Skocz do zawartości

Zdjęcie

No Line On The Horizon

2962 replies to this topic

#1341 Atomic_Mario

Atomic_Mario

Użytkownik

• Members2
  • 5 734 Postów

Napisano 09 lutego 2009 - 18:58

Nie potrafię także zrozumieć, dlaczego nikt się nie czepiał słuchania nagrań z Eze ( a są to prawie całe nowe utwory ).

Przy wycieku nagrań z Eze prace nad albumem nie były jeszcze zakończone. Nie mieliśmy nawet pewności, że to co słyszeliśmy znajdzie się na nowym albumie. W przypadku tych fragmentów odsłuchujesz już coś co oficjalnie jest częścią nowego albumu. W związku z tym wstrzymywanie się z odsłuchaniem całego albumu do jego premiery jest dla mnie bardzo sztuczne. Wspominaliśmy przecież o aurze tajemniczności i atmosferze pierwszego odsłuchu z krążka ;) No a odsłuchanie singla to zupełnie inna sprawa. Pierwszy singiel to jakby coś "wyłączonego" z całości albumu, coś co z założenia ma być upublicznione. Odsłuchując singiel nadal nie wiem nic o brzmieniu 10 pozostałych kawałków z albumu.

Rzeczywiście proponuję zakończyć tą dyskusję. Z Sekty wypisuje się, bo chyba nie można mieć odmiennej koncepcji od Guru? :)
Dołączona grafika

#1342 Johnny99

Johnny99

Nothingman

• Members
  • 10 523 Postów

Napisano 09 lutego 2009 - 19:09

Wspominaliśmy przecież o aurze tajemniczności i atmosferze pierwszego odsłuchu z krążka

Te fragmenty raczej podsycają aurę tajemniczości - najlepszy przykłąd to Fez, gdzie dostaliśmy tylko wstęp, i dwusekundową sugestię, iż cały kawałek brzmi zupełnie inaczej, niż ów wstęp..w gruncie rzeczy ja obecnie nawet zaostrzam pierwotne zasady - tak naprawdę odsłuchiwanie pojedynczych utworów u Kaczkowskiego nie powinno być zabronione, skoro dla fanów muzyki także w czasach przedinternetowych było to normalne ( a od początku pisałem, że chodzi nie o masochizm i ascetyzm, tylko o powrót do czasów, w których płyty z neta nie wyciekały ).

bo chyba nie można mieć odmiennej koncepcji od Guru?

Oczywiście, że można mieć odmienną koncepcję, jak ktoś chce to może nawet okładki nie oglądać, mnie tam wszystko jedno, ja ustaliłem podstawowe zasady, co do reszty niech se każdy ustala co chce. Yasiu np. nie przesłuchał nagrań z Eze, choć nie zabraniała tego reguła - i co, miałem o to pretensje ? Nie, więc o co chodzi z Waszymi pretensjami ?
Drink Scotch whiskey all night long
And die behind the wheel

Tak uważam.

#1343 Maja

Maja

lic.

• Members
  • 922 Postów

Napisano 09 lutego 2009 - 19:12

Skończcie już. Kontynuujcie w offtopicu albo na PM jak was tak zżera -.-

#1344 Johnny99

Johnny99

Nothingman

• Members
  • 10 523 Postów

Napisano 09 lutego 2009 - 19:13

Mnie nie zżera, to oni się cały czas czepiają..
And die behind the wheel

Tak uważam.

#1345 kofta123

kofta123

Użytkownik

• Members
  • 382 Postów

Napisano 09 lutego 2009 - 19:14

Właśnie...
Co wiadomo o tej transmisji w trójce?

Sygnaturka

#1346 Johnny99

Johnny99

Nothingman

• Members
  • 10 523 Postów

Napisano 09 lutego 2009 - 19:24

Sunday Tribune pisze, że akcja promocyjna NLOTH będzie największą w historii kraju. Okładka albumu będzie wyświetlana na ścianach ważnych budynków w Dublinie, a w centrum miasta zostanie ustawiony zegar, odliczający sekundy do premiery 27 lutego. Odbędzie się ona dokładnie o północy tego dnia - coś jak Harry Potter :P " Źródło związane z zespołem " informuje, że rozmach akcji ma związek z faktem, iż U2 dopiero od roku są w Mercury Records. Co ciekawe jednak, ze względu na " long-standing contractual obligations " NLOTH nie będzie pierwszym albumem U2 bez charakterystycznej " wysepki " na okładce.
And die behind the wheel

Tak uważam.

#1347 Sikorka

Sikorka

Użytkownik

• Members
  • 181 Postów

Napisano 09 lutego 2009 - 19:30

Odbędzie się ona dokładnie o północy tego dnia.

U nas też by mogli coś takiego zorganizować, taką premierę z prawdziwego zdarzenia.
"And love is not the easy thing,
The only baggage you can bring
Is all that you can't leave behind"

#1348 Fledge

Fledge

Admin

• Members
  • 1 019 Postów

Napisano 09 lutego 2009 - 20:04

Ja tam nie słucham tych 30s kawałków. bezsens totalny.
U2

#1349 //The Fly//

//The Fly//

Użytkownik

• Members
  • 1 013 Postów

Napisano 09 lutego 2009 - 20:16

A ja do żadnej sekty się nie wpisywałem i słucham sobie swobodnie tych 'wycinków'. Jeśli jednak cały album wycieknie przed premierą, nie będę go ściągał. Na całość czekam tak jak się powinno, do 27 lutego. A te 30 sekund to na podkręcenie apetytu. Jeśli ktoś chce, proszę bardzo:

NLOTH (Preview)

#1350 Olenka

Olenka

Użytkownik

• Moderatorzy
  • 2 648 Postów

Napisano 09 lutego 2009 - 20:16

a ja uważam że ta dyskusja z Guru (ktokolwiek kto jest bo niestety o Guru i Sekcie wiem nic jako ze przez dlugi czas bylam nieobecna na forum) jest świetna:)

może trzeba założyć osobny topic po prostu np. pytania do Guru, albo ideologia Sekty... how coll is that:D?

#1351 methiu

methiu

0118 999 881 999 119 7253

• Members
  • 1 035 Postów

Napisano 09 lutego 2009 - 20:19

Ja tam nie słucham tych 30s kawałków. bezsens totalny.

piona

dziewice albumowe > napaleńcy
"Smell the flowers while you can" - David Wojnarowicz

#1352 kofta123

kofta123

Użytkownik

• Members
  • 382 Postów

Napisano 09 lutego 2009 - 20:19

Coś czuję, że zaraz poleci U2 w trójce...

Sygnaturka

#1353 neciaxxx

neciaxxx

Użytkownik

• Members
  • 68 Postów

Napisano 09 lutego 2009 - 20:21

A ja do żadnej sekty się nie wpisywałem i słucham sobie swobodnie tych 'wycinków'. Jeśli jednak cały album wycieknie przed premierą, nie będę go ściągał. Na całość czekam tak jak się powinno, do 27 lutego. A te 30 sekund to na podkręcenie apetytu.

Racja, bardziej oryginał albumu zaspokoji fana niż ściąganie z neta ......a 30sekundowe kawałki to żaden grzech ....niecierpliwy chętnie by posłuchał , tym bardziej, że premiera jest przeniesiona z lutego na marzec.......... :(

Użytkownik bee edytował ten post 09 lutego 2009 - 20:24
cytat

[img]http://http://davidreport.com/blog/wp-content/uploads/2007/06/beautiful-day.jpg[/img]

#1354 //The Fly//

//The Fly//

Użytkownik

• Members
  • 1 013 Postów

Napisano 09 lutego 2009 - 20:23

Jak to z lutego na marzec?

#1355 neciaxxx

neciaxxx

Użytkownik

• Members
  • 68 Postów

Napisano 09 lutego 2009 - 20:26

Jak to z lutego na marzec?

Na 3 marca :mellow:
[img]http://http://davidreport.com/blog/wp-content/uploads/2007/06/beautiful-day.jpg[/img]

#1356 Guest_Mac_*

Guest_Mac_*
  • Guests

Napisano 09 lutego 2009 - 20:27

Ja powiem tylko tyle, że przesłuchałem po jednym razie te kawałki i żałowałbym gdybym tego nie zrobił. Tak na prawde miałem bardzo duże obawy co do tej płyty, spodziewałem się czegoś fenomenalnego na singla a dostałem "tylko" kawałek bardzo dobry. Jednak po przesłuchaniu tych fragmentów nie moge się doczekać premiery, i nie mam już ŻADNYCH obaw co do genialności tej płyty. Po prostu musiałem usłyszeć czy nie czekam na darmo, i czy nie skończyły im się pomysły (GOYB powiela mimo wszystko już wcześniejsze dokonania). Także jeśli ktoś ma obawy co do tej płyty, to bez obaw możecie sobie tego posłuchać. Powiem tylko tyle - te pare lat mi się nie dłużyło tak, jak teraz mi się dłuży jedna godzina :D Cholera, będzie genialnie!

#1357 //The Fly//

//The Fly//

Użytkownik

• Members
  • 1 013 Postów

Napisano 09 lutego 2009 - 20:27

Na 3 marca :mellow:

No gdzie. 2 marca. A to poniedziałek. Więc w piątek (27 lutego) w Empiku powinien być już album.

#1358 neciaxxx

neciaxxx

Użytkownik

• Members
  • 68 Postów

Napisano 09 lutego 2009 - 20:39

No gdzie. 2 marca. A to poniedziałek. Więc w piątek (27 lutego) w Empiku powinien być już album.

Ale w Europie ma być premiera w marcu raczej nie w lutym......

#1359 Desire

Desire

Użytkownik

• Members
  • 29 Postów

Napisano 09 lutego 2009 - 20:41

Przecież //The Fly// napisał, że 2 marca ;)
You don't know how beautiful you are.

#1360 neciaxxx

neciaxxx

Użytkownik

• Members
  • 68 Postów

Napisano 09 lutego 2009 - 20:43

Przecież //The Fly// napisał, że 2 marca ;)

ok. mój błąd. :mellow:

Dodaj odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych