takie coś znalazlem: https://twitter.com/...821877480615936 tutaj uważam że bardzo celnie szczególnie w kontekście weekendowych wydarzeń faszystów w Białymstoku
Działalność polityczno - społeczna Bono
Napisano 18 kwietnia 2016 - 09:18
Oho, głos w sprawie Bono zaczynają zabierać coraz ważniejsze persony
http://wiadomosci.ga...l.html#MTstream
Napisano 18 kwietnia 2016 - 10:43
Tak się nie da, lata 80 i 90 już nie wrócą, a Bono chyba jeszcze o tym nie wie. Dla idei najlepiej by było, gdyby zamknął się w studiu.i spoko, jasne, zapomnijmy o całej idei. pogadajmy o zeznaniu podatkowym. będzie naj
Jak masz czas, to nie gadaj, tylko wrzucaj.Może ktoś najpierw wrzuci jakieś nagranie tej wypowiedzi.
Napisano 18 kwietnia 2016 - 10:56
Czyli powiedział: "really and truly we're seeing in Hungary, in Poland, a movement to the right, it's kind of hyper nationalism, a sort of 'localisation...'" - tu się urywa. Nie rozumiem w sumie, o co się pisowcy mieliby oburzać, przecież chyba temu nie zaprzeczą? No, może z tym "hyper" to przesadził, sam "nacjonalizm" zupełnie wystarczy
Napisano 18 kwietnia 2016 - 11:06
W każdym razie jeżeli czytają to pisowcy, kto zamierzają teraz spalić/pozbyć się swojej kolekcji U2 - uprzejmie prosimy o uprzednie zamieszczanie zestawień swoich zbiorów na niniejszym forum, osobiście najchętniej wezmę winyle
Napisano 18 kwietnia 2016 - 11:08
Napisano 18 kwietnia 2016 - 11:14
"Wyrzuci do śmieci" - niech da adres, pogrzebiemy, a nuż ma np. Passengers na CD
Skutków w kwestii koncertu w Polsce do tej pory bym się nie obawiał, gdyby nie to, że powoli kreuje się taka moda Bruce Springsteen niedawno odwołał koncert w Karolinie Północnej w proteście przeciwko nowemu, dyskryminacyjnemu względem LGBT prawu. Podobnie postąpili zaraz potem Bryan Adams i Ani DiFranco. Media zaczynają tu powoli wywierać presję - Guardian już napisał, że niedługo koncerty w NC mieli zagrać Beyonce, Justin Bieber, Pearl Jam i Cyndi Lauper - "nadal nie wydali oświadczeń a ich rzecznicy nie odpowiedzieli na pytania" - czyli już istnieje oczekiwanie, że artyści będą się w ten sposób "określać" i ryzykować posądzenie o poparcie dla niepoprawnych zachowań politycznych, jeżeli koncertu nie odwołają..
Nie uważam, by to była właściwa droga. Mieliśmy już podobną dyskusję przy okazji koncertu w Moskwie w ramach 360. Pisałem wtedy, że rosyjscy fani U2 niekoniecznie muszą ponosić karę za działalność Putina i nie móc z powodów politycznych zobaczyć koncertu U2 u siebie. Tak samo uważam i teraz. Może zrobimy jakąś petycję?
Napisano 18 kwietnia 2016 - 11:48
Nie wiem, czy ty tak na serio, ale odpowiem na serio. Polska to nie Rosja, u nas wybory były w pełni demokratyczne. Koncert interesuje góra kilkadziesiąt tysięcy osób. Większy sens miałoby dołączenie np do przeciwników wprowadzania ustawy antyaborcyjnej.Nie uważam, by to była właściwa droga. Mieliśmy już podobną dyskusję przy okazji koncertu w Moskwie w ramach 360. Pisałem wtedy, że rosyjscy fani U2 niekoniecznie muszą ponosić karę za działalność Putina i nie móc z powodów politycznych zobaczyć koncertu U2 u siebie. Tak samo uważam i teraz. Może zrobimy jakąś petycję?
Poza tym, jeśli obecny rząd będzie dalej szedł obecnym kursem, to najmniejszym problemem będzie brak koncertu U2. Już nawet na prawicy zwracają uwagę, że sygnały przychodzące z USA nie wróżą niczego dobrego geopolitycznie dla przyszłości Polski.
Napisano 18 kwietnia 2016 - 12:10
Napisano 18 kwietnia 2016 - 19:48
Napisano 18 kwietnia 2016 - 20:32
No wieeeesz, kiedyś udało się wywołać mini-gównoburzę petycją mało znaczącego forum fanów więc... a TVN od zawsze podchwytywał wszystko, co związane z U2 bardzo szybko, to trzeba im przyznać (mają jakiś deal z Live Nation?).
edit: Jeśli ktoś zainteresowany, to proszszsz:
Od 23:20 nasz Bonias kontra Krysia xD
edit2: podpis "Sunday Bloody SundEy z Live Aid 85" a najpierw oczywiście pokazywany Until z I+E
in search of experience
to taste and to touch
and to feel as much
as a man can
before he repents"
Napisano 18 kwietnia 2016 - 20:41
Już nie dramatyzujcie, podczas Berlińskich koncertów była w Polsce taka sama atmosfera, a i tak nas pozytywnie wyróżnił.
Ja bym raczej powiedział, że to zwiększa szansę na koncert u nas, bo:
a) jak przyjadą to w mediach będą częściej cytować Bono, a przecież o to mu chodzi
będzie chciał osobiście dać klapsa, pokazać bulleta, zooropę itd.
Miejmy nadzieję, że tym bardziej Bono będzie chciał przyjechać do Polski i "pogadać" w trakcie koncertu
Mało kto zna prawdziwe podłoże tego konfliktu:
http://wiadomosci.wp...iS,galeria.html
Nie spodziewałem się, że Bono jest tak małostkowy...
No, no, no... to ma pamięć. Nawet ja zapomniałem. Ale, jak włoski prezenter przedstawił ich, jako "U due" to też powinien mu się odegrać. ;P
że cyklista to wiemy, ale też pewnie gej i zyd co dobrą zmianę hamuje. komunistę też można dopisać, a co
Trzeba to spisać i poskładać w całość, bo tak dużo już padło epitetów z różnych stron, że nie jestem w stanie spamiętać.
O ile się nie będzie cała sprawa zaogniać, to może nawet nam (fanom) to wyjść na dobre. Myślę, że gorzej z Budapesztem, ale kto wie. Z tym "hiper-" trochę przesadził, może na Węgrzech bardziej takie ruchy są widoczne, ale tak swoją drogą to w całej Europie nacjonalizm odżywa i lepiej było to w tym kontekście wspomnieć, bo jak patrzeć na neofaszystów to co kraj jakiś się znajdzie, a to już jest niepokojące...
Napisano 18 kwietnia 2016 - 21:38
Utożsamiam się ze stanowiskiem, które Bruce Dickinson prezentuje przed tym kawałkiem podczas aktualnej trasy Iron Maiden (no chyba że lipcowy koncert we Wrocławiu też odwołają )
https://www.youtube.com/watch?v=uDYzoLPPv3o
Napisano 19 kwietnia 2016 - 10:38
http://www.polsatnew...leka-od-prawdy/
Liroy zaprosił Bono do Warszawy.
Noo, akurat na takie efekty tego całego zamieszania jak przyjazd Bono bym się nie obraził
Napisano 19 kwietnia 2016 - 10:51
Przynajmniej list na poziomie, nie to co Pawłowicz :v Generalnie Liroy jest chyba przykładem, że losowy gość z ulicy lepiej się zaprezentuje w Sejmie niż wszyscy "zawodowi" politycy typu wspomniana Krysia.
Ciekaw tylko jestem, jak Liroy pokaże Bono PRAWDZIWĄ Polskę. Zabierze go do Kielc? :v
in search of experience
to taste and to touch
and to feel as much
as a man can
before he repents"
Napisano 19 kwietnia 2016 - 11:16
Kto jak kto, ale Liroy raczej nie jest "losowym gościem z ulicy" Co nie zmienia faktu, że koleś, który kiedyś sławę zdobył dzięki wpuszczeniu słów na k czy ch na salony, teraz mógłby służyć za wzór dla dużej części poselskiej elity - niezależnie od tego, czy komuś odpowiadają jego poglądy czy nie. Pamiętam, jak wchodził pierwszy raz do Sejmu, dopadli go dziennikarze i zaczęli dopytywać w stylu, czy to jego posłowanie to nie czasem jakaś zgrywa, czy traktuje to poważnie, na co Liroy odpowiedział: "tu chodzi o przyszłość moich dzieci, więc traktuję to ŚMIERTELNIE poważnie". Jak się okazało, nie żartował.
A znając Bono, wcale bym się nie zdziwił, gdyby przyjął zaproszenie, jeżeli do niego dotrze. A Pawłowicz - jeżeli Bono się w jakiś sposób dowie o jej reakcji na jego słowa - pewnie dostanie zaproszenie na koncert
Wracając do tematu - Bono srono, ale jak w świat pójdzie to, co się działo w Białymstoku, zwłaszcza apel rektora, to dopiero się zacznie..
Napisano 19 kwietnia 2016 - 12:51
Bardziej niż słowa Bono o Polsce rozwaliła mnie jego opinia o Angeli Merkel
Dodaj odpowiedź
Użytkownicy przeglądający ten temat: 4
0 użytkowników, 4 gości, 0 anonimowych