Skocz do zawartości

Zdjęcie

No Line On The Horizon

2962 replies to this topic

#981 Yasiu

Yasiu

.

• Members
  • 2 675 Postów

Napisano 16 stycznia 2009 - 21:57

Masz rację - nie rozumiem. Bo tak jak w przypadku U2 masz rację, tak w przypadku Jasia czepianie się reklamy DM jest bezpodstawne i bez sensu. Ja się odnosiłem do jego wypowiedzi a nie Twojej. Tylko tyle chciałem powiedzieć...

Już abstrahując od offtopicu, fragmenty nowego albumu takie jak Peace i Wrong od dawna krążą po sieci i to nawet nie w charakterze bootlegów, bo te fragmenty zostały oficjalnie zaprezentowane na konferencji o tejże trasie. Do spotu nie potrzeba im całej piosenki więc nie widzę problemu żeby te 30s wypełnić właśnie takim Wrong, będącym nota bene pierwszym singlem z nadchodzącej płyty. Czyli 2w1 - reklama trasy może byc połączona z reklamą albumu.
(A że w Polsce wszystko jest inne...)
Takie właśnie jest moje czepianie się bezpodstawne.

#982 chrapcio

chrapcio

Użytkownik

• Moderatorzy
  • 1 938 Postów

Napisano 16 stycznia 2009 - 21:59

U2miracle opublikowało zdjęcie Box Format
Dołączona grafika

ciuch ciuch!

Chrapcio7 on Last.FM

#983 A_U2_F

A_U2_F

Użytkownik

• Members
  • 611 Postów

Napisano 16 stycznia 2009 - 22:08

Czyli okładka już przesądzona...
All that You can't - leave BEHIND...
So
Spoiler
what?!

#984 Michał

Michał

Edziomaniak

• Members
  • 934 Postów

Napisano 16 stycznia 2009 - 22:11

Dołączona grafika

Must have.

Posted Image

#985 Max

Max

nocny tabaskowicz

• Moderatorzy
  • 9 091 Postów

Napisano 16 stycznia 2009 - 22:27

Hello, hello!

Nie wiem, czy wiecie, ale....
Poniedzialek (19.01.09), godzina 9:15, radiowa TROJKA -
PREMIERA "Get On Your Boots"

Juz nie moge sie doczekac!
A i tak na marginesie: z wiarygodnego zrodla - ostre gitary i szybki spiew Bono.
Nic wiecej nie powiem

:)

Pozdr!

Stelmi chyba maczał w tym paluchy...;)

@Yasiu: weź pod uwagę jedno - Zetka, RMF i inne stacje nie mają czasu, chęci, wiedzy, itp. na grzebanie po sieci za 30 sekundowym fragmentem nowego songa DM, żeby wkleić go do koncertowej zajawki. Kurdebele, to jest masówka, zapierdziel, ludzie bardziej się przekonają by iśc na koncert jak usłyszą indżoja niż 30 sekund jakiegoś dziwnego fragmentu. W myśl zasady: "aha, to ci od enjoy the silence, może warto pójść!".

Czcionka, którą napisane jest "U2" na obrazku wyżej, jakoś mi nie leży.

Użytkownik Max edytował ten post 16 stycznia 2009 - 22:29

#986 Spider

Spider

Użytkownik

• Members
  • 133 Postów

Napisano 16 stycznia 2009 - 22:27

Do spotu nie potrzeba im całej piosenki więc nie widzę problemu żeby te 30s wypełnić właśnie takim Wrong, będącym nota bene pierwszym singlem z nadchodzącej płyty. Czyli 2w1 - reklama trasy może byc połączona z reklamą albumu.
(A że w Polsce wszystko jest inne...)
Takie właśnie jest moje czepianie się bezpodstawne.

radio i telewizja to nie rapidshare... do tego trzeba zgody zespołu...
Fuck The Past, Kiss The Future !

#987 Modia

Modia

Użytkownik

• Members
  • 39 Postów

Napisano 16 stycznia 2009 - 22:34

No ładnie no. Tydzień nie miałam dostępu do internetu a tu takie wieści. :lol:
Co jak co, ale poniedziałek zapowiada się bardzo ciekawie tylko, że będę musiała chyba słuchać radia w jakiejś konspiracji(szkoła) :P
Co do nowej okładki jeśli jest już to oficjalna wersja to jest w niej coś intrygującego. Ja osobiście jestem zwolenniczką koloru, wyrazistości, ale widać w tym coś nowego, świeżego, a czy będzie pasować do płyty to będę mogła określić to dopiero po jej przesłuchaniu.
Na razie jestem pozytywnie do tego nastawiona :)

#988 Yasiu

Yasiu

.

• Members
  • 2 675 Postów

Napisano 16 stycznia 2009 - 22:37

@Yasiu: weź pod uwagę jedno - Zetka, RMF i inne stacje nie mają czasu, chęci, wiedzy, itp. na grzebanie po sieci za 30 sekundowym fragmentem nowego songa DM, żeby wkleić go do koncertowej zajawki. Kurdebele, to jest masówka, zapierdziel, ludzie bardziej się przekonają by iśc na koncert jak usłyszą indżoja niż 30 sekund jakiegoś dziwnego fragmentu. W myśl zasady: "aha, to ci od enjoy the silence, może warto pójść!".

Jasna sprawa, ale jednak, na rękę by im byłlo zrobić 2 reklamy w jednej ;)

radio i telewizja to nie rapidshare... do tego trzeba zgody zespołu...

Również jasna sprawa, ale ze zgodą raczej nie było by problemu skoro fragmenty i tak zostały oficjalnie udostępnione. Tylko komuś by się musiało chcieć.

#989 Spider

Spider

Użytkownik

• Members
  • 133 Postów

Napisano 16 stycznia 2009 - 22:39

Również jasna sprawa, ale ze zgodą raczej nie było by problemu skoro fragmenty i tak zostały oficjalnie udostępnione. Tylko komuś by się musiało chcieć.

RMF czy Radio Zet nie robi reklam, oni je tylko puszczają...

P.S. Jak masz coś więcej do dodania odnośnie DM to zapraszam na PM bo tu się robi "lekki" off topic...
Fuck The Past, Kiss The Future !

#990 MartinTexas

MartinTexas

Użytkownik

• Members
  • 2 595 Postów

Napisano 16 stycznia 2009 - 23:09

wchodze, na forum zmordowany po calym dniu ciezkiej szkoly, i poo probie a tu taaaaaaaaaaaaaakie info :D k***a!
opadla mi szczena, nie wiem co powiedziec, ech...:D

No OK sam jak czytam coś NOWEGO to oczopląsów dostaję, bo jest coś czego jeszcze nie wiem ;) Ale trzymajmy poziom słownictwa ;) no przecież fani U2 to elita.

Hello, hello!

Nie wiem, czy wiecie, ale....
Poniedzialek (19.01.09), godzina 9:15, radiowa TROJKA -
PREMIERA "Get On Your Boots"

Padam na kolana, bo już przestałem wierzyć w Trójkę!!!!! :P :P Suuuuuper, tyle,że mnie ta wiekopomna chwila ominie :( :( Ktoś może wie jak zatrzymać czas tak choćby na 15 minut...
O 9:15 zaczynam lekcje, mam koło..... ja chcę tylko parę minut :( :(

#991 Ceasar_Of_Rome_Forrever

Ceasar_Of_Rome_Forrever

Mr Spock

• Members
  • 3 170 Postów

Napisano 17 stycznia 2009 - 09:09

lekkie spóźnienie nie zaszkodzi :D
Dołączona grafika
Max Biaggi Ceasar Trade List

#992 Pyza U2

Pyza U2

Użytkownik

• Members
  • 932 Postów

Napisano 17 stycznia 2009 - 10:40

Tak sobie przeglądam opisy płytki i z tego co widzę to niema bonusowego tracka na żadnej wersji,to w końcu jak jest,będzie bonus czy nie?
''Beautiful Country Beautiful Day'' - Bono 5.07 2005 !

#993 Johnny99

Johnny99

Nothingman

• Members
  • 10 523 Postów

Napisano 17 stycznia 2009 - 12:00

Ma ktoś większą wersję ?

Dla mnie to nie wygląda źle, ale nadal nie mogę przeboleć i zrozumieć tego wszechobecnego monochromatyzmu. Teledysk też będzie czarno-biały ? :wacko:
Drink Scotch whiskey all night long
And die behind the wheel

Tak uważam.

#994 Atomic_Mario

Atomic_Mario

Użytkownik

• Members2
  • 5 734 Postów

Napisano 17 stycznia 2009 - 13:15

Dla mnie to nie wygląda źle, ale nadal nie mogę przeboleć i zrozumieć tego wszechobecnego monochromatyzmu.

Moje pierwsze wrażenie odnośnie wyglądu tej wersji jest jak najbardziej pozytywne. Jak dla mnie prezentuje się to lepiej niż wydanie deluxe HTDAAB. Co do kolorystyki albumu to na ocenę tego czy jest trafiona przyjdzie czas chyba dopiero po zapoznaniu się z samym albumem. Wtedy może akurat okazać się, że kolorstyka jest świetnie dobrana. Nie wyobrażam sobie np. The Joshua Tree w kolorze. Chociaż słusznie zauważasz, że to co do tej pory wiemy o poszczególnych albumach sugeruje, że powinno być bardziej "kolorowo". Z drugiej strony była mowa o jasnych i ciemnych akcentach albumu. ATYCLB też była czarno-biała a przekaz albumu i trasa były "mieniące się kolorami". Czarno-czerowona szata HTDAAB z jakiś względów drażni mnie.
Dołączona grafika

#995 Johnny99

Johnny99

Nothingman

• Members
  • 10 523 Postów

Napisano 17 stycznia 2009 - 13:30

Czarnobiałość ma tę właściwość, że wystarczy ją naruszyć jednym kolorem, i już zupełnie inaczej to wygląda. Tak jest z Joshua Tree - tam dyskretnie dorzucono kolor złoty, i całkowicie zmieniło to artystyczną wymowę całości. I ja już np. nie postrzegam oprawy JT jako czarno-białej, choć w gruncie rzeczy taka przecież jest. A tutaj niczego takiego nie widzę ( szarość to żaden kolor ).

Albumu jeszcze nie ma, ale coś mi się zdaje, że pierwszy dysonans walnie nas juz jutro/pojutrze, kiedy usłyszymy singla. Tam przecież ma być jakieś orientalizowanie, electro-grunge-niewiadomoco, bębenki, impreza itd. i to wszystko zalane w trupio bladej, martwej szarości ? Nie wiem, albo tu jest jakiś trick, którego na razie nie widać, albo ktoś się nieźle machnął.

Cokolwiek by złego nie powiedzieć o oprawie HTDAAB, do albumu pasowała.
Drink Scotch whiskey all night long
And die behind the wheel

Tak uważam.

#996 Atomic_Mario

Atomic_Mario

Użytkownik

• Members2
  • 5 734 Postów

Napisano 17 stycznia 2009 - 13:46

Albumu jeszcze nie ma, ale coś mi się zdaje, że pierwszy dysonans walnie nas juz jutro/pojutrze, kiedy usłyszymy singla.

Może właśnie chodzi o wywołanie tego dysonansu? Może celowo ma istnieć sprzeczność pomiędzy opakowaniem a zawartością? Już GOYB szykuje się nam jako coś "kolorowego" muzycznie. Już o tym wcześnie pisałem, ale wydaje mi się że okładka pierwszego singla będzie bardzo podobna do okładki albumu. Zamiast znaku "=" będą prostokąty (taka fotka jest na U2.com przy informacji o albumie "First Single, Album Tracklisting ", co sugeruje że zdjęcie może odnosić się do singla). Może okładki albumu i wszystkich singli będą tworzyć jakąś spójną całość?
Dołączona grafika

#997 Daniel84

Daniel84

• Members
  • 3 657 Postów

Napisano 17 stycznia 2009 - 14:28

U2Torrents zmienili swoją czcionkę (na coś a'la Commodore 64). Ciekawe, czy to radosna twórczość czy też poparta jakimś cynkiem.

#998 Przemo26

Przemo26

Użytkownik

• Members
  • 94 Postów

Napisano 17 stycznia 2009 - 14:44

cze.jak dla mnie to okladka spoko tylko jakies napisy by sie przydały.mam wrażenie ze ta okladka ma bardzo glebokie przeslanie.a propo u2torrents.jest sniped singla do odsluchania.oto link:
http://www.u2exit.co...o_snippets_.php

pozdrooooo :) :) :) :)

Śmiech jest dowodem wolności.

#999 Szadi

Szadi

Użytkownik

• Members
  • 137 Postów

Napisano 17 stycznia 2009 - 14:45

Hej

Buty Prawdopodobnie kawałek butów.

Co z tym dodatkowym trackiem? i czy w super boxie będzie taki sam digipack, jak z pojedynczej wersji?

#1000 ZBYCH

ZBYCH

Użytkownik

• Members
  • 486 Postów

Napisano 17 stycznia 2009 - 15:01

Tak sobie przeglądam opisy płytki i z tego co widzę to niema bonusowego tracka na żadnej wersji,to w końcu jak jest,będzie bonus czy nie?

na iTunes mozna zamawiac juz NLOTH i jest opcja:

Track12 - Bonus (iTunes exclusive)
Track13 - Bonus (Pre Order only)

wiec cos na pewno bedzie :) szkoda ze iTunes ale mysle ze na singlu bedzie

Dodaj odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 3

0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych