ? Bardzo mnie to interesuje.

Jak to sie nie podobały? :huh:

.

1. U2 * 2. Queen * 3. Metallica * 4. Marillion * 5. Pink Floyd * 6. R.Stones * 7. Iron Maiden * 8. Radiohead * 9. Deep Purple * 10. D.Mode

U2 TOP 10: The Unforgettable Fire, Exit, Luminous Times, All I Want Is You, Ultra Violet, Acrobat, The Ground Beneath Her Feet, Electrical Storm, Sometimes You Can't Make It On Your Own, Magnificent

#445 Johnny99

Johnny99

Nothingman

• Members
  • 10 523 posts

Posted 07 sierpnia 2007 - 10:49

A mało to listów było o to, że A.G. jest be ? Wydrukowali tylko kilka, ale na pewno było ich dużo więcej. Większość czytelników TR stanowią stare i młode pierniki, które zamiast artykułów o nowych zespołach chcą 45764346 wywiadu z Deep Purple. Takim A.G. odpowiadać nie mogła. Niedługo po odejściu z TR napisała na swoim blogu, że ma dość ataków na swoją osobę. Nie wiem, czy należy łączyć te fakty, ale mi to dało do myślenia.
And die behind the wheel

Tak uważam.

#446 pablo

pablo

26 lat z U2...

• Members
  • 1 594 posts

Posted 07 sierpnia 2007 - 10:54

A mało to listów było o to, że A.G. jest be ? Wydrukowali tylko kilka, ale na pewno było ich dużo więcej. Większość czytelników TR stanowią stare i młode pierniki, które zamiast artykułów o nowych zespołach chcą 45764346 wywiadu z Deep Purple. Takim A.G. odpowiadać nie mogła. Niedługo po odejściu z TR napisała na swoim blogu, że ma dość ataków na swoją osobę. Nie wiem, czy należy łączyć te fakty, ale mi to dało do myślenia.

EEE troche przesadzasz z Deep Purple. Były może 3-4 wywiady :D

Inna sprawa, że ilość wywiadów i artykułów o The Stokes podczas kadencji Anny G. tez była porażająca.

Powiem tak: na początku mnie trochę drażniła, potem już się przyzwyczaiłem do jej pióra i nawet polubiłem.

Jak odeszła było mi smutno :(

#447 Johnny99

Johnny99

Nothingman

• Members
  • 10 523 posts

Posted 07 sierpnia 2007 - 11:00

EEE troche przesadzasz z Deep Purple. Były może 3-4 wywiady :D

Deep Purple to tylko takie hasło przedmiotowe - należy przez nie rozumieć wszystkich zdziadziałych klasyków rocka :D

Inna sprawa, że ilość wywiadów i artykułów o The Stokes podczas kadencji Anny G. tez była porażająca.

Eee tam. Były może 3-4 wywiady :D

Powiem tak: na początku mnie trochę drażniła, potem już się przyzwyczaiłem do jej pióra i nawet polubiłem.
Jak odeszła było mi smutno :(

No proszę, dokładnie tak samo było ze mną :D
And die behind the wheel

Tak uważam.

#448 madeinpoland

madeinpoland

Użytkownik

• Members
  • 994 posts

Posted 07 sierpnia 2007 - 11:15

Niczym się nie sugeruje! Napisałem wyraźnie: "A TAK NA MARGINESIE ..."
Jakbym się sugerował opiniami Teraz Rocka to pewnie nigdy bym nie sięgnął po album Muse "Absolution" z 2003 roku. A jest (wg. mnie) genialny! Anno Gacek ! Nie wybaczę Ci tego! :angry:

Tak ,masz rację. Gdyby nie oni nie dowiedziałbym się pewnie nic o Wolfmother. Jednak chodzi mi o to,aby po przeczytaniu pewnej recenzji nie wyrabiać sobie od razu zdania. Trzeba samemu posłuchać. Co do Panic!. Poprostu nie podoba mnie się i tyle,taka sieczka + elektronika. Nic ciekawego.
Dołączona grafika

#449 pablo

pablo

26 lat z U2...

• Members
  • 1 594 posts

Posted 07 sierpnia 2007 - 11:18

Deep Purple to tylko takie hasło przedmiotowe - należy przez nie rozumieć wszystkich zdziadziałych klasyków rocka :D

Tylko, ze ja lubię czytać artykuły i wywiady "zdziadziałych klasyków rocka".
Tak samo jak jak młodszych zespołów.

Pomijam za to prawie zawsze artykuły i wywiady z death/speed/black/i.t.d. metalowymi kapelami

.

#450 Weronika

Weronika

Użytkownik

• Members
  • 2 927 posts

Posted 07 sierpnia 2007 - 11:18

a propos Wolfmother - ja poznałam go dzięki Wojciechowi Mannowi w sumie. :D :D

#451 Johnny99

Johnny99

Nothingman

• Members
  • 10 523 posts

Posted 07 sierpnia 2007 - 11:22

Pomijam za to prawie zawsze artykuły i wywiady z death/speed/black/i.t.d. metalowymi kapelami

TR w ogóle nie powinien pisać o tego rodzaju zespołach ( a jeśli już, to tylko o tych najważniejszych, i najwyżej jeden na numer ), rynek jest wystarczająco nasycony magazynami dla metali.
And die behind the wheel

Tak uważam.

#452 madeinpoland

madeinpoland

Użytkownik

• Members
  • 994 posts

Posted 07 sierpnia 2007 - 11:24

TR w ogóle nie powinien pisać o tego rodzaju zespołach ( a jeśli już, to tylko o tych najważniejszych, i najwyżej jeden na numer ), rynek jest wystarczająco nasycony magazynami dla metali.

Popieram,bo jak widze artykuły o kolesiach wymalowanych na biało-czarno z długimi włosami w skórach oddającymi hołd księciu piekieł,to odechciewa mnie sie czytać ten magazyn.
Dołączona grafika

#453 Guest_u2megafan_*

Guest_u2megafan_*
  • Guests

Posted 09 sierpnia 2007 - 19:20

Ostanio parzypadła mi do gustu cała dyskografia zespołu Linkin Park. W związku z faktem, że rapcore jest po rocku i popie moim kolejnym lubianym gatunkiem muzycznym, od dłuższego czasu poznaję ten zespół i jestem z tego faktu zadowolony. Zespół nie bez sukcesów, ale myślę, że jeszcze wszystko przed nim. Wróżę, że to będzie w przyszłości kultowa grupa. B)

#454 Johnny99

Johnny99

Nothingman

• Members
  • 10 523 posts

Posted 09 sierpnia 2007 - 19:43

Zespół nie bez sukcesów

Eufemistycznie ujmując - goście do tej pory sprzedali ponad 40 milionów płyt..
And die behind the wheel

Tak uważam.

#455 Yasiu

Yasiu

.

• Members
  • 2 675 posts

Posted 09 sierpnia 2007 - 21:08

Popieram,bo jak widze artykuły o kolesiach wymalowanych na biało-czarno z długimi włosami w skórach oddającymi hołd księciu piekieł,to odechciewa mnie sie czytać ten magazyn.

To nie jest problemem, tylko problemem jest to że TR tak naprawdę stało się pismem metalowym, poświęcającym kilka-kilkanaście stron zespołom reprezentującym classic, punk czy indie... grunge to już w ogóle zero... Pismo nazywa się Teraz Rock, a Rock to spora dziedzina muzyki, dzieli się na inne, ale - niech dzielą sprawiedliwie. Bo jak już ktoś pisał pism stricte metalowych jest sporo na naszym rynku.

#456 anchois

anchois

Użytkownik

• Members
  • 399 posts

Posted 10 sierpnia 2007 - 15:29

(się spodobało. ostatnio)

Laura
Dołączona grafika
wbrew pozorom, to zespół. ;)
'bardzo emocjonalny i intensywny' (jak gdzieś przeczytałam) post-rock z Australii. jak na razie wydali dwie długogrające płyty: 'Radio Swan is Down' i 'Mapping Your Dreams'. może nie są one świeże i odkrywcze, ale jestem absolutnie zauroczona 'MYD' - niesamowity klimat; w każdym razie w tej chwili Laura wysuwa się na czołówkę w moim prywatnym_post-rock'owym_ranking.
polecam bardzo. :)

#457 Yasiu

Yasiu

.

• Members
  • 2 675 posts

Posted 10 sierpnia 2007 - 18:44

Nie spodobało mi sie,

dzisiaj rano jak co dzień w wakacje pływam sobie na basenie a tu w radiu ZET pomiędzy wiadomościami a reklamą kostki Rubika puścili coś a la remix WOWY... w każdym razie tak mi się wydaje bo partia gitary i basu absolutnie wyciągnięca z U2.
A piosenka niby takie techno-dance, jakiego ostatnio pełno na różnych Vivach itp [typu Cascada czy coś]. Nie spodobała mi się ta piosenka zupełnie, a już tekstu nie byłem w stanie zrozumieć, ale nie był to oryginał.

Wie ktoś o jaki utwór chodzi?? :/ Nie lubię tego typu muzyki, ale ten jest ponad wszystko bo nawet nie byłem w stanie zrozumieć tekstu... :P

#458 Atomic_Mario

Atomic_Mario

Użytkownik

• Members2
  • 5 734 posts

Posted 10 sierpnia 2007 - 18:57

Pewnie chodzi o utwór "Take me to the clouds above" LMC w którym znalazł się motyw z WOWY. Kawałek ten był nawet w telewizji emitowany jako "LMC vs. U2" :o
Dołączona grafika

#459 Lmollu

Lmollu

Użytkownik

• Members
  • 1 003 posts

Posted 10 sierpnia 2007 - 19:03

Fuuuuj... to koszmarny kawałek :D Dziwię się, że nie słyszałeś go wcześniej, już stary w sumie jest. Są piosenki, których nie powinno się ruszać. Jak dla mnie With Or Without You jest jednym z nich.

#460 Yasiu

Yasiu

.

• Members
  • 2 675 posts

Posted 10 sierpnia 2007 - 19:10

Wiesz, są remiksy typu Electrical Storm by Orbit czy Original by Kilahurtz, które są zmienione nieznacznie a słucha się ich przyjemnie, są też takie jak np. Perfecto czy Paula Okenfolda które są zupełnie inne a też je lubię ale te LMC to dla mnie porażka. Cóż. tak to jest jak się za remiksy zabierają jakieś pseudo gwiazdy :P

Reply to this topic

7 user(s) are reading this topic

0 members, 7 guests, 0 anonymous users