Pytania (i odpowiedzi) dotyczące U2
#764 Guest_piotrek85_*
Napisano 08 grudnia 2009 - 19:12
Nazwa wydawnictwa sugeruje, że to nie jest oryginał. Na allegro też coś takiego jest U2 POP DVDOstatnio w mediamarkcie przyłapałem jeden egzemplarz jakiegoś dziwnego wydawnictwa - Piratex Recordings - nazwa mówiąca?
Jakaś gówniana okładka, a w środku podobno koncert Popmart Santiago bodajże...
Ktoś coś o tym słyszał/widział?
Napisano 08 grudnia 2009 - 19:14
Napisano 08 grudnia 2009 - 19:44
Nazwa wydawnictwa sugeruje, że to nie jest oryginał. Na allegro też coś takiego jest U2 POP DVD
Mam to w domu (też allegro kupione za jakieś śmieszne pieniądze... proshot...i całkiem spox
Never, ever, to be forgotten...
The best birthday in my life...
#768 Guest_piotrek85_*
Napisano 09 grudnia 2009 - 01:43
Sklepy wystawiające towar na półki po prostu nie sprawdzają wydawnictw pod względem legalności. Odpowiedzialność jest przerzucana na dostawców. Tak było z dziennikiem Polska - The Times i wydawnictwem U2 live in USA 2004/2005. Jak okazało się, że DVD jest nielegalnr to cała seria Ikony Rocka została pośpiesznie wycofana.Zastanawiam się jak to możliwe, że takie fejki trafiają do oficjalnego obiegu w sklepach. Tym bardziej tak dużych jak np. Media Markt. W Empikach czy Traffikach też leży sporo wydawnictw, które z oficjalnymi nie mają nic wspólnego.
Napisano 09 grudnia 2009 - 09:56
Sklepy wystawiające towar na półki po prostu nie sprawdzają wydawnictw pod względem legalności. Odpowiedzialność jest przerzucana na dostawców. Tak było z dziennikiem Polska - The Times i wydawnictwem U2 live in USA 2004/2005. Jak okazało się, że DVD jest nielegalnr to cała seria Ikony Rocka została pośpiesznie wycofana.
A szkoda bo parę fajnych tytułów (Gunsi, Springsteen, Sting bodajże) miało być w kolekcji wydane...
Co do live in USA - było w Media Markt - tylko w normalnym pudełku typu Box (z gazety jest w slim) - Tata mi to kupił na gwiazdkę w ubiegłym roku - 29,99 :-)
To z gazety też kupiłem - szkoda, że to wycofali...
Never, ever, to be forgotten...
The best birthday in my life...
Napisano 09 grudnia 2009 - 17:19
Bingo. Gdyby rzecz doszła do skutku, byłoby co obejrzeć. Seria wyglądała obiecująco. A co do naszych, też kupiłam dvd za jakieś grosze na Allegro. Za 6 zł nie spodziewałam się niczego szczególnego, ale jednak byłam pozytywnie zaskoczona. Miło się obejrzało, no i jedna rzecz więcej do kolekcji. Rozkosz fanaA szkoda bo parę fajnych tytułów (Gunsi, Springsteen, Sting bodajże) miało być w kolekcji wydane...
Co do live in USA - było w Media Markt - tylko w normalnym pudełku typu Box (z gazety jest w slim) - Tata mi to kupił na gwiazdkę w ubiegłym roku - 29,99 :-)
To z gazety też kupiłem - szkoda, że to wycofali...
#772 Guest_piotrek85_*
Napisano 14 grudnia 2009 - 21:48
Oh boy stop your cryingTomorrow (Common Ground Remix)
Czy ktoś może mi znaleźć do tego kompletny tekst?? Albo chociaż powiedzieć co Bono śpiewa w tej wstawce - "Oh boy, stop crying.." i co potem? bo nie mogę zrozumieć..
dzięki z góry
Soon it will be death that's dying
Oh boy stop your crying
Soon it'll be death that's dying
Everything, everything conquered
Soon you will be a man
Oh boy stop your crying
Info ze strony u2wanderer.org
Napisano 14 grudnia 2009 - 22:09
Bo zastanawia mnie jedno...
http://www.youtube.c...h?v=xnX2idPFlwQ 2:57 Edge śpiewa "hola", ale stoi chyba daleko od mikrofonu, a jednak słychać jego "hola!". Jak to działa?
#776 Guest_piotrek85_*
Napisano 14 grudnia 2009 - 22:24
Dvd było nagrywane podczas drugiego koncertu w Mediolanie. Z tyłu opakowania pod spisem utworów jest napiane: "filmed on 21st July 2005. " Co do tego "hola". Mikrofon był raczej blisko, tylko nie załapał się w kadr.Miałabym pytanie... Czy Milan 05 był montowany z jednego czy z dwóch koncertów? Bo zastanawia mnie jedno...
http://www.youtube.c...h?v=xnX2idPFlwQ 2:57 Edge śpiewa "hola", ale stoi chyba daleko od mikrofonu, a jednak słychać jego "hola!". Jak to działa?
Napisano 14 grudnia 2009 - 22:26
Napisano 14 grudnia 2009 - 22:37
Dvd było nagrywane podczas drugiego koncertu w Mediolanie. Z tyłu opakowania pod spisem utworów jest napiane: "filmed on 21st July 2005. " Co do tego "hola". Mikrofon był raczej blisko, tylko nie załapał się w kadr.
Dziwne, na samym "Vertigo" widać tyle motywów świadczących o tym, że koncert był kręcony z dwóch nocy, chociażby mikrofon Bono, który trzyma w dłoni a który po sekundzie ejst na statywie. 1min 56s.
Z resztą jak grali dwie noce, to czemu nie mieliby skorzystać z materiału nagranego właśnie z dwóch koncertów? Bo raczej nie było tak, że wpadli do Mediolanu i dopiero na drugi koncert rozstawili sprzęt i zaczęli nagrywać.
#779 Guest_piotrek85_*
Napisano 14 grudnia 2009 - 23:17
Dziwne ale ja niczego takiego nie widzę. Może później sprawdzę na DVDDziwne, na samym "Vertigo" widać tyle motywów świadczących o tym, że koncert był kręcony z dwóch nocy, chociażby mikrofon Bono, który trzyma w dłoni a który po sekundzie ejst na statywie. 1min 56s.
Owszem, mogliby zrobić tak jak piszesz ale brak na to dowodów. W opisie z dvd z Chicago czy Bostonu pojawiała się informacja o wykorzystywaniu materiałów z dwóch koncertów. Gdyby tak samo postąpiono przy dvd z Mediolanu to z pewnością taka informacja pojawiłaby się w odpowiednim miejscu.Z resztą jak grali dwie noce, to czemu nie mieliby skorzystać z materiału nagranego właśnie z dwóch koncertów? Bo raczej nie było tak, że wpadli do Mediolanu i dopiero na drugi koncert rozstawili sprzęt i zaczęli nagrywać.
Napisano 14 grudnia 2009 - 23:48
No ja na okładce z Bostonu mam jedną datę, choć show składa się z miksu dwóch nagrań + bonocam 3 koncertu.Dziwne ale ja niczego takiego nie widzę. Może później sprawdzę na DVD
Owszem, mogliby zrobić tak jak piszesz ale brak na to dowodów. W opisie z dvd z Chicago czy Bostonu pojawiała się informacja o wykorzystywaniu materiałów z dwóch koncertów. Gdyby tak samo postąpiono przy dvd z Mediolanu to z pewnością taka informacja pojawiłaby się w odpowiednim miejscu.
Generalnie jest tak, że podstawą materiału jest jeden koncert, pozostałe służą jako wstawki w pewnych miejscach gdzie nie wszystko wyszło ok.
...
Dodaj odpowiedź
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych