Pytania (i odpowiedzi) dotyczące U2
Napisano 07 kwietnia 2009 - 19:51
przed wydaniem albumu byla mowa o tym, ze motyw 'let me in the sound' pojawi sie w 3 kawalkach. ok, goyb fez-being born iii...no wlasnie, gdzie jeszcze? bo albo ja tego nie slysze, albo cos sie jeszcze zmienilo w porownaniu do planowanej poczatkowo wersji albumu, hm.
Napisano 08 kwietnia 2009 - 18:51
o wlasnie bo zapomnialem sie wczesniej zapytac.
przed wydaniem albumu byla mowa o tym, ze motyw 'let me in the sound' pojawi sie w 3 kawalkach. ok, goyb fez-being born iii...no wlasnie, gdzie jeszcze? bo albo ja tego nie slysze, albo cos sie jeszcze zmienilo w porownaniu do planowanej poczatkowo wersji albumu, hm.
Może chodzi właśnie o Fez. Tam, ten motyw pojawia się, jakby nie patrzeć, dwa razy.
Napisano 09 kwietnia 2009 - 21:54
nie było nic o trzech kawałkach, a "trzy razy na płycie".
pewnie chodzi o fez właśnie.
Z tego co pamiętam. To właśnie miał się pojawić 3 razy. Też się zastanawiałem gdzie?? Może gdzieś po cichu (jak Achtung Baby w The Fly ), albo, że Fez i Being Born to 2 kawałki w 1.
Może był jeszcze jakiś jeden utwór, w którym był ten zwrot, ale ostatecznie nie znalazł na płycie, albo zmieniono tekst w jakimś utworze.
Napisano 19 kwietnia 2009 - 12:50
Napisano 19 kwietnia 2009 - 14:10
Napisano 03 maja 2009 - 21:07
http://www.youtube.c...re=channel_page
Napisano 04 maja 2009 - 10:06
http://u2forums.com/...?showtopic=1860
Napisano 22 maja 2009 - 15:58
Około 1998 roku w Radiu Zet puszczono koncert U2, który był zlepkiem wielu nagrań live (np. "Sunday Bloody Sunday" z Popmart Sarajewo) i...nagrań studyjnych z dograną publiką ("Discotheque"). Aktualnie poszukuję wersji "Staring At The Sun" z tego koncertu. Czy ktoś pamięta tę transmisję i kojarzy nagrania, o które pytam?
Napisano 22 maja 2009 - 16:04
Może podczas próby zorientowali się że Bono raczej nie da już rady....i się wycofali....
Oh child, wipe the tears from your eyes
You know I need you to be strong
And the day is as dark as the night is long
Feel like trash, you make me feel clean
I'm in the black, can't see or be seen
Napisano 25 maja 2009 - 05:11
Gdzieś słyszałem że ponoć przed trasą "Vertigo" panowie z u2 grali na próbach "Ultraviolet".Niestety na setliście w czasie trasy nigdzie się nie znalazł ten numer- a wielka szkoda !
True. Trenowali Ultrafiolet.
Poza tym wiadomo że z niezagranych na trasie kawałków ćwiczyli m.in. Mofo (ponoć nawet z Pop Music Intro) i Electrical Storm (w wersji akustycznej, są nawet instrumentalne nagrania z soundchecku w Brukseli). Jeszcze trochę takich ciekawostek było, już nie pamiętam wszystkich.
Napisano 26 maja 2009 - 15:09
True. Trenowali Ultrafiolet.
Poza tym wiadomo że z niezagranych na trasie kawałków ćwiczyli m.in. Mofo (ponoć nawet z Pop Music Intro) i Electrical Storm (w wersji akustycznej, są nawet instrumentalne nagrania z soundchecku w Brukseli). Jeszcze trochę takich ciekawostek było, już nie pamiętam wszystkich.
Ciekawe gdzie trenowali, może ktoś nagrał fragmenty?
Tak, ostatnio się dowiedziałem, że Electrical Storm trenowali, chyba bez Bono, ale trenowali. Chcieli chyba z czymś nowym wejść w Europę, ale jak widać nie wyszło, dopiero może Miss Sarajevo im się udała. Przy okazji intro do Vertigo w Brukseli z riffami z Native Son brzmi nieźle
Mofo ponoć trenowali przed próbami The Wanderer. Te 5 czy ileś prób Wanderer jest zgrane z IEM, ale Mofo nikt nie zarejestrował szkoda, ciekawe jak brzmiało? Discotheque tylko 2 razy zagrali, a jaka super wersja?!! Polecam IEM z Toronto. Czy ktoś wie (bo na youtube jest) czy jest wideo z Toronto na DVD, kiedyś chyba nawet multicam z Discotheque widziałem (może to Chicago).
Dodaj odpowiedź
Użytkownicy przeglądający ten temat: 3
0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych