Skocz do zawartości

Zdjęcie

Luźny Wąt Muzyczny

592 replies to this topic

#181 timewind

timewind

Użytkownik

• Members
  • 639 Postów

Napisano 06 maja 2010 - 21:18

Fani RH są dosyć specyficzni. Jest ich w Polsce niemało. Dziwi więc fakt, że na polskim forum RH ostatni post pojawił się...w marcu i to jego autorem...jestem ja.

#182 user420

user420

Użytkownik

• Members
  • 5 213 Postów

Napisano 06 maja 2010 - 21:25

Jesli myslimy o tym samym forum a na pewno myslimy (jesli tamtejszy timewind to ty) to musze przyznac, ze nigdy tam sie nawet zarejestrowalem. Chyba zooshe tez tam pisala.

W ogole, to forum to niesamowita skarbnica wiedzy jesli o R chodzi. Dla mnie tym bardziej- bardzo duzo informacji o sprzecie, na jakim panowie graja :P

Nie wiem czy wiecie, ale sami celebryci tam pisza. Poza naszym forumowym Bobem Dylanem i Zooshe bardzo intensywnie pisal tam sobie kiedys chlopaczek, ktory w sygnaturze mial link do myspace jakiegos garazowego zespoliku, w ktorym gral po godzinach z kumplami. Ten sam zespol o wielce wymownej nazwie Kid A robi teraz niemale zamieszanie na polskiej scenie muzycznej :)

#183 Guest_piotrek85_*

Guest_piotrek85_*
  • Guests

Napisano 06 maja 2010 - 21:28

Fani RH są dosyć specyficzni. Jest ich w Polsce niemało. Dziwi więc fakt, że na polskim forum RH ostatni post pojawił się...w marcu i to jego autorem...jestem ja.

Wszystko dlatego, że spora część fanów Radiohead jest bardzo zaabsorbowana udzielaniem się na u2forums. O czym dobitnie świadczą wyniki ostatnich edycji "Ulubieni Wykonawcy Forum The Joshua":P

#184 timewind

timewind

Użytkownik

• Members
  • 639 Postów

Napisano 09 maja 2010 - 21:40

Kasia na okładce Uncut.

Dołączona grafika

In 2010, her influence is everywhere. Here's the untold story of Kate's 1985 masterpiece, Hounds Of Love

Liam Gallagher podobno kręci film o ostatnich latach Beatlesów.

#185 Weronika

Weronika

Użytkownik

• Members
  • 2 927 Postów

Napisano 09 maja 2010 - 21:43

ojej, jak ładnie, że się jeszcze o niej pamięta. pewnie gdzieś z trzy i pół czy cztery dychy to coś kosztuje, ale może dla Kasi pojawiającej się na okładce raz na milion lat warto;p

#186 Weronika

Weronika

Użytkownik

• Members
  • 2 927 Postów

Napisano 17 maja 2010 - 21:01

mam prosbe: czy moglby mi ktos wytlumaczyc o co chodzi w tym calym szumie zw. z toro y moi? ;p przesluchalam 'causers of this' pare razy i.. no jest milo, sympatycznie, upalic sie pewnie przy tym mozna [jak przy wielu innych rzeczach, no ale mniejsza], zobaczyc na zywo na offie dlaczego by nie, ale..cos jeszcze? bardzo podoba mi sie minors, ale i tak mam takie wrazenie, ze to wszystko juz bylo, wiec skad te oceny.

#187 pablo

pablo

26 lat z U2...

• Members
  • 1 594 Postów

Napisano 18 maja 2010 - 13:10

Wczoraj i dziś męczyłem dyskografie Tool coby poznać geniusz tego zespołu. Nic z tego! "G" do kwadratu.

Czy Wy też macie takie zespoły, że wszyscy (czytaj: w "Teraz Rocku") pieją z zachwytem a Wy tego nie rozumiecie?

Ja oprócz Tool mam jeszcze Foo Fighters, Kult no i przede wszystkim Mars Volta.

I jeszcze w ogóle nie "kminię" fenomenu, a tym bardziej twórczości Franka Zappy

.

1. U2 * 2. Queen * 3. Metallica * 4. Marillion * 5. Pink Floyd * 6. R.Stones * 7. Iron Maiden * 8. Radiohead * 9. Deep Purple * 10. D.Mode

U2 TOP 10: The Unforgettable Fire, Exit, Luminous Times, All I Want Is You, Ultra Violet, Acrobat, The Ground Beneath Her Feet, Electrical Storm, Sometimes You Can't Make It On Your Own, Magnificent

#188 el_f

el_f

Użytkownik

• Members
  • 1 967 Postów

Napisano 18 maja 2010 - 13:34

Wczoraj i dziś męczyłem dyskografie Tool coby poznać geniusz tego zespołu. Nic z tego! "G" do kwadratu.

Z tego co wiem to Tool jest w niektórych kręgach kultowy - o dziwo, nawet "niezależne" media czasem oceniają ich dość wysoko, choć trochę druzgocącej krytyki też w ich stronę poleciało. Ja zatrzymałem się bodajże na jednej płycie (teraz już nawet nie pamiętam której, może zacząłem od złej strony i powinienem do nich wrócić? albo może nie, lepiej nie :P), ta muzyka po prostu fizycznie mnie odrzuca (podobnie jak kilku innych zespołów, których kultowość trudno byłoby już podważyć, jak Nirvana czy Pearl Jam). Nie lubię, nie sprawia mi to ani trochę przyjemności i tyle.

Czy Wy też macie takie zespoły, że wszyscy (czytaj: w "Teraz Rocku") pieją z zachwytem a Wy tego nie rozumiecie?

Ja oprócz Tool mam jeszcze Foo Fighters, Kult no i przede wszystkim Mars Volta.

Zdarza się, ale, jak to mówią, "kwestia gustu" (np. Mars Volta jest wielce ok, ale nie w każdych warunkach, trzeba mieć na nich odpowiednią fazę - i niekoniecznie piszę tu o środkach psychoaktywnych ;)). Kwestia tego, czy "mój" gust aby na pewno jest mój, a nie jakiegoś tam redaktora. I dotyczy to w takim samym stopniu "Teraz Rocka" jak, powiedzmy, Pitchforka czy czegokolwiek innego (pomijam tutaj faktyczne obycie obu różnych mediów w aktualnych trendach, bo przecież nie zawsze trzeba słuchać muzyki oryginalnej, niezależnej i "na czasie").

#189 timewind

timewind

Użytkownik

• Members
  • 639 Postów

Napisano 19 maja 2010 - 16:59

W poniedziałek ukazała się nowa wersja Exile On Main St. Stonesów. Do wersji rozszerzonej dołączona jest płyta z odrzutami. Do starych nagrań Jagger dograł nowe wokale. Dosyć ciekawy eksperyment. Wszystko brzmi świetnie a nowe/stare utwory, które nie weszły na płytę są utrzymane w tej garażowej atmosferze, która sprawiła, że Exile... to jeden z najlepszych rockowych albumów ever.

Dołączona grafika

#190 acr

acr

mam tu fajne drzewko

• Moderatorzy
  • 17 742 Postów

Napisano 22 maja 2010 - 12:32

Wayne Coyne (The Flaming Lips) vs Bradford Cox (Deerhunter)

humor i okolice też by się nadał. zamocna scenka :D

#191 user420

user420

Użytkownik

• Members
  • 5 213 Postów

Napisano 22 maja 2010 - 15:59

W poniedziałek ukazała się nowa wersja Exile On Main St. Stonesów. Do wersji rozszerzonej dołączona jest płyta z odrzutami. Do starych nagrań Jagger dograł nowe wokale. Dosyć ciekawy eksperyment. Wszystko brzmi świetnie a nowe/stare utwory, które nie weszły na płytę są utrzymane w tej garażowej atmosferze, która sprawiła, że Exile... to jeden z najlepszych rockowych albumów ever.

Dołączona grafika

hej, wlasnie zobaczylem twojego posta. swietne zdjecie, masz jakies jeszcze fotografie stonesow z tej serii lub w podobnym klimacie?

#192 timewind

timewind

Użytkownik

• Members
  • 639 Postów

Napisano 22 maja 2010 - 16:24

hej, wlasnie zobaczylem twojego posta. swietne zdjecie, masz jakies jeszcze fotografie stonesow z tej serii lub w podobnym klimacie?

http://www.rollingst...w=[8664,149606]
http://www.rollingst...recording-exile
http://www.google.pl...l=&oq=&gs_rfai=

#193 user420

user420

Użytkownik

• Members
  • 5 213 Postów

Napisano 22 maja 2010 - 22:14

Dzieki wielkie!

#194 el_f

el_f

Użytkownik

• Members
  • 1 967 Postów

Napisano 30 maja 2010 - 00:10

Dzisiaj postanowiłem tradycyjnie odstawić na bok wszystko to co o współczesnej muzyce pop wiem i sądzę, i na kilka godzin przenieść się w świat niekontrolowanego kiczu, śnieżnobiałych uśmiechów, półnagich tancerzy, fajerwerków, Artura Orzecha i ogólnego udowadniania że próbuje się nie być abbą.

Czyli, innymi słowy, uwaga uwaga, ladies and gentlemen:

Konkurs Piosenki Eurowizji - Oslo 2010!

Nie nie nie, spokojnie, nie będzie wielkich podsumowań, rankingów itp. :P Raczej kilka luźnych spostrzeżeń + jedno pytanie, może ktoś mi pomoże. ;)

A więc najpierw pytanie - jeśli ktoś również oglądał i nie wstydzi się ujawnić. ;) Czy ktoś podejrzewa kogo przypomina mi - głosem, a może raczej sposobem śpiewania - ta dziewczyna która wygrała? I raczej nie chodzi mi o żadną aktualną gwiazdkę, tylko jakąś starszą wokalistkę. Mam wrażenie, że to oczywista oczywistość i straszny wstyd że nie wiem, no ale nie wiem, ale za to wiem że coś jest na rzeczy, bo coś bardzo podobnego na pewno słyszałem, i to nie raz.

A w ogóle to całkiem spoko że wygrała jedna z lepszych piosenek, zupełnie nie-eurowizyjna (chociaż jedyna naprawdę fajna odpadła w półfinale - kto zgadnie jaka, ma piwo w Poznaniu ;)), a i parę innych fajnych zostało docenionych (Gruzja!). Z kolei te najgorsze albo zostały w tyle (Wielka Brytania, Białoruś), albo ludzie się nabrali i były w czołówce (Belgia!!!, Dania - bo plagiat, Turcja - n/c). A w ogóle to stawiałem na Grecję (to przecież takie fajne, Opa! Opa!), kiedyś zawsze takie rzeczy wygrywały.

Generalnie święto kiczu, ale jak się ogląda w kilka osób to ile śmiechu przy tym jest. ;)

#195 U2roopa

U2roopa

Użytkownik

• Root Admin
  • 6 527 Postów

Napisano 30 maja 2010 - 08:00

Oglądałem od Irlandii ale nie chciało mi się czekać na ogłoszenie rezultatów, bo to długalachna procedura. W sumie jestem zdziwiony, że wygrały Niemcy, dziewczyna momentami przypominała mi taką piosenkarkę z lat 90 ale nie pamiętam jak się nazywała.

Jeśli chodzi o największe dno to nic nie przebije kolesi z Francji (zapewne liczą na angaż przy piosence na Euro 2016) i zespołu z Turcji (naoglądali się Power Rangers). No i jeszcze gość z Rosji, w pierwszym momencie pomyślałem, że trzyma w ręku portret Jezusa. Szkoda mi gościa z Wielkiej Brytanii, bo song miał naprawdę beznadziejny ale trzymał fason ;).

Podsumowując, to smutne, że nie potrafimy napisać piosenki, która przebija się do głównego konkursu.

#196 margo

margo

Użytkownik

• Members
  • 4 358 Postów

Napisano 30 maja 2010 - 09:52

Nie oglądałam Euro, bo już od kilku sezonów tego nie robię, ale przesłuchałam sobie tę niemiecką piosenkę i nasuwa mi się na myśl Regina Spector z jej szybkimi piosenkami, ale ona jest młoda i pewnie nie o nią Ci chodziło. A sama piosenka jest bardzo przyjemna, pozytywna, fajnie, że wygrała.

Music can change the world, because it can change people.

#197 el_f

el_f

Użytkownik

• Members
  • 1 967 Postów

Napisano 30 maja 2010 - 18:01

nasuwa mi się na myśl Regina Spector z jej szybkimi piosenkami

O, całkiem możliwe że jednak właśnie ją mi przypominała (mam wrażenie że kogoś jeszcze, ale mniejsza o to). W sumie wszystko się zgadza - no, może nie sam głos, ale... ten wdzięk, luz, dystans, a do tego bardzo oryginalny akcent (obie śpiewają tak, jakby miały pełne usta). W każdym razie, dzięki za podpowiedź. ;)

#198 stokrotka

stokrotka

can't see or be seen

• Members
  • 2 916 Postów

Napisano 30 maja 2010 - 18:59

Generalnie święto kiczu, ale jak się ogląda w kilka osób to ile śmiechu przy tym jest.

Dokładnie...
Sama w życiu bym tego nie oglądała, ale z niezawodnym towarzystwem był naprawdę niezły ubaw :D
Piosenka, która wygrała kompletnie mi się nie podoba. (jak zresztą prawie co roku ;) )
Ogólnie najbardziej to dało się znieść Turcję, Irlandię i Danię.

If I'm close to the music and you are close to the music, then we are close to each other

#199 U2roopa

U2roopa

Użytkownik

• Root Admin
  • 6 527 Postów

Napisano 30 maja 2010 - 20:06

Ja tylko na krótko... Świetnie słychać Eltona na Bielanach :).

#200 margo

margo

Użytkownik

• Members
  • 4 358 Postów

Napisano 30 maja 2010 - 21:52

Ja, ciągle darmowe koncerty! Ja! Ja też tak chcę!!

Music can change the world, because it can change people.

Dodaj odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 3

0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych