Skocz do zawartości

Zdjęcie

Luźny Wąt Muzyczny

592 replies to this topic

#421 andie

andie

(not) original of the species

• Moderatorzy
  • 5 687 Postów

Napisano 08 listopada 2014 - 00:43

@acr- Enrique jest lepszy od Ellie Goulding, co jest dla mnie oczywiste. Były czasy kiedy jego utwory coś znaczyły, były praktycznie hymnami dyskotek. Takie Bailamos, Be With You, czy Rhythm Divine to klasyki. Jego płyty potem też były znakomite, Escape to jego najlepsza płyta- utwory takie jak tytułowy, Hero, Don't Turn Off The Lights, Love To See You Cry, itp. Insomniac z 2007 niemal powtórzył sukces Escape, Euphoria z 2010 też kawał porządnej płyty z hitami typu I Like It..., ówczesny Enrique, jasne to już nie te czasy, ale takie I'm Freak to petarda, i taka nowa płyta jest tego się oczekuje. Tworzy w 2 językach, prawie 20 lat, Ellie Goulding może tego pozazdrościć, bo choć owszem miała swoje hity (dla popowej gwiazdy to chyba najważniejsze) tak mi już ciężko sobie przypomnieć tytuły, a te piosenki praktycznie już nic nie znaczą, za parę lat tym bardziej. Ale pewnie i tak nie mam racji także.. spoko ;)

no okej, tyle tych miłych przymiotników, ale dla mnie z tego posta wynika, że jego płyty po prostu się dobrze sprzedawały a piosenki się nadawały na składanki Energy Mix 2000 czy jakoś (sorry, ale typowa dyskoteka jest dla mnie tworem obcym i jedyną wiedzę w tym zakresie chcąc nie chcąc czerpię od brata, który się nie zna). i ja sama Henia lubiłam wieeki temu, bo miło było popatrzeć, no ale nie przesadzajmy.

i bardziej mnie interesuje, co złego jest z Edem Sheeranem ;) proszę o wyjaśnienie.

Is there an order in all of this disorder
Is it like a tape recorder
Can we rewind it just once more

#422 U2 fanatic

U2 fanatic

7

• Members
  • 1 510 Postów

Napisano 08 listopada 2014 - 00:50

Ed Sheeran zaś... :). No dobra w tych guilty pleasure jest w czółówce, tam tylko szukałem przykładu, nie wiedziałem, że się ktoś przyczepi. To nowe 'Don't' też lubię, ale na nim tak się nie znam. Ale są gorsi od niego, dużo gorsi.

El silencio se vuelve melodia

#423 andie

andie

(not) original of the species

• Moderatorzy
  • 5 687 Postów

Napisano 08 listopada 2014 - 00:52

Ale są gorsi od niego, dużo gorsi.

odetchnęłam z ulgą, teraz mogę spać spokojnie

Is there an order in all of this disorder
Is it like a tape recorder
Can we rewind it just once more

#424 acr

acr

mam tu fajne drzewko

• Moderatorzy
  • 17 742 Postów

Napisano 08 listopada 2014 - 01:23

ja powiem tyle - w szortach - postach typu "Bieber i U2? żenada" - Bieber zastąpił co dopiero "Enrique", z tym że ja już wolę Biebera bo poza jego żenującą osobowością i totalnie tragicznym wokalem jego producenci piszą mu naprawdę czasem niezłe piosenki naśladujące lepszych od niego, Enrique to gwiazda wieśniackiego latino-popu która nigdy niczym nie wyszła poza swoją łatkę. za to Ellie zaczęła od singla Lights, ofd genialnej indie-popowej piosenki która jak Pumped Up Kicks zaczęła być zbyt lubiana, ale tak samo jak Foster The People (wcześniej MGMT), jej piszą naprawdę ciekawsze i sensowniejsze rzeczy.

plus chyba lubiłeś akustyczne U2. no to akustyczna Ellie:

https://www.youtube.com/watch?v=uXL3Mtyw8Yw

#425 Bremo

Bremo

Kaka demona

• Members
  • 1 816 Postów

Napisano 08 listopada 2014 - 01:29

Właśnie zawsze mnie ciekawiło zauroczenie Twoje, U2 fanatic, Kate Perry i Enrique. Nawet sobie włączyłem na YT. Ciągle nie rozumiem :P Jak możesz dissować (kogo dissujesz) i uważać ich twórczość za wartościową? Lubię dobry pop, naprawdę, ale za dobry Pop uważam bardziej Backstreet Boysów, niż Enrique, z jego ckliwo-dyskotekowymi hiciorami, nie porównując już Katty Perry do niedorobionych, ale jednak ciekawych kompozycji RIhanny czy np. Sia (uwielbiam Chandelier np. w tym sezonie :P ).

Naprawdę nie jestem ani rockersem, ani nie jestem alternatywny.. ale nigdy nie postawiłbym Perry albo Enrique na piedestale popu.. (za to lubię np. Gagę)  Perry zawszę odbierałem jako przesłodzoną gimbuskę, do tego żenującą live. Ale jest parę osób na tym forum, których gust bardzo szanuję, które słuchają KP (praktycznie wszystkich szanuję tutaj gusta, w końcu forum U2) - dlatego oczywiście mam w sobie pokorę i chętnie się przekonam, jeśli jest do czego :P

#426 acr

acr

mam tu fajne drzewko

• Moderatorzy
  • 17 742 Postów

Napisano 08 listopada 2014 - 01:31

perry jest ładna i ma fajne cycki. ja tam nie bronię przesadnie muzycznie ;) ale no już naprawdę, każdy jej singiel jaki słyszałem ma więcej sensu i mniej buractwa w sobie niż jakikolwiek singiel Enrique :P jeszcze mi powiedz że Bayer Full nagrał dobre piosenki :P

ale poza tym się zgadzam, a wyżej wrzucilem jak Ellie Goulding akustycznie z sekcyjką gra cover właśnie Rihanny. polecam ;)

#427 U2 fanatic

U2 fanatic

7

• Members
  • 1 510 Postów

Napisano 08 listopada 2014 - 01:38

-

#428 Bremo

Bremo

Kaka demona

• Members
  • 1 816 Postów

Napisano 08 listopada 2014 - 01:44

Sia - Chandelier -dla mnie dno.

Dobra, po prostu jesteśmy z innych planet w takim razie :P Dla mnie to właśnie wspaniały, niebanalny pop. A Perry jedzie na wtórnych trendach jeszcze z pierwszej dekady XXI, z kretyńskimi teledyskami (IMO). (poza paroma kawałkami, ze współpracy z <kimś> E.T. i jakieś Horses czy coś)

Jeśli chodzi o "księżniczki pop", to u mnie: Gaga>Rihanna>>>>Spears>Perry (nie biorę pod uwagę samodzielności komponowania, tylko produkt muzyczny)

EG czy Sia w ogóle do nich nie zaliczam, bo to nie masówy raczej.

#429 acr

acr

mam tu fajne drzewko

• Moderatorzy
  • 17 742 Postów

Napisano 08 listopada 2014 - 01:48

nie znam ostatniego albumu Sia ale znam ją z tego gdzie miała śliczne "Breathe Me" a wcześniej ze współpracy z Zero 7, wiem, to dawno było (jakiś 2006/7/8?), ale - warto nową?

@u2fanatic, nie chodzi o cycki katy perry, chodzi o boskiego enrique.

#430 U2 fanatic

U2 fanatic

7

• Members
  • 1 510 Postów

Napisano 08 listopada 2014 - 01:55

Katy miała teledyski świetne, szkoda, że teraz w nich tyle seksu i tandety. Z nowej płyty tylko Birtday swietne. A live jest słaba, to racja.

#431 stokrotka

stokrotka

can't see or be seen

• Members
  • 2 916 Postów

Napisano 08 listopada 2014 - 01:59

Ta Sia to mój tegoroczny koszmar kiedy tylko jestem zmuszona słuchać radia w miejscu publicznym, brrrr. I nie lubię w sumie niczego z dziś przytoczonych, z Enrique na czele chyba, kolejne brrr. Tylko Ellie Goulding nie wiem co robi w tym towarzystwie, ja ją lubię ;)

If I'm close to the music and you are close to the music, then we are close to each other

#432 U2 fanatic

U2 fanatic

7

• Members
  • 1 510 Postów

Napisano 08 listopada 2014 - 02:03

-

#433 Bremo

Bremo

Kaka demona

• Members
  • 1 816 Postów

Napisano 08 listopada 2014 - 02:19

Sia

Katy Perry

stokrotka, rozumiem, że popu nie trawisz, to też nie jest mój gatunek muzyczny. No ale jakościowo to dla mnie przepaść między tymi artystkami.. Jeśli mam słuchać (masowego) popu, to właśnie takiego jak chandelier. ..nie wspominając o teledyskach.

@\/ no nie, naprawdę uważacie, że Perry to lepsza muzyka? A wycie w raised by wolves? No cóż, możemy się w tym nie zgadzać :P

Poza tym utwierdzam się w swoim zdaniu przez to, że pojawiają się tu głosy "nienawidzę" i "hejt", a nie zarzuty jakości ;) i rozchodzi się o gust (w stosunku do chandelier). Nie to, żeby mnie to jakoś obchodziło, bardziej chciałem się posłużyć nim dla krytyki Perry, widać nie wyszło :P

#434 Johnny99

Johnny99

Nothingman

• Members
  • 10 523 Postów

Napisano 08 listopada 2014 - 10:42

Przyłączam się do hejtu na Chandelier - nienawidzę tego potwornego wycia. .
Drink Scotch whiskey all night long
And die behind the wheel

Tak uważam.

#435 The Fly

The Fly

Użytkownik

• Members
  • 2 153 Postów

Napisano 08 listopada 2014 - 12:33

Przyłączam się do hejtu na Chandelier - nienawidzę tego potwornego wycia. .

[1]

ale perry to też przesada

#436 stokrotka

stokrotka

can't see or be seen

• Members
  • 2 916 Postów

Napisano 09 listopada 2014 - 01:07

stokrotka, rozumiem, że popu nie trawisz, to też nie jest mój gatunek muzyczny. No ale jakościowo to dla mnie przepaść między tymi artystkami.. Jeśli mam słuchać (masowego) popu, to właśnie takiego jak chandelier. ..nie wspominając o teledyskach.

Teledysk do Chandelier jest akurat zajebisty i byłby jeszcze bardziej, gdyby był do czego innego ;) bo nie trawię głosu tam, boli mnie w uszka, i już - ale w żadnym razie nie hejtuję, ja niczego nie hejtuję oprócz Disco Polo ;)

If I'm close to the music and you are close to the music, then we are close to each other

#437 acr

acr

mam tu fajne drzewko

• Moderatorzy
  • 17 742 Postów

Napisano 09 listopada 2014 - 01:29

ja tam nie wiem, mi się Sia kojarzy jeśli chodzi o hiciory tylko z tym:

http://www.youtube.com/watch?v=539lIBy7QXs

wtedy ją znałem i lubiłem, nie mam pojęcia co teraz robi.

#438 Johnny99

Johnny99

Nothingman

• Members
  • 10 523 Postów

Napisano 09 listopada 2014 - 07:19

[1]

ale perry to też przesada

Ostatnia płyta niestety rzeczywiście zła.
Drink Scotch whiskey all night long
And die behind the wheel

Tak uważam.

#439 derka

derka

Lady with the spinning head

• Moderatorzy
  • 5 611 Postów

Napisano 09 listopada 2014 - 17:38

Aż sprawdzilam to "Chandelier" i to ta piosenka... Nawet nie wiedziałam, czyje to. Jestem nią maltretowana, kiedy przymusowo słucham radia i też nie lubię tego wycia.

There's always a chance as long as one can think
this is music : last

#440 Bremo

Bremo

Kaka demona

• Members
  • 1 816 Postów

Napisano 09 listopada 2014 - 18:47

Kto by przypuszczał, że wszyscy tutaj takie delikatne uszka mają :P jak Bono drze sie i wyje przez połowę lat 80' to wszystko super ;) no cóż. Dla mnie ten kawałek jest emocjonalny, a refren jest IMO jego najmocniejszym momentem (zwrotki są trochę niepotrzebnie Obciążone wokalnie, mostek tez mnie nie grzeje) wiec nie rozumiem skąd ten zarzut. No cóż. Życie. A teledysk jest kapitalny, zawsze go widzę słysząc ten kawałek.

@V uważasz, że Bono dobrze wył na pierwszych albumach, naprawdę? Nie zgodzimy się, nie musimy. Barwę Sia ma świetną, technikę i skalę tez, może Was drażni, ale wydaje mi się, że to kwestia jakiejś tolerancji brzmieniowej, a nie jakości muzycznej. Gdybym był osamotniony w swoich odczuciach wśród sensownych ludzi to bym się bał, jednak nie jestem. Nie o to chodzi, żeby na sile przekonywać do stanowiska. Pewnie reagujecie na nią tak, jak ja na Perry czy Keshe :P

Ach i ja żadnym fanem ani Sia, ani kawałka nie jestem, ale zamierzam być konsekwentny.

Dodaj odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 3

0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych