Skocz do zawartości

Zdjęcie

No Line On The Horizon

2962 replies to this topic

#2821 madeinpoland

madeinpoland

Użytkownik

• Members
  • 994 Postów

Napisano 12 sierpnia 2009 - 21:47

a jeśli tak nie jest, to wina leży po mojej stronie: jeszcze nie odkryłem, co mogę w tym dla siebie znaleźć.

Trudno w to uwierzyć, gdy się czyta Twoje opinie o Achtungu :D
Dołączona grafika

#2822 Guest_depe_*

Guest_depe_*
  • Guests

Napisano 13 sierpnia 2009 - 02:38

MOS..
Nie dostrzegałem..
Mówili.. mi
Ludzie...
Zbych.. dla Niego największa..
potem inni..
Agu2sia też,
i wiele inych true-fanów..

powoli ale z pokorą przyznaję Wam rację..
MOS=Wielki Song

Słucham i dostrzegam..
LIVE=bajka..

#2823 Guest_(VeRTigo)_*

Guest_(VeRTigo)_*
  • Guests

Napisano 13 sierpnia 2009 - 08:58

WRESZCIE!!!

#2824 acr

acr

mam tu fajne drzewko

• Moderatorzy
  • 17 742 Postów

Napisano 13 sierpnia 2009 - 12:52

Nie jest to może zbyt logiczne, ale czasem się tak reaguje.

Ano reaguje, ale zanim się napisze coś takiego na forum, mozna troche ochłonac i ubrać to w ładniejsze słowa i jakiś sensowny argument moze nawet ;)

#2825 Yarpen

Yarpen

Użytkownik

• Members
  • 973 Postów

Napisano 29 sierpnia 2009 - 14:29

Cisza w tym topicu widzę... Antycypujemy następnego, czwartego singla?
No line on the horizon, czy Breathe? Chyba tylko one się liczą, WAS nie grane nic na koncertach zbyt spokojne jednak. A UC nie wiem jakby w radiu brzmiało "oooo-ooooo".
Oczywiście lepsze jest Breathe, ale bez solówek, wykastrowanie mogłoby być bardziej bolesne niż przy Magnificent. Gdyby tak powstał ciekawy "single edit" No line-a, łączący 2 wersję ("wyjechali na wakacje wszyscy nasi producenci version :P ) z fantastyczną dynamiką wersji koncertowej... Fajnie by było :rolleyes:
Hm?
http://sit-and-wonder.blogspot.com/

#2826 madeinpoland

madeinpoland

Użytkownik

• Members
  • 994 Postów

Napisano 29 sierpnia 2009 - 15:49

No line on the horizon, czy Breathe?

NLOTH odpada, ponieważ inna wersja tej piosenki była b-side'em GOYB. Jak dla mnie następnym singlem będzie (Get Up :D) Stand Up Comedy. Kawałek ma komercyjny potencjał, jest bardzo dynamiczny, skoczny, zadziorny, ma rockowy pazur, to się może spodobać masom. Nawet długość tego songa predestynuje go do zostania kolejną piosenką promującą płytę.
Dołączona grafika

#2827 Yarpen

Yarpen

Użytkownik

• Members
  • 973 Postów

Napisano 29 sierpnia 2009 - 16:05

Kurczem, zapomniałem o nim, faktycznie jest świetny. Zbyt może być 'riffowo-rockowy' do radia. Ale brak wykonań live... Joker?

#2828 MartinTexas

MartinTexas

Użytkownik

• Members
  • 2 595 Postów

Napisano 29 sierpnia 2009 - 19:08

NLOTH raczej nie bo już wystąpił jako B-Side (choć ta wersja singlowa nadawałaby się w sam raz do radia!); podobnie jest z Breathe, bo już się pojawiła wersja Live z Bostonu a to też ponoć go skreśla ;) a szkoda, bo to b. dobry utwór.

Stend Up chyba też odpada, bo na żywo go nie grają, a to się trochę kłóci, nawet raz go nie zagrali. No chyba, że w USA zaczną i wtedy singiel wyjdzie :rolleyes: Choć IGWSHA był takim singlem, że (już) nie grali a utwór wyszedł na singlu...

Ja myślę, że MOS nie jest całkiem skreślony z listy (choć pewnie ta lista już dawno jest ułożona w głowach chłopaków/wytwórni :P ) pewnie trochę by wycięli (wiem to straszne, ale od czego są wersje albumowe!) i dałoby radę, a szkoda by radia zapomniały o tak dobrym utworze. Choć przydało by się też zrobić mały retusz, bo wersja z albumu jakby trochę niedopracowana ;)

PS Ktoś, gdzieś, kiedyś po wydaniu albumu pisał, że 4. singlem będzie wydany na jesień WAS!! :lol: Niby śmieszne, ale miny zrzedną jakby tak się stało naprawdę :P

Ja tylko liczę na jedno, że dotrzymają obietnicy z 4 singlami i nie skończą na 3 <_< albo wydadzą tylko jakieś Digital EP.

#2829 Johnny99

Johnny99

Nothingman

• Members
  • 10 523 Postów

Napisano 29 sierpnia 2009 - 19:36

Ja stawiam na Unknown Caller.
Drink Scotch whiskey all night long
And die behind the wheel

Tak uważam.

#2830 Atomic_Mario

Atomic_Mario

Użytkownik

• Members2
  • 5 734 Postów

Napisano 29 sierpnia 2009 - 19:42

Moim zdaniem w grę wchodzą tylko Breathe i właśnie Unkown Caller. Raczej mało prawdopodobne, że zdecydują się na kawałek dla którego nie znaleźli miejsca w koncertowej setliście. NLOTH jest zdyskwalifikowane z przyczyn wskaznych już wyżej. MOS nie nadaje się na singiel. Stawiam na Breathe - fakt że zaczynają nim koncerty świadczy o tym że mocno stawiają na ten kawałek. Ma on chyba też większy potencjał komercyjny.
Dołączona grafika

#2831 hannah

hannah

blue sadness

• Members
  • 937 Postów

Napisano 29 sierpnia 2009 - 19:50

Po pierwszym wysłuchaniu NLOTH jasny wydawał mi się taki ciąg zdarzeń - Magnificent, Breathe, WAS. Pierwszy utorowałby drogę całemu albumowi, miał siłę przebicia, idealne zgranie i dobrze ładował radiowe głośniki. Drugi to utwór stworzony z myślą o live, a i popisy wokalno-gitarowe dodawały pazura. Po zmasakrowaniu słuchaczy jako trzeci White as snow przydałby się na ukojenie duszy.

Niestety przyszło zaskoczenie w postaci Boots i już wiedziałam, że to falstart. Ten kawałek dobry jest na koncerty jako song jeden z wielu, ale nie jako pierwszy kopniak mający otworzyć płycie drzwi list przebojów. I rzeczywiście, wielkich spustoszeń nie zdążył tam dokonać. Z czołowym singlem jest tak, jak z walką na ringu, pierwsze uderzenie musi być silne, żeby zaoszczędzić pozostałych. Ani mnie jako jutowej fanki, ani zdecydowanej większości moich niejutowych znajomych Buty nie przekonały. Przepraszam, że zdaniem tym kroję wasze serca w plasterki...

Teraz czas na następny singiel. O ile lubię tę płytę i często jej słucham, to mój wybór kawałków byłby nieco inny. Nadal po cichu liczę na muzykę duszy, balladę, która przełamałaby obecny kanon radiowy. Stand up comedy to niezły utwór, NLOTH byłaby nawet lepszym od niego songiem, ale ta płyta powinna zostawić w eterze coś innego od poprzednich singli. Brzmienia niezapomnianego, takiego jak klimaty w stylu Simon & Garfunkel. WAS nadaje się idealnie. Achtung Baby nie byłaby tym samym bez One. NLOTH potrzebuje wytchnienia od eksperymentów typu Booty, Crazy, choćby nie wiem jak dobre były. Czas na balladę. Czas na zimny powiew White sa snow.
The world belongs to the enthusiast who keeps cool

#2832 Atomic_Mario

Atomic_Mario

Użytkownik

• Members2
  • 5 734 Postów

Napisano 29 sierpnia 2009 - 19:53

Po pierwszym wysłuchaniu NLOTH jasny wydawał mi się taki ciąg zdarzeń - Magnificent, Breathe, WAS.

Niestety przyszło zaskoczenie w postaci Boots i już wiedziałam, że to falstart.

Ale przecież najpierw było Boots jako singiel, a dopiero później poznaliśmy pozostałą część płyty... :rolleyes:
Dołączona grafika

#2833 Yarpen

Yarpen

Użytkownik

• Members
  • 973 Postów

Napisano 29 sierpnia 2009 - 20:00

Niestety przyszło zaskoczenie w postaci Boots i już wiedziałam, że to falstart. Ten kawałek dobry jest na koncerty jako song jeden z wielu, ale nie jako pierwszy kopniak mający otworzyć płycie drzwi list przebojów. I rzeczywiście, wielkich spustoszeń nie zdążył tam dokonać. Z czołowym singlem jest tak, jak z walką na ringu, pierwsze uderzenie musi być silne, żeby zaoszczędzić pozostałych. Ani mnie jako jutowej fanki, ani zdecydowanej większości moich niejutowych znajomych Buty nie przekonały. Przepraszam, że zdaniem tym kroję wasze serca w plasterki...

Wydaje mi się, że wydali na singlu pierwsze Buty, bo chcieli stworzyć wrażenie, że cała płyta będzie tak 'inna' niż poprzednie i tak eksperymentalna. Gdyby pierwszy był Magnificent (jak to powinno być), jeszcze przed wydaniem płyty, to krytycy słusznie też by powiedzieli od razu, że to powtórka z Pride i w ogóle nie będzie już nic rewolucyjnego; płyta od razu byłaby skreślona jako wtórna.
Jednak chyba Breathe będzie, wspaniała frekwencja na Promo Tour i oficjalnie drugi zaprezentowany kawałek też się liczy. I odpowiednio długi refren.

#2834 hannah

hannah

blue sadness

• Members
  • 937 Postów

Napisano 29 sierpnia 2009 - 20:00

Ale przecież najpierw było Boots jako singiel, a dopiero później poznaliśmy pozostałą część płyty... :rolleyes:

Mówię, że po pierwszym moim wysłuchaniu. Inny timing. Nie łap mnie za słówka, skarbie :) A z WAS mogę sobie pomarzyć, uczucia do tego songa mi się nie zmienią... Chyba masz inny typ na następnego singla. Piszesz, że Breathe lub Anka Koler. Zatem na który postawisz? Jeden strzał.

#2835 Atomic_Mario

Atomic_Mario

Użytkownik

• Members2
  • 5 734 Postów

Napisano 29 sierpnia 2009 - 20:08

Nie łap mnie za słówka, skarbie :)

^_^

Jeden strzał.

Ale ja już wystrzeliłem B)
Dołączona grafika

#2836 derka

derka

Lady with the spinning head

• Moderatorzy
  • 5 611 Postów

Napisano 29 sierpnia 2009 - 20:21

Jak dla mnie Breathe średnio pasuje do grania w komercyjnych radiach... Teraz taka Zetka nawet puszcza Crazy, ale czy Breath by puścili... Ja obstawiam Uknown Caller.

There's always a chance as long as one can think
this is music : last

#2837 TUFKAK_U2

TUFKAK_U2

BejsmenT

• Members
  • 2 607 Postów

Napisano 29 sierpnia 2009 - 20:27

Następnym singlem będzie Breathe - na 100 %. Dlaczego ?

NLOTH - nie jest na tyle ciekawym kawałkiem, żeby go puścić na singla
MOS - mało "przebojowy"
UC - ma jakieś szanse
SUC - hmm... nie grali tego na koncertach *(może jeszcze zagrają?) - małe szanse na singla są
Fez/WAS - 300 % na NIE
COL - patrz MOS

Także nie pozostaje nic innego jak wybrać na singla Breathe (nie wiem czy planują 5, wg mnie skończą na 4).

#2838 hannah

hannah

blue sadness

• Members
  • 937 Postów

Napisano 29 sierpnia 2009 - 20:30

^_^
Ale ja już wystrzeliłem B)

Ja też, przedwcześnie. Jakkolwiek to zabrzmiało (a rozmawiamy nadal o muzyce) ;) No to peace na forum, też myślę, że Breathe lepiej się nadaje. Bo Anka nie ma już takiej siły przebicia, a to od singla jest wymagane

#2839 majkeel

majkeel

Użytkownik

• Members
  • 580 Postów

Napisano 29 sierpnia 2009 - 20:41

(nie wiem czy planują 5, wg mnie skończą na 4).

Ja tylko liczę na jedno, że dotrzymają obietnicy z 4 singlami i nie skończą na 3 <_< albo wydadzą tylko jakieś Digital EP.

Na 100% będą 4 single. Jakiś czas temu farciarze z całego świata otrzymali pudełka specjalnie zaprojektowane do przetrzymywania w nich WSZYSTKICH singli na winylach z NLOTH. Pudełek z tego co wiem jest 6000 sztuk. Jest na nim napis: U2 Collector's Box to hold the 4x7" singles released from No Line On The Horizon. Wydaje mi się, że będą się tego trzymać. Chyba, żeby mieli wydać jakiś piąty, który nie ukazałby się na winylu.

Moja propozycja na singla, to zdecydowanie Unknown Caller.

last  

#2840 Szczotecz-kal

Szczotecz-kal

FlowerPower

• Moderatorzy
  • 2 544 Postów

Napisano 04 września 2009 - 16:34

Ja takie pytanie z innej beczki:
Ma ktoś utwory które nie zmieściły się do albumu ?
144 stron trochę sporo do przeszukiwania, znalazłem tylko Winter (nie przeszukiwałem całego tematu). Z góry dzieki za pomoc :)

Dodaj odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 4

0 użytkowników, 4 gości, 0 anonimowych