Skocz do zawartości

Zdjęcie

Pytania (i odpowiedzi) dotyczące U2

1253 replies to this topic

#1081 Jacob

Jacob

Użytkownik

• U2 FAQ MAKER
  • 3 332 Postów

Napisano 28 maja 2013 - 19:17

Heh, nie czepiaj się andie bo wielcy artyści mają swoich sekretarzy :P/>
No ale faktycznie, przeceniłem może Bono, Ali prowadzi mu biuro i kalendarzyk w którym zapisuje kolejne bankiety.

Rzeczywiście, na ochroniarza w ogóle nie wygląda - zbyt inteligentna twarz i wzrost (choć ten jak widać był kluczowy przy doborze).

#1082 derka

derka

Lady with the spinning head

• Moderatorzy
  • 5 611 Postów

Napisano 28 maja 2013 - 20:15

Nie chcę robić offtopu, ale czy ochroniarz musi się kojarzyć z wielkim osiłkiem z przygłupim wyrazem twarzy?

There's always a chance as long as one can think
this is music : last

#1083 Jacob

Jacob

Użytkownik

• U2 FAQ MAKER
  • 3 332 Postów

Napisano 28 maja 2013 - 20:47

Tak

#1084 derka

derka

• Moderatorzy
  • 5 611 Postów

Napisano 28 maja 2013 - 21:29

Kochamy stereotypy, prawda? Ach, to takie... ludzkie;)

#1085 Moz

Moz

Użytkownik

• Members
  • 226 Postów

Napisano 06 czerwca 2013 - 09:24

Jak to jest z tymi włosami The Edga ? Posiada je czy też nie...

#1086 Max

Max

nocny tabaskowicz

• Moderatorzy
  • 9 091 Postów

Napisano 06 czerwca 2013 - 09:28

To podchodzi pod trolling (karany na tym forum).

#1087 Moz

Moz

Użytkownik

• Members
  • 226 Postów

Napisano 06 czerwca 2013 - 09:48

@Max

Co złego jest w moim pytaniu...? na filmikach z hotelu[ tam gdzie joge ćwiczył) z 2009 roku The Edge ma czarne( pofarbowane) włosy na głowie. Z kolei na innych zdjęciac z tego okresu, włosów brak lub na głowie spoczywa czapka...Pytam z ciekawości....
Co złego w moim pytaniu młodzieńcze ?

#1088 Paweł =

Paweł =

Użytkownik

• Members
  • 1 151 Postów

Napisano 06 czerwca 2013 - 10:56

@Max

Co złego jest w moim pytaniu...? na filmikach z hotelu[ tam gdzie joge ćwiczył) z 2009 roku The Edge ma czarne( pofarbowane) włosy na głowie. Z kolei na innych zdjęciac z tego okresu, włosów brak lub na głowie spoczywa czapka...Pytam z ciekawości....
Co złego w moim pytaniu młodzieńcze ?

Kolega Max chciał się poczuć ważny, i postraszyć karą ;)

Moje Konto Youtube - http://www.youtube.c...iew=0&flow=grid

#1089 Max

Max

nocny tabaskowicz

• Moderatorzy
  • 9 091 Postów

Napisano 06 czerwca 2013 - 11:00

No i mamy następnego do tego cyrku.

#1090 andie

andie

(not) original of the species

• Moderatorzy
  • 5 687 Postów

Napisano 06 czerwca 2013 - 14:44

proponuję zadać stosowne pytanie w tym dziale. a nuż okaże się, że Edge zrobił sobie przeszczep włosów. albo ma botoks. albo założył cyrk na kółkach.
Is there an order in all of this disorder
Is it like a tape recorder
Can we rewind it just once more

#1091 Jacob

Jacob

Użytkownik

• U2 FAQ MAKER
  • 3 332 Postów

Napisano 06 czerwca 2013 - 15:03

Oj, ale się przejmujecie :P
Są fani, którzy fascynują się samą muzyką i to im wystarcza, a są tacy, którzy dodatkowo np. chcieliby wiedzieć czy Bono przechodził w dzieciństwie ospę albo jakie są jego ulubione płatki śniadaniowe.
Ja np. jestem przedstawicielem tej drugiej grupy i apeluję o tolerancję, tak modną w dzisiejszych czasach ;)

#1092 Max

Max

nocny tabaskowicz

• Moderatorzy
  • 9 091 Postów

Napisano 06 czerwca 2013 - 17:59

Wszystko rozumiem kolego Jacobie.

Zastanawia mnie jedynie fakt, jak ktoś może zadawać pytania dot. tak oczywistej kwestii jaką są, a raczej były, włosy Edgara.

#1093 Jacob

Jacob

Użytkownik

• U2 FAQ MAKER
  • 3 332 Postów

Napisano 11 sierpnia 2013 - 10:52

Z okazji rocznicy i ja przesłuchałem Chorzów 2009 i mam pewną wątpliwość:

Jak to było z tą dedykacją na zakończenie MOS i całego koncertu w Chorzowie?
Z pewnością była dla naszego papieża, ale niektórzy doszukują się wpadki Bono i przechrzczenia
Wojtyły na Jan Paweł 23.
Jest jednak teoria, że to 23 to po prostu numer piosenki w secie i stąd ta dedykacja.
Jak sądzicie?

Dla przypomnienia akcja tu: (zaczyna się ok. 7:10)
http://www.youtube.c...h?v=9SiyJ_vfmXs

#1094 acr

acr

mam tu fajne drzewko

• Moderatorzy
  • 17 742 Postów

Napisano 11 sierpnia 2013 - 17:29

Na pewno celowo obraził naszego jedynego słusznego papieża polaka i oczywistym jest że gdyby rządził PiS taki skandal nigdy by się nie wydarzył.

A tak serio - z tego co wiem, a było dyskutowane wielokrotnie, nikt tego nie wie ;)

#1095 Jacob

Jacob

Użytkownik

• U2 FAQ MAKER
  • 3 332 Postów

Napisano 11 sierpnia 2013 - 17:55

Czyli należy przyjąć optymistyczną wersję z numerem piosenki i nie posądzać Bono o to, że nie pamięta imienia człowieka, który przez 27 lat jego życia był jedną z trzech najważniejszych osób na świecie i którego różaniec od 14 lat nosi codziennie na swojej bujnie owłosionej piersi :D

#1096 Johnny99

Johnny99

Nothingman

• Members
  • 10 523 Postów

Napisano 11 sierpnia 2013 - 21:47

Teraz można rozważać kolejną interpretację - Bono wizjonersko przewidział watykańskie plany wspólnej kanonizacji Jana XXIII i Jana Pawła II, więc zmyślnie połączył ze sobą ich imiona :rolleyes:
Drink Scotch whiskey all night long
And die behind the wheel

Tak uważam.

#1097 Jacob

Jacob

Użytkownik

• U2 FAQ MAKER
  • 3 332 Postów

Napisano 11 września 2013 - 14:04

Podobno Piotr Metz, jako jedyny polski dziennikarz, dostąpił tego zaszczytu i przeprowadził wywiad z U2. W jego gabinecie wisi nawet na honorowym miejscu fotka z Irlandczykami. Ktoś orientuje się czy ten wywiad jest gdzieś dostępny w sieci? Albo może ma ktoś na komputerze?

#1098 U2roopa

U2roopa

Użytkownik

• Root Admin
  • 6 527 Postów

Napisano 11 września 2013 - 14:14

Podobno Piotr Metz, jako jedyny polski dziennikarz, dostąpił tego zaszczytu i przeprowadził wywiad z U2. W jego gabinecie wisi nawet na honorowym miejscu fotka z Irlandczykami. Ktoś orientuje się czy ten wywiad jest gdzieś dostępny w sieci? Albo może ma ktoś na komputerze?

Taką ciekawostkę znalazłem:

Dwie rozmowy z Bono

Maciej Chmiel był pierwszym dziennikarzem z Polski, któremu udało się rozmawiać z Bono. W 1989 r. pojechał do Amsterdamu, by zaprosić zespół do Polski, a przy okazji przeprowadzić wywiad. Od trzech lat U2 było u szczytu sławy.

- Liczyłem, że uda mi się zaprosić grupę do kraju - mówi Chmiel. - Czułem się jak wysłannik odrodzonej Polski, rzecznik Solidarności i uciskanego do niedawna narodu. W końcu U2 zawsze śpiewało o wolności.

Przynętą miał być list od Lecha Wałęsy.

- Zaproszenie do Polski podpisane przez Wałęsę schowałem do kieszeni koszuli i wsiadłem do samolotu - opowiada. - Dziś można się uśmiechać na myśl o Wałęsie jako promotorze gwiazdy rocka, ale wówczas świeżo uwolnione spod Sowietów demoludy były dla zachodnich artystów kuszącym terytorium.

Maciej Chmiel przez kilka godzin koczował w tłumie fanów przed hotelem, gdzie zatrzymali się muzycy. Gdy Bono wreszcie wyszedł, rzucił się na niego z listem Wałęsy i naklejką Solidarności w rękach. Udało mu się namówić wokalistę na dwadzieścia minut rozmowy. O koncercie menedżerowie grupy nie chcieli słyszeć.

Drugi raz Bono rozmawiał z dziennikarzem z Polski dopiero w tym roku - 29 lipca, po koncercie w Lipsku, udzielił wywiadu Piotrowi Metzowi z Radia RMF.

- Mam na koncie ze sto wywiadów, ale nigdy tak się nie bałem, jak tym razem - mówi Piotr Metz.

Poza samą rozmową zapamiętał niewiele: dziesiątki bramek, promotorów, agentów. Dwie godziny oczekiwania. Wreszcie garderoba otwiera się i w drzwiach staje Bono z kieliszkiem czerwonego wina: - Słyszałem, że macie w Polsce powódź. Czy to jest tak tragiczne, jak wygląda w telewizji?

W tym roku, czyli 1997, era Popmartu.

#1099 kade

kade

Użytkownik

• Members
  • 2 826 Postów

Napisano 11 września 2013 - 16:18

Wywiad Maćka Chmiela był puszczany w Trójce. Cała godzinna audycja była wtedy i na żywo (chyba, nie pamiętam już dobrze) część koncertu noworocznego;) Mam to na kasecie i gdzieś też tekst spisany. Może mi się będzie chciało przeklepać na forum wieczorem:)

#1100 derka

derka

• Moderatorzy
  • 5 611 Postów

Napisano 11 września 2013 - 16:22

Jeszcze gdzieś słyszałam jak Metz wspominał coś, że wywiad się przedłużył, wszedł ktoś dając znać, że czas na wywiad dobiegł końca, na co Bono odparł, że "no, no, it's alright, it's fine" czy coś takiego i kontynuował rozmowę.

Dodaj odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 5

0 użytkowników, 5 gości, 0 anonimowych