Pytania (i odpowiedzi) dotyczące U2
Started by
Irish
, sty 21 2007 20:09
1253 replies to this topic
Napisano 05 lutego 2009 - 21:56
witam!
jestem nowym forumowiczem i nowym fanem U2=)
ale podobno od czegos trzeba zaczac i lepiej pozniej niz wcale.
magluje teledyski koncerty i zastaawiam sie co ozaczaja znaki np na opasce ktora bono ma na glowie na jednym z kocertow..
pewnie wiecie o jaka mi chodzi ale po krotce ja opisze wiec połksiezyc nastepnie litery OE gwiazda piecioramnienna IS i krzyz.rozumiem ze to cos w stylu rownosci wszystkich religii i jednego boga,ale chcial bym wiedziec dokladnie=)
z gory dzieki za pomoc w tak pewnie blachej dla was sprawie
pozdrawiam
jestem nowym forumowiczem i nowym fanem U2=)
ale podobno od czegos trzeba zaczac i lepiej pozniej niz wcale.
magluje teledyski koncerty i zastaawiam sie co ozaczaja znaki np na opasce ktora bono ma na glowie na jednym z kocertow..
pewnie wiecie o jaka mi chodzi ale po krotce ja opisze wiec połksiezyc nastepnie litery OE gwiazda piecioramnienna IS i krzyz.rozumiem ze to cos w stylu rownosci wszystkich religii i jednego boga,ale chcial bym wiedziec dokladnie=)
z gory dzieki za pomoc w tak pewnie blachej dla was sprawie
pozdrawiam
Napisano 05 lutego 2009 - 21:57
Witaj na forum! Pytania dotyczące zespołu i takie jak to możesz zadawać w odpowiednim wątku: http://u2forums.com/...p?showtopic=138. Miłego postowania
#604 Guest_Mac_*
Napisano 05 lutego 2009 - 21:59
Znak graficzny COEXIST - to: litera "C" - mułzułmański półksiężyc, "X" Gwiazda Dawida i "T" przedstawione w postaci chrześcijańskiego krzyża. Znak ten symbolizuje pojednanie wszystkich religii, i ogólnie to o czym U2 gada ciągle - nie ma gorszych i lepszych. Chyba coś takiego xD
Napisano 05 lutego 2009 - 22:07
tak wlasnie myslalem ale wolalem sie upewnic=)
dzieki za pomoc..moja przyszla zona kocha U2 i ostatnio przyszla z takim tatuazem i balem sie jej zapytac o co chodzi....=)
wiecie jak to z kobietami foch na 2 tyg bez obiadkow kolacji..=)
wielkie dzieki za pomoc=)
ale jak by ktos mi jeszcze dokladnie opisal co te literki znacza to moze bym zablysnol i sprawil jej przyjemnosc=)
z gory dzieki
dzieki za pomoc..moja przyszla zona kocha U2 i ostatnio przyszla z takim tatuazem i balem sie jej zapytac o co chodzi....=)
wiecie jak to z kobietami foch na 2 tyg bez obiadkow kolacji..=)
wielkie dzieki za pomoc=)
ale jak by ktos mi jeszcze dokladnie opisal co te literki znacza to moze bym zablysnol i sprawil jej przyjemnosc=)
z gory dzieki
#606 Guest_Mac_*
Napisano 05 lutego 2009 - 22:22
Przecież pisałem już co znaczą poszczególne literki. Całość daje wyraz Coexist który symbolizuje chęć zjednoczenia trzech największych religii świata, Chrześcijaństwa, Judaizmu i Islamu. Ciekawostką jest też że zaprojektował go polak - Piotr Młodożeniec. Nic więcej ciekawego o tym nie ma ; )
Napisano 09 lutego 2009 - 20:39
Mógłby ktoś wypisać wszystkie wydane koncerty DVD U2 ? Z góry wielkie dzięki
http://www.u2-site.c...aphy/pl/dvd-vhs
''Beautiful Country Beautiful Day'' - Bono 5.07 2005 !
#613 Guest_depe_*
Napisano 09 lutego 2009 - 21:36
Brakuje tam:
Elevation 2001: Live in Boston
U2 Go Home: Live from Slane Castle
Tu są wszystkie U2 video releases:
http://www.u2wandere...isco/video.html
Elevation 2001: Live in Boston
U2 Go Home: Live from Slane Castle
Tu są wszystkie U2 video releases:
http://www.u2wandere...isco/video.html
Napisano 24 marca 2009 - 21:20
Chyba zaraz ściągam Bitcometa. Jesli oni w ten sposób pogrywają, to trzeba sie jakoś bronic. Wielki k... problem, bo ludzie teledyski sobie chcą pooglądać.
Ostatnio czytałem bełkot jakiegos gostka z branży gier komputerowych chyba, który wspominał cos o konieczności wprowadzenia zakazu sprzedaży używanych płyt. Bo wiadomo, zyski, zyski, zyski spadają. Żal patrzeć na tych idiotów.
Ostatnio czytałem bełkot jakiegos gostka z branży gier komputerowych chyba, który wspominał cos o konieczności wprowadzenia zakazu sprzedaży używanych płyt. Bo wiadomo, zyski, zyski, zyski spadają. Żal patrzeć na tych idiotów.
U2
Napisano 24 marca 2009 - 21:49
To już w sumie było mówione w innych tematach, YT po prostu ulega presji przeróżnych zaixów i wywala lawinowo.
Najgorsze jest to że te wszystkie zaixy i tym podobne organizacje chcą teraz mega kasy od you tube za udostepnianie teledysków, nawet tych udostępnionych oficjalnie na youtube.
...
Dodaj odpowiedź
Użytkownicy przeglądający ten temat: 7
0 użytkowników, 7 gości, 0 anonimowych