Ostatnio nam się spodobało/nie spodobało
Napisano 30 maja 2007 - 13:13
Napisano 30 maja 2007 - 18:14
Mogę polecić najnowszą płytę zespołu RUSH: "Snakes and Arrows". Świetna rzecz!
zawsze do bliższego zapoznania się z twórczością Rush zniechęcał mnie wokal, ale ze względu na kawałki instrumentalne polecam również bardzo. zwłaszcza, że Geddy Lee to po prostu miszcz (vide 'Malignant Narcissism' ze wspominanego 'S&A').
Napisano 03 czerwca 2007 - 00:05
już myślałam, że się od tego uwolniłam, ale dziś usłyszałam znów i przepadłam!
I don't mind you keeping me.. on pins and needles.
If I could stick to you,
and you could stick me too.
Don't break,
Don't break my heart,
and I won't break your heart shaped glasses..
opętało mnie normalnie.. a podobno odżegnują się od satanizmu
Moi sąsiedzi z góry zalali moich sąsiadów z dołu. A mnie wszyscy ignorują..
Napisano 04 czerwca 2007 - 20:20
dla niewtajeminczonych:
Damien Rice
Napisano 06 czerwca 2007 - 21:46
Jak dla mnie to taka lekka, relaksująca płyta, zwyczajna w najlepszym tego słowa znaczeniu.. Taki blues pomieszany z country. Czegoś takiego było mi trzeba
W tej chwili moje top 6 z tej płyty to Anyway The Wind Blows, Who Am I Telling You?, Danger, Three Little Girls, Heads In Georgia, Ride The River
Your signature is more powerful than you think
Napisano 08 czerwca 2007 - 07:43
Napisano 08 czerwca 2007 - 18:43
Natrafiłem na ich cover "New Year's Day" i także mi się spodobał
http://youtube.com/watch?v=dawNjPwzwVQ
Jeden z niewielu coverów U2, który mi pasuje. Może dlatego, że zupełnie inny, bez próby dorównania pierwowzorowi za wszelką cenę i może dlatego, że wyciągnął z tego kawałka troszkę magii. Sam nie wiem w każdym razie całkiem spoko.
Napisano 14 czerwca 2007 - 22:53
Napisano 15 czerwca 2007 - 11:17
Wielkie zdziwienie przeżyła Gosia Andrzejewicz, którą zwalił z nóg fakt, że przy odbiorze Superjedynki za debiut roku i tytuł wokalistki roku będzie musiała naprawdę zaśpiewać.
Nie była na to przygotowana, o czym bez ogródek poinformowała reżysera. I nie pomogły nawet zapewnienia Zygmunta Kukli, że jej piosenka jest prosta i nauczy się jej w mig. Zespół, z którym przybyła na próbę najlepsza debiutantka i wokalistka, okazał się na dodatek atrapą sceniczną. - Oni nawet nie są muzykami, nie znają się na tym - dyskutowała Andrzejewicz, która twierdziła, że na przygotowanie się do występu w amfiteatrze potrzebuje... dwóch tygodni. Dyskusji jednak nie było żadnej i próbę piosenkarki przesunięto na późny wieczór. W tym czasie ona i jej zespół poszli odrabiać lekcje.
Na festiwalu pojawiły się już chyba wszystkie muzyczne programy rozrywkowe TVP: od "Szansy na sukces" (Debiuty), przez "Od przedszkola do Opola" (koncert plenerowy) po "Rodzinę jak z Nut" (piątkowy finał i "Niebo z Moich stron"). Brakowało tylko "Jaka to melodia", ale jeśli Gosia Andrzejewicz nie zdąży nauczyć się swojej piosenki w mig, a zaśpiewa mimo to na żywo, lukę tę wypełni bezbłędnie.
Napisano 15 czerwca 2007 - 11:46
Napisano 15 czerwca 2007 - 12:10
Napisano 15 czerwca 2007 - 12:23
Ten nius jest bez sensu. Wykonawca chyba powinien być poinformowany wcześniej o tym, że planowany jest jego występ ? Też bym się wkurzył. Jeżeli nikt pani Gosi o tym nie uprzedził, to z jakim niby zespołem miała wystąpić ?
myślę, że wiedziała, że wystapi, tylko biedaczka nie spodziewała się, że trzeba będzie zaśpiewać na żywo, pewnie to nowość dla niej
dwa tygodnie przygotowań do zaśpiewania jednego utworu???? litości
Napisano 16 czerwca 2007 - 10:24
To znaczy nie być przygotowanym.co to znaczy nie być przygotowanym?;-)
O tym, że wystąpi z playbacku, również należało ją poinformować. Organizatorzy zachowali się po prostu nieprofesjonalnie. Zwłaszcza, że występowanie z playbacku to standard w naszej ( i nie tylko ) telewizji. Z taśmy grali w niej już m.in. Bon Jovi i Chris Rea. Pani Gosia miała prawo się tego właśnie spodziewać. Superjedynki to nie Opole ( zresztą nawet w Opolu zdarzały się występy z playbacku - jakiś czas temu np. Beata Kozidrak jedną z piosenek wykonała w 100% z taśmy ).
dwa tygodnie przygotowań do zaśpiewania jednego utworu???? litości
To akurat w sam raz, zwłaszcza, jeśli nie ma się stałego zespołu, lub ma się wystąpić w telewizji ( gdzie wszystko musi być perfect ) z zespołem sobie nieznanym, a już tym bardziej grającym w zupełnie innym stylu ( typu np. właśnie Kukla Band ).
Napisano 16 czerwca 2007 - 11:46
O tym, że wystąpi z playbacku, również należało ją poinformować. Organizatorzy zachowali się po prostu nieprofesjonalnie.
przecież o tym wiedziała, zaskoczyło tylko panią artystkę to, że trzeba będzie śpiewać, a nie udawać
złej tanecznicy to i rąbek u spódnicy...
Napisano 16 czerwca 2007 - 11:56
Napisano 16 czerwca 2007 - 13:23
Napisano 16 czerwca 2007 - 15:34
Napisano 16 czerwca 2007 - 22:51
Moi sąsiedzi z góry zalali moich sąsiadów z dołu. A mnie wszyscy ignorują..
Dodaj odpowiedź
Użytkownicy przeglądający ten temat: 12
0 użytkowników, 12 gości, 0 anonimowych