Albumy, które w tym roku obchodzą 20lecie. "Urban Hymns", "Either/Or' Elliota Smitha, "Blur", "Ok Computer"... 97' rok naprawdę był już 20 lat temu?
https://www.buzzfeed...AWJ#.awE5Ym4lR
Napisano 05 stycznia 2017 - 13:34
Albumy, które w tym roku obchodzą 20lecie. "Urban Hymns", "Either/Or' Elliota Smitha, "Blur", "Ok Computer"... 97' rok naprawdę był już 20 lat temu?
https://www.buzzfeed...AWJ#.awE5Ym4lR
Napisano 19 marca 2018 - 13:12
Napisano 19 marca 2018 - 18:47
Napisano 23 marca 2018 - 19:36
Ku mojemu pewnemu zaskoczeniu, moja szanowna Małżonka stwierdziła niedawno, że "Eye Of The Hurricane" The Alarm to chyba jedyny album, z którego podoba jej się absolutnie każda piosenka (!). Zresztą moje dziecko też każe sobie ostatnio ciągle włączać winyla (dzisiaj nabyłem Change, ale wg dziecka ta płyta jest już zdecydowanie słabsza). Co uznałem za dobrą okazję, by polecić tym, co ew. jeszcze nie słyszeli o tym SYMPATYCZNYM zespole.
Napisano 16 kwietnia 2018 - 14:18
Ostatnio jestem bardzo zawiedziony typ co oferują zespoły, co do których do tej pory się nie zawodziłem.
Nowy Therion - 3 płyty nie do strawienia nawet przy kilku podejściach. Można było zrobić jeden normalny album i byłoby super.
Nowe Editors - album dużo gorszy od poprzednich. Może jedna spoko piosenka.
Nowe 30 Seconds to Mars to chyba rozczarowanie roku. Pierwsza piosenka to jakiś plagiat (nie wiem czego, ale był to duży przebój ze 2-3 lata temu), reszta to jakiś pop dla nastolatków.
Wg mnie ogólnie kondycja współczesnej muzyki rockowej jest fatalna i nic za kilka lat nie będzie pamiętane. Co z tego,że jest to pięknie wyprodukowane, jak muzycznie w większości jest to do kosza.
Ostatni rok, gdzie coś się działo świeżego w muzyce to 2005 i tzw. nowa muzyczna rewolucja (Strokes, Franz Ferinand, VInes, Bloc Party itp.) . Minęło 13 lat i nic.
Wcześniej mniej więcej raz na 10 lat, albo częściej dochodziło do jakieś rewolucji w muzyce (patrząc od końca: Brit-pop, Grunge, New Romantic, Punk, Dzieła progresywne, Dzieła muzyki Classic-Rock, Beatlemania)
We wszystkich tych nostalgicznych radiach lecą piosenki z lat 60, 70 , 80 i 90. Nie ma praktycznie nic po 2000 i za 10, 20 czy 30 lat nadal pewnie nie będzie.
Smutne to...
1. U2 * 2. Queen * 3. Metallica * 4. Marillion * 5. Pink Floyd * 6. R.Stones * 7. Iron Maiden * 8. Radiohead * 9. Deep Purple * 10. D.Mode
U2 TOP 10: The Unforgettable Fire, Exit, Luminous Times, All I Want Is You, Ultra Violet, Acrobat, The Ground Beneath Her Feet, Electrical Storm, Sometimes You Can't Make It On Your Own, Magnificent
Napisano 16 kwietnia 2018 - 17:15
Napisano 16 kwietnia 2018 - 22:50
Dyplomatycznie bym dodał że mocno nieadekwatne. To jak narzekać że Coma nie wydała nowego The Suburbs albo... oh, wait.
Pablo, jaka to była rewolucja? Revival jeno tego co się grało na początku lat 80ych. Mamy same okresy powrotów do tego co było w muzyce plus minus gitarowej bo naprawdę, co nowego można? Mariaże z elektroniką są spoko, raz wychodzą dobrze, raz nie, w tym roku Franz Ferdinand wspomniany przez Ciebie bardzo spoko album nagrał, Jack White próbował i było najs DOPÓKI nie zaczął piłować gitary znowu, na nowej płycie BRMC są może dwie piosenki przy których się warto zatrzymać na dłużej, ale całokształtnie też możesz spróbować. Wiesz no, granie na wieśle trochę się wypsztykało już z patentów ale też nie wpadaj w dziadowanie że "dziś już się tak nie gra" bo się gra, trzeba poszukać. A jak potrzebujesz nowości i świeżości przede wszystkim no to, trzeba się rozejrzeć i może poszukać w innych szufladkach z okolicy też
Napisano 17 kwietnia 2018 - 08:51
acr, on 16 Apr 2018 - 21:50, said:
Dyplomatycznie bym dodał że mocno nieadekwatne. To jak narzekać że Coma nie wydała nowego The Suburbs albo... oh, wait.
Pablo, jaka to była rewolucja? Revival jeno tego co się grało na początku lat 80ych. Mamy same okresy powrotów do tego co było w muzyce plus minus gitarowej bo naprawdę, co nowego można? Mariaże z elektroniką są spoko, raz wychodzą dobrze, raz nie, w tym roku Franz Ferdinand wspomniany przez Ciebie bardzo spoko album nagrał, Jack White próbował i było najs DOPÓKI nie zaczął piłować gitary znowu, na nowej płycie BRMC są może dwie piosenki przy których się warto zatrzymać na dłużej, ale całokształtnie też możesz spróbować. Wiesz no, granie na wieśle trochę się wypsztykało już z patentów ale też nie wpadaj w dziadowanie że "dziś już się tak nie gra" bo się gra, trzeba poszukać. A jak potrzebujesz nowości i świeżości przede wszystkim no to, trzeba się rozejrzeć i może poszukać w innych szufladkach z okolicy też
Przyznaje, że muzycznie trochę zdziadziałem i nie chce mi się już za bardzo szukać czegoś nowego ale mam "na tapecie" około 300 zespołów i wykonawców (nie przesadzam, mogę wypisać), których losy śledzę.
Nie oczekuję oczywiście, że każda kolejna płyta danego zespołu będzie arcydziełem, ale mogłoby się trafić przynajmniej z 15 fajnych albumów rocznie. A nawet z tym jest problem
Dla sprawiedliwości dodam, że rzeczywiście nowa płyta Franz Ferdinand była niezła i kilkanaście razu już jej słuchałem. Póki co jest to dla mnie jedyna pozycja godna uwagi. A jest już kwiecień.
Na szczęście jest dużo nowej włoskiej muzyki pop tworzonych przez młodych włoskich wykonawców.
1. U2 * 2. Queen * 3. Metallica * 4. Marillion * 5. Pink Floyd * 6. R.Stones * 7. Iron Maiden * 8. Radiohead * 9. Deep Purple * 10. D.Mode
U2 TOP 10: The Unforgettable Fire, Exit, Luminous Times, All I Want Is You, Ultra Violet, Acrobat, The Ground Beneath Her Feet, Electrical Storm, Sometimes You Can't Make It On Your Own, Magnificent
Napisano 26 czerwca 2018 - 20:10
Nie mogę znaleźć wątku o mashaapach. Wiecie że lubię, że co jakiś czas mi się wyłapują fajne. Dziś taki trafił do mnie. Mam wrażenje, że dziś pierwszy raz usłyszałam.
Ten MU potwierdza jak Get Lucky mocno czerpał z lat 70, 80'i dlaczego był takim hitem
Dla mnie mistrzostwo znowu
https://www.youtube....eature=youtu.be
Music can change the world, because it can change people.
Napisano 20 września 2018 - 17:16
Napisano 26 września 2018 - 15:50
Wobec powyższego, pozdrowienia od Live Nation. Metallica na Narodowym.
Napisano 12 lutego 2019 - 08:23
Napisano 12 lutego 2019 - 10:19
Nadaje się. Tylko trzeba się w to wgryźć po prostu. Na przykład pododawać tematyczne playlisty, z nową muzyką itp. To co sam Spotify proponuje może Cię faktyczne nie zadowolić, ale jak sam poszukasz to już inna sprawa.
Dla mnie Spotify jest jak kolejny player, który mam ciągle pod ręką, tylko że prawie ze wszystkim. Osobiście cenię takie rozwiązanie i nie uważam też, że zabiło to we mnie miłość do analogów, ciągle kupuje płyty i ich słucham. Wszystko się rozłożyło proporcjonalnie
IrishGirl z u2.heh.pl
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych