Get On Your Boots
Napisano 05 lutego 2009 - 11:35
Aha, b-side ( czyli alternatywną wersję utworu tytułowego ) można ściągać od 16 lutego. Gówno mnie obchodzą partacze z firmy U2.
Napisano 05 lutego 2009 - 12:38
Nie mogę uwierzyć, że klip ma już tak poważny poślizg. Przypuszczam, że to oznacza spore straty finansowe dla U2. Jednak teledysk - zwłaszcza tak wystrzałowy - to potężny zastrzyk promocyjny. Ciekawe, jak długo przyjdzie nam jeszcze czekać.
Czuję, że opóźnienia wydania singla na CD, spowodowane są opóźnieniami teledysku. No bo jak, w sklepach jest sigiel promujący nową pytę, a teledysku ani widu ani słychu...
Napisano 05 lutego 2009 - 13:12
Napisano 05 lutego 2009 - 17:30
Napisano 06 lutego 2009 - 15:06
a jednak, oficjalna premiera klipu, równo tydzień po pierwotnie zakładanym terminie:
dziś o 18 w Irish independent:
http://www.independent.ie
Napisano 06 lutego 2009 - 15:20
Czuję, że opóźnienia wydania singla na CD, spowodowane są opóźnieniami teledysku. No bo jak, w sklepach jest sigiel promujący nową pytę, a teledysku ani widu ani słychu...
Dla mnie w ogóle całe te postępowanie jest bez sensu.
Wg mnie premiera w radio, teledysk i singiel w sklepie powinny być tego samego dnia.
Kto teraz kupi singiel? Jedynie fanatyczni fani i kolekcjonerzy.
Wydaje mi się, że dziś, gdy emocje związane z premierą singla opadły, a piosenka już sie osłuchała, zapotrzebowanie na singla będzie dużo mniejsze niż jeszcze kilka dni temu.
1. U2 * 2. Queen * 3. Metallica * 4. Marillion * 5. Pink Floyd * 6. R.Stones * 7. Iron Maiden * 8. Radiohead * 9. Deep Purple * 10. D.Mode
U2 TOP 10: The Unforgettable Fire, Exit, Luminous Times, All I Want Is You, Ultra Violet, Acrobat, The Ground Beneath Her Feet, Electrical Storm, Sometimes You Can't Make It On Your Own, Magnificent
Napisano 06 lutego 2009 - 15:22
#1032 Guest_depe_*
Napisano 06 lutego 2009 - 17:25
06.02.2009
'Women of the future ...'
The video for Get On Your Boots is something else... and it'll be premiered on U2.Com today.
Check back with us before 5pm (GMT) to see the dazzling clip featuring the band performing against a backdrop of complex graphic art designed by video director Alex Courtes.
'It's based around the idea that men have f**ked things up so badly, politically, economically and socially, that it's really time we handed things over to women,' says Edge. 'The finished video is brilliant. (Alex) really nailed it.'
French film maker and artist Courtes also directed (with former creative partner Martin Fougeral) the Grammy winning video for “Vertigo” and the video for “City of Blinding Lights”.
#1033 Guest_depe_*
Napisano 06 lutego 2009 - 17:54
Tak jak to wynikało ze screenów clip jest w panoramicznym formacie 16:9, przez co wygląda jeszcze lepiej.
Żywsze i jaskrawsze kolory w porównaniu z poprzednią 'piracką' wersją.
Wyczyszczono watermarki 'gettyimages'.
To wszystko. Innych zmian nie zauważyłem.
-------EDIT----------
Jest kilka zmian.
Np. ok 54 sek i około 1:45 nie ma już tych 'dużych spacerujących butów'.
#1040 Guest_depe_*
Napisano 06 lutego 2009 - 19:19
~0:54 sek nie ma już 'przechadzających się nóg w butach'
~1:04 min zmieniono 'rzeczy' po prawej stronie ekranu (po lewej Edge)
~1:11 min dodano trochę 'rzeczy' za Adamem m.in. przelatujacy samolot
~1:41 min nie ma już 'przechadzających się nóg w butach'
~1:52 min nie ma już małej postaci muzułmanki po lewej dolnej stronie na tle Bono
~1:53 min muzułmanka z dzieckiem zastąpiona przez murzynkę z dzieckiem
~1:55 min na tle obrazu w złotych ramach zamiast jednej postaci w czerni są trzy
~1:56 min zniknęła pani z zakrytą na czarno buzią, a z nią watermark 'gettyimages'
~2:03 min muzułmanka z dzieckiem zastąpiona przez murzynkę z dzieckiem
~3:09 min zamiast dwóch nóg widać cztery, a nawet pięć..
.. bo co 4 nogi, to nie 2
(czasy wg 'starego' clipu)
Dodaj odpowiedź
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych