No Line On The Horizon
Napisano 21 stycznia 2009 - 15:46
@Małgosia: teraz już chyba widać wyraźnie, że nie jestem naiwny. Nie ma takiej wpadki, której ten management już by nie zaliczył. Biorąc pod uwagę ich pracę w ciągu ostatnich 6-8 lat, prawdopodobieństwo, że zwyczajnie nie sprawdzili, czy ktoś nie wykorzystał już tego zdjęcia na okładce płyty, uważam za bardzo wysokie. Oni już właściwie niczego nie sprawdzają, walą co mają na oślep, czy chodzi o okładkę, czy o czcionkę, czy o dobór numerów na single itd. DRAMAT.
Napisano 21 stycznia 2009 - 15:47
Daniel Lanois w wywiadzie z Alanem Crossem z ExploreMusic.com (zapis wywiadu w audio na stronie atu2.com) określił NLOTH jako sci-fi rock 'n roll.
To kolejna, po przeciekach z plaży i singlu, bardzo dobra wróżba na przyszłość. Zresztą ja już od pewnego czasu mam niemal pewność, że NLOTH powali na kolana i będzie w pierwszej połówce albumów U2.
Napisano 21 stycznia 2009 - 15:57
Napisano 21 stycznia 2009 - 16:15
No to oni chyba jaja sobie robią, to ma być na singlu i dodadzą na album!? Kolejne podobieństwo z singlem Discotheque i Holy Joe
Oby tylko tam, a w Boxie coś innego! No jeszcze nie było, aby jeden utwór otwierał i zamykał płytę Nagrali 60!! kawałków a tu dają 2 razy ten sam na iTunes to walą drzwiami i oknami - 2 utwory (być może jeden z nich to też NLOTH), a w takim Boxie dodać 2 ytwory też by nie szkodziło
Planują w niedługim czasie wydać 2 płytę czy co? Kilka utworów z sesji mogli by też wydać.
Zazwyczaj to co dają w Japonii jako dodatkowy to jest to co my dostaniemy jako dodatkowy na wersjach specjalnych i pewnie to co będzie jako dodatkowy na itunes.
Jako ten drugi dodatkowy na itunes obstawiam jakąś wersje akustyczną lub live z promotour z czegoś z płyty.
...
Napisano 21 stycznia 2009 - 17:59
Czy to jest dziwne czy mi się tylko wydaje że jest?
Napisano 21 stycznia 2009 - 18:30
Chociaż mogę się mylić, digipack może być na tym zdjęciu dwa razy rozłożony i zamknięty
Napisano 21 stycznia 2009 - 18:59
Płytki są inne w Boxie i W Digipacku.
Czy to jest dziwne czy mi się tylko wydaje że jest?
No właśnie, Box wypada tu o wiele lepiej.
Generalnie co do okładki - to może być, szkoda tylko, że już ktoś taką ma
Ale od tej całęj białości jakoś mdło się robi Bomba w 80% czarna, a NLOTH 90 % biała
Dalej nie łapię wersji Magazine, jakby ktoś nam dał katalog z galerii sztuki nowoczesnej
I przód tej wersji wygląda jak przerobiona makulatura Bleee
Kupujesz taką wersję i na jednej ze stron A4 masz tylko napis U/2 tą czcionką?? To żart czy postęp?
Może reedycja tego albumu bedzie wyglądać lepiej
Napisano 21 stycznia 2009 - 20:15
http://www.u2.com/ne...ll&news_id=2293
Niewątpliwie jest to związana z doniesieniami o okładkowym plagiacie.
A few days after the album design was revealed, there were some stories online noting that the image had been previously used as an album cover ?
I've just heard about that album and its cover. But I think we're doing something different with Sugimoto's image, something uniquely connected with this latest body of work from U2. And while I'm pleased we've been able to do something that has so few brushstrokes and yet says so much, the response to the design of an album is connected with how well people connect with the album. To give you an earlier example, the first album I worked on with U2 was Achtung Baby in 1991 - that sleeve is widely admired, but probably because the album is so great. People love that cover because they came to love the album. These things don't exist in isolation. It's all connected to the music.
Napisano 22 stycznia 2009 - 00:16
Zdjęcie po prawej stronie rozkładówki to powtórka z backcoveru HTDAAB, tyle, że w tle nie ma fabryki, ino morze. Aaaaaa !! Do cholery jasnej, niech ktoś wreszcie wymieni im management..
A moze to jest pustynia? Zdjecie nr 1 od Depe w powiekszeniu ukazuje szare tlo z regularnymi rownoleglymi cieniami, aczkolwiek pierwsze moje skojarzenie wiaze sie z polska flaga ujeta na czarno-bialej kliszy.
- Karolina
Napisano 22 stycznia 2009 - 08:24
Po tym co tu widzę, chyba skuszę się na wersję full wypas. Fakt, że trzeba głębiej sięgnąć do kieszeni, ale wydanie jest zdecydowanie najciekawsze.
Zgadza się, najciekawsze, ale osobiście wolę na chwilę obecną przeznaczyć te pieniądze na bilet na kolejny koncert. Wersja deluxe musi u mnie poczekać
Napisano 22 stycznia 2009 - 11:04
I've just heard about that album and its cover.
Czyli miałem rację - po prostu o tym nie wiedzieli.
Napisano 22 stycznia 2009 - 17:49
Sygnaturka
Dodaj odpowiedź
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych