Skocz do zawartości

Survivor Singles - 52 niezapomniane kawałki. Wszystkie single!

• Please log in to reply
2765 replies to this topic

#681 Daniel84

Daniel84

• Members
  • 3 657 Postów

Napisano 11 stycznia 2009 - 19:31

Pewne zjawiska można zrozumieć, ale pewnych nie można wręcz pojąć. Niektóre typy to jak przestępstwo.

Ja też się gotuję, jak widzę typy na Lemon, Mofo czy Please ale cóż. Takie są survivore.

#682 Cactus

Cactus

Użytkownik

• Members
  • 440 Postów

Napisano 11 stycznia 2009 - 19:35

Electrical Storm
Who's Gonna Ride Your Wild Horses

Lemon wiem wcześniej na If God głosowałem, ale jednak zmieniam zdanie B)

Ja też się gotuję, jak widzę typy na Lemon

o jak miło :P

Użytkownik bee edytował ten post 11 stycznia 2009 - 20:12

Always Look on the Bright Side of Life

#683 Chico la verdad

Chico la verdad

Użytkownik

• Members
  • 1 273 Postów

Napisano 11 stycznia 2009 - 19:36

Ja też się gotuję, jak widzę typy na Lemon, Mofo czy Please ale cóż. Takie są survivore.

Głosy na MOFO to totalny przesadyzm, bez tego singla płyta by ucierpiała. Jak miałby wyglądać PopMart bez tego "techno", wolę sobie tego nie wyobrażać. Co do Lemona, stwierdzę, że jest tyle warty, co Zooropa, a przynajmniej u mnie w rankingu na samym końcu, sam kawałek niczego dla mnie nie zmienia.

#684 Daniel84

Daniel84

• Members
  • 3 657 Postów

Napisano 11 stycznia 2009 - 19:46

o jak miło :P

Będzie zemsta.

#685 Yasiu

Yasiu

.

• Members
  • 2 675 Postów

Napisano 11 stycznia 2009 - 19:49

Będzie zemsta.

ja proponuję w ramach zemsty zacznijmy głosować na One ;)

wilk syty, owca cała

#686 reic_diov

reic_diov

Użytkownik

• Members
  • 625 Postów

Napisano 11 stycznia 2009 - 21:32

Jak widzę, na co się tutaj głosuje i w dodatku odpadł jeden z najbardziej przebojowych singli - Vertigo.

Dla mnie np Vertigo to przereklamowana słaba podróba native son:P no naprawdę jakoś lepiej mi się tego słucha ( no może się troche refren kupy nie trzyma ale brzmiała piosenka o wiele lepiej niź vertigo ) i już chociażby samym wstępem bez tego bajeranckiego liczenia przebija vertigo, a przebojowy singiel to np Where the streets have no name.

Zależy o jakiej wersji tego kawałka mówimy. Jeśli o tej z płyty, to ona jest nijaka, marna, gdyby porównać z wykonaniami Live, chociażby z gali MTV w Miami. A o ile mi wiadomo, głosujemy na wersję płytowe/singlowe ;)

Tylko singlowe.

Please akurat moim zdaniem nie zasługiwał na miano singla z POPu. Słabo reprezentował tą płytę i reprezentuje

Dla mnie Please to chyba jeden z najlpeszych singli w dziejach u2, rewelacyjnie wydany ( zwłasza wersja LIVE EP ), świetny teledysk, cąła oprawa tego singla jest poprostu magiczna w całokształcie jest to jeden z the best singli u2 ( dla mnie ).

... :P

#687 Fledge

Fledge

Admin

• Members
  • 1 019 Postów

Napisano 11 stycznia 2009 - 21:34

Mofo
Last Night
Elevation

27. New Year's Day
38. Beautiful Day

Śmiać sie czy płakać? ;)
U2

#688 Max

Max

nocny tabaskowicz

• Moderatorzy
  • 9 091 Postów

Napisano 11 stycznia 2009 - 21:35

Jak widzę, na co się tutaj głosuje i w dodatku odpadł jeden z najbardziej przebojowych singli - Vertigo, zastanawiam się jakimi motywami, upodobaniami się kierujecie.

Pokolenie "Vertygo" lat 80 chyba nigdy nie zrozumie :(

#689 acr

acr

mam tu fajne drzewko

• Moderatorzy
  • 17 742 Postów

Napisano 11 stycznia 2009 - 21:35

To, że coś jest przebojowe jeszcze nie znaczy że jest dobre. No Vertigo jest dobre, tak. Ale niech spada przy reszcie. I zgoda, że Native Son dużo fajniejsze.

Please reprezentuje Pop bardzo dobrze. Wydaje mi się że sporo osób zapomina, że ten album to nie tylko Mofo i Discotheque, a potem wielki ekran i cytryna na trasie.

#690 mssunflower

mssunflower

jestę słonecznikię

• Members
  • 505 Postów

Napisano 11 stycznia 2009 - 21:41

Pokolenie "Vertygo" lat 80 chyba nigdy nie zrozumie :(

a pff, ja sobie wypraszam takie coś. <_<

jeśli zaś chodzi o Mofo (na które głosuję już n-tą rundę) uważam, że jako singiel się po prostu nie sprawdza. tyle ode mnie.

#691 Witas

Witas

Użytkownik

• Members
  • 7 064 Postów

Napisano 11 stycznia 2009 - 21:42

Śmiać sie czy płakać? ;)

oooj tam, już wiele razy mówiłem, co mi nie pasuje w studyjnym NYD i dlaczego na tle wersji live wypada blado. A BD? Co niby ma takiego w sobie? Moim zdaniem NYD to najsłabszy punkt płyty War, a BD to trzeci od końca najsłabszy punkt ATYCLB (przed Grace i POE).

edit:
wiem, że nie ma czegoś takiego jak "przeprodukowany", ale BD jest "przeprodukowany" :D Chciałbym usłyszeć BD nagrane na surowo, bez tych wszystkich udziwnień. To by był szał!

#692 Fledge

Fledge

Admin

• Members
  • 1 019 Postów

Napisano 11 stycznia 2009 - 22:59

No ale niby w którym momencie NYD w wersji studyjnej rożni sie od koncertówek? Dla mnie to (prawie) to samo. I prawie w tym wypadku nie robi wielkiej różnicy :)

A BD to czysta magia - piękny delay na początku, łagodny basik, ostry refren przechodzący w melodyjne "touche me...". Potem następuje najlepszy motyw całej piosenki - taka śmieszna mini solówa i "see the world...la la la"...A pod koniec "what you dont have..." i mocne riffy Edge'a. Niewiele jest utworów w których dobra jest każda sekunda. BD do nich należy. Dla mnie Top 10 piosenek U2. To trochę tak jak z Pride - miłość od pierwszego przesłuchania.

Pewnie Cie nie przekonałem :)
U2

#693 pablo

pablo

26 lat z U2...

• Members
  • 1 594 Postów

Napisano 12 stycznia 2009 - 08:59

Bad
Staring At The Sun
If God Will Send His Angels

.

1. U2 * 2. Queen * 3. Metallica * 4. Marillion * 5. Pink Floyd * 6. R.Stones * 7. Iron Maiden * 8. Radiohead * 9. Deep Purple * 10. D.Mode

U2 TOP 10: The Unforgettable Fire, Exit, Luminous Times, All I Want Is You, Ultra Violet, Acrobat, The Ground Beneath Her Feet, Electrical Storm, Sometimes You Can't Make It On Your Own, Magnificent

#694 Guest_VeRTi-go_*

Guest_VeRTi-go_*
  • Guests

Napisano 12 stycznia 2009 - 15:38

Lepsze nijakie Please, czy cokolwiek z Popa niz wszystko z okresu po 2000 roku...

Maaatko! Co się dzieje? Koniec świata się zbliża... Możesz zbawić świat, mówiąc, że żartowałeś...;].

#695 marcin93

marcin93

Użytkownik

• Members
  • 1 570 Postów

Napisano 12 stycznia 2009 - 19:50

Mysterious Ways
"40" (How Long)
Electrical Storm

...a oto mój fejs, flykr i elitarny lans.efę!

#696 Witas

Witas

Użytkownik

• Members
  • 7 064 Postów

Napisano 12 stycznia 2009 - 20:49

władzom ligi musi podwójnie oddać wszystko, co wydaje na salaries powyżej 71mln.

sorry za OT, ale muszę sprostować.
nie 71, a 58. czyli jeszcze lepiej.

#697 Ceasar_Of_Rome_Forrever

Ceasar_Of_Rome_Forrever

Mr Spock

• Members
  • 3 170 Postów

Napisano 12 stycznia 2009 - 20:56

No ale niby w którym momencie NYD w wersji studyjnej rożni sie od koncertówek? Dla mnie to (prawie) to samo. I prawie w tym wypadku nie robi wielkiej różnicy smile.gif

A BD to czysta magia - piękny delay na początku, łagodny basik, ostry refren przechodzący w melodyjne "touche me...". Potem następuje najlepszy motyw całej piosenki - taka śmieszna mini solówa i "see the world...la la la"...A pod koniec "what you dont have..." i mocne riffy Edge'a. Niewiele jest utworów w których dobra jest każda sekunda. BD do nich należy. Dla mnie Top 10 piosenek U2. To trochę tak jak z Pride - miłość od pierwszego przesłuchania.

Amen chłopie
Amen !!! :D
Posted Image
Max Biaggi Ceasar Trade List

#698 corso

corso

Użytkownik

• Members
  • 3 831 Postów

Napisano 12 stycznia 2009 - 21:01

Maaatko! Co się dzieje? Koniec świata się zbliża... Możesz zbawić świat, mówiąc, że żartowałeś...;].

Widzę, że poczułaś się osobiście dotknięta faktem, iż wyżej cenię inny okres twórczości zespołu U2 niż Ty.
No ale ja mam ponad 25 lat i w związku z tym ogólnie wiadomo, że moje zdanie jest ważniejsze.

ps
Chciałbym dodać (bo ostatnio jak zauważyłem część osób piszących tutaj ma kłopoty z takimi pojęciami jak ironia, dystans, żart) że nie mam zamiaru mordować nikogo kto lubi HTDAAB.

Pozdrawiam bardzo serdecznie.

#699 acr

acr

mam tu fajne drzewko

• Moderatorzy
  • 17 742 Postów

Napisano 12 stycznia 2009 - 21:03

w ogóle to na NYD singlowe jestem obrażony bo wywalili ostatnią zwrotkę, moją ulubioną w sensie wokalno-muzycznym. a że niczym się nie różni od wersji live? no dajże spokój. brzmienie, brzmienie, brzmienie! najlepiej sobie porównaj jakąś wersję popmartową z płytową.

b.day wymiata, ale to doły atyclb.

Użytkownik acr edytował ten post 12 stycznia 2009 - 21:09

#700 Yasiu

Yasiu

.

• Members
  • 2 675 Postów

Napisano 12 stycznia 2009 - 21:09

Jakby nie było Beautiful Day jest najbardziej 'komercyjnym' i 'radiowym' singlem U2 ever. Ze względu na tekst, na produkcję, na mix, na naprawdę wielką radio-friendly, na wszystkie pseudopopowe smaczki (ach te chórki, te wstawki orkiestrowe, te dzwoneczki, efekty etc.). I fakt, piosenka fajna, ot taka na 1 miejsce billboardu, na jeden z największych przeboi. Co nie zmiania faktu, że utwór baaardzo przeciętny i w towarzystwie takich singli jak tutaj mamy to za bardzo nie ma czego szukać.

A na live oczywiście brzmi lepiej.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 6

0 użytkowników, 6 gości, 0 anonimowych