Pytania (i odpowiedzi) dotyczące U2
Posted 25 czerwca 2010 - 13:11
jako że dzięki U2 zaczęłam mieć słabość do trabantów, mam do Was dwa pytania:
Jaki (lub jakie) modele trabantów wykorzystał zespół? Obstawiam 601 lub 1.1, ale nie jestem specem od motoryzacji, więc nie mam pewności.
I drugie pytanie: znalazłam w internecie jakieś specjalne edycje "Achtung Baby" wydane - jak podaje jedna ze stron internetowych - we Francji, gdzie był dołączony miniaturowy model trabanta. Wie ktoś coś więcej na temat tych wydawnictw?
Jestem bardzo ciekawa, czy z okazji jubileuszowej reedycji też zrobią podobne zestawy. Bardzo na to liczę. I na to, że będą u nas dostępne.
Posted 28 czerwca 2010 - 12:33
To nie jest fikcja...
Imiona niektórych bohaterów zmieniono, ze względu na strach przed możliwymni represjami politycznymi...
Pamiętajmy, że chwilę wcześniej skończyła się wojna w Bośni, a nowy rząd dopiero się formował...
Polecam właczyć boot z Sarajeva i czytać tą książkę - emocje niesmaowite...
Lubię do niej wracać...
Never, ever, to be forgotten...
The best birthday in my life...
Posted 28 czerwca 2010 - 15:19
Bardzo mnie to cieszy, bo też lubię tę książkę, ma niezwykły klimat. Już kiedyś mnie to pytanie nurtowało, a nigdzie nie mogłam znaleźć informacji na ten temat.
Gdyby to była fikcja lub realne wydarzenia z przeważającą domieszką fikcji, to myślę, że czułabym się zawiedziona. ;]
#887 Guest_piotrek85_*
Posted 28 czerwca 2010 - 15:45
Na allegro kupisz już za 15 zł razem z wysyłką.Gdzie można ją dostać? W księgarniach internetowych ma status "niedostępna".
Posted 28 czerwca 2010 - 18:43
Gdzie można ją dostać? W księgarniach internetowych ma status "niedostępna".
Z informacji wynika, że jest dostępna też na stronie wydawnictwa: http://www.czarne.com.pl/?a=219
Ale jak kiedyś sprawdzałam, to cena ta jest trochę wyższa niż w zwykłych księgarniach internetowych.
Posted 28 czerwca 2010 - 19:33
Posted 05 lipca 2010 - 21:11
http://www.youtube.c...feature=related
W filmiku powyżej jest jedno zdjęcie, które mnie zaintrygowało. Od 1:18 do 1:22. Bono siedzi za perkusją, Larry przy mikrofonie. Czy Larry tylko coś mówił czy była mała zamiana ról i próbowali coś tak wykonać w trakcie ET? Może wie ktoś, z którego to koncertu dokładnie?
Posted 08 lipca 2010 - 22:31
Za niedługo wyjeżdżam do Dublina z ojcem! i teraz pytanie: co muszę obowiązkowo obejrzec?
do dyspozycji dośc krótki czas.
Gdzieś była specjalna mapka ale na szybko nie mogę wyszukać niestety.
Tutaj masz trochę informacji.
Tutaj miejsca naniesione na mapkę google.
Posted 26 lipca 2010 - 14:11
Otóż, przeglądając mój stary notes z 1997 roku, znalazłem informację o kolejnym studyjnym albumie U2, który miał wyjść 1998 roku i być następcą POP-a. Okazało się to plotką. A skąd wziąłem tą informacje to nie pamiętam (może telegazeta?)
Pytanie brzmi: Jak (wg. tamtej niepotwierdzonej informacji) miał sie nazywać album U2?
.
1. U2 * 2. Queen * 3. Metallica * 4. Marillion * 5. Pink Floyd * 6. R.Stones * 7. Iron Maiden * 8. Radiohead * 9. Deep Purple * 10. D.Mode
U2 TOP 10: The Unforgettable Fire, Exit, Luminous Times, All I Want Is You, Ultra Violet, Acrobat, The Ground Beneath Her Feet, Electrical Storm, Sometimes You Can't Make It On Your Own, Magnificent
Posted 26 lipca 2010 - 15:11
"THE BEST OF 1980-1990"
nie.
.
1. U2 * 2. Queen * 3. Metallica * 4. Marillion * 5. Pink Floyd * 6. R.Stones * 7. Iron Maiden * 8. Radiohead * 9. Deep Purple * 10. D.Mode
U2 TOP 10: The Unforgettable Fire, Exit, Luminous Times, All I Want Is You, Ultra Violet, Acrobat, The Ground Beneath Her Feet, Electrical Storm, Sometimes You Can't Make It On Your Own, Magnificent
Posted 26 lipca 2010 - 15:33
Posted 27 lipca 2010 - 09:56
A ja mam zagadkę:
Otóż, przeglądając mój stary notes z 1997 roku, znalazłem informację o kolejnym studyjnym albumie U2, który miał wyjść 1998 roku i być następcą POP-a. Okazało się to plotką. A skąd wziąłem tą informacje to nie pamiętam (może telegazeta?)
Pytanie brzmi: Jak (wg. tamtej niepotwierdzonej informacji) miał sie nazywać album U2?
No dobra, podam odpowiedź.
Z moich zapisków wynika, że 1998 roku miał sie ukazać album U2 pod tytułem: "Rather Go Blind"
Okazało sie to jednak zwykłą plotką (a nie było jeszcze wtedy za bardzo Internetu)
Reply to this topic
2 user(s) are reading this topic
0 members, 2 guests, 0 anonymous users